Ford EcoSport

Áttekintés

EcoSport. Erő és takarékosság egyedülálló kombinációja.

Az erő és modern stílus teljesítménnyel és praktikussággal kombinálva. A szépen kidolgozott belső nélkülözhetetlen és intelligens technológiai megoldásokkal kiegészítve.

Friss, mégis jellegzetes és sportos megjelenés: készüljön fel az új EcoSportra!

Ford EcoSport - Formavilág

 

 

Minden úton magabiztos

Csak fogja meg a kormányt, és máris érezni fogja, mennyi előnnyel jár a megemelt üléspozíció! Az utazást ráadásul vezetést támogató rendszerek egész sora teszi még élvezetesebbé. Az intelligens összkerékhajtás még változó körülmények között is kiváló vezethetőséget biztosít, a Visszagurulásgátló pedig segíti a lejtőn való indulást. A LED nappali menetfények nemcsak jobban láthatóvá teszik az autót, hanem még stílusosak is.

  

 

Erős és gazdaságos. Használja ki!

Az EcoSport három modern, innovatív motorral érhető el. Először is ott az 1 literes EcoBoost benzinmotor, a Nemzetközi Év Motorja cím hatszoros nyertese.* Mind a 125, mind a 140 LE-s változat olyan erős, mint egy hagyományos 1,6 literes motor. Ráadásul rendkívül üzemanyag-takarékos és alacsony a széndioxid-kibocsátása is. Az 1,5 literes TDCi dízelmotorban 100 LE-höz mindössze 107 g/km-es széndioxid-kibocsátás társul. A turbófeltöltéses, 1,6 literes EcoBlue 125 LE-s dízelmotor pedig csak 119 g széndioxidot bocsát ki kilométerenként. 

  

 

Praktikus és intelligens

Az új Ford EcoSportban minden kiegészítőt és technológiai megoldást azzal a céllal szereltünk fel, hogy Önnek minden útja élvezetesebb legyen. A Ford SYNC 3 segítségével telefonját, zenei és navigációs eszközét egyértelmű hangvezérléssel vagy akár egy 8” színes érintőképernyőn tudja irányítani. A 675 wattos B&O PLAY rendszer pedig egy gazdag és tisztán szóló hangzásélményt teremt nem kevesebb, mint 10 prémium hangszóró segítségével. Az olyan átgondolt részleteknek köszönhetően, mint például a fűthető ülések és a négy irányban állítható kormányoszlop, akárhányszor útnak indul, egy nyugalmas, mégis stimuláló vezetési élményben lehet része. A SYNC 3 rendszer szolgáltatásai jelenleg magyar nyelven nem elérhetőek.

  

 

Az Ön biztonsága a legfontosabb

Az Ön biztonsága és autójának védelme kiemelten fontos a számunkra. Ezért szereltük fel az új EcoSportot olyan technológiai megoldásokkal és rendszerekkel, amelyek megvédik Önt, az utasait és az autóját is. Ilyen például a Blokkolásgátló fékrendszer, az Elektronikus menetstabilizáló rendszer, a Kipörgésgátló vagy a Keréknyomás figyelő. Az Ön testi épségére ügyelnek az első, térd- és oldalsó függönylégzsákok is. Többek között ezért is kapott 4-csillagos besorolást az Euro NCAP szigorú töréstesztjein.

  

 

Lenyűgöző rugalmasság

Az új EcoSport belső tere meglepően tágas. A jól kihasznált helyet és az okos tárolórekeszeket olyan hátsó ülések egészítik ki, amelyek 60/40 arányban könnyedén lehajthatóak. A felhajtható párna pedig lehetővé teszi, hogy az üléseket síkba hajtsa, így könnyítve meg a rakodást. Az állítható raktérpadló három állása pedig ideális, ha nem szeretné egymásra halmozni csomagjait.

  

 

Erő és kifinomultság

Az új EcoSport igazi városi terepjáró, elég beleülni, és máris érezheti az erejét. De nem csak emiatt különleges. Letisztult, finom vonalvezetésének és áramvonalas alakjának köszönhetően sehol nem marad észrevétlen.

  

 

Érezze át a hangulatát!

Az új EcoSport belsejét nagy műgonddal terveztük meg, így a legmagasabb elvárásoknak is megfelel. Élvezet minden perc, amit az autóban tölt.
Letisztult, egyszerű felületek, átgondolt dizájnelemek és a részletekre is kiterjedő, aprólékos kidolgozottság.
Üljön be, dőljön hátra és élvezze a kilátást az Ön alatt elterülő világra!

 

Vezetési élmény

Eszközök és nem kütyük

A legjobb technológiai megoldások mindig azok, amelyek valami pluszt adnak a világnak: megoldanak egy problémát, egyértelmű hasznuk van.
Pont ilyeneket találhat az új EcoSportban is. Az intelligens összkerékhajtástól a Visszagurulásgátlón át, a Ford SYNC-ig: fedezze fel a technológiai megoldásokat, amelyek nyugodttá és élvezetessé varázsolják a vezetést, életét pedig stresszmentesebbé teszik.

Ford EcoSport - Kihangosító rendszer

 

 

Megbízható, változó körülmények között is

Az EcoSportot intelligens összkerékhajtással szereltük fel, mely rendszer meg tudja állapítani, mennyi tapadás, kanyarodási egyensúly és kormányzási érzékenység szükséges nedves, száraz vagy jeges viszonyok között, vagy ha autóját terepre viszi. A technológia optimalizálja a tapadást, bármely felületen, szükség szerint osztva el a nyomatékot az első és a hátsó tengely között. A rendszer kimagasló vezethetőséget és hatékonyságot biztosít.

  

 

Extra segítség lejtőn és emelkedőn induláshoz is

A Visszagurulásgátló segít megakadályozni, hogy autója hátra- vagy előre guruljon, amikor lejtőn vagy emelkedőn indul el. A rendszer úgy működik, hogy a fékrendszeren 2,5 másodperccel tovább tartja a nyomást, így időt biztosít Önnek, hogy a lábát a fékről a gázra tegye. Ez a megoldás akkor is praktikus, ha csúszós felületen indul el vagy áll meg.

  

 

LED nappali menetfények: stílus és láthatóság

Fejlett, energiatakarékos nappali menetfények teszik Önt láthatóvá nappal, és segítenek éjszaka is jól látni az utakon.

  

 

A Ford Vészhelyzeti Asszisztens akkor is képes segítséget hívni, ha Ön nem

A Ford SYNC egyik fontos és potenciálisan életmentő funkciója a Vészhelyzeti Asszisztens*. Ha olyan balesetet szenvedne, amelynek során a légzsák kinyílik vagy az üzemanyag-szivattyú kikapcsol, a rendszer a csatlakoztatott mobiltelefonon keresztül felhívja a helyi segélyhívó számot. Ilyenkor megszakíthatja a hívást, vagy beszélhet is az operátorral. Ráadásul a rendszer a létfontosságú adatokat – például a GPS-koordinátákat – is elküldi, így akkor is megérkezik a segítség, ha a vezető elvesztette az eszméletét.

 

Teljesítmény

100% erő és gazdaságosság, 0% kompromisszum

A többszörösen díjazott 1,0 literes Ford EcoBoost a legjobb példa arra, milyen sokat fejlődött a motortechnológia.
Az EcoBoostot úgy terveztük, hogy az erő, a teljesítmény és az alacsony széndioxid-kibocsátás ideális egyensúlyát nyújtsa. Így született meg ez a jövőbemutató megoldás a jelen kihívásaira.
 

Ford EcoSport - EcoBoost motorok

 

 

Hozza ki a legtöbbet a motorjából!

A forradalmi 1 literes, 3 hengeres Ford EcoBoost benzinmotor a Nemzetközi Év Motorja cím hatszoros díjazottja. Talán nem véletlenül! Mind a 120, mind a 140 LE-s változatban megtalálhatja ugyanazt a lenyűgöző teljesítményt, amit egy hagyományos 1,6 l-s motortól elvárhat, de mindezt gazdaságosabban, kisebb széndioxid-kibocsátással.

  

 

Feljett dízelmotor

Az 1,5 literes Ford EcoBlue egy vadonatúj dízelmotor, mely az új Fiesta után, az új Ecosportot is hajtja. Négyhengeres, turbófeltöltéses üzemanyag-befecskendezésű technológiájának köszönhetően 125 LE-s teljesítményre képes. A motor csendes, kifinomult és kimondottan üzemanyag-takarékos: 4,6 litert fogyaszt 100 km-en. Ráadásul a széndioxid-kibocsátása is figyelemre méltóan alacsony: akár 119 g/km-es is lehet.

 

Kényelem

Egyszerűen jó benne ülni

Csúcstechnológiás szórakoztató és információs rendszer, minden igényt kielégítő B&O PLAY hangrendszer, fűtött ülések és kormánykerék, és még sok-sok apróság.
Ilyen az igazi luxus.

Ford EcoSport - Kilátás

 

 

Kifinomult beszédhanggal vezérelhető technológia

A Ford SYNC 3 rendszer beszédhanggal, illetve a 8-hüvelykes, színes érintőképernyőn keresztül is irányítható. Így telefonálhat, lejátszhatja a zenéit és kezelheti a navigációt. A rendszer képes kapcsolódni az Apple CarPlay és az Android Auto alkalmazásokhoz is, az Applink pedig elérhetővé teszi az olyan kedvelt okostelefonos alkalmazások használatát is, mint például a Spotify. A Live Traffic a forgalmi dugók elkerülésében is segít.

  

 

Kedvenc zenéi végre úgy szólnak, ahogy kell

Zenei ízléstől függetlenül úgy gondoljuk, egy zeneszámnak úgy kell megszólalnia, ahogyan azt az előadó elképzelte. Az új EcoSport pedig pontosan ezt teszi lehetővé. Hogyan? A B&O PLAY segítségével. Ez a prémium minőségű, 675 W-os hangrendszer a maga 10 hangszórójával és két utas mélysugárzójával gazdag és erőteljes hangzást biztosít. Ezt a modern rendszert a B&O hangtechnikusai kifejezetten az új EcoSport számára tervezték, fejlesztették és hangolták. Ha bekapcsolja a készüléket, autója utastere koncertteremmé változik, ahol épp a kedvenc előadója játszik.

  

 

Fűthető ülések és kormánykerék

Extraként mind a két első ülést fűthető változatban is kérheti. A fűtésnek három különböző fokozata van, melyeket egy gomb lenyomásával állíthat be. Egy piros fény jelzi majd, hogy milyen szintre állította be a fűtést. Ha zimankós a reggel, ha fagyos a nap vagy ha farkasordító az éjjel, a fűthető kormánykerék melegebben tartja majd a kezét, mint bármilyen bundakesztyű.

  

 

A Quickclear fűthető szélvédővel gyorsabban indul a reggel

Ez az intelligens fejlesztés azzal a céllal született, hogy a téli reggeleken könnyebb legyen letisztítani autója szélvédőjét. Csak egy gombnyomás, és az ultrafinom izzószálak felolvasztják a szélvédőre tapadt jeget és egyúttal párátlanítják is azt. Még magukat az ablaktörlőket is segítenek kiolvasztani, hogy gyorsabban indulhasson reggel. A rendszer még fagypont alatti hőmérsékleten is másodpercek alatt jégteleníti a szélvédőt.

  

 

A visszapillantó tükrök megvédik magukat

Az apróbb balesetek megelőzése érdekében az elektronikusan behajtható külső tükrök automatikusan behajtódnak. Így a stílusos indexlámpák is védve vannak. Mivel fűthetőek, a téli reggeleken is gyorsabb lehet az indulás.

 

Biztonság

Legyen biztonságban Ön és az autója is!

Egyes biztonsági megoldások Önt, mások pedig az autóját vagy a többi közlekedőt védik egy baleset esetén.
Megint mások az esetleges balesetek megakadályozásában segítenek.
Az új EcoSportban mind a megelőző, mind a vészhelyzetben hasznos technológiákat megtalálja.

 

 

Légzsákok: hogy minden szögből védve legyen

A szokásos első vezető- és első utasoldali légzsákon kívül az EcoSportot vezetőoldali térd- és a mellkast védő oldalsó légzsákkal szereltük fel, amelyeket úgy terveztünk, hogy az ütközésnél ellökjék az utast a becsapódási ponttól. Utóbbiak arra is jók, hogy az utas karját is megemeljék ütközéskor, nagyobb teret biztosítva az utas és az ütközés során betörő tárgy között. A függönylégzsákok még nagyobb takarást adnak az utasnak, a fejtámaszok pedig a visszacsapódástól védik a fejet. Az új EcoSportban az Ön biztonsága a legfontosabb: mind elől, mind hátul biztonságiöv-feszítőkkel és súlyszabályozóval szereltük fel. Ha pedig elfelejtené bekötni övét, a Biztonsági öv bekapcsolására figyelmeztető rendszer hangjelzéssel figyelmezteti Önt.

  

 

Időben figyelmeztet, ha csökken a guminyomás

Ha azt érzékeli, hogy egyik kerekében az utazás folyamán csökken a nyomás, a Keréknyomás figyelő a műszerfalon egy jelző ikon bekapcsolásával figyelmeztet a problémára.

  

 

Egy fejlett rendszer a biztonságosabb fékezésért

A Blokkolásgátló fékrendszer (ABS) és az elektronikus fékerő-eloszlás biztosítja, hogy fékezése valóban hatásos legyen.

 

Kapcsolat

Érdeklődik a jármű iránt? Kipróbálná?

Kérjen ingyenes visszahívást,
vagy hívjon minket a +36 1 7766 500-as telefonszámon!


Visszahívjuk?

+36

* A megadott telefonszámot nem használjuk fel későbbi, marketing célú megkeresésre.

Szeretne értesülni ha olcsóbb ez az autó?


* Feliratkozásával elfogarja adatkezelési szabályzatunkat.
Update cookies preferences