Ford Tourneo Courier

Áttekintés

Praktikusság és gazdaságosság a maximumon

A praktikusság, a tágas beltér és az üzemanyag-gazdaságosság a járművek legfőbb jellemzői. Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy engednie kellene a kényelemből, a stílusosságból vagy a technológiából. Illetve, azt, hogy egy vagyont kellene kifizetnie ezekre.

A Ford kinetikus dizájnjának köszönhetően ez a kompakt, mégis megtévesztően tágas jármű 4-5 utas és a "legfontosabb" csomagjaik számára is képes helyet biztosítani.

Széles oldalsó tolóajtók könnyítik meg a járműbe való beszállást, és olyan technológiák segítik a kényelmes utazást, mint a Ford SYNC hangvezérlés, melynek segítségével hívásokat kezdeményezhet és fogadhat anélkül, hogy kezeit levenné a kormányról. A rendszer ráadásul a beérkező szöveges üzeneteket is képes felolvasni.

A 1,5 vagy 1,6 literes dízel- vagy a díjnyertes 1,0 literes EcoBoost benzinmotorok közül választhat. Az utóbbi egy igazán forradalmi motor, mely a nagyobb motorok teljesítményét biztosítja a kisebb motorok üzemanyag-fogyasztása melett.

Kompakt és stílusos, rugalmas és üzemanyag-takarékos jármű zseniális funkciókkal és technológiákkal: az új Ford Tourneo Courier minden igényt kielégítő választás.

 

Ford Tourneo Courier - Csomagtér 

Intelligens elrendezésű csomagtér

Az állítható hátsó csomagtartó tálca segítségével gyorsan rendezheti legszükségesebb csomagjait. A két magasságbeállítás használatával különválaszthatja a nehezebb csomagokat a törékeny tárgyaktól, vagy fedéllel zárhatja le a nagyobb csomagokat, hogy ne akadályozzák a járműből való szabad kilátást. Amikor nem használja a tartótálcát, akkor az egyszerűen a hátsó ülésekbe helyezhető.

 

 Ford Tourneo Courier - Központi egység

Ford SYNC korszerű kihangosítás technológia

A Ford SYNC-nek köszönhetően egyszerű és közvetlen hangparancsokkal kezelheti zeneszámait, valamint hívásokat kezdeményezhet vagy fogadhat. A hangparancsokkal MP3/iPod® -lejátszóján lévő zeneszámokat vagy Bluetooth®*-szal kompatibilis mobiltelefonjáról adatátvitellel való zenehallgatást állíthat be. A rendszer a beérkező szöveges üzeneteket is felolvassa.

 

 Ford Tourneo Courier - EcoBoost

Hozza ki a maximumot motorjából!

A forradalmian új, 1.0 literes, 3-hengeres EcoBoost benzinmotor biztosítja azt a teljesítményt, amelyet egy hagyományos 1,6 literes motor nyújt, ugyanakkor sokkal kedvezőbb üzemanyag-gazdaságosságot és alacsonyabb széndioxid-kibocsátást tesz lehetővé.

 

 Ford Tourneo Courier - Tároló a kütyüknek

Biztonságos hely valamennyi készüléke számára

A készülékdokkolót arra tervezték, hogy mobiltelefonját, MP3-lejátszóját vagy műholdas navigációs készülékét biztosan tartsa. Egy másik rekeszben beépített USB (áram/töltés) és kiegészítő csatlakozó portok érhetők el. Mivel ezt a dokkolót a műszerfalba, éppen a vezérlőpanel fölé építették be, ezért a jármű sofőrje számára bármikor könnyedén elérhető.

 

 Ford Tourneo Courier - Beltér

Elegendő hely mindennek

A pénzérméktől az 1,5 literes palackokon át az A4-es méretű mappákig mindennek praktikus tartórekeszeket biztosít a Courier beltere. Az utasoldali ülés alá szerelve egy egyedi rekesz található, amely alkalmas például laptop tárolására és egyben hatékony elrejtésére.

Tesztek

Piaci tesztek

Összegyűjtöttük a modellről írt leghasznosabb teszteket,
hogy Önnek már ne kelljen!

 

Totalcar - Nincs benne trükk

A vezető körüli térre egyébként nincs panaszom, az ülés kényelmes volt, a vackaimnak pedig számtalan rekesz adott helyet. Mondjuk a padlás, vagyis az első ülések fölötti polc elég szűk, így csak laposabb tárgyakat tudunk oda feltenni, ez a haszonjármű-verzióban pont jó a menetlevélnek.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Autónavigátor - Egy kis dobozt mindenkinek

Kicsi és mégis méretes. A kis Tourneo Courier is azokat a formákat kapta, mint nagyobb testvérei, azonnal és messziiről ki lehet szúrni, hogy Ford. Tavaly tesztelt nagytestvérénél, a családi autónak is kiváló Grand Tourneo Connectnél több mint 60 centiméterrel rövidebb, így az ő terepe elsősorban a város lesz. Szélessége behajtott tükrökkel 1976 milliméter, hossza 4157 mm, amivel az átlagos kompakt ferdehátúaknál rövidebb.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Totalcar - A kis turbós jobban teljesít

A jármű-élettér minden szintjén zajlik az evolúció, személygépkocsikból haszongépjárművek születnek, vagy éppen fordítva. A sebészek közé tartozik a Ford is, a márkának Európában egész sorozata van a haszonjármű-alapra épített egyterűekből és kisbuszokból. Tourneo Courier, Tourneo Connect, Tourneo Custom - szép tornasorban állt a három fiútestvér egy frankfurti gyárudvaron pár napja, ahová a kistestvér Courier köszöntésére érkezett a két nagyobb. Már a külvárosi, ipari környezet is jelezte, hogy miféle gének határozzák meg a Tourneo Courier alapkarakterét: egy munkásbakancsból faragtak divatos sportcipőt.

Tovább a teljes cikkre -->

Kapcsolat

Érdeklődik a jármű iránt? Kipróbálná?

Kérjen ingyenes visszahívást,
vagy hívjon minket a +36 1 7766 500-as telefonszámon!


Visszahívjuk?

+36

* A megadott telefonszámot nem használjuk fel későbbi, marketing célú megkeresésre.

Szeretne értesülni ha olcsóbb ez az autó?


* Feliratkozásával elfogarja adatkezelési szabályzatunkat.