• slidebg1

Felvásárlás, beszámítás

Telephelyeinken különböző tipusú gépjárműveket számítunk be új vagy használt autó / motor vásárlása esetén állapottól és futásteljesítménytől függően maximum 10-15 éves korig.
A beszámított gépjárművek lehetnek motorkerékpárok, személygépkocsik vagy kishaszongépjárművek 3,5 tonna teherbírásig.

 

Hogyan zajlik az autó értékének felmérése?

Beszámítás, illetve bizományba vétel előtt előzetes időpont-egyeztetés után elvégezzük az autó megbontás nélküli állapotfelmérését. Az állapotfelmérés márkaszervizünkben történik, időtartama kb. 1,5 óra. Az átvizsgálás - melyről három oldalas állapot-felvételi lapot állítunk ki - kiterjed a gépjármű okmányaira, műszaki állapotára, tartozékaira, extra felszereltségére, esetleges korábbi sérüléseire, illetve a belső tér állapotára. Autószerelő kollégáink az átvizsgálás során a gépjárműveket felemelik, illetve fékpadon letesztelik az autók üzemi fékrendszerét és lengéscsillapítóit is.

Az állapot-felvételi lap birtokában használt gépjármű értékesítőink elvégzik az autó beszámítási értékének meghatározását. A beszámítási érték meghatározása cégünknél az Eurotax online, platform nélküli, használtautó értékelő programmal történik, mely országos piac-megfigyelésen és az adatok napi rendszerezésén alapuló adatbázis háttérrel rendelkezik havi frissítéssel. Értékesítőink végül az Eurotax adataiból kiindulva, az autó futásteljesítményének, állapotának és a modell piaci pozíciójának figyelembe vételével állapítják meg és beszélik meg ügyfeleinkkel a jármű beszámítási árát.           

 

Ha nem vásárolok Önöknél, akkor is felvásárolják az autómat, motoromat?

Ha nem nálunk vásárol új vagy használt autót, esetleg motort, akkor is ajánljuk használt autó felvásárlási szolgáltatásunkat. Ha használt autóját gyorsan, egy megbízható partnernél, nyugodt körülmények között szeretné értékesíteni, ha nem szeretne feleslegesen sok időt és energiát tölteni az értékesítéssel, mi szívesen látjuk. Amennyiben sürgősen szüksége van készpénzre, autójáért a megfelelő műszaki felmérést követően azonnal fizetünk.

Ha nincs szüksége azonnal készpénzre, gépjárműve bizományos értékesítését is vállaljuk 5%+ÁFA jutalékért. Ez esetben mi tárgyalunk a vevővel, levesszük az alkudozás terhét a válláról. Az autót az értékesítésig éjjel-nappal őrzött, biztonságos helyen tároljuk. Az értékesítésig gondoskodunk a kocsi megfelelő ápolásáról. Képzett szakembereink gondoskodnak az autó megfelelő internetes portálokon történő meghirdetéséről és eladásáról.

 

Milyen iratokra van szükség a beszámítás / felvásárlás során? 

Kérjük, hogy használt gépjárművének beszámításához / megvásárlásához az alábbi okmányokat hozza magával annak érdekében, hogy az adásvétellel kapcsolatos adminisztráció elvégzéséhez szükséges időt a lehető legminimálisabbra csökkenthessük.

Ha a használt gépjármű tulajdonosa magánszemély:

 1. Személyi igazolvány
 2. Még egy, a személyazonosságot igazoló egyéb fényképes okmány: jogosítvány vagy útlevél
 3. Lakcímkártya
 4. Adókártya

 

Ha a használt gépjármű tulajdonosa jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság:

 1. Az ügyfél személyazonosságát igazoló okmányát (képviseleti eljárás esetén a meghatalmazást),
 2. Jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság esetében 3 hónapnál nem régebbi cégbírósági bejegyzést vagy másolatot a cégbejegyzésről
 3. Aláírási címpéldányt
 4. Cég ügyintézőjének eljárási jogosultságát igazoló megbízást

 

Valamint mindegyik esetben szükséges továbbá: 

 1. Forgalmi engedély
 2. Törzskönyv
 3. Amennyiben a gépjármű korábban finanszírozott volt, a finanszírozó nyilatkozata / meghatalmazása az okmányiroda felé a tulajdonjog-korlátozás vagy opció megszűntetéséről
 4. Szervizkönyv, illetve szervizkönyv hiányában az elvégzett szervizeket igazoló számlák, bizonylatok
 5. A gépjármű kulcsai, riasztó vagy egyéb beépített berendezések távirányítói, kulcsai
 6. A gépkocsi összes egyéb tartozéka

    

Milyen feltételeknek kell megfelelnie a járműnek?   

A használt autó beszámításnak nem akadálya az sem, ha gépkocsit esetleg még hitel terheli. Ebben az esetben a beszámítás folyamatának részeként lezárjuk a fennálló hitelt az azt biztosító banknál.                       

 

Bizományosi értékesítés

Vállaljuk használt gépkocsija bizományosi értékesítését, az Önnel egyeztetett áron. A bizományosi szerződés megkötése után értékesítőnk állandó kapcsolatban áll Önnel, folyamatos tájékoztatást adva, szükség esetén konzultálva az árkorrekcióról. A bizományosi értékesítés jutaléka 5% + Áfa.

 

El szeretném adni az autómat, kihez forduljak?

Beszámítással, vagy felvásárlással forduljon hozzánk bizalommal személyesen, az Önhöz legközelebbi szalonjaink valamelyikében, e-mailben az ugyfelszolgalat@ivanics.hu címen, vagy hívjon minket a +36 1 7766 500-as telefonszámon.

Visszahívjuk?

+36

* A megadott telefonszámot nem használjuk fel későbbi, marketing célú megkeresésre.
Update cookies preferences