Cégtörténet

Már több mint 30 éve az utakon gördülők szolgálatában!

„A minőség azt jelenti, hogy akkor is jól csinálsz valamit, amikor nem látják.” (Henry Ford)

Az Ivanics Csoport a fenti idézet jegyében áll ügyfelei rendelkezésére. Minőségi szolgáltatást nyújtva, versenyképes árakkal, a változó igényeknek, elvárásoknak és piaci környezetnek való megfeleléssel folyik a munka, így a kezdeti családi vállalkozás napjainkra több cégből álló csoporttá bővült. 

 

Kezdetek

A cég elődjeként működő családi vállalkozás 1977-ben kezdte meg Volvo személygépkocsik javítását, majd a kereslet megélénkülésével 1986-tól már behozatalát és értékesítését is.

Elsőként Budapesten 1991-ben az Ivanics Kft. alakult meg a Denzel Hungária partnereként a Volvo márkakereskedői és szerviz feladatainak ellátására. 1992-ben nyílt meg a székesfehérvári bemutatóterem és szerviz. Hogy választékát bővítse és a megszerzett tapasztalatait hasznosítsa, 2001-ben a Kft. megpályázta és elnyerte a jogot Ford személygépkocsik és haszonjárművek értékesítési és szerviz feladatainak ellátására a dél-budai régióban. 2005-ben a Ford-szalon elérte legnagyobb sikerét: egy időben lett az Év Márkakereskedője és Ford Elnöki Díj birtokosa is.

A székesfehérvári szalon bővült és költözött 2005 decemberében, így nyitott meg Közép-Kelet Európa legmodernebb Volvo márkakereskedése és szervize, majd 2006 végén ennek a létesítménynek a bővítéseként egy vadonatúj Ford szalon és szerviz is.

 

Bővül a cégcsoport - Ivanics Autópark-kezelő Kft

A megnövekedett autóbérlési és flottakezelési igények hatékony kiszolgálása érdekében a cégcsoport második tagjaként 2005-ben megalakult az Ivanics Autópark-kezelő Kft is. Az üzletág szolgáltatásait magánszemélyek és vállalati ügyfelek egyaránt igénylik munkájuk során, az egy napostól a hosszú távú bérletig, a kiskategóriájú autótól kezdve a legnagyobbakig. Növekvő igény mutatkozott arra, hogy az ügyfelek gépkocsiparkjuk üzemeltetési terheit áthárítsák, illetve azok terheit csökkentsék. Az Autópark-kezelő Kft. ebben is segítséget nyújt és a megszokott minőségi szolgáltatásokkal várja az ügyfeleket a flottakezelés területén is.

2006-ban egy újabb szolgáltatással bővült a profil: mindkét telephelyen műszaki vizsgaállomások működnek állandó műszaki vizsgabiztos kollegákkal.

 

A fejlődés az evolúcióval ellentétben: 4-ről 2 kerékre

A fejlődés következő lépéseként a cég olyan területet keresett, ahol tevékenységi köréhez kapcsolódóan piaci rést találhat. Így született meg a döntés, hogy 2007 tavaszán a székesfehérvári telephelyen elindul a robogók és motorok értékesítése. A lendület ezután sem fogyott el: 2008 tavaszától az Ivanics Kft. a Kawasaki család teljes termékpalettájával is jelen van a magyar piacon, 2011 októbere óta a Kawasaki márka magyarországi importőri tevékenységét is ellátja, amelyre a cégcsoport harmadik oszlopaként egy újabb cég is alakult, Ivanics Motor Kft. néven. Ma már 4 márkakereskedés és szerviz, ezen kívül 10 márkaszerviz szolgálja ki a motorosokat szerte az országban. Cél, hogy további kereskedések bevonásával a még lefedetlen országrészeket is ki lehessen szolgálni. A létrejött hálózat tagjait magasan képzett szakemberek segítik naprakész információkkal. Fontos egy márkahű, összetartó csapat kialakítása is. 2012 tavaszától rendszeresen motoros tájékozódási túrák és csapatépítő programok megszervezésére kerül sor szerte az országban.

 

Harmadik autómárka

2013 januárjában ismét bővült a kínálat: Székesfehérváron a meglévő márkák mellett egy harmadik autómárka forgalmazása és szervizelése is megkezdődött: a Ford és Volvo márkáktól eltérő vásárlói igények kielégítése céljából több autómárka közül a prémium szegmenshez közeli, a megfelelő minőséget képviselő, a világszerte elfogadott és feltörekvő, a folyamatosan újító, fejlesztéseket végrehajtó Hyundai márkára esett a választás. 

 

Harmadik autószalon

2017 év végén újabb autószalon megnyitására került sor, ezúttal Budafokon, a Hajó utcában, ahol Ford, Volvo és 2019 óta Hyundai gépkocsik értékesítése és szervizelése zajlik, valamit a komplett motoros és hajós portfóliónk is elérhető ezen a telephelyen. 

2018-ban két újabb motormárkával bővül a kínálat: előbb a nagy múltú Indian, majd a Yamaha is a palettára került.

 

Két új telephely

2021-ben két újabb telephellyel bővült a cég. Egyrészt megnyílt egy újabb egységünk Budapesten, ahol egy egyedi, 3600 dobozos automata raktár kapott helyet, hogy a megnövekedett alkatrész nagyker forgalmat hatékonyan tudjuk kiszolgálni.

Másrészt üzemeltetni kezdtünk egy kikötőt a Duna partján, hogy a hajós üzletágunkat fejleszteni tudjuk. Itt értékesítéssel, szervizzel és tárolással is foglalkozunk.

 

Negyedik autómárka

A Kínában gyártott elektromos autók piaci részesedése Európában 2022-ben már 18% volt. Részben az európai törekvések a károsanyag-kibocsátás csökkentésére, részben pedig a most felnövekvő nemzedék zöldebb, fenntarthatóbb igényeire reagáltak nagyon gyorsan és jól a kínai autógyárak. Ennek egyik eredménye, hogy 2022. májusától a székesfehérvári szalonunkban elérhető lett az MG márka.

 

Hajós iparág

Az Ivanics Marine-nál szolgáljuk ki a kedvtelési, sport és munkahajósok igényeit. Számos modell közül válogathatnak ügyfeleink, a sportos Malibu és Axis, az alutestes Cross, a napi kirándulásokra optimalizált Yamarin vagy a legendásan tartós Buster vagy Volvo Penta modellek közül. Yamaha és Kawasaki márkakereskedésként a teljes külmotor és Jet Ski választék is elérhető nálunk, valamint foglalkozunk szervizeléssel és használt hajó forgalmazással is. 

A budafoki Bella Marine nevű, családközpontú kikötőnkben, igényes környezetben, elkötelezett, profi értékesítő- és szerviz csapat várja a hajózás szerelmeseit. A kikötői szolgáltatások mellett igénybe vehetők egyéb szolgáltatásaik is, mint az élményhajózás, hajószállítás, új- és hasznát hajó értékesítés és szerviz, és megszerezhető a hajóvezető jogosítvány.

 

Szervezetről

A cégcsoport tevékenységében az értékesítési részlegeken egy adott márkára orientálódva dolgoznak a kollegák. A munkavégzés biztos hátterét több szakmai területet is lefedő munkatársak biztosítják (könyvelés, informatika, marketing, HR, recepció, üzemeltetés).

A szervizek vezetését, közvetlen szakmai irányítását egy-egy mérnök végzi. Az ő munkájukat támogatják a technikusi (vagy magasabb) végzettséggel rendelkező munkafelvevők. A szerelői állományba autószerelők, autóvillamossági szerelők, karosszéria lakatosok, fényezők és szervizmunkások tartoznak.

A karosszéria műhelyekben márkától függetlenül minden típusú gépjármű karosszéria javítása folyik, teljes körű biztosítási ügyintézéssel, helyi kárfelvétellel, ami jelentősen meggyorsítja az ügyintézést. Az összes magyarországi biztosítótársasággal kiépültek a kapcsolatok, a legnagyobb társaságok ügyfeleit helyben személyesen szolgálják ki, átfogva a teljes körű kárügyintézést a kárfelvételtől kezdődően a legvégső javításig. A területen a legmodernebb háttérrel dolgoznak: a fényező-és festő műhelyben a kívánt szín kikeverését a legmodernebb színleolvasó rendszer segítségével végzik.

A gépjármű mosókban állandó munkatársak gépi-és kézi mosással is a teljes nyitva tartási időben végzik a külső-és belső takarítást.

A cégcsoport tevékenységei között nem kis szerepet tölt be az alkatrész értékesítés. Az „Alkatrész partner programhoz” egyre nagyobb számban csatlakoznak szakemberek. A megrendelt alkatrészek nagy hányada a jól szervezett szállításnak köszönhetően a rendelést követő munkanapon eljut a megrendelőhöz.

 

Minőség mindenek felett

Az üzleti és a gazdasági helyzet megköveteli az innovációt, a változásoknak való megfelelést, a beruházások indítását. A túlélés kulcsa a folyamatos fejlődés és a változtatásra képes gondolkodás.

Az Ivanics Kft. munkafolyamataiba már 2001-ben bevezetésre került az ISO 9001:2015 minőségirányítási rendszer, ezzel hivatalosan elismert formában kötelezve el a társaságot az állandó minőségjavítás stratégiája mellett.

A folyamatos fejlődés szükségességét szem előtt tartva pályázatok segítségével és önerőből az elmúlt évek során több technikai újítás és képzés is megvalósult az ügyfelek minél hatékonyabb kiszolgálása érdekében ill. az üzemeltetés során a minél nagyobb energiamegtakarítás elérése céljából.

 

Filozófiánk

A cég politikájának fontos része az itt dolgozók folyamatos képzése, fejlesztése a kor elvárásainak, az adott szakma legújabb vívmányainak megfelelően, biztosítva ezzel a korszerű tudást és eszközöket a munkához.

A társadalmi felelősségvállalás jegyében lehetőségeihez mérten a cégcsoport saját eszközeivel vagy pénzügyileg is több szervezet, kezdeményezés, egyesület mögé állt így próbálva támogatni az ott folyó munkát.

Az Ivanics Csoport mindennapi munkája mellett a jövőt is építi: több mint 30 éve meghatározó szereplője a gépjárműiparnak és minden tevékenysége azt bizonyítja, hogy hosszú távra tervez. Fontos, hogy a múltat és a jövőt is világosan lássa az ide betérő ügyfél.

 

Energetika

Az Ivanics Csoport 2017-es energetikai jelentését innen tudja letölteni.

Visszahívjuk?

+36

* A megadott telefonszámot nem használjuk fel későbbi, marketing célú megkeresésre.