Volvo V60

Áttekintés

Egy új korszak kombija

*Az árakkal, garanciákkal, kiegészítő csomagokkal felmerülő kérdések esetén, kérjük keresse értékesítő kollégáinkat, akik minden kérdésre igyekeznek választ adni.

Az új Volvo V60 egy olyan sokoldalú családi kombi, amellyel minden pillanatból kihozhatja a legtöbbet. A fejlett felfüggesztés, a nagyteljesítményű motorok és a választható üzemmódok révén Ön mindig magával ragadó vezetési élményben részesül. Az utastérben a skandináv mestermunka intelligens technológiákkal párosulva teremt olyan környezetet, amelyben mindig élmény az utazás. A V60 kívül-belül a legkiválóbb skandináv dizájnra jellemző minőséges és célszerűséget mutatja. Több mint 60 éve hajt bennünket a cél, hogy ügyfeleink életét értékesebbé tevő kombikat építsünk. Ez a cél valóra vált.

 

 Messzebb jut, kevesebbet kér

Akár 118 g/km CO2.kibocsátás, akár *,*l/100km üzemanyag-fogyasztás. A T8 Twin Engine plug-in hibrid pedig emissziómentes, tisztán elektromos haladásra is képes.

  

 

 A szükséges teljesítmény

A fejlett benzin- és dízelmotorok, valamint a T8 Twin Engine plug-in hibrid dinamikus, közvetlen vezetési élményt kínál. 150-404 LE teljesítmény, 320-640 Nm forgatónyomaték.

  

 

 Öt ülés

Üléseink rendkívül kényelmesek. A hátsó üléstámla A 60/40 arányban dönthető. Az elektromosan ledönthető hátsó fejtámla opcionális.

  

 

 Minden csomag elfér

A V60 kategóriájának egyik legtágasabb csomagtartójával büszkélkedhet: 529 liter a hátsó ülés háttámlájának felső széléig.

  

 

 Formaterv részletesen

Finoman megformált külső részletei nyilvánvalóvá teszik, hogy a V60 a Volvók új generációját képviseli. Az alaphangot a markáns hűtőmaszk adja meg, míg a plasztikus oldalfalak az autó sportos természetét hangsúlyozzák ki. Az erőteljesen megformált hátsó vállak sejtetik az autó dinamizmusát, a mélyre és hosszan elnyúló oldalablakok a V60 praktikumáról tanúskodik, egyben gondoskodnak a világos beltérről.

  

 

 Felvilágosult megjelenés

A V60 LED fényszórói erőteljes személyiséggel vértezik fel az autót, továbbá kiváló látási viszonyokat teremtenek. A karakteres T alakú fénysáv - a Volvo családi arculatának meghatározó eleme - erőt sugároz. A LED világítás-technológia a távolsági és tompított világítás között automatikusan átváltva a szembejövők elvakítása nélkül biztosít tökéletes látási viszonyokat. A csúcskivitelű teljes LED-es automatikus távfény funkció a fénynyaláb eloszlásának módosításával minden korábbinál erősebb megvilágítást biztosít. A funkció része az aktív kanyarkövető fényszóró, amely a kormánymozdulatot követve elfordul (akár 30 foknyit mindkét irányban), és megvilágítja a kanyar ívét.

 

Élmény

Élvezze a dinamikus vezethetőséget

A V60 kivételesen precíz futóműve dinamikus vezethetőséget és irányíthatóságot kínál. Elöl kettős keresztlengőkaros, hátul innovatív 'integral link' geometriát alkalmaztunk. A minden alkatrésznél felhasznált innovatív, kistömegű anyagok csökkentik a jármű tömegét és közvetlen reakciókat biztosítanak. A V432 sportos hangulata mellett a Volvóktól elvárható magabiztosságot nyújtja minden helyzetben, rugózása útminőségtől függetlenül kiemelkedő kényelmet szavatol.

 

 

 Kívánatos vezetési élmény

A V60 a személyre szabott vezetési élmény érdekében különböző üzemmódokat kínál. Az első ülések között található, görgős kapcsoló segítségével három beállítás között választhat. Ezek összehangoltan módosítják a motor, az automata sebességváltó, a kormánymű, a fékrendszer, a menetstabilizáló elektronika, valamint a motor start/stop funkció működését.  Az Individual üzemmód pedig lehetőséget nyújt a saját egyéni beállításokra.

  

 

 Ön vezet

Az opciós Four-C aktív futómű olyan elektronikusan vezérelt lengéscsillapító rendszer, amely révén a V60 még határozottabban alkalmazkodik az Ön elvárásaihoz. Másodpercenként akár 500 számítást végezve felméri az aktuális útviszonyokat és a vezetési stílust, majd a lengéscsillapítók működését ezekhez optimalizálva megteremti a kényelem és a precíz vezethetőség ideális egyensúlyát.
Az egyes üzemmódok között váltva a Four-C rendszer is módosítja a futómű-beállításokat. Comfort üzemmódban a kényelemé az elsőség, míg Dynamic üzemben precízebbé válik a kormányzás és vezethetőség. Egyedi üzemben a vezető szabadon összeállíthatja személyes kombinációját.

  

 

 Bowers & Wilkins

A Bowers & Wilkins audiorendszer a V60 felső kategóriás zenei rendszere. A legendás audio szakértő Bowers & Wilkins stúdióval együttműködésben létrehozott rendszer teljesítménye 1100W, a 15 hangszóró között megtalálható egy egyedülálló szellőztetett mélynyomó is, amely erőteljes mélyhangokat biztosít. Minden egyes hangszóró elhelyezésekor optimális hangkép teremtésére törekedtünk, a műszerfalon elhelyezett magashangszóró a szélvédőről visszaveredő hanghullámok hatásait hivatott csillapítani.
A háromféle hangzás beállítás - Stúdió, Színpad vagy Göteborgi Koncertterem - révén a zenéhez vagy pillanatnyi kedvéhez hangolhatja a beállításokat. Az olyan optikai megoldások, mint a nemesacél hangszórórácsok, a Bowers & Wilkins logók vagy a Bowers & Wilkins jellegzetes sárga hangszórótölcsérei exkluzív hatást ébresztenek az utastérben.

  

 

 Harman Kardon Premium audiorendszer

A V60 Harman Kardon Premium audiorendszere kiemelkedő zenei élményt ígér, 600 wattos teljesítményét 14 hangszóró között osztja meg a 12 csatornás erősítő  A rendszer az egyes hangszórók hangzását külön-külön optimalizálva biztosít kiemelkedő zenei élményt minden utas számára. Az automatikus szintszabályozás állandó hangerőt biztosít, a teljesítményt különleges algoritmusok igazítják a külső zajszinthez.

  

 

 Élvezze kedvenc dalait út közben

A V60 fedélzetén teljes zenei gyűjteménye rendelkezésére áll, hála az okostelefonos integrációnak. Az Apple CarPlay támogatás lehetővé teszi az Apple iPhone csatlakoztatását. A rendszer az Android Auto funkciót is támogatja. A telefonon tárolt dalok közül az autó érintőképernyőjén böngészve vagy akár szóbeli utasításokkal is válogathat.
A beépített Spotify alkalmazás révén pedig még csak csatlakoztatnia sem kell telefonját, hogy megtalálja kedvenc lejátszási listáját vagy előadóit - csak használja a központi kijelzőn az alkalmazást.

 

Kényelem

A szükséges hely

A V60 a kategória egyik legpraktikusabb belső terét kínálja. Vékony vázú első üléstámlái és gondosan megformált hátsó ülései révén hátul kimagasló a lábtér, első osztályú kényelem és megtámasztás mellett. A csomagtartó térfogata 529 liter a háttámlák felső pereméig, beleértve a padló alatti tárolórekeszt is. A hátsó háttámla mindkét részét lehajtva akár 1364 liternyi férőhellyel gazdálkodhatunk.

 

 

 Szépségesen sokoldalú

A V60 gondosan kialakított belső tere tökéletesen alkalmazkodik az aktív életmódhoz. A 60/40 arányban osztott hátsó üléstámla alkalmazkodik az igényekhez; a támlákat külön-külön lehajtva gyakorlatilag sík padlót kapunk. A háttámla lehajtásakor a fejtámlák automatikusan behajlanak. Opcióként motoros ülésdöntés is rendelhető.
A csomagtartó olyan praktikus megoldásokat kínál, mint a padló alatti, a csomagtérajtóval együtt zárható tárolórekesz, ahol elrejtheti értéktárgyait, vagy a négy akasztófül és a lekötőszemek, amelyek sokoldalú szállítási feladatokra alkalmasak.

  

 

 Kéz nélkül

A V60-hoz külön megrendelhető, motoros mozgatású csomagtérajtó még egyszerűbbé teszi a csomagok be- és kirakodását. Az ajtó a távirányítón, a csomagtérajtón vagy a műszerfalon elhelyezett gomb megnyomásával nyitható vagy csukható. A kulcs nélküli nyitás opcióval együtt megrendelve az ajtó kéz nélkül is nyitható: mozgassa meg lábfejét a hátsó lökhárító alatt, és az ajtó magától feltárul vagy lecsukódik.

  

 

 Belül rejlő szépség

A V60 belső terében öröm az utazás. Olyan lenyűgöző részletek várják, mint a kecses központi érintőkijelző, vagy a fémhatású, függőleges rostélyokból álló, jellegzetes légbeömlők. A szellőzőrostélyok szabályozó gombjai, a motorindító gomb, az üzemmódváltó tárcsa és a kormányon elhelyezett kezelőszervek mind rombuszmintás, recézett kialakítást kaptak. 
A V60 utasterében felhasznált anyagok a modern svéd fényűzés érzését erősítik. Az Inscription felszereltségi szinten elérhető Driftwood dekorbetétek különleges kidolgozásuknak köszönhetően szépségesek és kellemes tapintásúak, ráadásul szorosan kötődnek a Volvo svéd gyökereihezé

  

 

 Ablak a magas égre

A V60 külön rendelhető panoráma teteje fényben füröszti a belső teret. A hatalmas üvegfelület révén mindkét üléssoron a szabadság érzetét kelti, ugyanakkor a különleges, színezett üveg mérsékli az átmelegedést és távol tartja az UV-sugárzást. A perforált anyagból készült, motoros mozgatású árnyékolóval távol tarthatja az utastértől a tűző napfényt; ha friss levegőre vágyna, a tető nagy első eleme kibillenthető vagy eltolható. A tető a távirányító ajtózáró gombjával vagy (kulcs nélküli nyitás funkció esetén) az ajtókilncsen elhelyezett gombbal zárható.

  

 

 Várja az érintését

A V60 számos funkciója a központi érintőképernyőről vezérelhető: az új generációs Volvo modelleknél megszokott megoldás a kecses megjelenést egyszerű kezelhetőséggel társítja.  A rendszer a vezető figyelmét is kevésbé tereli el: letisztult, könnyen leolvasható grafikája és függőleges tájolása különösen egyszerűvé teszi az adatok és a térképek értelmezését. A 9 colos érintőképernyő akár kesztyűben is kezelhető, különleges felületkezelése mérsékli a csillogást és tükröződést.

  

 

 Ön irányít

A V60 technológiáját az utasok igényeihez szabtuk, hogy egyszerűbbé és élvezetesebbé tegye a vezetést. A kormánykerék mögötti digitális műszeregység közvetlenül a vezető látómezejében jeleníti meg a fontos információkat, fényereje automatikusan igazodik a környezeti fényviszonyokhoz.
A V60 hangvezérlő funkciója révén szóbeli utasításokkal kezelheti a klímaberendezést, a navigációs rendszert, a szórakoztató és kihangosító rendszereket. A funkció megérti a természetes beszédet: nem kell előre meghatározott kifejezéseket betanulnia.

 

Biztonság

Védelemre született

A biztonság központi kérdés minden Volvo számára. A V60-ast több évtizedes tapasztalatunk és innovációink tették a lehető legbiztonságosabbá Ön és utasai számára. Az ultra nagy szakítószilárdságú bóracél (az egyik létező legszilárdabb acél) különösen merev biztonsági cellát von az utasok köré, míg az első és hátsó gyűrődőzónák ütközés esetén a lehető legtöbb energiát vezetik el az utascellától.

 

 Vigyáz Önre

A Volvo City Safety funkciója a V60 utasain kívül a gyalogosokra is ügyel, amint folyamatosan figyel a fenyegető veszélyhelyzetekre. Ezeket - például a V60 elé kerülő más járműveket, kerékpárosokat, gyalogosokat vagy nagy testű állatokat - radar és kamera segítségével azonosítja, éjjel vagy nappal. Amennyiben ütközés közvetlen veszélyét észleli, figyelmezteti a vezetőt, és ha az nem reagál, a City Safety automatikusan működésbe hozza a fékeket, megelőzve az ütközést vagy enyhítve annak súlyosságát. A V60 City Safety rendszere aktív kormányzás-támogatás (Steering Support) funkciót is tartalmaz, amely segít a vezetőnek hatékonyan és biztonságosan kikerülni a veszélyforrást.

  

 

 Az úton tartja

Az útelhagyást gátló technológia segít megelőzni az olyan (egyébként a leggyakoribbak közé tartozó) baleseteket, ahol a jármű elhagyja az utat.  Amennyiben a rendszer 65-140 km/óra közötti sebesség mellett azt érzékeli, hogy a jármű a vezető szándéka ellenére elhagyni készül az utat, a kormányzásba beavatkozva, illetve szükség esetén a fékeket működtetve tereli vissza a járművet a helyes irányba.
Amennyiben az autó mégis elhagyja az utat, a Volvo egy másik innovációja: az útelhagyás utáni védőrendszer igyekszik csökkenteni a sérülések súlyosságát. A rendszer az első ülésvázakba beépített energiaelnyelő szerkezetből áll: ez kemény földetérés esetén képes elnyelni a függőlegesen ható erőket, míg a csomaghoz külön rendelhető, speciális biztonsági övek villanymotoros megfeszítőjük segítségével szorosan az ülésben tartják az utasokat.

  

 

 Félautonóm személyi titkár

A Volvo Pilot Assist félautonóm technológiája automatikusan tartja az előre beállított sebességet, vagy az elöl haladó jármű mögötti követési távolságot. Emellett finom kormánymozdulatokkal segít Önnek a sáv középvonalában tartani autóját. A Pilot Assist 130 km/óránál nem nagyobb sebességeknél üzemképes, különösen hasznos autópályán közlekedve, ahol csökkenti a nagysebességű vezetés vagy a sűrű forgalom okozta terhelést.
Az EU-ban és az USA-ban a Pilot Assist összeköttetésben áll a navigációs rendszerrel; 'elektronikus horizont' funkciója révén még pontosabb és megbízhatóbb teljesítményt nyújt ívmenetben. A nyugat-európai piacokon alkalmazott ívsebesség alkalmazkodás funkció a térképadatok alapján úgy módosítja az ívmeneti utazósebességet, hogy az a lehető legkényelmesebb legyen az utasok számára.

  

 

 Madártávlatból

A Volvo V60-hoz kínált 350· kamera minden eddiginél egyszerűbbé teszi a parkolást: madártávlati képen mutatja meg járművét és annak közvetlen környezetét. A funkció különösen hasznos, ha szűk helyen kell manőverezni; segítségével megelőzhetők a költséges karosszéria-sérülések. Az autón elhelyezett négy halszemoptikás kamera által közvetített panorámakép a központi monitoron jelenik meg, legfeljebb 10 km/óra sebességig.

  

 

 Parkolás, egyszerűen

A Park Assist Pilot olyan, mint egy személyes parkolószolga, aki minden alkalommal tökéletesen parkolja le az autóját. A párhuzamos vagy merőleges parkolóhelyek mellett elhaladva érzékelői segítségével felméri azok méretét, és ha elég nagyok az autóhoz, azt jelzi. A rendszer képes bekormányozni az autót egy nála mindössze 20 százalékkal nagyobb helyre - Önnek nincs más dolga, mint a kijelzőn megjelenő utasításokat követve sebességet váltani és fékezni.  A többit elvégzi Ön helyett a V60.

 

Teljesítmény

Tiszta teljesítmény: T8 Twin Engine

 

 

 Hibrid az életért

Akármire van szüksége, a V60 T8 Twin Engine tud hozzá megfelelő üzemmódot ajánlani. Pure üzemben a T8 Twin Engine hajtáslánc akár XX kilométeren át képes tisztán elektromos üzemben haladni. Ez számos ügyfelünk számára elegendő a mindennapi ingázáshoz, az emissziómentes közlekedést csaknem teljesen zajtalan, fényűzően csendes működés kíséri.  Váltson át Power üzemre, és a feltöltött, turbós benzinmotor, valamint a nagyteljesítményű villanymotor együtt azonnali, élénk gázreakciót biztosítanak. Vagy maradjon az alapértelmezett Hibrid üzemmódnál, és a T8 Twin Engine automatikus vált a benzinmotor, a villanymotor vagy a kettő kombinálása között, így biztosítva minden körülmények között kifinomult, takarékos közlekedést.

  

 

 Hibrid, kompromisszumok nélkül

A V60 T8 Twin Engine modell fedélzetén bőségesen elférnek az utasok vagy akár a terebélyes csomagok, így Ön szabadon hódolhat kedvenc időtöltésének. Nem véletlenül: a V60 T8 Twin Engine modellt az első pillanattól fogva plug-in hibrid hajtáslánc alkalmazására fejlesztettük, így sem az akkumulátorok, sem a villanymotor nem korlátozza a helykínálatot, sem a sokoldalúságot. Az akkumulátor könnyedén feltöthető, de ha erre nincs alkalma, a nagyteljesítményű benzinmotor önmagában is elboldogul.

  

 

 Keréktárcsák: pont az i-re

Hangsúlyozza ki a V60 sportos megjelenését a külön megrendelhető 20 colos könnyűfém keréktárcsákkal. A 10 küllős 'ventilátor'kialakítás karakteres diamond cut kivitelezése látványos kontrasztos alkot a matt fekete belső felületek és a magasfényű külső részek között.

  

 

 V60, ahogy Önnek tetszik

Tegye személyessé a V60 megjelenését a Volvo tartozékok segítségével A tartozékok a választott felszereltségi szinttől függetlenül tökéletesen harmonizálnak a V60 feszes, magabiztos vonalaival. A külső optikai csomag első és hátsó oldalsó légterelőket, küszöbtoldatokat, valamint hátsó diffúzort tartalmaz, és még határozottabb megjelenéssel ruházza fel a V60-ast. Az integrált, osztott kipufogó lenyűgöző hatást kelt. Opcióként az optikai csomaggal és a kipufogóval tökéletesen harmonizáló, merész 20 colos könnyűfém keréktárcsák is rendelhetők.

 

Tesztek

Piaci tesztek

Összegyűjtöttük a modellről írt leghasznosabb teszteket,
hogy Önnek már ne kelljen!

Totalcar - Tényleg hibátlanná vált?

Oda lyukadt ki mára a Volvo, mint a Rolex az óragyártásban: nem mindenkinek kell épp olyan óra, pláne annyiért, de aki örökre szóló, tönkretehetetlen, abszolút vízálló, mégis elegáns, egyszerű, mechanikus időmérőt akar, ott a recept, nem kell sokat keresgélnie.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Totalcar - Normális autó normális embereknek

A Volvo csúcsra járatta az elidegenítést. Eddig sem akartál száguldozni a legtöbb Volvóval, de hogy ezzel a formával, 310 lóerővel se akarj, abban már nagy adag tudomány lehet.

Tovább a teljes cikkre -->

Cross Country

Kalandokra fel!

Fedezze fel a prémium kombit, amelyben maradéktalanul feltéképezheti a kalandokat!

 

 

Mindenre készen áll

A V60 Cross Country segítségével még több élményt élhet át, magabiztosan. Megnövelt szabad hasmagasság, alapkivitelű összkerékhajtás és robusztus karosszériaborítások segítenek a kalandok felkutatásában. Az autó robusztus menetképességeit egyedi stíluselemek juttatják érvénye, a beltér a sokoldalúság, az ösztönös technológia és a szépséges formaterv kombinációja. Azoknak készült, akik minden utazás alkalmával messzebb szeretnének eljutni.

 

 

Tekintélyt parancsoló vezethetőség

Az alapkivitelű összkerékhajtás révén Ön minden időben, minden helyszínen uralhatja járművét, magabiztosan haladhat vizes aszfalton vagy éppen vontathat.

 

 

Haladjon merészen

A V60 Cross Country merész stíluselemei, mint az egyedi hűtőmaszk vagy a hátsó lökhárítóba nyomott logó, határtalan kalandvágyat sugallnak.

 

 

Áldozzon szenvedélyének

Fordítson több időt hobbijára: a megnövelt hasmagasság és a robusztus karosszériaborítás révén messzebb juthat, magabiztosan.

 

 

Ön irányít

Az alapfelszerelésként kínált ereszkedés-szabályozó rendszer a gépkocsit automatikusan fékezve biztosítja az állandó sebességet, és ezzel gyerekjátékká teszi a lejtőn történő manőverezést.

 

Kapcsolat

Érdeklődik a jármű iránt? Kipróbálná?

Kérjen ingyenes visszahívást,
vagy hívjon minket a +36 1 7766 500-as telefonszámon!


Visszahívjuk?

+36

* A megadott telefonszámot nem használjuk fel későbbi, marketing célú megkeresésre.

Szeretne értesülni ha olcsóbb ez az autó?


* Feliratkozásával elfogarja adatkezelési szabályzatunkat.