Új Hyundai Kona

Áttekintés

Magasabb szintre lépett.

Akárhonnan nézzük, a kifejező formavilágú új Kona új szintre emeli elődjének díjnyertes, plasztikus vonalvezetését, a továbbfejlesztett stílust a legmodernebb, intelligens technológiák: élvonalbeli kapcsolódási és biztonsági jellemzők egészítik ki.

Összefoglalás.

A kecses új stíluselemekkel és a legmodernebb, intelligens technológiai megoldásokkal - így élvonalbeli vezetőtámogató funkciókkal és ösztönösen kezelhető kapcsolódási szolgáltatásokkal - megújult Kona a villamosított hajtásláncok minden eddiginél szélesebb választékát kínálja, amelyekkel messzebb, takarékosabban autózhat.

 

Kecsesebb, kifinomultabb.

Az új Kona merész, progresszív stílusa még áramvonalasabb, még sportosabb megjelenést eredményez, megőrizve a modell robusztus crossoveres jellegét és egyedülálló formatervét.

 

A legmodernebb technológiák, innovatív jellemzők.

Intelligens technológiák gazdag választéka támogatja az aktív életmódot: az akár hibrid technológiával felvértezett, takarékos hajtásláncoktól kezdve az élvonalbeli kapcsolódási és kényelmi szolgáltatásokig.
 

  

 

Kedvezőbb CO2-kibocsátás és üzemanyag-fogyasztás.

A hajtáslánc-választék a teljesítmény és a fenntarthatóság új szintjét kínálja. Az új 48 voltos mild hibrid hajtásláncok kevesebb CO2-t bocsátanak ki, és kevesebb üzemanyagot igényelnek.

  

Még biztonságosabb.

A fejlett vezetőtámogató rendszerek kibővített kínálatával még nagyobb biztonságban és nyugalomban utazhatnak.

  

Élvonalbeli kapcsolódás.

A Bluelink® segítségével okostelefonján keresztül vagy hangvezérléssel vezérelheti autóját. A Hyundai LIVE szolgáltatások valós idejű forgalmi és parkolási adatokkal, valamint számos egyéb információval szolgálnak.
 

  

Dinamikus teljesítmény.

Új hajtásláncok, módosított felfüggesztés, áthangolt vezethetőség gondoskodik a pontosabb úttartásról és kényelmesebb rugózásról.

 

Csábító megjelenés, feltöltve: KONA Hybrid és KONA Electric.

Ki mondta, hogy a tisztább autózás unalmas? Az új Kona Hybrid elektromos energia segítségével nyújtja meg az egységnyi üzemanyaggal megtehető távolságot - használatához pedig sem akkumulátort nem kell töltenie, sem vezetési szokásain nem kell változtatnia. Ha pedig tisztán elektromosan szeretne közlekedni, a KONA Electric a szabadidőjárművek merész megjelenését és bőséges helykínálatát kombinálja kivételesen nagy, akár 484 km-es hatótávolsággal – közlekedjen károsanyag-kibocsátás és kompromisszumok nélkül.

 

 

A jövőre felkészített motortechnológia.

Az összes, Európában újonnan forgalomba helyezett, benzinmotoros Hyundai Kona teljesíti az EURO 6d károsanyag-kibocsátási normát.

 

Dizájn

Ne féljen különbözni.

A merész és semmihez sem fogható új Kona formavilága teljes körűen megújult. Magabiztos megjelenését kecsesebb, kifinomultabb vonalak erősítik: markánsan különbözik a kategória többi képviselőjétől.

Fedezze fel a dinamikus,új megjelenést.

A lenyűgöző, új külső formaterv kecses kifinomultságával és látványos védőborításaival hívja fel magára a figyelmet. A megnyújtott motorházfedél a központi hűtőrács fölött ér véget, széles, karakteres kialakítása erőteljes megjelenést kölcsönöz az új Konának. A továbbfejlesztett LED-es nappali világítás keskeny, éles fényrajzolatot ad.

 

Szemből.

A megújult, látványos lökhárító lendületesen kapcsolódik a kerékív-toldatokhoz, egyedi, robusztus övet húzva a merészen megrajzolt új hűtőmaszk alá.

  

Oldalról.

A sportos sziluettet még hangsúlyosabbá teszi a vállat kihangsúlyozó törésvonal, illetve a letisztultabb, harmonikusabb orrész közötti, optikai kapcsolat.
 

  

Hátulról.

Az új hátsó lökhárító az elöl és oldalt látott koncepciót követi; megjelenését a robusztus új, fémhatású védőelem teszi hangsúlyosabbá.

  

Kecses új LED-es lámpatestek.

A látványos, új orrkialakítást a legapróbb részletekig újratervezték, beleértve a karakteres, új LED-es fényszórókat, valamint a fölöttük elhelyezkedő, keskenyebb nappali fényeket.

  

Kecses, új hátsó lámpatestek.

A kecses új hátsó lámpatestek vízszintes elrendezése az egyedi, megújult fényszóró rajzolatát tükrözi.

 

Engedje érvényesülni személyiségét. Az Ön autója. Az Ön színei.

Kedve és ízlése szerint válogathatja össze az új Kona stíluselemeit. Öt új árnyalat jelent meg a palettán; a szemkápráztató sziluetthez tízféle karosszériaszín közül választhat. Ezen túlmenően a Phantom Black árnyalatú, kéttónusú tetőlemez és külső tükörház révén tökéletesen személyes ízléséhez igazíthatja autója megjelenését.

  

Élvonalbeli online komfort.

Az új Kona sokoldalú, kényelmes, belső tere az elődnél is modernebb, kifinomultabb hatást kelt. A megújult kialakítás egyszerre robusztus és kifinomult, így tökéletes választás az aktív életet élő ügyfelek számára, ráadásul minden részletében harmonizál a látványos külsővel. Ami pedig az intelligens megoldásokat illeti, a legmodernebb kapcsolódási és kényelmi szolgáltatások közül válogathat.

  

 

Új 10,25 colos érintőképernyő.

Az új 10,25 colos érintőképernyőn keresztül könnyen hozzáférhet a fedélzeti funkciókhoz, a szórakoztató rendszerhez, a navigációs berendezéshez, valamint - az okostelefon-tükrözésnek köszönhetően - kedvenc alkalmazásaihoz és zeneszámaihoz.

 

Teljesítmény

Menetteljesítmények

Az új Kona minden eddiginél nagyobb teljesítményt és jobb fenntarthatóságot kínál. Az új 48 voltos mild hibrid hajtásláncok csökkentik a CO2-kibocsátást és a károsanyag-kibocsátást. A felfüggesztést és a vezethetőséget érintő, széles körű fejlesztések még finomabb rugózást, még pontosabb úttartást biztosítanak. A kormányművet is finomhangolták, hogy harmonizáljon a felfüggesztés módosított karakterével; az új abroncsok csökkentik az üzemanyag-fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást.

 

 

1.0 T-GDi benzinmotor.

Az 1,0 literes, 120 lóerős T-GDi benzinmotor hatfokozatú kézi vagy (most első ízben) hétfokozatú duplakuplungos sebességváltóval (DCT) társítható. A még kedvezőbb fogyasztás érdekében 48V mild hibrid változatban is elérhető, hatfokozatú intelligens manuális sebességváltóval. Max. teljesítmény: 120 LE, Max. forgatónyomaték: 200 Nm ( 7DCT)/ 172 Nm (6MT és 6iMT).

  

 

1.6 T-GDi benzinmotor.

Ha jobban érdekli egy sportosabb hajtáslánc, a továbbfejlesztett 1,6 literes T-GDI benzinmotor 198 lóerőt bocsát rendelkezésére. A motorhoz finoman kapcsoló hétfokozatú duplakuplungos sebességváltó (DCT) csatlakozik; a hajtáslánc első- és összkerékhajtással egyaránt elérhető. Max. teljesítmény: 198 LE, Max. forgatónyomaték: 265 Nm.

  

 

1.6 dízelmotor.

Az 1,6 literes dízelmotor legnagyobb teljesítménye 136 LE. A motorhoz hatfokozatú intelligens manuális vagy hétfokozatú duplakuplungos (DCT) sebességváltót választhatunk. A dízelmotor alapkivitelben 48V mild hibrid rendszert alkalmaz. Az összkerékhajtás opcióként rendelhető, a 7DCT sebességváltóval társítva. Legnagyobb teljesítmény: 136 LE, Max. forgatónyomaték: 320 Nm (DCT váltó esetén).

  

Kedvezőbb rugózás és vezethetőség.

Az új Kona elődjénél kényelmesebben rugózik. A mérnökök módosították a rugókat, a lengéscsillapítókat és a kanyarstabilizátorokat, így javult a rugózási komfort, valamint a rezgések és ütések elszigetelése a karosszériától.

  

A 48 voltos mild hybrid rendszer.

Az opciós 48 voltos mild hibrid rendszerrel tovább csökkentheti az üzemanyag-fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást. A rendszer gyorsítás során extra forgatónyomatékkal támogatja a belső égésű motort (az akkumulátor töltöttségétől és a gyorsítás mértékétől függően.) A megoldás mérsékli a hajtáslánc üzemanyag-fogyasztását és CO2-kibocsátását. Az alábbiakban megtudhatja, hogyan működik a rendszer különböző helyzetekben.

Új sebességváltók, minden vezetési stílushoz.

Az új Kona hatfokozatú kézi sebességváltóval, hétfokozatú duplakuplungos sebességváltóval (7DCT) vagy az új fejlesztésű hatfokozatú intelligens manuális sebességváltóval (iMT) szerelhető fel. Az iMT rendszer még tovább csökkenti a 48V mild hibrid hajtáslánc üzemanyag-fogyasztását.

 

 

Intelligens manuális sebességváltó.

A még takarékosabb üzem érdekében a mild hibrid modelleken az iMT a gázpedál felengedésekor szétválasztja az erőátvitelt és a motort. A jármű vitorlázó üzemmódban fut.

  

 

Hatfokozatú kézi kapcsolású sebességváltó.

A finoman kapcsolható, hatfokozatú kézi sebességváltót gyors, pontos váltásokra tervezték.

 

Kényelem

Élvezze az élvonalbeli kényelmi szolgáltatásokat.

Ami pedig a praktikumot illeti, az új Kona innovatív esztétikai és műszaki megoldások széles skálájával teremti meg a komfort és a funkcionalitást legmagasabb szintjét - az utasok számára is. Olyan funkciókról van szó, mint a fűthető hátsó ülések vagy a második sori USB csatlakozó.

 

 

Fűthető és szellőztethető ülések.

Télen meleg, nyáron hűvös. Mindkét első ülés rendelhető fűthető és szellőztethető kivitelben.

  

 

Hátsó üléskomfort.

A hátul utazók fűthető üléseknek, valamint az okostelefonok töltésére is alkalmas, praktikus hátsó USB aljzatoknak örvendhetnek.

  

 

Környezeti hangulatvilágítás.

Az új hangulatvilágítás technológia az átrajzolt középkonzolt és a lábteret megvilágítva hangsúlyozza ki a belső tér kecses karakterét.

  

 

Elektromos rögzítőfék (EPB).

Az elektromos rögzítőfék kapcsolója szintén a középkonzolon található. Ez nem csak praktikus és könnyen használható, de hasznos helyet is szabadít fel a belső térben.

  

 

Tolatókamera.

Jobb látási viszonyok parkolás és vezetés közben. Elég egy gombnyomás, és a tolatókamera megjeleníti a központi érintőképernyőn a Kona mögötti területet - akár menet közben is.

  

 

Head-up kijelző (HUD).

A könnyen leolvasható head-up kijelző közvetlenül a vezető látómezejébe vetíti az olyan fontos információkat, mint a sebesség, a navigációs útbaigazítás vagy a figyelmeztető jelzések, és ezzel biztonságosabbá teszi a vezetést.

  

 

Váltófülek.

Szeretné kézben tartani az irányítást? A váltófülekkel a kormánykerék elengedése nélkül kapcsolhatja az új Kona opciós hétfokozatú duplakuplungos sebességváltóját.
 

  

 

Vezeték nélküli töltés.

A praktikusan elhelyezett vezeték nélküli töltőaljzat révén könnyen és gyorsan feltöltheti a Qi szabványt támogató okostelefonokat.

  

 

KRELL prémium audiorendszer.

Maradjon kapcsolatban a városban, vagy lépjen ki a civilizációból, vegye az irányt a természet felé, és tekerje fel a hangerőt. A KRELL prémium audiorendszere lenyűgöző hangzással gondoskodik a fergeteges és stílusos szórakozásról.

 

Biztonság

Élvonalbeli biztonsági és fejlett vezetőtámogató rendszerek.

Mivel szerettei biztonságánál semmi sem fontosabb, az új Kona többet nyújt, mint valaha. Az élvonalbeli, fejlett vezetőtámogató funkciókat felvonultató Hyundai SmartSense rendszer révén az új Kona mostantól a legmodernebb aktív biztonsági és vezetőtámogató technológiákat kínálja, amelyek gondtalanabbá teszik az utazást.

 

 

Sávkövető rendszer (LFA).

Az új Kona Sávkövető rendszer (LFA) funkcióval is rendelkezik. Ez 0-200 km/óra sebességtartományban a forgalmi sáv középvonalában tartja a járművet, autópályán éppúgy, mint a városban.

  

 

Aktív holttérfigyelő rendszer (BCA).

A hátsó lökhárító alsó felén elhelyezett, két radarral dolgozó rendszer figyelmezteti a vezetőt, ha hátsó holtterében mozgó járművet észlel. Amennyiben ilyen helyzetben a vezető működésbe hozza az irányjelzőt, a rendszer hangjelzéssel figyelmeztet a veszélyre, valamint automatikusan fékez, hogy elkerülje az ütközést.

  

 

Adaptív sebességtartó automatika Stop & Go funkcióval (SCC +S&G).

Még biztonságosabb, még pihentetőbb. Tartja az előre beállított távolságot az elöl haladó jármű mögött, automatikusan az előre meghatározott tempóra lassítva vagy gyorsítva. A meg-megtorpanó városi forgalomban a rendszer tartja a beállított távolságot.

  

 

Aktív mögöttes keresztirányú forgalomfelügyelet (RCCA).

Ha nehezen belátható helyről kell kitolatnia, a rendszer nem csak figyelmeztet az oldalról érkező járművekre, de automatikusan le is fékezi az autót.

  

 

Intelligens sebességkorlátozó táblafelismerő rendszer (ISLA).

Észleli a sebességkorlátozásokat, valamint az előzési tilalmat, és a releváns információt valós időben megjeleníti a navigációs berendezés kijelzőjén és a műszeregységben.

  

 

Biztonságos kiszállásra figyelmeztető rendszer

Az ötletes funkció észleli, ha hátulról jármű közelít. Ilyenkor a műszerfalon és a külső visszapillantó tükörben megjelenő riasztással, valamint hangjelzéssel figyelmeztet a veszélyre.

  

 

Hátsó ülések foglaltságára figyelmeztető rendszer

Az új Kona emlékszik, ha elindulás előtt kinyitották a hátsó ajtaját. Célhoz érve a műszeregységben megjelenő üzenettel és hangjelzéssel emlékezteti arra, hogy ellenőrizze a hátsó ülést.

  

 

Elöl haladó jármű elindulására figyelmeztető jelzés (LVDA).

A városi forgalomban különösen hasznos, ötletes funkció figyelmezteti Önt, ha közlekedési lámpánál vagy dugóban elindul az Ön előtt várakozó jármű.

 

Kapcsolat

Érdeklődik a jármű iránt? Kipróbálná?

Kérjen ingyenes visszahívást,
vagy hívjon minket a +36 1 7766 500-as telefonszámon!


Visszahívjuk?

+36

* A megadott telefonszámot nem használjuk fel későbbi, marketing célú megkeresésre.

Szeretne értesülni ha olcsóbb ez az autó?


* Feliratkozásával elfogarja adatkezelési szabályzatunkat.
Update cookies preferences