Volvo XC40

Áttekintés

A Volvo Cars kompakt szabadidőjárműve 

Bemutatkozik az új Volvo XC40 – az apró szabadidőjármű, amely tele van innovációkkal! Kifejező formavilág, zseniális tárolómegoldások és intelligens tehnológiák teszik tökéletes városi társsá.

 

 

Kifejező formaterv

A Volvo XC40 a Volvo Cars eredeti városi szabadidőjárműve. Fiatalos formaterve és szabadidőjárművekre jellemző arányai együtt merész, határozott autót teremtettek.

  

 

 

Vezérlőközpont

Emelt üléspozíciójának és letisztult vezetői környezetének köszönhetően a Volvo XC40 fedélzetén Ön is képes lesz felülemelkedni a mindennapi problémákon. Szépséges részletek és gondosan megválogatott anyagok tanúskodnak a hamisítatlan svéd kézműves munkáról.

  

 

 

Vásároljon okosabban

Az 'autóba szállítás' szolgáltatással időt takaríthatunk meg, és csökkenthetjük környezeti lábnyomunkat. A szolgáltatás a Volvo XC40 online kapcsolatát kihasználva lehetővé teszi, hogy az interneten megvásárolt árucikkeket parkoló autónk csomagtartójába szállíttassuk ki. Így nem kell otthon vagy a munkahelyünkön várnunk a küldemény megérkezésére, illetve nem kell átvevőhelyekre utaznunk érte.

  

 

 

Kihúzza magát

A Volvo XC40 bőséges szabad hasmagassága erőteljes megjelenést és kiváló látási viszonyokat eredményez. A nagyméretű kerekek és abroncsok bármilyen útfelülettel megbirkóznak. Ezzel a szabadidőjárművel bármin felül emelkedhet.

  

 

 

A színek élménye

Juttassa érvényre személyiségét a modern, élénk színek választékával. Felszereltségi szinttől függően akár fehér vagy fekete tetőlemezzel, valamint külső tükörházzal teheti még karakteresebbé autója megjelenését.

  

 

 

Gyors reagálású kényelem

A városi életmóddal összhangban álló teljesítményt biztosító, kistömegű erőforrások végtelenül kezesek és robbanékonyak, károsanyag-kibocsátásuk és üzemanyag-fogyasztásuk pedig szeretetre méltóan alacsony.

 

Élmény

Önnek tervezve, mint minden Volvo

A Volvo XC40 vadonatúj fajta Volvo, ám ugyanúgy Önnek terveztük, mint az összes többi modellünket. Formavilága és innovációi egy célt szolgálnak: hogy élvezetesebbé tegyék, és leegyszerűsítsék az Ön életét.

 

 

Intelligens technológia

Emberközpontú technológia a Volvo XC40 fedélzetén. A könnyen kezelhető központi érintőképernyőtől a nagyfelbontású műszerfali kijelzőn át a normális beszédtempót értelmezni képes hangfelismerésig minden arról szól, hogy egyszerűbbé tegyük az életet. Az egész olyan magától értetődő, mint egy mobiltelefon kezelése.

  

 

 

Hangzásra tervezve

A Volvo XC40 különleges zenei élményének része az egyedülálló, szellőztetett mélyhangszóró, amely pontos, erőteljes hangvisszaadást biztosít. Még inkább magával ragadó élményt kínál az opciós Harman Kardon Premium audiorendszer, amelyet a világ egyik első számú audio márkájával közösen fejlesztettünk ki.

  

 

 

Búcsú a vezetékektől

A Volvo XC40 padlókonzolján kialakított tárolórekeszt kifejezetten mobiltelefon elheyezésére és vezeték nélküli töltésére alakítottuk ki; itt mindig keze ügyében lesz, és az utastér is rendezettebb marad. A telefon pontosan olyan szögben fekszik, hogy könnyű felemelni, vagy gyorsan rápillantani.

 

Kényelem

A Volvo XC40 számokban

13
A csúcskivitelű Harman Kardon Premium audiorendszer 13 hangszórója csodálatosan kiegyensúlyozott, erőteljes hangzást biztosít.

479
A Volvo XC40 479 literes csomagtartója (a hátsó ülés támlájának tetejéig mérve) az egyik legtágasabb a kategóriában.

9
Kilencféle, dinamikus rajzolatú könnyűfém keréktárcsa, 17-21 colos méretben.

360
Az opciós 360 fokos kamera madártávlati képen mutatja meg az autót és annak környezetét, és ezzel leegyszerűsíti a parkolást.

 

 

Mindennek megvan a helye

A Volvo XC40 intelligens tároló megoldásokkal teszi egyszerűbbé az életet, a hordozható számítógépekre és kézitáskákra méretezett ajtózsebektől a zseniális, kihajtható akasztófülig. Még a középső könyöklő alatt is találunk egy rekeszt, amelyben elfér egy nagy doboz papírzsebkendő.

  

 

 

Könnyebb pakolni

A Volvo XC40 olyan megoldásokkal egyszerűsíti le a csomagok be- és kipakolását, mint a motoros mozgatású, kéz nélkül aktiválható csomagtérajtó. Mozgassa meg lábfejét a hátsó lökhárító alatt, és automatikusan kinyílik vagy bezárul a csomagtérajtó. Ráadásul a csomagtér padlója összehajtható és kiemelhető, a hátsó ülések támlája pedig egy gombnyomással előre dönthető.

  

 

 

Osztozás, Volvo módra

Könnyedén megoszthatja a Volvo XC40 használatát barátaival, családtagjaival és munkatársaival: engedélyezze hozzáférésüket az okostelefonon vagy táblaszámítógépen elérhető Volvo On Call alkalmazáson keresztül. Mivel nem kell kezükbe adni a kulcsot, merőben új lehetőségek nyílnak meg Önök előtt. Ráadásul az egész rendkívül egyszerű és biztonságos, ahogy azt a Volvótól elvárnák.

  

 

 

Tiszta levegő. Mindenkor.

A CleanZone rendszernek köszönhetően az Volvo XC40 utasterében mindenkor kristálytiszta levegőt élvezhet, függetlenül a külső viszonyoktól. A Volvo Cars ezen fejlesztése különleges légszűrővel tisztítja meg a levegőt a porszemcséktől, a pollentől és egyéb káros részecskéktől. Ha szükséges, automatikusan belső keringetésre kapcsol.

  

 

 

A telefon a kulcs

A Volvo On Call alkalmazás összeköti telefonját, táblaszámítógépét vagy hordható készülékét a Volvo XC40-nel, így Ön a távolból is hozzáférhet autójához, valamint egy sor praktikus funkcióhoz. Előfűtheti vagy -hűtheti például a Volvo XC40 utasterét, a távolból működtetheti a központi zárat, megkeresheti autóját egy zsúfolt parkolóban, és így tovább.

  

 

 

Az új személyi titkára

A Volvo On Call révén a Volvo XC40 személyi titkárként is szolgál. Tudja, mikor és hol lesznek találkozói, és elárulja, hogyan juthat oda a leggyorsabban. A Volvo On Call emellett egy SIM kártya segítségével képes fellépni az internetre, így a Volvo XC40 fedélzetén wifi hálózat várja Önt, akármerre is jár.

 

Biztonság

Biztonság, minden helyzetben

A csomagtérajtóba beépített, diszkrét kamera egyszerűbbé és biztonságosabbá teszi a tolatást. Amint Ön hátramenetbe kapcsolja a sebességváltót, a központi kijelzőn megjelenik az autó mögötti környezet széles látószögű, éles képe, így könnyedén bekormányozhatja járművét a parkolóhelyre.

A Volvo biztonsági újításai több mint ötven éve segítenek vigyázni az autóban utazó gyermekek épségére. Ez idő alatt sokat tanultunk. A Volvo Cars új generációs gyermeküléseinek megalkotásakor összes tudásunkat és tapasztalatunkat felhasználtuk, hogy Ön maradéktalanul élvezhesse mindezek előnyeit.

 

 

Plusz szempár

A Volvo XC40 minden kiviteléhez alapfelszerelésként kínált City Safety folyamatosan figyel Ön helyett. Észleli az előttünk lévő járműveket, gyalogosokat, kerékpárosokat és nagytestű állatokat, és figyelmeztet, ha ütközés fenyeget. Ha a vezető nem reagál időben, a City Safety automatikus fékezéssel segít elkerülni az ütközést, vagy enyhíteni annak következményeit.

  

 

 

Az úton tartja

Az útelhagyást gátló technológia az aszfaltúton tartja a járművet. Amennyiben a rendszer azt érzékeli, hogy a jármű a vezető szándéka ellenére elhagyni készül az utat, a kormányzásba beavatkozva, illetve szükség esetén a fékeket működtetve tereli vissza a járművet a helyes irányba.

  

 

 

Biztonsági jövőkép

A Volvo neve egyet jelent a közlekedésbiztonsággal. Sorozatgyártásban először 1944-ben alkalmaztunk biztonsági utascellát, 1959-ben pedig feltaláltuk a hárompontos biztonsági övet. A mai napig tökéletesítjük autóink biztonságát; célkitűzésünk, hogy 2020-ra nullára csökkentsük az új Volvo gépkocsiban súlyos vagy halálos balesetet szenvedő utasok számát.

  

 

 

Legyen magabiztos

A Volvo XC40 emelt üléspozíciója remek kilátást biztosít, magabiztosabbá téve vezetőjét. A dinamikus vezethetőség és a közvetlen kormányzás révén minden pillanatban irányítása alatt tudhatja járművét.

  

 

 

Az autó dolgozik, Ön pihen

A Pilot Assist még pihentetőbbé teszi a városi vezetést. A funkció automatikusan tartja a beállított sebességet és az elöl haladó jármű mögötti követési távolságot. Emellett finom kormánymozdulatokkal segít Önnek a sávban tartani autóját.

  

 

 

Jobb kilátás

A Volvo XC40 még zsúfolt városi utcákon is gyerekjátékká teszi a parkolást, különösen ha megrendeljük az opciós 360 fokos panoráma kamerát. Az ötletes megoldás révén Ön madártávlatból szemlélheti autóját, pontosan felmérve más járművekhez és akadályokhoz viszonyított helyzetét.

 

 

Teljesítmény

Motor lehetőségek

 

 

 T5 AWD, 247 LE/350 Nm

A T5 AWD benzinmotoros hajtáslánc a városi forgalomban és az országúton is egyformán jól teljesít. Ez a kiváló és sokoldalú hajtáslánc bőséges teljesítmény-tartalékokkal rendelkezik, és a kifinomult, nyolcfokozatú Geartronic™ automata váltó, illetve az összkerékhajtás révén mindig élvezetes és dinamikus vezetési élményt nyújt.

Az alacsony belső súrlódás, az innovatív motorvezérlés, a közös nyomócsöves üzemanyag-befecskendezés és a korszerű turbó-technológia révén ez a motor a teljesítmény és a hatékonyság terén is a maximumot nyújtja. A napi vezetés során a turbó különösen alacsony és közepes motorsebességnél reagál jól.

A motor kis tömege is hozzájárul a kitűnő kezelhetőséghez, a Stop/Start technológia és az Eco funkció pedig úgy koordinálja a motor és a klíma működését, hogy még alacsonyabb legyen a fogyasztás és a szén-dioxid kibocsátás.

A vezetési módok mellett a hajtáslánc jellemzői is könnyen az egyéni preferenciákhoz igazíthatók – kényelmi (Comfort), gazdaságos (Eco), dinamikus (Dynamic) és egyéni (Individual) mód.

  

 

D4 AWD 190 LE/400 Nm

A kifinomult D4 AWD dízel hajtáslánccal (190 LE/400 Nm) kevesebb üzemanyaggal még izgalmasabb vezetési élményben lesz része. A dinamikus összkerékhajtással kombinált D4 AWD hajtáslánc maximálisan hatékony és magabiztos vezetési élményt nyújt.

A hajtáslánc hatékonysága és kifinomultsága folytán tökéletes választás céges autónak. Az alacsony belső súrlódás, az innovatív motorvezérlés és a modern turbó-technológia még élvezetesebbé teszi a vezetést, anélkül, hogy ez a hatékonyság rovására menne.

A motor kis tömege is hozzájárul a kitűnő kezelhetőséghez, a Stop/Start technológia és az Eco funkció pedig úgy koordinálja a motor és a klíma működését, hogy még alacsonyabb legyen a fogyasztás és a szén-dioxid kibocsátás.

A vezetési mód választó kapcsolóval egyéni preferenciáihoz igazíthatja a hajtáslánc jellemzőit. Kényelmi (Comfort), gazdaságos (Eco), dinamikus (Dynamic) és terep (Off-road) mód közül választhat.

 

Tesztek

Piaci tesztek

Összegyűjtöttük a modellről írt leghasznosabb teszteket,
hogy Önnek már ne kelljen!

 

Totalcar - Ez ütni fog

Új méret, új kategória, de nemcsak ennyi – az XC40-nel ugyanis más vizekre evez a Volvo. Ez az XC90-essel elindított új korszak első autója, amelyik a kicsi, most létrejött platformra épül, és ez lesz a márka első kocsija, amelyik háromhengeres benzinessel készül. És van még tovább.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Vezess.hu - Ezzel éveket fiatalodhatsz

Állandóan az a vád éri a Volvót, hogy csak a korosabbaknak gyárt autót. Most megérkezett az eleven cáfolat, az XC40!

Tovább a teljes cikkre -->

 

Vezess.hu - Játékautónak látszik, de komolyan kell venni

A Volvo XC40-essel kompakt méretű modellel bővült háromdarabosra a Volvo szabadidőautó kínálata.

Tovább a teljes cikkre -->

Kapcsolat

Érdeklődik a jármű iránt? Kipróbálná?

Kérjen ingyenes visszahívást,
vagy hívjon minket a +36 1 7766 500-as telefonszámon!