• slidebg1

Állapot felmérés

A használt autó vásárlás bizalmi kérdés, egy többéves autó múltja rengeteg olyan dolgot rejthet, amelyet a laikus, gyanútlan vásárlók, nem tudnak leellenőrizni.
A nemzetközi márka és szerviz adatbázisok segítségével le tudjuk kérdezni az autók szerviztörténetét, ám sok esetben az autó előélete mégsem ellenőrizhető.
Pl.: idős, vagy nem márkaszervizben szervizelt jármű

Éppen ezért fontos, hogy használtautó vásárlásánál mindenképpen megbízható helyről vásároljunk, valamint a lehető legpontosabb képet kapjuk a megvásárolni tervezett autó aktuális állapotáról.

Az Ivanics Csoportnál elérhető használtautók mind bevizsgált, szervizelt járművek, melyekre a vásárlástól számított egy év garanciát vállalunk!


Amennyiben kínálatunkban mégsem találja az ideális autót, a kiszemelt példány ellenőrzését továbbra is javasoljuk tapasztalt szakembereinkre bízni Ford, Hyundai és Volvo autók esetén.

 auto_allapot_felmeres

Az állapotfelmérés részletei és menete

Autója állapotának felmérését két órán belül elvégezzük! A vizsgálat után részletes tájékoztatást nyújtunk az autón történt - felismert - javításokról és műszaki problémákról, valamint azok várható javítási költségeiről.

 1. Külső szemrevételezés
  Megvizsgáljuk szemrevételezéssel, hogy milyen külső sérülések keletkeztek az autón.
  Szélvédők, tükrök, karosszéria elemek, ajtóhézagok és gumiabroncsok állapotvizsgálata, valamint víz és olajfolyások felderítése.
 2. Festékréteg vastagság vizsgálat
  Festékréteg vastagság mérő műszerrel vizsgáljuk a különböző karosszéria elemeket, így ellenőrizhető hogy a jármű mely elemei lettek javítva, újrafényezve. A szakszerűen végzett javítás nem feltétlenül von le a jármű értékéből, de mindenképp fontos információ az új tulajdonos számára.
 3. Futómű vizsgálat
  Pneumatikus futómű vizsgáló eszközzel átmozgatjuk gépjárműve futóművén található csukló forgó alkatrészeket (gömbfejeket, szilenteket, csapágyakat).
  Megemeljük gépjárművét és ellenőrizzünk a gumiabroncsok, illetve csapágyakat állapotát.
 4. Fékhatás vizsgálat
  Számítógép vezérelt diagnosztikai padon lemérjük az első (A) és hátsó (B) tengelyre szerelt fékrendszer hatásfokát és ezt kiértékelve tájékoztatjuk Önt az eredményről!
  Ez a vizsgálat nem ad tájékoztatást a fékpofák - fékbetétek vastagságáról, azt szemrevételezéssel, egyéb méréssel ellenőrizzük.
 5. Lengéscsillapító vizsgálat
  Lengéscsillapítót szemrevételezéssel ellenőrizzük, majd ezután számítógép vezérelt diagnosztikai padon lemérjük a csillapító berendezések állapotát. Az eredményt kiértékelve tájékoztatást adunk a helyes vagy helytelen működésről.
 6. Motordiagnosztika
  Műszeres vizsgálat segítségével - megbontás nélkül - ellenőrizzük az erőforrás aktuális állapotát. (A motordiagnosztika díjáról érdeklődjön kollégáinknál!)
 7. Központi egység (ECM) diagnosztika
  A járművekben elhelyezett hibatároló egységekből kiolvassuk a rögzített jeleket, így következtetni tudunk az autó egyes egységeinek állapotára.
 8. Próbakör
  A teszt során ellenőrizzük az esetleges kopogásokat, zajokat, a motor működését, a váltó és a kuplungtárcsa állapotát, a fékhatást és a kormányzást is.

Gyanú esetén a tulajdonos hozzájárulásával feltárásos vizsgálatot végzünk.

 

Mennyi ideig tart az állapotfelmérés?

A minősítés kialakítása általában két órát vesz igénybe.

 

Hogyan lehet állapotfelmérésre jelentkezni?

Állapotfelmérésre jelentkezhet online szerviz regisztrációs felületünkön, személyesen az Önhöz legközelebbi szervizeink valamelyikében, e-mailben az ugyfelszolgalat@ivanics.hu címen, vagy a +36 1 7766 500-as telefonszámon, amelyeken az árakról is érdeklődhet.

 

Visszahívjuk?

+36

* A megadott telefonszámot nem használjuk fel későbbi, marketing célú megkeresésre.
Update cookies preferences