• slidebg1

5 év garancia

5 ÉV KILOMÉTER KORLÁTOZÁS NÉLKÜLI GARANCIA MINDEN MODELLRE


5 év kilométer korlátozás nélküli garancia 

A gépkocsi első forgalomba helyezésétől vagy az első tulajdonosnak történt átadástól (amelyik előbb következett be) számítva 5 évig (taxi, bérautó és oktató gépkocsikra 3 év vagy 100.000 km) érvényes, futásteljesítmény korlátozás nélküli garancia csak azokra a gépkocsikra érvényesíthető, amelyeket új gépkocsiként az EURÓPAI* hivatalos Hyundai értékesítési hálózat tagja adott el a gépkocsit megvásárló VEVŐ* részére. 

* MEGHATÁROZÁSOK

EURÓPA alatt az Európai Gazdasági Térség (EEA) országai (Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Cseh Köztársaság, Dánia, Egyesült Királyság és Észak Írország, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Izland, Írország, Olaszország, Lengyelország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Málta, Németország, Norvégia, Portugália, Románia, Spanyolország, Szlovákia, Szlovénia, Svédország) és Svájc értendő. 

VEVŐ alatt azt a magánszemélyt, gazdasági társaságot vagy más gazdálkodó szervezetet kell érteni, aki/amely: 

  1. nem viszonteladás céljából vásárol új Hyundai gépkocsit egy hivatalos Hyundai márkakereskedéstől, vagy
  2. nem viszonteladás céljából vásárol eredetileg magánszemély, gazdasági társaság vagy más gazdálkodó szervezet által hivatalos márkakereskedéstől vásárolt Hyundai gépkocsit.

Az összesen öt évig tartó, kilométer korlátozás nélküli1 garancia érvényességének fenntartásához mindössze el kell végeztetni a gyári előírásoknak megfelelő rendszerességgel a gépkocsi karbantartását. Javasoljuk, hogy a karbantartásokat és a hozzájuk kapcsolódó átvizsgálásokat, a kopó-fogyó alkatrészek (fékbetétek, szűrők, olaj, stb.) cseréjét mindig Hyundai márkaszervizben végezzék el. 

Hyundai garancia

A Hyundai gépkocsik kötelező átvizsgálási, karbantartási technológiája olyan műszerek és berendezések meglétét és használatát igényli, amelyek jellemzően csak hivatalos Hyundai márkaszervizben állnak rendelkezésre. Az előírt átvizsgálások bármelyikének a hivatalos Hyundai márkaszerviz hálózaton kívüli elvégeztetése az 5 év általános garancia elvesztésével járhat. Ezért a garancia érvényességének fenntartása érdekében a gépkocsi teljes élettartama alatt célszerű ragaszkodni a gyári háttérrel és az eredeti alkatrészekkel rendelkező kijelölt márkaszerviz hálózathoz, és a kötelező átvizsgálásokat, karbantartásokat, esetleges javításokat mindig hivatalos Hyundai márkaszervizben elvégeztetni. Csak így biztosított, hogy a beavatkozásokat mindig a legfrissebb gyári információk birtokában levő, eredeti alkatrészeket használó, a gyári előírásokat ismerő és betartó szakember végezze. 

Így 5 éven keresztül élvezhető a Hyundai garanciális biztonsága. Amennyiben pedig az autó már a garanciális időszak alatt eladásra kerül, az 5 év garancia természetesen automatikusan átszáll az új tulajdonosra. Ezzel is jelentősen javul az autó értékállósága a használtautó piacon. 

A külföldről származó, Magyarországon használt gépkocsiként forgalomba helyezett Hyundai gépkocsik garanciájának érvényesítéséhez szükséges a gépkocsi eredeti, kitöltött és a megfelelő helyeken lepecsételt garanciafüzete, valamint az esedékessé vált karbantartások elvégzésének kétséget kizáró bizonyítása. Ez utóbbira célszerűen a garanciafüzetben levő kitöltött, aláírt és lepecsételt karbantartási kuponok szolgálnak. A külföldről származó, Magyarországon használt gépkocsiként forgalomba helyezett Hyundai gépkocsik garanciájának érvényesítése külön engedélyezési eljárást igényel, ez azonban a garanciális javítás időtartamát nem befolyásolja jelentősen. A garanciafüzet hiánya vagy az abban levő adatok hiányossága, ellentmondásossága, pontatlansága stb. miatt előfordulhat, hogy az eljárás során a garanciális igényt elutasítják.

Az 5 éves időtartamú Hyundai garancia mellé akár 5 év assistance szolgáltatás is jár. A Hyundai Assistance általános szolgáltatási feltételekről, a külföldről használtan importált gépkocsikra vonatkozó előírásokról és a garanciális időszakon túli gépkocsikhoz való megvásárlás lehetőségeiről ezen az oldalon talál hasznos információkat.

Az évenkénti díjmentes átvizsgálás a Hyundai nagyrabecsülésének kifejezése, amely szintén a szolgáltatási csomag részét képzi. Ennek alapján a Hyundai típusai évenként jogosultak egy díjmentes átvizsgálásra, ami egy hosszabb kirándulás, a családi nyaralás vagy a téli sítúra megkezdése előtt egy hivatalos Hyundai márkaszervizben vehető igénybe. Fontos tudnivaló, hogy a díjmentes átvizsgálás elvégeztetése nem helyettesíti a gépkocsira vonatkozó garancia érvényességének feltételeként előírt, kötelezően elvégzendő karbantartásokat.

Az átvizsgálás során a naprakész típusismerettel rendelkező munkatársaink szemrevételezéses ellenőrzéssel segítenek a gépkocsiját felkészíteni egy hosszabb útra, és tanácsokat adnak az utazáshoz szükséges, kötelező vagy hasznos tartozékok kiválasztásához.

 

3 év audió / multimédiás berendezés garancia

(taxi, bérautó és oktató gépkocsikra 3 év vagy 40.000 km)

A gépkocsiba gyárilag beszerelt autórádió/CD lejátszó vagy multimédiás berendezés anyag- vagy gyári szerelési hibáira 3 év km korlátozás nélküli garancia érvényes. Ez a garancia nem érvényes az ezen berendezés nem megfelelő használat, illetve a külső körülmények miatt bekövetkező meghibásodásaira.

 

2 év kopó-fogyó alkatrész, akkumulátor és légkondicionáló hűtőközeg garancia

(taxi, bérautó és oktató gépkocsikra 2 év vagy 40.000 km)

A kopó-, fogyó alkatrészek, mint például a gyújtó- és izzítógyertyák, meghajtószíjak, fékbetétek és fékpofák, féktárcsák, ablaktörlő lapátok, tengelykapcsolók és más hasonló alkatrészek, továbbá az akkumulátor anyag- vagy gyári szerelési hibáira, valamint a légkondicionáló berendezés hűtőközegének szivárgásmentességére 2 év km korlátozás nélküli garancia érvényes. Ez a garancia nem érvényes az ezen alkatrészek természetes elhasználódás, nem megfelelő használat, illetve külső körülmények miatt bekövetkező meghibásodásaira.

 

5 év fényezési garancia

A Hyundai által gyártott gépkocsik gyári fényezésének gyártási okok miatti leválása, felhólyagosodása, megfakulása ellen az első tulajdonosnak történt eladás vagy az első forgalomba helyezés (amelyik korábban történt) időpontjától számított 5 év időtartamig garancia érvényes.

A gyártási vagy anyaghiba miatt jelentkező túl vastag festékréteg, mattulás, színárnyalat eltérés, foltosodás, megfolyás, kráteresedés, narancsosság, vékony festékréteg, karosszériaelem hullámosság, ragasztószalag- és érintési nyomok, vízfoltosodás, polírozási, csiszolási nyomok, karosszériaelemek érintkezései miatti károk és lepattogzódás ellen a forgalomba-helyezéstől vagy az első tulajdonosnak történt átadástól (amelyik korábban történt) számított 2 év garancia érvényes.

Ez a garancia a gyártási hibás fényezésű karosszériaelemek teljes vagy részleges újrafényezését foglalja magában, a Hyundai előírásai alapján megállapított hiba megszüntetésének mértékéig.

 

12 év átrozsdásodás elleni garancia

Ez a garancia a Hyundai által gyártott, és kiterjesztett korrózióvédelemmel ellátott gépkocsik karosszéria-elemeinek (motorháztető, csomagtértető, csomagtérajtó, ajtók, sárvédők, küszöbök, oldalpanelek, ajtóoszlopok és fenéklemez) belülről kifelé történő, fizikai átrozsdásodása (átlyukadása) ellen nyújt védelmet az első tulajdonosnak történt eladás vagy az első forgalomba helyezés (amelyik előbb történt) időpontjától számított 12 éves időtartamig.

Az átrozsdásodás elleni garancia csak a gépkocsi tulajdonosa által vehető igénybe és az nem ruházható át a tulajdonostól eltérő természetes vagy jogi személy (pl. biztosító társaság) részére.

Az átrozsdásodás elleni garancia érvényességének feltétele a gépkocsi évenként (±1 hónap) esedékes átrozsdásodás elleni átvizsgálásainak hivatalos Hyundai márkaszervizben történő elvégeztetése. Az átvizsgálások költségei a tulajdonost terhelik. Az átvizsgálások megtörténtét és megállapításait a 2012. április 1-je után értékesített gépkocsiknál a hivatalos Hyundai márkaszervizek a MyHyundai kártyán rögzítik.

 

Alkatrész és tartozék garancia

(taxi, bérautó és oktató gépkocsikra 2 év vagy 40.000 km)

A 2 év időtartamú, futásteljesítmény korlátozás nélküli alkatrész és tartozék garancia* a Hyundai által gyártott és szállított, a gépkocsiba fizető javítás során beszerelt, normál használat és megfelelő karbantartás mellett anyag- vagy szerelési hiba miatt használhatatlanná vált pótalkatrészek (kivéve a beszállítók által közvetlenül vállalt garanciában érintett illetve a helyileg beszerelt alkatrészek és részegységek) javítását vagy cseréjét foglalja magában. Az alkatrészcserés javításokat eredeti Hyundai alkatrészek

felhasználásával végzik el. Az alkatrész és tartozék garanciális szolgáltatásokat a hivatalos Hyundai importőrrel szerződött márkakereskedések és márkaszervizek a gépkocsi tulajdonos részére díjmentesen végzik el.

A hivatalos hálózat tagjainál vásárolt, de a nem a hivatalos Hyundai hálózat tagjai által beszerelt eredeti Hyundai alkatrészek és tartozékok garanciális hibája esetén az alkatrész és tartozék garancia csak az alkatrészek és a tartozékok cseréjének vagy javításának költségeit foglalja magában, a kapcsolódó munkadíjat és a gépjárműben esetlegesen okozott egyéb károkat nem.

A tulajdonos részére az általános garancia érvényessége alatt díjmentesen beszerelt alkatrészekre az adott részegységre vonatkozó eredeti garancia időtartamáig érvényes garancia vonatkozik.

 

A Hydaunai garancia részletes leírását letöltheti innen.

Visszahívjuk?

+36

* A megadott telefonszámot nem használjuk fel későbbi, marketing célú megkeresésre.
Update cookies preferences