Hyundai SANTA FE

Áttekintés

Nagyobb. Jobb. Szépséges.

Alapjaiban újult meg a Hyundai európai zászlóshajó szabadidőjárműve, amely így még tágasabb, még kényelmesebb és még praktikusabb lett. Az új Santa Fe merészebb, karakteresebb formatervéhez új technológiai megoldások, hibrid hajtásláncok és élvonalbeli biztonsági funkciók lenyűgöző portfoliója társul.

 

 

Kifinomult új megjelenés.

A kívül és belül egyaránt megújult formavilág a robusztus megjelenést kecses kifinomultsággal kombinálja, egyedülállóan karakteres jelenséget hozva létre a nagyméretű szabadidőjárművek szegmensében.

  

 

Új, villamosított hajtásláncok.

Csekélyebb károsanyag-kibocsátás, nagyobb teljesítmény. Az új, ultramodern hibrid és plug-in hibrid hajtásláncok kevesebb üzemanyaggal is beérik, és kevesebb CO2-t is bocsátanak ki.

  

 

Élvonalbeli biztonsági szolgáltatások.

Az élvonalbeli biztonsági funkcióknak és a fejlett vezetőtámogató rendszereknek köszönhetően az új Santa Fe a prémium kategóriás szabadidőjárművekkel is felveszi a versenyt.

A Santa Fe 20 éve – az ikonikus modell evolúciója.

A Hyundai 2000-ben mutatta be az első generációs Santa Fe modellt, és ezzel úttörő szerepet vállalt a szabadidőjárművek piacán. Az immár huszadik születésnapját ünneplő, rendkívül sikeres Santa Fe a márka emblematikus típusává vált. Tekintsünk most vissza arra, hogyan fejlődött a Hyundai első szabadidőjárműve az évek során.

 

Első generáció 2000-2005

Az első generációs modell robusztus, mégis kifinomult megjelenése mellett jóval hosszabb és szélesebb is volt számos vetélytársánál, kihangsúlyozva a modell terepalkalmasságát.

  

 

Második generáció 2005 - 2012

A második generációs modell erősebb és tágasabb volt, biztonsági rendszerét továbbfejlesztettük; a típus minden időjárási és menetkörülmények között sokkal jobb vezethetőséget kínált.

  

 

Harmadik generáció 2012 - 2018

A még kényelmesebb, még jobb minőségű harmadik generációs modell új formanyelvet alkalmazott, amely a kifinomult vonalvezetést merész, terjedelmes felületekkel kombinálta.

  

 

Negyedik generáció 2018 óta.

A negyedik kiadás prémium hangulatát jól érzékeltette a modell elegáns megjelenése, fejlett technológiái, kategóriaelső biztonsági funkciói és kivételesen tágas belső tere.

 

Dizájn

Lenyűgözőnek született.

Az új Santa Fe impozáns, merész és szépséges megjelenésének nem lehet ellenállni. Magabiztosan mozog, és mindenütt tekintélyt parancsol.
Széles kiállásával és merész formatervével magára irányítja a figyelmet.
Teljesen újraalkotott külseje a robusztus megjelenést kecses kifinomultsággal kombinálja, egyedülállóan karakteres jelenséget hozva létre a szabadidőjárművek szegmensében.

 

 

Összetéveszthetetlenül ragyogó.

A különleges, T alakú LED-es nappali fények azonnal szembetűnnek. Összetéveszthetetlen fényrajzolatot hoznak létre, illetve narancssárgán villogva irányjelzőként is szolgálnak.

  

 

Arcátlanul magabiztos.

Az új, vízszintesen elnyújtott rajzolatú lámpatesteket piros fényvisszaverő sáv köti össze, így szélesítve optikailag a karosszériát.

  

 

Megkérdőjelezhetetlenül merész.

A jellegzetes, térbeli mintázatú, széles és merész hűtőmaszk elegáns átmenettel folytatódik az elsődleges fényszórókban, integrált megjelenést eredményezve.

Prémium anyagok. Rendkívüli tágasság. A legmodernebb technológiák.

Foglaljon helyet az új Santa Fe tágas belső terében, és azonnal érezni fogja: az új modell tágasabb, kényelmesebb és praktikusabb az elődjénél. Minden alkatrész puha tapintású, prémium kidolgozást kapott, ami a fényűzés új szintjére emeli az autót. Ráadásul az új Santa Fe az első olyan Hyundai modell, amelyhez a kifinomult hangulatot még tovább fokozó, opciós Luxus csomag rendelhető.

Lebegő középkonzol.

A modernizált belső tér egyik leginkább figyelemre méltó részlete az a "lebegő" középkonzol, amely elegáns, lendületes ívvel csatlakozik a bőrborítású műszerfalhoz. A finom anyagokkal borított, ultramodern funkciókat kínáló, új középkonzol kihangsúlyozza a belső tér prémium hangulatát. A középkonzol alatti, könnyen hozzáférhető tárolófelületen kényelmesen elférnek a személyes tárgyak.

 

Dinamikus, teljesen digitális műszeregység.

Az utastér új, prémium részleteit a 12,3 colos, teljes egészében digitális, széles körűen testre szabható műszeregység koronázza meg.
 

  

 

Új 10,25 colos érintőképernyő.

A hatalmas képernyőn mindent megtalál, amire csak szüksége lehet. Az optimálisan elhelyezett, 10,25 colos érintőképernyő kristálytiszta képet ad, könnyen használható, és az okostelefonos tartalmak is megjeleníthetők rajta.

  

 

Nyomógombos, elektronikus váltóvezérlés.

A lebegő középkonzolon elhelyezett gombokkal válthat az előre- és hátramenet, az üres és a parkolófokozat között.

 

Kényelem

Intelligens kényelem és praktikum.

Az új Santa Fe a legkiválóbb kényelmi és praktikus szolgáltatásokat biztosítja, a rendkívül sokoldalú üléselrendezéstől kezdve az olyan mindennapos megoldásokig, mint az intelligens, motoros mozgatású csomagtérajtó. Családtagjai és barátai nagyra értékelik majd a megnövelt második és harmadik üléssori lábteret, a még tágasabb csomagtartót, valamint a belső tér stratégiai jelentőségű pontjain elhelyezett, ötletes tároló megoldásokat.

Kiválóan variálható ülésrendszer.

Első osztályú kényelem akár hét utas számára, tágas csomagtérrel megtoldva. Hosszú utazásra készül? A 40/20/40 arányban osztva dönthető, második sori üléseket eltolva a csomagok és az utasok igényei szerint módosíthatja a férőhelyeket. A második üléssort egyetlen gombnyomással előre húzhatja, így kényelmesen szállhat be a harmadik sori ülésekre.

 

 

KRELL prémium audiorendszer.

A KRELL prémium audiorendszer kimagasló hangzást biztosít. A nyolc darab felső kategóriás hangszóró a Santa Fe minden utasát lenyűgöző zenei élményben részesíti.

  

 

Head-up kijelző.

A head-up kijelző közvetlenül a szélvédőre vetíti az olyan fontos információkat, mint a sebesség, a navigációs útba igazítás, vagy a figyelmeztető jelzések, és ezzel biztonságosabbá teszi az utazást.

Élvonalbeli kapcsolódás, menet közben.

Az új Santa Fe magától értetődő módon megkapta a legújabb technológiákat - mint a vezeték nélküli okostelefon-tükrözést - és az olyan élvonalbeli kapcsolódási funkciókat, mint a Bluelink Connected Car szolgáltatások, amellyel okostelefonjáról vagy szóban vezérelheti autóját. A 10,25” nagyképernyős navigációs rendszerhez öt éven át érvényes előfizetés tartozik a Hyundai LIVE szolgáltatásokra.

 

 

Vezeték nélküli töltés.

A továbbfejlesztett vezeték nélküli töltőfelület még nagyobb teljesítménnyel tölt, így hatékonyan képes gyorsan és egyszerűen tölteni a telefont, gubancolódó kábelek nélkül.

  

 

Vezeték nélküli Apple Car Play és Android Auto.

Mostantól kábeles csatlakozás nélkül tükrözheti okostelefonját a 8 colos érintőképernyőre, köszönhetően a vezeték nélküli Apple CarPlay™ és Android Auto™ funkcióknak.

  

 

Bluelink® Connected Car szolgáltatások.

Vezérelje autóját okostelefonjáról - vagy szóbeli utasításokkal. A Bluelink zökkenőmentes kapcsolódás és intelligens funkciók segítségével teszi kényelmesebbé az utazást.

 

Teljesítmény

Új motorválaszték: még takarékosabb, még erősebb.

A nagyobb teljesítményhez kedvezőbb fogyasztás társul. Az új Santa Fe vadonatúj motorkínálattal és kedvezőbb CO2-kibocsátással lép piacra. Ez az első olyan Hyundai modell Európában, amely megkapta az új ‘Smartstream’ hibrid és plug-in hibrid hajtásláncokat.

 

 

HTRAC™ összkerékhajtási rendszer.

Az innovatív HTRAC™ összkerékhajtási rendszer optimális vezethetőséget és kanyarvételi képességet biztosít, így Ön biztonságosabban és felszabadultabban vezethet a csúszós városi utcákon vagy a bukkanókkal tarkított országutakon.

  

 

Terepüzemmód-választó

Hó? Homok? Sár? Semmi probléma. A terepüzemmód-választó rendszer segítségével könnyedén válthat üzemmódot, a különböző helyzetekre optimalizálva a menetjellemzőket, valamint az összkerékhajtási rendszer beállításait.

  

 

Vadonatúj járműplatform

Az új Santa Fe a Hyundai vadonatúj, harmadik generációs platformjára épül. Ez számottevő előrelépést tesz lehetővé a menetteljesítmények, a vezethetőség, a takarékosság és a biztonság terén.

  

 

Smartstream hibrid hajtáslánc.

Az új Santa Fe Hybrid benzines turbómotorjához akkumulátorról táplált villanymotor társul; ez a dinamikus páros az üzemanyag-takarékosság új szintjét valósítja meg.

  

 

Plug-in hibrid teljesítmény.

Elektromos, ha úgy szeretné. Benzines, ha arra van szüksége. A plug-in hibrid hajtáslánc 265 lóerős összteljesítményt kínál, és gombnyomásra képes tisztán elektromos üzemben közlekedni.

  

 

1.6 T-GDI turbo hibrid.

Az új Santa Fe 230 lóerős rendszerteljesítményű hibrid változatát az új 1,6 literes T-GDi (közvetlen benzin-befecskendezéses turbómotor) ‘Smartstream’ belső égésű erőforrás és egy 1,49 kWh kapacitású lítium-ion polimer akkumulátorról táplált, 44,2 kW teljesítményű villanymotor kettőse hajtja. A rendszer kettő- és összkerékhajtással egyaránt elérhető.

  

 

1.6 T-GDi plug-in hibrid.

A 2021 elején érkező plug-in hibrid kivitel az új 1,6 literes T-GDi ‘Smartstream’ közvetlen benzinbefecskendezéses turbómotort egy 66,9 kW teljesítményű villanymotorral társítja, az utóbbit tápláló lítium-ion polimer akkumulátor kapacitása 13,8 kWh. Ez a változat kizárólag összkerékhajtással rendelhető. A rendszerteljesítmény 265 LE.

  

 

2.2 SmartStream dízelmotor.

A négyhengeres ‘SmartStream’ dízelmotor legnagyobb teljesítménye 194 lóerő, maximális forgatónyomatéka 440 Nm. Az erőforrás két- és összkerékhajtással is rendelhető. Az új motorgeneráció blokkja acél helyett alumíniumból készült, így 19,5 kg-mal könnyebb. A motor egyéb komponenseit is átdolgozták, ami takarékosabbá tette az erőforrást. Emellett a motor új, 2200 baros befecskendező rendszert alkalmaz, ami nagyobb motorteljesítményt tesz lehetővé.

 

Biztonság

Vigyáz Önre és szeretteire.

Az élvonalbeli Hyundai SmartSense biztonsági funkcióknak és az olyan fejlett vezetőtámogató rendszereknek köszönhetően, mint az autópálya menettámogató funkció vagy a hátrameneti ütközéselkerülő támogatás, az új Santa Fe a prémium kategóriás szabadidőjárművekkel is felveszi a versenyt. Még automatikus parkolást segítő, távvezérelt rendszer is rendelhető, amely leparkolja Ön helyett az autót.

 

 

Autópálya asszisztens (HDA).

Az új Santa Fe elsőként kapott autópálya asszisztenst (HDA). A sávkövető asszisztens funkciót az intelligens sebességtartó automatával kombináló rendszer érzékelők és navigációs térképadatok alapján sebességkorlátozással védett szakaszokon vagy zónákban automatikusan szabályozza a jármű sebességét. A kormánykeréken elhelyezett gomb segítségével egyetlen mozdulattal aktiválható a HDA rendszer.

  

 

Távirányításos intelligens parkolást segítő rendszer (RSPA).

Az új Santa Fe távvezérléssel leparkolható, illetve előhívható a parkolóhelyéről. A rendszer gombnyomásra képes önállóan betolatni a parkolóba.

  

 

Tolatási manőver során bekövetkezendő ütközést megelőző rendszer (PCA-R).

Az új funkció a hátsó és oldalsó radarok együttes alkalmazásával észleli, ha akadály felé tolatunk. Ilyenkor figyelmeztető jelzést ad le, valamint szükség esetén működésbe hozza a fékeket, így kerülve el az ütközést.

  

 

Sávkövető rendszer (LFA).

Az új Santa Fe sávkövető rendszer (LFA) funkcióval is rendelkezik. Ez 0-200 km/óra sebességtartományban a forgalmi sáv középvonalában tartja a járművet, autópályán éppúgy, mint a városban.

  

 

Aktív holttérfigyelő rendszer (BCA).

A hátsó lökhárító alsó felén elhelyezett radarokkal, illetve elülső kamerával dolgozó rendszer figyelmezteti a vezetőt, ha hátsó holtterében mozgó járművet észlel. Amennyiben ilyen helyzetben a vezető működésbe hozza az irányjelzőt, a rendszer hangjelzéssel figyelmeztet a veszélyre, valamint automatikusan fékez, hogy elkerülje az ütközést.
 

  

 

Ráfutásos balesetet megelőző rendszer városi, városon kívüli és gyalogosfelismerő móddal (FCA).

Az autó előtti útszakaszt kamerával és radarral pásztázó FCA automatikusan fékez, ha azt érzékeli, hogy az elöl haladó jármű hirtelen lassít. A rendszer gyalogosok és kerékpárosok észlelésére is képes.

 

Kapcsolat

Érdeklődik a jármű iránt? Kipróbálná?

Kérjen ingyenes visszahívást,
vagy hívjon minket a +36 1 7766 500-as telefonszámon!


Visszahívjuk?

+36

* A megadott telefonszámot nem használjuk fel későbbi, marketing célú megkeresésre.

Szeretne értesülni ha olcsóbb ez az autó?


* Feliratkozásával elfogarja adatkezelési szabályzatunkat.
Update cookies preferences