Ford Focus

Áttekintés

Mindig jó döntés.

A vadonatúj Ford Focus minden eddiginél izgalmasabb stílust, tágasabb teret és fejlettebb technológiákat kínál.

 

Minden okkal olyan, amilyen

Az új Focus célja, hogy minden lehetséges módon fokozza a vezetési élményt. Ezért olyan modern vezetést segítő rendszereket terveztünk bele, mint az Adaptív sebességtartó automatika, valamint az Aktív ki-/beparkolást segítő automatika. A gondos mérnöki munkának köszönhetően ezek a technológiák kényelmesebbé és biztonságosabbá teszik a gyorsítást, a fékezést és könnyebben irányíthatóvá teszik az autót. Hiába nem ismeri egyelőre ezeket a funkciókat, annyira praktikusak, hogy hamarosan nélkülözhetetlennek érzi majd őket.

  

 

Utazzon kényelmesen, maradjon elérhető!

Letisztult vonalvezetés és aprólékos kidolgozottság. Az új Focus belső tere minden korábbinál kényelmesebb, tágasabb és stílusosabb. Ráadásul segít, hogy Ön mindig elérhető maradjon. A SYNC 3 Hangvezérléssel lehetővé teszi, hogy biztonságosan kezelje a telefont, valamint a szórakoztató és navigációs eszközöket. (A hangvezérlés funkció magyar nyelven jelenleg nem elérhető)

  

 

Lenyűgöző teljesítmény és hihetetlen gazdaságosság

Az új Focus egyszerre erős és üzemanyag-takarékos motorkínálatában megtalálható a 8 sebességes automata vagy 6 sebességes manuális váltós változat is. Az autó külseje még stílusosabb és még áramvonalasabb – így még a stílusával is a gazdaságos autózást szolgálja.

  

 

A biztonság a legfőbb célunk

Számos intelligens funkció dolgozik azért, hogy biztonságban utazzon Ön, a családja és a többi közlekedő is. Ilyen az Aktív fékrendszer Gyalogos- és kerékpárosfelismerő rendszerrel, vagy például az Ütközésmegelőző rendszer. Ezeknek hála az autó nemcsak arra képes, hogy időben figyelmeztesse Önt a közelgő veszélyre, hanem automatikusan fékez is, ha Ön nem tud időben reagálni.

  

 

Mindennek megvan a maga helye

Az új Focus a hihetetlenül praktikusan variálható belső tér minden négyzetmilliméterét maximálisan kihasználja. Mind elöl, mind hátul bőséges helyet biztosít fejnél, lábnál és könyöknél is, így még a magasabb utasok is kényelmesen utazhat. A csomagtér növelésének érdekében a 60/40 arányban osztott hátsó ülések szinte teljesen síkba hajthatók. Emellett az állítható csomagtérpadló feljebb emelésével rejtett tárolóhely alakítható ki, míg leengedésével növelhető a raktér.
Vezetési élmény

Minden okkal olyan, amilyen

Az új Focus célja, hogy minden lehetséges módon fokozza a vezetési élményt. Ezért olyan modern vezetéstámogató funkciók is elérhetőek, mint például az Adaptív sebességtartó automatika, valamint az Aktív ki-/beparkolást segítő automatika. A gondos mérnöki munkának köszönhetően ezekkel a technológiákkal a vezetés könnyedebb, az irányítás mindig az Ön kezében marad. Ismerje meg ezeket a felszereltségeket és nélkülözhetetlennek érzi majd őket.

 

Segítség vezetés közben

Az új Focust arra tervezték, hogy könnyebbé, biztonságosabbá és élvezetesebbé tegye a vezetést. Ehhez az új fejlesztésű, Ford Co-Pilot360 járul hozzá, mely rendkívül fejlett vezetéstámogató technológiákat kínál. Az Adaptív sebességtartó automatika automatikusan fenntartja az előre beállított követési távolságot és sebességet, az Auto Start-Stop rendszer megkönnyíti a vezetést az araszolva haladó, illetve a gyakori megállással és elindulással járó forgalomban. A Táblafelismerő rendszer pedig az érvényes sebességhatárhoz igazítja a jármű haladási sebességét.

  

 

Stresszmentes parkolás

A Továbbfejlesztett Aktív ki-/beparkolást segítő automatika a kormányzást, a gáz- és fékpedálokat összehangolva, gombnyomásra végzi el a parkolást, megkönnyítve az Ön dolgát. (Automata váltó esetén érhető el) A rendszer aktiválása után csak azt kell eldönteni, hogy az út melyik oldalán, és hogy párhuzamosan vagy merőlegesen kíván-e parkolni. A gomb nyomva tartása után az autó automatikusan elvégzi a feladatot.

  

 

A kanyarokat is bevilágító fényszóró

Az Adaptív fényszórórendszer dinamikus LED fényszórókkal és a LED nappali menetfény pontos és intenzív világítási mintázatot biztosítanak, mely automatikusan alkalmazkodik a különböző útviszonyokhoz és látási viszonyokhoz. A Vakításmentes távolsági fényszórók úgy igazítják a fényszórók szögét, hogy maximális megvilágítást biztosítsanak, de szembejövő forgalom esetén ne vakítsák el a többi vezetőt. A megújult fényszórórendszer ráadásul felismeri a kanyarokat és azelőtt megvilágítja azokat, mielőtt Ön bekanyarodna. 

  

 

Testreszabott vezetési tulajdonságok

Hangolja vezetési stílusához az új Focus vezetési tulajdonságait! Válassza a Normál, a Környezetbarát vagy a Sportos vezetési üzemmódot és a rendszer módosít néhány beállítást, így pl. a gázadási reakciót, a kormányzás érzetét befolyásoló tényezőket, valamint a sebességváltó működési módját az automata sebességváltós gépjárműveknél.

  

 

Átgondolt, kényelmes és helytakarékos

Az Elektronikus kézifék egyszerű, egyetlen gombnyomással működő megoldás, mégis komoly előnyei vannak. Például több helyet biztosít az utastérben, könnyebben behúzható, és a hagyományosnál kevésbé gyakran kell szervizelni.

  

 

Mindent lát, amire szüksége van

A Head Up Display a szem látóterébe vetíti a legfontosabb adatokat, így a vezető folyamatosan az úton tarthatja tekintetét. Az adatok élesen körvonalazva, jól olvashatóan jelennek meg, és kiválasztható, hogy mi jelenjen meg a kijelzőn: a haladási sebességre vonatkozó adatok, a navigációs adatok, a Sebességtartó automatika által küldött figyelmeztetések vagy éppen a Táblafelismerő rendszertől érkező információk.

  

 

Látja azokat a jelzőtáblákat is, amelyeket Ön esetleg nem

A Táblafelismerő rendszer azonosítja az út mentén vagy az út felett kihelyezett, állandó vagy ideiglenes közlekedési táblákat. A rendszer mindig az éppen érvényben lévő sebességkorlátozó, illetve előzni tilos tábla ikonját jeleníti meg a műszerfalon.

 

Kényelem

Utazzon kényelmesen, maradjon elérhető!

Letisztult vonalvezetés és aprólékos kidolgozottság. Az új Focus belső tere minden korábbinál kényelmesebb, tágasabb és stílusosabb. Ráadásul segít, hogy Ön mindig elérhető maradjon. A SYNC 3 Hangvezérléssel lehetővé teszi, hogy biztonságosan kezelje a telefont, valamint a szórakoztató és navigációs eszközöket. (A hangvezérlés funkció magyar nyelven jelenleg nem elérhető.)

 

Ez aztán jól hangzik!

Zenei ízléstől függetlenül egy dolog biztos: egy zenének úgy kell megszólalnia, ahogy az előadó szerette volna. Az új Focus pedig pontosan ezt teszi lehetővé. Hogyan? A B&O PLAY segítségével. Ez a prémium minőségű, 675 W-os hangrendszer a 10 hangszórójával és kétutas mélysugárzójával gazdag és erőteljes hangzást biztosít. A rendszert a B&O PLAY hangtechnikusai kifejezetten a Focus számára tervezték, fejlesztették és hangolták. Ha bekapcsolja a készüléket, autója utastere koncertteremmé változik, ahol épp a kedvenc előadója játszik.

  

 

Süss fel nap!

Az elektromosan nyitható panorámatető teljesen felváltja az eredeti fémpanelt. A tetőn keresztül beáradó természetes fénynek köszönhetően a belső tér még világosabbnak és tágasabbnak hat. A tető eleje motorosan billenthető vagy teljesen visszahúzható, de a teljes hosszúságú, elhúzható napellenző ekkor is árnyékot és szabad utat biztosít a beáramló levegőnek.

  

 

Kézhasználat nélkül működtethető csomagtérajtó

Az új Focus csomagtérajtajának a nyitása vagy zárása, még akkor is egyszerű, amikor az Ön keze tele van. Ha a kulcsok a zsebében vagy táskájában vannak, egyszerűen lágyan lendítse lábát a hátsó lökhárító közepe alá, és a csomagtérajtó működésbe lép anélkül, hogy Önnek bármihez hozzá kellene érnie.

  

 

Töltődjön fel útközben!

Az új Focus belső tere maximális kényelmet és tágas teret biztosít. A sebességváltó előtt elhelyezett tárolóban a legnagyobb méretű okostelefon is kényelmesen elfér. Sőt, a vezeték nélküli töltőfelületnek köszönhetően a rendszerrel kompatibilis eszközök tápkábel nélkül is feltölthetőek.

  

 

Sync 3 Hangvezérléssel és érintőképernyővel

A SYNC 3 rendszer Hangvezérlés funkciójának köszönhetően könnyedén indíthat vagy fogadhat hívásokat, vezérelheti telefonját, a zenelejátszást vagy a navigációt. Megjeleníthető például a helyi éttermek listája, de a rendszer képes a szöveges üzenetek felolvasására is. Az érintőképernyő támogatja az okoseszközökön használt kézmozdulatokat. Az AppLink programmal kezelheti a SYNC rendszerrel kompatibilis alkalmazásokat, az Apple CarPlay és az Android Auto alkalmazásokkal pedig úgy navigálhat okostelefonja funkciói között a SYNC 3 kezdőképernyőjén, mintha csak az okostelefonján tenné.

  

 

Rengeteg hely

Az impozáns méretű raktér mindig bőséges helyet biztosít a csomagok számára. Az elöl és hátul ülő magas utasok számára főként hosszabb utazáskor hasznos a térdnél és lábnál kialakított nagyobb hely. Mivel a csomagtérpadló állítható, a pakolás is könnyebb és kényelmesebb lesz.

  

 

Tágas és aprólékosan kidolgozott

A modern formatervezés nem csupán a vezetés élményét fokozza, de minden eddiginél praktikusabb és tágasabb belső kialakítást biztosít. Amellett, hogy meglepően nagy csomagtér áll rendelkezésre, világosabb, szellősebb, pihentetőbb és mégis üdítő atmoszférát biztosít minden utazás alkalmával.

  

 

Praktikusan állítható csomagtérpadló

A Focus kombi csomagtérpadlója állítható, így az egysíkú és összefüggő csomagtér mellett, lehetőség nyílik olyan csomagtér kialakítására is, mely padló alatti tárolásra is alkalmas. A hátsó üléseket lehajtva pedig teljesen sík csomagtér áll rendelkezésre.

  

 

Meglepően nagy csomagtér

Válassza bármelyik karosszériatípust, az új Focus meglepően nagy csomagtérrel áll rendelkezésére. A 60/40 arányban dönthető hátsó üléseket teljesen lehajtva egysíkú és összefüggő felületet hozhat létre, mely minden eddiginél nagyobb csomagteret biztosít. Sőt mi több, az üléseken található síalagúttal a sílécek is könnyen szállíthatóak.

 

Teljesítmény

Teljesítmény és gazdaságosság

Az új Focus modelleknél többféle erőteljes és üzemanyag-hatékony motor közül választhat. Bizonyos típusaik 6-sebességes manuális váltóval érhetőek el, de egyes motoroknál választható az új, 8-sebességes automata váltó is.

 

8-sebességes automata váltó forgatógombbal

Az új Focus az első olyan Ford modell, melyen elérhető ez a modern automata váltó. A fokozott gyorsulástól, a szuperkönnyű sebességváltásig, a teljes járművet úgy terveztük, hogy növekedjen a teljesítmény és a vezetés igazi élmény legyen. A hagyományos váltókart egy középkonzolra szerelt, forgatható tárcsára cseréltük, így a belső tér letisztultabbá, elrendezése korszerűbbé vált. További hasznos funkciója, hogy az autó leparkolásakor a váltó automatikusan parkolás fokozatra vált.

  

 

A maximumot nyújtja

A megújult 1,0 és 1,5 literes Ford EcoBoost benzinmotorok megbízható és meggyőző teljesítményt nyújtanak. A hengerlekapcsoló technológiájuknak köszönhetően, lejtőn lefelé, illetve egyenletes sebességgel történő haladáskor az egyik henger ideiglenes lekapcsolásával képes mérsékelni az üzemanyag-fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást.

  

 

Új szabvány - megújult dízelmotorok

Az új 1,5 és 2,0 literes Ford EcoBlue dízelmotorok hatékonysága, teljesítménye és kifinomultsága mérhetően javult. Ezek a korszerű motorok nemcsak javítják az üzemanyag-hatékonyságot, de minden eddiginél csendesebbek is.

 

Biztonság

A biztonság a legfőbb célunk

Az új Focus számos olyan innovatív technológiai megoldással rendelkezik, amelyek mind a könnyebb és biztonságosabb közlekedést hivatottak szolgálni, legyen szó a vezető, az utasok vagy a forgalom többi résztvevőjének biztonságáról, védelméről. Ilyen például az Ütközésmegelőző rendszer Gyalogosfelismerő rendszerrel vagy az Aktív fékrendszer, melyeknek köszönhetően a jármű nemcsak arra képes, hogy időben figyelmeztesse Önt a közelgő veszélyre, hanem automatikusan működteti a fékeket, ha Ön nem tud időben reagálni.

 

Még a gyalogosokat is védi

A Gyalogosfelismerő rendszerrel elérhető Ütközésmegelőző rendszer a frontkamera és a radarok segítségével folyamatosan figyeli a jármű előtti útszakaszt. Amennyiben a rendszer egy lehetséges ütközést érzékel, figyelmezteti a vezetőt. Amennyiben a vezető nem vagy lassan reagál, a rendszer automatikusan működteti a fékeket, hogy csökkentse a bekövetkező baleset súlyosságát vagy elkerülje azt.

  

 

Hatékony fékezés nagy sebességnél is

Az Aktív fékrendszer egy olyan innovatív biztonsági funkció, amely 50 km/h feletti sebesség esetén lép működésbe. A rendszer automatikusan működteti a fékeket, ha a vezető egyáltalán nem vagy lassan reagál egy lehetséges ütközést jelző figyelmeztetésre. Célja, hogy elkerülje az ütközést vagy csökkentse a bekövetkező baleset súlyosságát.

  

 

Nincs több bosszantó sérülés!

Szűk parkolóhelyeken az ajtók könnyedén megsérülhetnek. Viszont ha a Focus bármelyik ajtaját kinyitja, akkor rögtön kiugrik az ajtóélvédő, amely megvédi a fényezést és a szomszédos helyen parkoló járművet is.

 

Tesztek

Piaci tesztek

Összegyűjtöttük a modellről írt leghasznosabb teszteket,
hogy Önnek már ne kelljen!

Totalcar - Év Autója, Mortefontaine

Az Év Autója választás döntőjéhez értünk, s a mortefontaine-i nagyteszt első szereplője a hét közül a Ford Focus, a 2019-es cím egyik esélyese.

Tovább a teljes cikkre -->

Kapcsolat

Érdeklődik a jármű iránt? Kipróbálná?

Kérjen ingyenes visszahívást,
vagy hívjon minket a +36 1 7766 500-as telefonszámon!


Szalonunkban megtekinthető autók

Visszahívjuk?

+36

* A megadott telefonszámot nem használjuk fel későbbi, marketing célú megkeresésre.