Ford Focus

Áttekintés

A modell gyártása megszűnt.
Az új generációs modellhez kattintson ide!

 

Jobb, mint valaha!

Egy teljesen átalakított, jobban megformált külső, és egy utastér, ami fejlettebb és stílusosabb, mint valaha – ez az eddigi legkifinomultabb Focus.

Ez az újgenerációs modell figyelemreméltó új technológiák széles skáláját vonultatja fel. Például a Ford SYNC 2 hangvezérléssel és 8"-os érintőképernyővel lehetővé teszi, hogy intuitívan vezérelje az autó navigációját, a szórakoztató rendszert és a klíma szabályozóját csupán a hangja használatával. Az Aktív ki-/beparkolást segítő automatika még fejlettebb, hogy a párhuzamos és a merőleges parkolás is stresszmentes legyen.

A világszínvonalú benzines és dízelmotorok választéka tökéletes egyensúlyt teremt a teljesítmény és az üzemanyag-takarékosság között. A továbbfejlesztett PowerShift sebességváltó és a kormányról vezérelhető váltómódosításai egyszerre maximalizálják a teljesítményt és a hatékonyságot.

Vezetési élmény

Az autó, amely vezetővé teszi

Az ötletes technológiának és az intelligens kialakításnak köszönhetően a Focus az autóban töltött minden percet olyan kényelmessé, biztonságossá és élvezetessé tesz, amennyire csak lehetséges.

Innovatív technológiák biztosítják Önt, hogy menet közben olyan könnyedén kapcsolódjon az úthoz, mint a zenéihez, üzeneteihez és hívásaihoz.

 

Ford Focus - Érintőképernyő

A legújabb kihangosítási technológia 

A Ford SYNC 2 hangvezérléssel és érintőképernyővel a meglévő szórakoztató és információs rendszert a választható 8"-os, színes érintőképernyővel még fejlettebbé teszi. Ez a nagyfelbontású kijelző olyan főfunkciók intuitív irányítását teszi lehetővé, mint a telefon, a hang, a légkondicionáló és a választható navigálás hanggal vagy érintéssel.

A hangvezérlés funkció jelenleg magyar nyelven nem elérhető.

 

Ford Focus - Parkoló automatika

A parkolást még könnyebbé tettük

Továbbfejlesztett Aktív ki-/beparkolást segítő automatika segít Önnek kéz nélkül leparkolni párhuzamos helyekre, és könnyebbé teszi a parkolást a merőleges helyekre is (mint például a parkolóházak). A technológia érzékeli a helyet, majd kormányoz, amíg Ön betolat. Induláskor pedig a kiállási segéd segít Önnek kikormányozni a legszűkebb helyekről is.

 

Ford Focus - Kormányról vezérelhető váltó

Váltson sebességet a kormányon

Válasszon automata sebességváltót, és olyan automatikus kormányról vezérelhető váltóra tehet szert, mint amilyenek a sportautókban vannak. A váltók a kormánykerék két oldalára vannak rögzítve, így a jobboldalon gyorsan magasabb sebességbe kapcsolhat, míg a baloldalon visszaválthat az ujjaival akár kanyarodás közben is.

 

Ford Focus - PowerShift automata váltó

Ford PowerShift. Gyors és üzemanyag takarékos.

Az automata sebességváltó kényelmét és a manuális váltó irányíthatóságát kombinálja ez a fejlett, hatsebességes sebességváltó. Előre kiválasztja a következő sebességet Önnek, így váltásnál sem veszít a teljesítményéből. A PowerShift villámgyors, zökkenőmentes sebességváltása a vezetést sokkal simábbá teszi, és közben még üzemanyagot is spórol, és csökkenti a CO2-kibocsátást is egy hagyományos automata váltoval összehasonlítva.

 

Ford Focus - Fékrásegítés

Segítség a fékezésben nagy sebességnél

Az aktív fékező rendszer egy innovatív új biztonsági szolgáltatás, ami akkor lép működésbe, ha Ön 50 km/h sebességnél gyorsabban közlekedik (például autópályán). A technológia RADAR segítségével vizsgálja az előttünk lévő utat, és ha lehetséges összeütközést érzékel, figyelmezteti Önt. Ha Ön nem reagál, a rendszer előtölti a féket, majd megkezdi a fékezést, így segítve Önnek a lassításban. 50 km/h alatt egy másik technológia siet a segítségére: Active City Stop. A két technológia együtt, a teljes sebességtartományban megnyugtató segítségére van a fékezéseknél.

 

Ford Focus - Holttér figyelő

Észreveszi azokat a járműveket, amiket Ön esetleg nem 

A Keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer egy teljesen új technológia, ami mostantól része a holttér információs rendszernek (BLIS). Amennyiben Ön kitolat valahonnan, és korlátozottan láthatók a forgalmi körülmények, a Keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer észleli a közeledő járműveket és figyelmeztető hangot ad ki. A technológia egy fényjelzést is felvillant az oldalsó visszapillantó tükrön (bal vagy jobb oldalon, a közeledő forgalom irányától függően).

 

Tükör, ami azt is látja, amit Ön nem

A holttér információs rendszer (BLIS) segít Önnek a biztonságosabb sávváltásban. Ez annak köszönhető, hogy a RADAR érzékelők letapogatják a holttereket a jármű mindkét oldalán. És ha olyan járművet érzékelnek, amit Ön nem lát, egy narancsszínű fény egyértelműen jelez a megfelelő oldali visszapillantó tükörben, így figyelmeztetve Önt. A BLIS ezenfelül egy teljesen új technológiával, Keresztforgalom jelzéssel is rendelkezik. 

 

Ford Focus - Automata fényszóró

Jobb látási viszonyok a többiek elvakítása nélkül 

Hasznos segítség éjszakai vezetésnél, hogy a távolsági fényszóró automatikusan tompítottra vált, amikor szembejövő forgalmat érzékel, így megakadályozza, hogy elvakítsa a szembejövőket. Majd automatikusan visszaállítja a távolsági fényszórókat, így biztosítva Önnek a maximális látási viszonyokat. Az automatikus távolsági fényszóró extraként kapható a sávelhagyás figyelmeztető rendszer mellé (lásd: Utasbiztonság és lopásvédelem oldal).

 

Ford Focus - Éberség figyelő

Fáradt? Autója még erre is odafigyel 

A Vezető figyelmeztető állandóan ellenőrzi a vezetési szokásait, és észlel bármilyen változást, amit a kimerültség okozhat. Amennyiben a rendszer felismeri, hogy Ön kevésbé éber, egy figyelmeztető jelzés jelenik meg a kijelzőn, amely azt javasolja, hogy tartson pihenőt. Ha az Ön figyelme tovább lankad, a jelzés megismétlődik, egy csilingelő hanggal kombinálva.

 

Ford Focus - Sávelhagyás figyelő rendszer

Egy fejlett rendszer, ami segít a sávjában maradni 

A sávtartó rendszer előre tekintő kamerát használ, hogy az esetleges sávelhagyást észlelje. A Sávelhagyásra figyelmeztető ilyenkor a kormánykereket rázva jelez Önnek, és vizuális értesítést is megjelenít. Ha Ön lassan reagál, vagy nem cselekszik, a Sávtartási segédrendszer kormányrásegítéssel támogatja Önt, így biztonságosan visszatérhet a megfelelő sávba. A technológiát többsávos utakra tervezték (például autópályák), tehát automatikusan kikapcsolódik 65 km/h alatt, de manuálisan is kikapcsolható.

 

Ford Focus - Tábla felismerő rendszer

Látja azokat a jelzőtáblákat is, amiket Ön esetleg nem

Akár az út mellett, akár felette vannak a jelzőtáblák, állandóan vagy ideiglenesen, a közlekedési jelzőtábla felismerő azonosítja azokat. A sebességkorlátozó vagy az előzni tilos jelzés ikonja jelenik meg a központi műszerfalon, és minden alkalommal megváltozik, amikor új korlátozáshoz ér.

 

Ford Focus - Adaptív tempomat

Adaptív Tempomat

Az adaptív Tempomattal Ön kiválasztja a kívánt sebességet, és a rendszer segít azt megtartani. Amennyiben a beépített radarérzékelő egy másik járművet észlel Ön előtt, lelassítja az autót az előre beállított távolság megtartásához. Amint szabad az út, a rendszer felgyorsít az Ön által kiválasztott sebességre.

 

Ford Focus - Intelligens fényszórók

Intelligens fényszórók

A Bi-Xenon fényszórók egy fejlett, adaptív világítási rendszert tartalmaznak, amely okosan alkalmazkodik a vezetési körülményekhez. Az út jellegétől függően a technológia automatikusan négy különböző típusú fénynyaláb közül váltogat, hogy Önnek a lehető legjobb fényelosztást biztosítsa. A rendszer tartalmazhat kanyarodási világítást is, ami összhangban mozog az Ön kormányzásával.

Teljesítmény

Teljesítmény és hatékonyság? Élvezze mindkettőt!

A főszerepet a Focusban a motor technológiája játssza: segít lecsökkenteni az üzemben tartási költséget és a károsanyag-kibocsátást, miközben kiváló teljesítményt nyújt.

A választékban most megtalálható az 1,5 literes EcoBoost benzin- és 1,5 literes TDCi dízelmotor. Mindkettő tartalmazza az Auto Start-Stop funkciót, és a kínálat üzemanyag-gazdaságossági mutatói is tovább javultak.

Az összes új motort úgy tervezték, hogy megfeleljen a szigorú Euro 6-os kibocsátási előírásoknak. Az erőteljes 1 literes EcoBoost motor egyik változata a CO2-kibocsátást már 100 g/km alá csökkentette.

 

Ford Focus - EcoBoost motorok

1,0l EcoBoost

A meglepően erőteljes 1 literes EcoBoost motor egyik változata 100 g/km CO2-kibocsátással rendelkezik: az első nem hibrid benzines családi autó Európában, amely képes erre. 

 

 Ford Focus - Turbo feltöltésű motorok

Elérhető: 150 és 182 lóerős változatban, 6-sebességes kézi sebességváltóval

Az 1,5 literes EcoBoost a sikeres EcoBoost család új tagja. Az 1,6 literes EcoBoost motort karcsúsították olyan okosan, hogy alacsonyabb kibocsátást és még jobb üzemanyag-fogyasztást érjenek el anélkül, hogy ez a teljesítmény és a kezelhetőség rovására menne. Elérhető: 150 és 180 lóerős változatban, 6-sebességes kézi sebességváltóval. 2015 tavaszától automata sebességváltóval is rendelhető lesz.

 

Ford Focus - Dízel motorok

Egy vadonatúj lehetőség

Az 1,5 literes TDCi egy új motor. Az 1,6 literes TDCi motoron alapul, a 95 lóerővel ugyanazt a teljesítményt kínálja belépő szinten, de megnövelt 120 lóerős teljesítménnyel (115 lóerőről), miközben maximalizálja az üzemanyag-hatékonyságot, valamint csökkenti a károsanyag-kibocsátást. Ez a motor jelenleg 6-sebességű kézi váltóval kapható, de 2015 tavaszától 120 lóerős változatban, automata váltóval is rendelhető.

A kétliteres dízelmotor szintén új, és 150 lóerős változatban kapható manuális, 6-sebességes vagy PowerShift automatikus sebességváltóval. Ez az új megoldás jelentősen csökkenti a károsanyag-kibocsátást az általa leváltott kétliteres dízelmotorhoz képest.

 

Ford Focus - Futómű

Maximális kezelhetőség kanyarodás közben is

A nyomatékelosztó rendszer az úttest felületének és a vezetési körülményeknek megfelelően kiegyenlíti a motornyomatékot az első kerekek között. A másodpercenként százszor működő rendszer 33-szor gyorsabb, mint egy szempillantás. Ez pedig a kanyarban történő gyorsításkor nagyobb tapadást és rendkívül precíz kezelést tesz lehetővé.

 

Ford Focus - Segítség a váltásban

Üzemanyag-takarékosabb sebességváltások

Egy a műszerfalon világító nyíl mondja meg Önnek, hogy mikor váltson sebességet a maximális üzemanyag hatékonyság érdekében. Ez egy egyszerű, de hatékony módszer az utak gazdaságosabbá tételére.

 

Ford Focus - Eco program

Segítség a hatékonyabb utazáshoz

Az innovatív Ford Eco Mode Vezetőinformációs rendszer folyamatosan figyeli, hogy vezetési stílusa milyen hatással van a fogyasztásra. A rendszer analizálja a sebességet, a váltásokat, a fékezést és gázadást, plusz a rövid és hosszú utak számát. Az intelligens szoftver ezután tanácsokkal szolgál, hogy miként csökkentheti a fogyasztást.

 

Ford Focus - Start - Stop program

Alacsonyabb fogyasztás az Auto Start-Stop rendszernek köszönhetően

Amikor a Focus a piros lámpánál áll, vagy a dugóban araszol, az Auto Start-Stop automatikusan leállítja a motort (miközben az olyan rendszereknek, mint a szellőzés, a rádió, vagy a Ford SYNC, továbbra is biztosítja a szükséges tápellátását). Amikor készen áll a továbbhaladásra, akkor egyszerűen csak kuplungoljon ki, és tegye egyesbe a váltót – a rendszer ekkor újraindul. Az Auto-Start-Stop legfőképp a városi és a belvárosi utcákon hatékony.

 

Ford Focus - Akkumulátor töltés

Töltse fel hatékonyabban akkumulátorát!

A hagyományos rendszerekkel ellentétben az intelligens visszatöltő rendszer csak akkor tölt rá az akkumulátorra, amikor arra az akkumulátornak szüksége van, nem pedig gyorsításkor. Ily módon további üzemanyagot spórolhat meg, és tovább csökkentheti a károsanyag-kibocsátást.

 

Ford Focus - Okos hűtőrács

Amikor Ön lassan vezet, az Aktív hűtőrács lamellák segítik hűteni a motort

Amikor Ön lassan vezet, az Aktív Hűtőrács Zárás rendszer a tartja a hűtőrácsot, így hűti a motort. Amikor gyorsít, automatikusan bezáródik, ezzel javítja az aerodinamikát és segít üzemanyagot megtakarítani. Hosszú távon ez a technológia számottevő különbséget jelent a fogyasztásban.

kényelem

Az Ön igényeire tervezve

Ideális méret, maximális kényelem. Okos megoldások egész sora gondoskodik arról, hogy az autó minden egyes milliméterét használni tudja.

 

Ford Focus - Kormánykerék

Egy kormánykerék, ami mindent a kezébe ad

Az új háromküllős kormánykereket ergonómiailag kifejezetten a Ford Focushoz tervezték. Minden gomb és vezérlőelem az ujjainál található, és annak elhelyezkedése egyaránt tökéletesíti autója műszerfalának használhatóságát és láthatóságát. Az Ön további kényelme érdekében, miért ne próbálná ki az új, fűthető kormánykerék lehetőséget?

 

Ford Focus - Ügyes tárolás

Ügyes tárolás az okos készülékeknek

A központi konzol helyet biztosít az okostelefonoknak és egyéb mobil eszközöknek. Van egy USB-csatlakozója is a csatlakozáshoz és az áramellátáshoz, valamint egy gumialátét, ami segíti a dolgai biztonságos elhelyezését. 

 

Ford Focus - Kulcs nélküli megoldások

Kulcsmentes megoldás – problémamentes megoldás

A Ford KeyFree Kulcsnélküli nyitó- és indítórendszer lehetővé teszi, hogy lezárja vagy kinyissa autóját anélkül, hogy a kulcsát ki kellene vennie a zsebéből vagy a táskájából: tökéletes abban az esetben, amikor Önnek tele van a keze.

 

Ford Focus - Indítás gombnyomásra

Indítsa autóját egyetlen gombnyomással

Mostantól nem szükséges kulcsot használnia. A motor indításához egyszerűen meg kell nyomnia az Ford Power indítógombot a kuplung (automata járművek esetén a fék) lenyomása közben.

 

Ford Focus - MyKey

Aggódásmentes autókölcsönzés a MyKey® alkalmazásával

Ez az új technológia lehetővé teszi Önnek a maximális sebességhatár és a biztonsági öv emlékeztetőjének beállítását sőt, még a hangrendszer hangerő-szabályozását is. Egyszerűen csak dugja be a kulcsot a gyújtáskapcsolóba, indítsa be az autót, majd az egyszerű utasítások szerint programozza be a kulcsra a kívánt korlátozásokat. Saját magának megtarthat egy korlátozások nélküli, "rendszergazda" kulcsot, de akár több rendszergazda/korlátozott kulcsot is tarthat. A Ford MyKey® használata rendkívül egyszerű, és arra találtuk ki, hogy Ön nyugodt maradhasson akkor is, amikor kölcsönadja autóját egy barátjának vagy családtagjának.

 

Ford Focus - Intelligens ablaktörlők

Esőhöz igazodó automatikus ablaktörlők

Az Esőérzékelős automata ablaktörlők azonnal akcióba lendülnek, amint nedvességet érzékelnek a szélvédőjén, majd beállítják a sebességüket, hogy megbirkózzanak bármivel, amit az időjárás Önre zúdít. Ezen felül Ön hat érzékenységi szint közül is választhat, hogy meghatározza, mennyi csapadéknak kell összegyűlnie azelőtt, hogy az ablaktörlők beindulnak.

 

Ford Focus - Elektromos, automatikus visszapillantó tükrök

Oldaltükör, ami megvédi önmagát

A véletlen káresemények elkerülésére a motoros tükrök parkoláskor automatikusan befelé hajlanak. Behajtva az elegáns, beépített irányjelzőt is védik.

 

Ford Focus - EasyFuel

Ford Easy-Fuel Tartálysapka nélküli üzemanyag-feltöltés az egyszerű tankolásért

Ez a hasznos rendszer szinte lehetetlenné teszi, hogy rossz üzemanyagot tankoljon, mert a nem megfelelő töltőpisztolyt egyszerűen nem lehet bedugni a töltőnyílásba. És mivel a Ford Easy-Fuel egy tanksapka nélküli rendszer, sosem kell hozzányúlnia a koszos tanksapkához!

 

Ford Focus - Gyors jégtelenítés

Gyors jégtelenítés – Quickclear 'gyorsan tisztuló' fűthető szélvédő

Ennek az ügyes kis funkciónak a segítségével pillanatok alatt jégtelenítheti szélvédőjét a fagyos reggeleken. Önnek csak meg kell nyomnia egy gombot, és a rendszer másodpercek alatt jégteleníti a szélvédőt – még akkor is, ha a hőmérséklet 0 fok alatt van.

tesztek

Piaci tesztek

Összegyűjtöttük a modellről írt leghasznosabb teszteket, hogy önnek már ne kelljen!

 

Totalcar - Ilyen halk még sosem volt

A fejtágító második felvonásának első diáján két egymásra merőleges tengely. Azok végein a vezetési élmény olyan nem egzakt mércéi, mint pontosság, stabilitás, kényelem és fürgeség. A színes ábrák szerint utóbbi kettőben lép nagyot a Focus.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Totalcar - Tudja amit ígér?

Ejha, 182 ló nem kevés, pláne ezerötös motorból. Ilyen, 120 lóerős literteljesítményű turbós benzinesek régen igazi ördögfajzatok voltak. Lekoppant a gázpedál, semmi, semmi, még mindig semmi, aztán megindult a föld, és mintha a pokol tüze elől menekülne, úgy iramodott neki a turbólyuk-korszak szülötte. Erre most itt egy szolidan brummogó, jól fésült, jámbor kis Focus ugyanezekkel az adatokkal, és annyit érezni rajta, hogy jó erőben van, semmi több. El kellett vinnem fékpadra.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Origo - A világ kedvence marad

Elegánsabb orr-részéről ismerhető fel a frissített Ford Focus, a változások azonban jóval mélyrehatóbbak. Minőségben közelebb került a Golfhoz, használhatóbb az érintőképernyője, és a vezetési élményén is javítottak, pedig abban már eddig is a legjobb volt a kategóriában.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Vezess.hu - Közelebb jutott a Focus a Golfhoz?

Egy ennyire létfontosságú autót nemcsak leváltani, átdolgozni is nehéz. A külső módosításokon aligha hasal el a Ford, mert az új Mondeóhoz igazított orral a három és feledik generáció tetszetősebb autó elődjénél. Hátul szerényebb lámpa- és lökhárító-módosításokból kell kiszúrni, hogy ez az új.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Autópult - Fókuszban az élvezet

Egyszerű ráncfelvarrásnál jóval többet tett a Ford, hogy a Focus megőrizze jó szereplését a piacon. Az átformált orr mögött új motorokat, a lemezek alatt pedig fokozott hangszigetelést és okosabb szolgáltatásokat találunk. A habot a tortán a fokozott élmény jegyében átalakított futómű és az új kormánymű jelenti.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Autónavigátor - Huligánt csinált belőlem a Focus

Leggazdagabb felszereltségével, legerősebb motorjával és sportos kiegészítőkkel teszteltük a megújult Ford Focust. Csoda, hogy bejött?

Tovább a teljes cikkre -->

 

SpeedZone Videó

 

Totalcar Videó - Ford Focus ST

 

Kapcsolat

Érdeklődik a jármű iránt? Kipróbálná?

Kérjen ingyenes visszahívást,
vagy hívjon minket a +36 1 7766 500-as telefonszámon!


Szalonunkban megtekinthető autók

Visszahívjuk?

+36

* A megadott telefonszámot nem használjuk fel későbbi, marketing célú megkeresésre.