Ford Ranger

Áttekintés

Ford Ranger

A Ford Ranger pick-up két dologról híres: bárhova elmegy és bármire képes.

Az új Ranger tervezési, funkcionális és műszaki fejlesztései egy célt szolgálnak: e hírnév öregbítését.

Közismert praktikusságához kiemelkedő teljesítmény, üzemanyag-hatékonyság és kiváló műszaki megoldások sora társul - és egy stílus, ami önmagáért beszél.

 Ford Ranger - Kimagasló teljesítmény

Masszív felépítés

Akár 1200 kg*-t bír el, akár 3500 kg**-t elvontat és akár 800 mm mély vízen is képes átgázolni - az új Ranger tényleg kőkemény lett.

Minden nap, akár a legmostohább körülmények között és a legkeményebb munkáknál is számíthat rá - anélkül, hogy a kivételes vezetési élményről le kellene mondania.

*A bruttó teherbírás függ a választott modelltől és a helyi piac aktuális kínálatától
** Maximális, vontatható, fékezett vontatmány esetén. 2,2 TDCi, 160LE, vagy 3,2 TDCI 200LE motorok estén, 4x4 meghajtás estén.

 

 Ford Ranger - Rafkósabb, mint valaha

Rafkósabb, mint valaha

Hanggal és érintéssel is vezethető az új, 8 hüvelykes színes képernyővel felszerelt a Ford SYNC2*-nek köszönhetően. A már eleve jól felszerelt autó ütközés-veszélyre figyelmeztető Adaptív tempomatot, Sávtartó rendszert, Táblafelismerő és Vezetőfigyelmeztető rendszert is kapott.(A hangvezérlés jelenleg magyar nyelven nem elérhető)

Az Auto Start-Stop funkcióval és új differenciálmű áttételekkel továbbfejlesztett motor és váltó, valamint az új Elektromos szervokormány egyaránt hozzájárul a figyelemre méltó (akár 6,5 l / 100 km) üzemanyag-hatékonysághoz és CO2-kibocsátáshoz (182 g/km), így az új Ranger üzleti tevékenységhez, kikapcsolódáshoz és munkához is egyaránt ideális választás.

Vezetési élmény

Elegáns és kőkemény

A Ford Ranger régóta az egyik legterhelhetőbb pick-up a piacon.

Most még több zseniális technológiát kínál és tele van okos megoldásokkal.

 Ford Ranger - Hangvezérlés

Hanggal vezérelhető technológia

A Ford SYNC 2-ben egyszerű, magától értődő parancsok kimondásával és egy 8 hüvelykes színes érintőképernyőn keresztül is irányíthatja a zenelejátszót, telefonját, a navigációt és a klímaberendezést.

Ha kimondja, hogy „Éhes vagyok”*, megjelenik a helyi éttermek listája vagy a Michelin Guide, amellyel éttermet választhat és asztalt foglalhat.
*A szolgáltatás magyar nyelven jelenleg nem elérhető.

Hotpotokon keresztül, USB-modem segítségével elérhető Wi-Fi kapcsolat is a rendelkezésére áll. Amennyiben balesetet szenved, a Ford Vészhelyzeti asszisztens automatikusan segítséget hívhat telefonon. Bizonyos feltételek mellett.

 

 Ford Ranger - Adaptív tempomat

Adaptív sebességtartó automatika

Az Adaptív sebességtartó automatika folyamatosan tartja az Ön által kiválaszott sebességet.

Ha a beépített radarérzékelő járművet észlel Ön előtt, akkor lelassítja az autót az előre beállított távolság megtartásához. Amint szabad az út, a rendszer ismét felgyorsít a korábban megadott sebességre.

 

 Ford Ranger - Ütközés figyelő rendszer

Az Ütközésre figyelmeztető rendszer mindig előre néz

Ez a rendszer figyelmeztetheti a vezetőt, ha az elöl haladó járművel való ütközés veszélyét észleli, így segíthet a baleset elkerülésében.* Az új Ranger elején elhelyezett radar érzékeli az azonos irányba lassabban haladó járműveket, és azok gyors közeledése esetén látható és hallható jelzést ad. A járművezetői reakció elmaradása és a másik jármű további közeledése esetén az új Ranger fokozza a fékrásegítés érzékenységét, így még enyhe fékezés esetén is automatikusan nagyobb fékerőt hoz létre a gyorsabb megállás érdekében.

*Ez a rendszer kiegészítő járművezetési segédrendszernek készült. Nem pótolja a járművezető figyelmét, ítélőképességét, és nem váltja ki a fékpedál használatát. Ez a rendszer automatikusan NEM kezdi el lefékezni a járművet. Ha a járművezető nem lép a fékpedálra, az ütközéshez vezethet.

 

 Ford Ranger - Összkerékhajtás

Minden terephez alkalmazkodó, válaszható 4×4 összkerék-hajtás

4×2 normál utakon, 4×4 magas fokozat rosszabb minőségű utakon és földutakon, valamint a 4×4 alacsony fokozat igen nehéz terepen.
Elektronikus menet közbeni váltás funkcióval a vezető haladás közben is válthat 4×2 és 4×4 fokozat között.

 

 Ford Ranger - Sávtartó elektronika

Modern rendszer a könnyebb sávtartásához

A Sávtartó automatika előre tekintő kamerát használ, hogy a véletlen sávelhagyást észlelje. A Sávelhagyásra figyelmeztető funkció ilyenkor a kormánykereket rezegtetve jelez Önnek, és vizuális jelzést is ad. Ha Ön lassan reagál vagy nem cselekszik, a Sávtartás-segítő rendszer kormányrásegítéssel, biztonságosan visszatereli járművét a megfelelő sávba. A technológiát többsávos utakra (főként autópályákra) tervezték, tehát automatikusan kikapcsol 65 km/h alatt, emellett manuálisan is kikapcsolható.

 

 Ford Ranger - Táblafelismerő rendszer

Azokat a táblákat is észreveszi, amiket Ön figyelmen kívül hagyna

A Táblafelismerő azonosítja az út mentén vagy felett megjelenő ideiglenes, vagy állandó KRESZ-táblákat. A sebességkorlátozás vagy az előzni tilos jelzés ikonja megjelenik a központi műszerfalon, és minden alkalommal frissül, ha Ön új korlátozáshoz ér.

 

 Ford Ranger - Reflektorvezérlés

Automatikus reflektorvezérlés. Ön jobban lát - és a szembejövők is

Hasznos segítség éjszakai vezetésnél, hogy a távolsági fényszóró automatikusan tompítottra vált, amikor szembejövő forgalmat érzékel, így megakadályozza, hogy elvakítsa a szembejövőket. A fényszóró ezután automatikusan visszavált távolságira, maximális láthatóságot biztosítva. Az Automatikus reflektorvezérlés extraként rendelhető a Sávtartó automatika mellé.

 

 Ford Ranger - Éberségfigyelő

Vezetői éberség figyelő. Ideje pihenőt tartani?

A Vezetői éberség figyelő rendszer folyamatosan figyelemmel kíséri az Ön vezetési magatartását, és felismeri, ha Ön a fáradtság jeleit mutatja. Ha a rendszer úgy értékeli, hogy Ön már kevésbé éber, akkor a kijelzőn megjelenik egy figyelmeztető ikon, miszerint érdemes lenne pihennie.

Teljesítmény

Fokozott teljesítmény, speciális motortechnológiával

A választható négykerék-hajtás igényeire szabott, továbbfejlesztett motorok egyszerre nyújtanak nagy teljesítményt és hatékony működést, valamint erőt és kifinomultságot.

 Ford Ranger - Dízel

Erősebb és hatékonyabb dízelmotorok

A 2,2 literes TDCI Duratorq dízelmotor már bizonyított a terepen teljesítmény, erő és megbízhatóság tekintetében, s most teljesítményét és hatékonyságát is fokoztuk.

A 130 LE, 6 sebességes manuális, illetve a 160 LE, 6 sebességes manuális vagy a 6 sebességes automata váltó egyaránt választható.

Még nagyobb teljesítményre van szüksége? Akkor válassza az extra 3,2 literes TDCi Duratorq dízelmotort, amely 200 LE teljesítményt és 470 Nm nyomatékot biztosít.

Akár 6,5l/100km üzemanyag-fogyasztás és 182g/km CO2 kibocsátás is lehetséges a 2,2 TDCi 130LE motor esetén.

 

 Ford Ranger - Automata váltó

Manuális vagy automata váltó

Két különféle váltó áll rendelkezésére: a precíz sebességváltást kínáló, 6 sebességes manuális váltó, illetve a gondosan beállított váltási pontokkal gördülékeny vezetést kínáló, 6 sebességes automata.

 

Ford Ranger - Start-stop rendszer 

Alacsonyabb fogyasztás az Auto Start-Stop rendszerrel

Közlekedési lámpánál vagy dugóban az üresbe tett autó motorját a rendszer automatikusan le tudja állítani úgy, hogy közben az alapvető funkciók működése zavartalan marad. Ha készen áll a továbbhaladásra, egyszerűen csak nyomja ki a kuplungot, tegye egyesbe a váltót, és a rendszer újraindul. Az Auto Start-Stoppal akár 10% üzemanyag-megtakarítást is elérhet lakott területen (városi üzem).

 

 Ford Ranger - Lehetőségek

Még több lehetőség

Mindenkinek más szempontjai vannak, ezért – most először – a Ranger választható differenciál-áttételeket is kínál a manuális 160 LE Duratorq TDCi 2,2 literes motor mellé. Ön döntheti el, hogy inkább a nagyobb üzemanyag-hatékonyságot (normál áttétel) vagy a vontatható tömeget (extra áttétel) tartja-e fontosabbnak.

 

Valódi Pick-Up

Az új Rangert extrém hőmérsékleti viszonyok közepette, a világ legnehezebb terepein teszteltük, hogy garantálni tudjuk megbízhatóságát.

Úgy alkottuk meg, hogy tökéletesen megfeleljen minden kihívásnak, aminek csak egy pick-up elébe nézhet.

 Ford Ranger - Vontatási tömeg 

Impozáns vontatható tömeg

A jármű Bruttó teherbírásának* 1207 kg és 3500 kg vontatható tömegének** köszönhetően a legnehezebb feladatok és problémák is megoldhatók, a legormótlanabb rakomány is elszállítható vagy elvontatható.

*A Bruttó teherbírás függ a választott modelltől és a helyi piac aktuális kínálatától
**Maximális, vontatható tömeg, fékezett vontatmány esetén. 2,2 TDCi, 160LE, vagy 3,2 TDCI 200LE motorok estén, 4x4 meghajtás estén.

 

Ford Ranger - Gázoló mélység 

Árkon, bokron, vízen át

Az új Ranger eljut oda is, ahová a gyengébb járművek nem merészkednek el. Akár 800 mm* mélységű vízen is átgázol, tehát szárazon és vízen egyaránt beválik.

*Egyenletes, 7 km/h sebességet meg nem haladó mozgással.

 

 Ford Ranger - Off-road csomag

Kiegészítő védelem

Az Off-Road Csomag a motort, az osztóműt és az üzemanyagtankot védi, ezzel csökkentve a sérülésveszélyt egyenetlen talajon. A csomag tartalmazza továbbá a hátsó differenciálmű elektronikus reteszelésének lehetőségét is, amellyel fokozható a vonóerő. (Felár ellenében választható)

 

 Ford Ranger - Zárható raktér

Sokoldalú, zárható raktér

Az új Ranger rakterében elfér egy szabványos EUR raklap, a vállalkozásához szükséges szerszámok, vagy akár egy hétvégi táborozás összes kelléke. A szállítmány biztonságáról több DIN-szabványnak megfelelő funkció is gondoskodik: rakományrögzítő fülek, beépített tehertámasz, sőt,egyes modelleken külső kötélvezető is van. A fokozott biztonság érdekében a lenyitható a lenyitható platóajtó manuálisan nyitható és zárható.

Modellek

Valódi Pick-Up

Munkatársak, családtagok, ismerősök… mindenkinek jut hely, bármelyiket is választja az új Ranger négy felszereltségi szintje közül.

Tágas, mint mindig, de minden korábbinál jobban felszerelt, hogy utasai kényelmesen és stílusosan utazhassanak.

 Ford Ranger - Dupla kabinos modell

Dupla kabinos modell

A Dupla kabinos Ranger négy teljes méretű ajtóval rendelkezik. Tágas, személyautó-jellegű környezetet biztosít akár öt személy részére, a hátsó utasok beszállását megkönnyítő méretű ajtókkal. Az utasok lábánál is bőséges helyet kínál.

 • Négyajtós karosszériatípus akár öt személy számára.
 • Raktere 1549×1560 mm
 • 1200 kg a maximális bruttó teherbírás*

*A maximális bruttó teherbírás függ a választott modelltől és a helyi piac aktuális kínálatától

 

 Ford Ranger XL

XL

Felszereltség főbb elemei

 • 16"-es acél keréktárcsák
 • Elektronikus menetstabilizáló (ESC)
 • Ford Easy-Fuel sapka nélküli üzemanyagtöltő rendszer
 • Elektromos elülső ablakok – a vezető oldalán nyomva tartás nélkül engedhető le
 • Ford DAB rádiós CD-játszó Bluetooth®, USB és AUX kimenettel
 • Elektromosan állítható külső visszapillantó tükrök
 • Színrefújt elülső lökhárító

 

 Ford Ranger XLT

XLT

Az XL szérián felül

 • 16"-es könnyűfém keréktárcsák
 • Krómozott oldalsó tükörházak és kilincsek
 • Rádiós CD-játszó 4,2". TFT képernyővel, Ford SYNC rendszerrel, külső eszközhöz való USB-kapcsolattal, valamint beszédhangvezérléssel és Applink rendszerrel
 • Kormánykerékre szerelt audiovezérlő gombok
 • Műanyag, formázott oldalsó lépcsők, fényes felületű fém betétekkel
 • Sebességtartó automatika
 • Megerősített műanyag platóbélés, megerősített oldalfallal és 12V-os csatlakozóval
 • Manuális klímaberendezés

 

 Ford Ranger Limited

Limited

Az XLT szérián felül

 • 17"-es könnyűfém kerekek
 • Rádiós CD-játszó 8"-os. TFT érintőképernyővel, Ford SYNC 2 beszédhangvezérléssel és külső eszközhöz való USB-kapcsolattal
 • 8 irányba elektromosan állítható vezetőülés, deréktámasszal
 • Elektromosan állítható, fűthető, behajtható külső tükrök, integrált irányjelzőkkel és kilépőfénnyel
 • Kétzónás automata (DEATC) klímaberendezés
 • Hátsó parkolóradar
 • Krómozott bukócső
 • Bőrből készült üléskárpit
 • Prémium minőségű padlószőnyeg

 

 Ford Ranger WildTrak

Wildtrak

A Limited szérián felül

 • 18" esztergált könnyűfém keréktárcsák
 • Egyedi WildTrak egyedi elsölső hűtőrács keret
 • Ford rádiós/CD/SD-navigációs rendszer 8"-os TFT érintőképernyővel, Ford SYNC 2 beszédhangvezérléssel és külső eszközhöz való USB-kapcsolattal
 • Tolatókamera
 • Műanyag, formázott oldallépcsők, szálcsiszolt felületű fémbetétekkel
 • Aerodinamikus bukócső
 • Hét különféle színű belső hangulatvilágítás fokozatkapcsolóval
Tesztek

Piaci tesztek

Összegyűjtöttük a modellről írt leghasznosabb teszteket,
hogy önnek már ne kelljen!

Plató teherbírás és felfüggesztés teszt

 

Vontatási terhelés teszt

 

Gázoló mélység tesztelése

 

24 órás terheléses teszt

 

Autónavigátor - Sárosan az igazi

Csúcsfelszereltséggel próbáltuk a frissített Rangert, nem lepődnénk meg, ha a tavalyi év után idén is a legnépszerűbb pickup lenne. Kényelmes, erős, nem felmászik a hegyre, inkább maga alá gyűri.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Totalcar - Finomkodó óriás

A terepre nem járó pickupos egyik válfaja a yachtot szállító. Nekik kedvez, hogy immár 3,5 tonnát is vontathatunk, amennyiben van E-s jogsink, és bekerült az utánfutó-stabilizátor is. Ez annyit tesz, hogy amikor az utánfutó elkezd belengeni, az elektronika érzékeli, és az ESP segítségél a kocsit a megfelelő oldalon fékezgetve csökkenti a csapkodást.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Player.hu - Tíz dolog amire számíts, ha Ford Ranger-t veszel

Egy Mondeo sem kicsi, de ha a Rangert körbe akarod sétálni, ahhoz még akkor is tizenöt métert kell megtenned, ha szorosan tapadsz rá közben (hülyén nézhet ki, inkább hidd el). Ha látsz egy parkolóhelyet, ahová két kocsi közé beférne egy harmadik, a Ranger nagy eséllyel nem fog.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Vezess.hu - Hazai dagonyában mutatta meg, mit tud az új Ford Ranger

Végre hazai terepen is bemutatkozott az erős módosításokon átesett új Ford Ranger, a hazai piac legnépszerűbb pickupját természetes környezetében próbáltuk.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Autópult - Kalandoroknak, nem csak kalandokra

Az egyre népszerűbb pick-up kategória egyben egyre népesebb is, ráadásul az utca képe azt mutatja, sok esetben a vásárlók szívesebben döntenek a szegmensbe újonnan belépők mellett is a nagy öregek kárára. Persze e lépést nyilván indok köti a döntéshozóhoz, épp ezért vallatóra forgtuk az egyik ígéretes újdonságot, a Ford Rangert.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Autónavigátor videó teszt

Kapcsolat

Érdeklődik a jármű iránt? Kipróbálná?

Kérjen ingyenes visszahívást,
vagy hívjon minket a +36 1 7766 500-as telefonszámon!


Visszahívjuk?

+36

* A megadott telefonszámot nem használjuk fel későbbi, marketing célú megkeresésre.

Szeretne értesülni ha olcsóbb ez az autó?


* Feliratkozásával elfogarja adatkezelési szabályzatunkat.