A Ford Ranger és a Volkswagen Amarok osztozik a Nemzetközi Pick-up Díjon (IPUA)

Mind a Ford Pro, mind a Volkswagen Haszongépjárművek immár három alkalommal nyerték el az International Pick-up Award (IPUA) díjat. Az eredményt és a kettős trófeát a Solutrans 2023 Gála Banketten hirdették ki és adták át az EuroExpo-n, Lyonban, Franciaországban 2023. november 22-én, szerdán.


Miközben a Ford Ranger és a Volkswagen Amarok harmadik IPUA győzelmüket ünnepelték, ezúttal a díjat megosztva kapta a két márka és modell. Ez volt az első alkalom, hogy a 2010-ben alapított nemzetközi elismerést így osztották ki.

"Az IPUA 2023 csoportos tesztjei után, melyeket múlt hónapban Görögországban tartottunk, lehetetlen volt különbséget tenni a két modell között, mivel az új Ranger és Amarok közös fejlesztésűek, és a Ford dél-afrikai gyárában készülnek. Habár együttműködési projekt volt, mindkét gyártó megőrizte sajátos stílusát és vezetési jellemzőit, amit a vásárlók is tanúsítanak"

- magyarázta Jarlath Sweeney, az IPUA zsűri elnöke.

Az IPUA hetedik alkalommal került megrendezésre, ahol a hatodik generációs Ranger a 2013-ban és 2020-ban nyert címekhez csatlakozott, míg az eredeti Amarok az első trófeát 2011-ben, majd a felújított verzióval 2018-ban nyerte el.

A Ford Pro számára a Solutrans Gála Bankett jelentős kettős győzelmet hozott, mivel a Transit Custom elnyerte az IVOTY díjat, ismételve ezzel a 2020-as IPUA győzelmet.

A kettős trófea átadása előtt Hans Schep, a Ford Pro Europe vezérigazgatója így nyilatkozott:

"Örömmel tölt el bennünket, hogy a Ford Ranger immár harmadik alkalommal nyerte el az IPUA zsűri elismerését, ami azt bizonyítja, hogy ez Európa kedvenc pickupja már nyolc éve. Az új Ford Ranger eddigi legátfogóbb választékát kínálja, lehetővé téve az ügyfelek számára, hogy az úton és terepen egyaránt kiváló teljesítményt nyújtson, munkanapokon és hétvégéken egyaránt. Készen áll a munkára és a szórakozásra is."

Ugyanígy elégedett volt Karl Bernqvist, a Volkswagen Haszongépjárművek beszerzésekért felelős márkamenedzsment igazgatósági tagja is, aki az eseményen így fogalmazott:

"Az Amarok egy olyan pickup, amely megbízható teljesítményt nyújt mind az úton, mind terepen. Mindkét esetben lenyűgözte a zsűrit. Az International Pick-up Award 2024/2025-ös díj azt jelenti, hogy az Amarok már a 'hármas győzelmet' is elérte mindössze 14 év alatt. A bizalom ezen kifejezése megtiszteltetés az egész Volkswagen Haszongépjárművek csapatának. Köszönjük!"

Hírek

Visszahívjuk?

+36

* A megadott telefonszámot nem használjuk fel későbbi, marketing célú megkeresésre.
Update cookies preferences