Június 9-én Le Mans-ban mutatkozott be az új Ford Mustang GT3

Le Mans 2023. június 9. – A világ legismertebb sportautója a világ legikonikusabb állóképességi versenyén fog versenyzni, miközben a Ford Mustang GT3 ringbe száll a 2024-es LeMans-i 24 órás versenyen. A Ford a hétvégén LeMansban hivatalosan is bemutatta a Mustang GT3-at, a klasszikus pályautó és ikonikus sportautó keverékét. A várva várt új Ford Mustang GT3 versenyautó június 9-én 13:00 órakor mutatkozott be a vállalat standján Le Mans-ban, a Village des Constructeurs-ben.

A Ford Mustang hivatalosan is ringbe száll a GT3 kategóriában egy új Mustang Dark Horse alapú versenyautóval, amely 2024-től lesz látható a globális versenyben.

A Mustang GT3 merész, izgalmas egyedi verseny arculattal, és a neves motorsport tervező Troy Lee által megálmodott Ford Performance logóval büszkélkedhet.

A 2024-es SRO, IMSA és WEC bajnokságokon egyaránt rajthoz álló új Mustang fejlesztésében a Multimatic Motorsports is fontos részt vállalt. A WEC-ben és Le Mans-ban egy privát csapat, a Proton Competition fog versenyezni az autóval, derült ki a sajtóbejelentésből.

Friss márka új logó

A bejelentéssel egy időben a Ford bemutatta a megújult, globális Ford Performance márkát – egy letisztultabb logót, mely mostantól minden versenyjárművén megjelenik. Ez a kifejező új identitás segít, hogy a Ford Performance-t a Ford sport életmódmárkájává tegye.

A Ford Performance e projekt kapcsán bővítette együttműködését két régi partnerével, a Multimatic-kal és az M-Sport-tal. A Multimatic korábban részt vett az ikonikus Ford GT verenyprogramjában, ezentúl pedig a Mustang GT3 tervezésében és építésében működik majd közre, míg a rali világbajnokságok régi partnere, az M-Sport szereli majd össze a Ford Performance által fejlesztett 5.4 literes Coyote V8 motorokat.

A Mustang GT3 versenyautó testreszabott, rövid-hosszú karú felfüggesztéssel, hátulra szerelt sebességváltóval, szénszálas karosszériaelemekkel, valamint egyedi GT3 aero csomaggal érkezik.

Mielőtt Le Mansban elindulna, a Mustang GT3 a világ különböző GT3 sorozataiban versenyez majd.

A bejelentés szerint az első Mustang GT3-mal versenyző csapat a német Proton lesz. A csapat a FIA Endurance világbajnokságban fog versenyezni 2024-től.

A Ford Performance két autóból álló gyári versenyprogramot is indít a Mustnag GT3-mal az IMSA GTD Pro osztáláyban. Ezt a csapatot a Multimatic Motorsports fogja managelni, és a 2024-es Daytonai Rolex 24-en lesznek először láthatóak.

Hírek

Visszahívjuk?

+36

* A megadott telefonszámot nem használjuk fel későbbi, marketing célú megkeresésre.
Update cookies preferences