Az új, tisztán elektromos EM90 prémium buszlimuzinnal bővül tovább a Volvo Cars portfóliója

A Volvo új, tisztán elektromos prémium buszlimuzinja, a Volvo EM90 nem egyszerűen egy komfortos, négykerekű nappali szoba: olyan jármű, amely teret biztosít ahhoz, hogy ügyfeleink szeretteikkel töltsék az életüket. Ezen kívül olyan jármű is, amely még szélesebb körben teszi vonzóvá a Volvo márkát, és még több ügyféligényt elégít ki.

Az EM90 jól szemlélteti a Volvo Cars azon képességét, hogy innovatív megoldásokkal adjon választ konkrét piaci elvárásokra. A buszlimuzinok (MPV) az elmúlt évben jelentős népszerűségre tettek szert, elsősorban Kínában. Ez az egyik fő oka annak, hogy az EM90 éppen a világ legnagyobb autópiacán kezdi meg karrierjét.

A 2023-ban bemutatott, ám máris díjakkal elhalmozott, tisztán elektromos EX30 városi szabadidőjármű után az EM90 egy éven belül a második új modell a Volvo Cars kínálatában. Az EX30 és az EM90 egyaránt vadonatúj ügyfeleket szólít meg, lehetővé téve számunkra, hogy a globális újautó-piac nagyobb szeletét fedjük le, és jövedelmező módon növeljük eladási darabszámainkat.

 

Az EM90 a Volvo Cars azon célkitűzését is támogatja, hogy 2030-ra tisztán elektromos autógyártóvá váljon. Az elkövetkezendő években új, tisztán elektromos Volvo modellek egész családját fogja bevezetni. Ezek a Volvo márkától elvárt összes értéket maradéktalanul biztosítják – zéró helyi károsanyag-kibocsátás mellett.

 

Ez a megújuló modellpaletta nem csupán azt biztosítja, hogy fenntarthatósági felelősségvállalásuk fontos elemeként 2030-tól kizárólag tisztán elektromos járműveket forgalmazzanak világszerte. Egyben azon törekvésüket is támogatja, hogy jövedelmező növekedést érjenek el, és piacvezető szereplővé váljanak a fenntartható mobilitás terén.

„Az EM90 bemutatásával a Volvo Cars hagyománya és biztonsági kompetenciája az elektromos buszlimuzinok izgalmas, új szegmensében is megvetheti a lábát.” - mondta Jim Rowan, a Volvo Cars vezérigazgatója. „Lehetővé teszi számunkra, hogy egy korábban ismeretlen, új piaci kereslettel találkozzunk, egyben minden eddiginél szélesebb körben teszi vonzóvá a Volvo márkát.”

 

A sokoldalúság régi hagyománya

Noha a buszlimuzinok szegmense új terület a számukra, a sokoldalúság terén komoly tapasztalattal rendelkeznek. A Volvo Duettet például kifejezetten sokoldalú, tágas autóként álmodták meg már 1953-ban, azaz hosszú évekkel azelőtt, hogy hivatalosan megszületett volna a buszlimuzinok piaci szegmense.

 

Az idén hetvenedik születésnapját ünneplő Duett jól szemlélteti a Volvo Cars gazdag hagyományait: a gyűjtők és rajongók körében a mai napig ez az egyik legkeresettebb veterán Volvo modell. Családi autóként éppúgy nagy népszerűségnek örvendett, mint a vállalkozók körében, a skandináv piacokon és az Egyesült Államokban egyaránt.

 

Ahogy múltak az évek, a Duett szolgált inspirációként a Volvo világhírű kombi modelleinek megalkotásához, és természetesen az EM90 tervezői is ihletet merítettek belőle. 

Akár praktikus cégautót, akár tágas – egy-egy kiránduláson akár hálóhelyként is szolgáló – családi autót keresett az ügyfél, a Duett kínálatában mindenki megtalálta a számára ideális kivitelt. Nem véletlenül kapta a beszédes Duett nevet, amely arra utalt, hogy a vásárló két autót kapott egyben.

 

Az EM90 jellemzőiről és képességeiről ebben a bejegyzésben részletesen olvashat.  

 

Fontos új piaci szegmens

Az EM90 a Volvo Cars tisztán elektromos modellkínálatának fontos új tagja, amely megerősíti pozíciójukat, mint a tisztán elektromos prémium szegmens egyik leggyorsabb ütemben fejlődő márkája. Kínában jelenleg viszonylag kicsi, ám annál fontosabb a prémium buszlimuzinok szegmense. Akárcsak annak idején a Duett, az EM90 prémium buszlimuzin kettős szerepet tölt be ügyfeleink életében.

Ha nem családi utazásokra használjuk, exkluzív kivitelű cégautóként maximálisan kényelmes környezetet biztosít megbeszélésekre vagy üzleti célú telefonbeszélgetésekre. Az EM90 izgalmas új alternatívát kínál azoknak az ügyfeleknek, akik biztonságos és tágas, sokoldalú és kényelmes prémium utazási élményt keresnek.

 

A Volvo EM90 Kínában kezdi karrierjét, itt már előrendelhető a modell.

 

Az új EM90 világpremierjét, amelyen Jim Rowan vezérigazgató is részt vett, itt tekinthetik meg.

Hírek

Visszahívjuk?

+36

* A megadott telefonszámot nem használjuk fel későbbi, marketing célú megkeresésre.