Rekordszámú jelentkező a 2024-es Yamaha YZ bLU cRU FIM Európa Kupán

A 2024-es Yamaha YZ YZ bLU cRU FIM Európa Kupára a nevezések száma meghaladta a 600-at, így a projekt második egymást követő évben is rekordot döntött, és mivel a regisztráció február 28-án, szerdán, közép-európai idő szerint éjfélig tart, még van idő további fiatal tehetségeket felvenni a listára.

A Yamaha díjnyertes bLU cRU programjának népszerűsége ugrásszerűen megnőtt. A bLU cRU keretében terepen versenyző fiatalok száma az elmúlt két évben 53%-kal nőtt, és 29 ország több mint 600 YZ versenyzője versenyez, akik az idei szezonban a 2024-es YZ bLU cRU FIM Europe Cup SuperFinálén való részvételért fognak versenyezni. Ez a legnagyobb nevezés azóta, hogy a Yamaha Motor Europe 2015-ben elindította az egyedülálló bLU cRU programot.

A korábbi évekhez hasonlóan a Yamaha YZ YZ bLU cRU FIM Europe Cupban a 8 és 16 év közötti versenyzők Európa-szerte versenyeznek majd, és a Yamaha YZ YZ bLU cRU FIM Europe Cup SuperFinale rajtkapujában való helyért küzdenek a hatalmas és jellemzően lelkes közönség, a világsajtó és a sportág legnagyobb csapatai előtt.

A 2024-re regisztrált versenyzők listáján a női versenyzők száma is jelentősen növekedett, akik a nevezések közel 10%-át teszik ki. Nem kevesebb, mint 45 testvérpár (köztük három ikerpár!) jelentkezett, így a bLU cRU igazi családi esemény! Néhány "híres" név is szerepel a versenyzők listáján, köztük Augusts Reišulis, a Yamaha-sztárok Kārlis és Jānis öccse, valamint Nixon Coppins, az MX-sztár és a JCR Yamaha menedzser Josh Coppins fia. A 29 különböző benevezett nemzet Európa minden szegletét képviseli, kozmopolita hangulatot kölcsönözve a paddock bLU cRU foltjának, amikor az YZ bLU cRU FIM Europe Cup SuperFinale-en találkoznak.

 

Mi az az YZ bLU cRU FIM Europe Cup?

2015-ben a Yamaha Motor Europe bevezette az YZ125 bLU cRU Kupát, amely a fiatal motokrosszosoknak kínálja a legjobb lehetőséget, hogy megvethessék a lábukat a profi versenyzés világában. A sikert követően 2018-ban a Yamaha kibővítette a programot, hogy a nemzeti bajnokságban YZ65 vagy YZ85 motorral versenyző fiatalokat is bevonni a programba.

A filozófia mindhárom YZ Cup kategória esetében megegyezik a FIM Europe MXGP Academy filozófiájával, ahol a hangsúly a versenyzői oktatáson és a sportszerűségen van. Ennek következtében szövetség jött létre, és 2019-től az YZ bLU cRU Kupa neve megváltozott, hogy ezt az új partnert is magában foglalja.

Most már három osztályban 120 versenyzőnek van esélye arra, hogy a 2024-es YZ bLU cRU FIM Europe Cup Superfinale kapujában helyet nyerjen, és három tehetséges fiatalnak van lehetősége arra, hogy 2025-ben támogatott Yamaha-versenyzővé váljon.

Minden osztályból negyven versenyző nyerhet helyet a 2024-es bLU cRU FIM Europe Cup SuperFinálén, ahol a világszínvonalon versenyezhetnek. A SuperFináléból minden osztály első három helyezettjéhez két vadkártyás versenyző csatlakozik a bLU cRU Masterclass-on, egy olyan eseményen, amelyet kifejezetten arra terveztek, hogy a Yamaha bLU cRU nagykövetei szakértő tanácsokkal és edzéssel lássák el a fiatal versenyzőket.

Hírek

Visszahívjuk?

+36

* A megadott telefonszámot nem használjuk fel későbbi, marketing célú megkeresésre.