2022-es év német autója cím győztese: Hyundai IONIQ5

2022-es év német autója díját nyerte el a Hyundai IONIQ 5

Csupán fél évvel a német piacon való megjelenése után, a Hyundai IONIQ 5 elnyerte a 2022. év német autója címet (GCOTY).

A komoly múlttal és jelentőséggel bíró díj döntőjében olyan vetélytársak fölött diadalmaskodott a tisztán elektromos és kompakt szabadidőjármű, mint az Audi E-Tron GT vagy a Porsche 911 GT3.

A GCOTY díjért az adott évben bevezetett legfontosabb újdonságok versenyeznek egymással. A német anyanyelvű, de nemzetközileg elismert autós újságírókból álló, húszfős zsűri a járművek szolgáltatásait, piaci relevanciáját, emellett jövőbeli létjogosultságát figyelembe véve, öt különböző kategóriában értékeli a „versenyzőket”.

Az öt kategória: kompakt, prémium, luxus, új energia és sport.

 
 

 

Az IONIQ 5 az "Új energia" kategória győzteseként vett részt a döntőben, ahol végül győzelmet aratott.

 „A Hyundai IONIQ 5 nem egyszerűen csak egy kiemelkedő elektromos jármű. Számunkra ez az év legfontosabb újdonsága.” – említette meg Jens Meiners zsűritag, az Év német autója díj szellemi atyja. Az IONIQ 5 a dizájn, a takarékosság és a vezetési élmény különleges kombinációját nyújtja. Ennek köszönheti, hogy minden értékelési szempontnál átlag feletti pontokat kapott, miközben gyakorlatilag nincsenek gyengéi."

Az a tény, hogy az IONIQ 5 ebben a rendkívül éles versenyben is győzni tudott, jól mutatja, hogy olyan kivételes járművet sikerült alkotnunk, amely kiemelkedik az európai piacon kapható versenytársai közül. – mondta Michael Cole, a Hyundai Motor Europe elnök-vezérigazgatója.

 

 

Hyundai IONIQ 5: az elektromobilitás új korszaka

Az IONIQ 5 a Hyundai új IONIQ almárkájának legelső modellje. A Hyundai Motor Group kifejezetten akkumulátoros elektromos járművekhez kifejlesztett elektromos, globális moduláris (E-GMP) platformjára épül. A modell kétféle akkumulátorcsomaggal elérhető, méghozzá 58 kWh vagy 72,6 kWh, emellett hátsó- vagy összkerékhajtással is választható. A hátsókerék-hajtású, 72,6 kWh kapacitású kivitel akár 481 kilométert is képes megtenni egyetlen egy feltöltéssel (WLTP szabvány szerinti érték.)

Az IONIQ 5 egy olyan autó, ami kiemelkedő teljesítményt és hihetetlen gyors tölthetőséget kínál. A 800 voltos töltőtechnológiának köszönhetően mindkét akkumulátor-verzió mindössze 18 perc alatt 10%-ról 80%-ra tölthető gyorstöltő használatával. Az IONIQ 5 nem csak erre képes, hanem arra is, hogy menet közben vagy egy parkolás során szabadon tölthessük bármely elektromos eszközünket a számítógépeinktől kezdve akár az elektromos rollerig.

 
 

 

A hajtásvariációk széles skálája mellett az IONIQ 5 utastere is megragadja a figyelmet különlegességével. A belső csodálatos, egyszerű, letisztult, futurisztikus dizájnnal rendelkezik, amely sokak tetszését elnyerte már. A motorosan állítható első ülések ergonómiai szempontból optimális szögben dönthetők hátra, ami a lábszár megtámasztásával együtt a súlytalanság érzését biztosítja az utasok számára. Az online hálózatba kapcsolt, tisztán elektromos modell 12,25 colos digitális műszeregységet, valamint ugyan ekkora méretű infotainment érintőképernyőt kapott. A padlókonzol és a hátsó ülés egyaránt hosszirányba eltolható, így a belső tér még rugalmasabban használható ki.

 
 

 

Mint minden Hyundai gépkocsira és személyi gépjárműre, az IONIQ 5-re is piacvezető ötéves, kilométer-korlátozás nélküli újautó-garancia vonatkozik. Ezt egészíti ki a nagyfeszültségű akkumulátorra vonatkozó, nyolc éven vagy 160 000 kilométeren át érvényes gyártói garancia.*

*A tájékoztatás nem teljes körű, amennyiben kérdése adódik kérjük keresse kollégáinkat.

Hírek

Visszahívjuk?

+36

* A megadott telefonszámot nem használjuk fel későbbi, marketing célú megkeresésre.