Gyári támogatású versenycsapatként indul a Kawasaki Hungary Racing Team Magyarországon

2023 április 15.-én szombaton, a Kawasaki Hungary Racing Team megtartotta hivatalos csapatbemutatóját a MAMI kupán, ami a Kakucs Ring pályáján foglalt helyet.

A Hungarian Racing Engineering együttműködött az Ivanics Csoporttal, hogy 20 év óta az első gyári támogatású versenycsapat lehessen Magyarországon. ”Nagyon boldogok és büszkék vagyunk, hogy gyári támogatású csapattá válhatunk” - mondta Léváy Károly, a HRE csapat tulajdonosa. ”Nagyon keményen dolgoztunk mióta 2020-ban elindultunk, és ez az a következő lépcsőfok, amit terveztünk.

2023-ban a Kawasaki Hungary Racing Team az Ivanics által indul az IDM Supersport 300 bajnokságon, Számadó Máté és Luki Owen versenyzővel. Máténak ez lesz a harmadik szezonja a bajnokságban, és reméli, hogy építhet a 2022-es 3. dobogós helyezésére. ”Versenyezni egy gyári támogatású csapatért minden versenyző álma. Ezzel az extra támogatással és az új alkatrészekkel, amik a motorokhoz érkeznek, már nagyon várom a szezont, és úgy hiszem, hogy jó eredményeket tudok elérni” - mondta Máté.

Luki számára ez az első szezon az IDM-en. ”Nagyszerű téli teszteléseink voltak idén és már most hatalmas haladást értem el. Tudom, hogy ez nagy kihívás lesz, de megvannak a céljaim a szezonra és minden egyes fordulóban ezekért fogok dolgozni” - mondta Luki.

2023-ra a Kawasaki Hungary Racing továbbá társult a négyszeres Supersport 300 világbajnokokkal, az MTM Racinggel, és az MTM által felkészített motorokkal és a csapat támogatásával fognak indulni. Az új csapat menedzser, Max Owen így nyilatkozott: ”összehozni a Kawasaki támogatását és partnereit az MTM Racinggel sok hónapon át tartó kemény munka volt, de nagyon izgatott vagyok, hogy sikerült ezt megvalósítani. Biztos vagyok benne, hogy ez a kombináció mindkét versenyzőnknek a legjobb esélyt adja majd arra, hogy nagyszerű eredményeket érjenek el ebben a szezonban.

Hírek

Visszahívjuk?

+36

* A megadott telefonszámot nem használjuk fel későbbi, marketing célú megkeresésre.