• slidebg1

Ford Ranger

Áttekintés

Ford Ranger

A Ford Ranger pick-up két dologról híres: bárhova elmegy és bármire képes.

Az új Ranger tervezési, funkcionális és műszaki fejlesztései egy célt szolgálnak: e hírnév öregbítését.

Közismert praktikusságához kiemelkedő teljesítmény, üzemanyag-hatékonyság és kiváló műszaki megoldások sora társul - és egy stílus, ami önmagáért beszél.

Masszív felépítés

Akár 1200 kg*-t bír el, akár 3500 kg**-t elvontat és akár 800 mm mély vízen is képes átgázolni - az új Ranger tényleg kőkemény lett.

Minden nap, akár a legmostohább körülmények között és a legkeményebb munkáknál is számíthat rá - anélkül, hogy a kivételes vezetési élményről le kellene mondania.

 

Rafkósabb, mint valaha

Hanggal és érintéssel is vezethető az új, 8 hüvelykes színes képernyővel felszerelt a Ford SYNC2-nek köszönhetően. A már eleve jól felszerelt autó ütközés-veszélyre figyelmeztető Adaptív tempomatot, Sávtartó rendszert, Táblafelismerő és Vezetőfigyelmeztető rendszert is kapott (A hangvezérlés jelenleg magyar nyelven nem elérhető). 

Az Auto Start-Stop funkcióval és új differenciálmű áttételekkel továbbfejlesztett motor és váltó, valamint az új Elektromos szervokormány egyaránt hozzájárul a figyelemre méltó (akár 6,5 l / 100 km) üzemanyag-hatékonysághoz és CO2-kibocsátáshoz (182 g/km), így az új Ranger üzleti tevékenységhez, kikapcsolódáshoz és munkához is egyaránt ideális választás.

 

NEMZETKÖZI ÉV PICK-UPJA 2024

A nehézsúlyú bajnok visszatér! A vadonatúj Ranger elnyerte a Nemzetközi Év Pick-upja 2024 díjat - a Ranger már harmadszor nyerte el ezt a rangos iparági kitüntetést. Válasszon győztest vállalkozása számára.

 

 

 

 

 

 

 

További információkért és ajánlatkérésért kérjük, vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal ide kattintva!

*A bruttó teherbírás függ a választott modelltől és a helyi piac aktuális kínálatától.

** Maximális, vontatható, fékezett vontatmány esetén. 2,2 TDCi, 160LE, vagy 3,2 TDCI 200LE motorok estén, 4x4 meghajtás estén.

Vezetési élmény

Elegáns és kőkemény

A Ford Ranger régóta az egyik legterhelhetőbb pick-up a piacon.

Most még több zseniális technológiát kínál és tele van okos megoldásokkal.

 

Hanggal vezérelhető technológia

A Ford SYNC 2-ben egyszerű, magától értődő parancsok kimondásával és egy 8 hüvelykes színes érintőképernyőn keresztül is irányíthatja a zenelejátszót, telefonját, a navigációt és a klímaberendezést.

Ha kimondja, hogy „Éhes vagyok”*, megjelenik a helyi éttermek listája vagy a Michelin Guide, amellyel éttermet választhat és asztalt foglalhat.
*A szolgáltatás magyar nyelven jelenleg nem elérhető.

Hotpotokon keresztül, USB-modem segítségével elérhető Wi-Fi kapcsolat is a rendelkezésére áll. Amennyiben balesetet szenved, a Ford Vészhelyzeti asszisztens automatikusan segítséget hívhat telefonon. Bizonyos feltételek mellett.

 

 

Adaptív sebességtartó automatika

Az Adaptív sebességtartó automatika folyamatosan tartja az Ön által kiválaszott sebességet.

Ha a beépített radarérzékelő járművet észlel Ön előtt, akkor lelassítja az autót az előre beállított távolság megtartásához. Amint szabad az út, a rendszer ismét felgyorsít a korábban megadott sebességre.

 

 Ford Ranger - Ütközés figyelő rendszer

Az Ütközésre figyelmeztető rendszer mindig előre néz

Ez a rendszer figyelmeztetheti a vezetőt, ha az elöl haladó járművel való ütközés veszélyét észleli, így segíthet a baleset elkerülésében.* Az új Ranger elején elhelyezett radar érzékeli az azonos irányba lassabban haladó járműveket, és azok gyors közeledése esetén látható és hallható jelzést ad. A járművezetői reakció elmaradása és a másik jármű további közeledése esetén az új Ranger fokozza a fékrásegítés érzékenységét, így még enyhe fékezés esetén is automatikusan nagyobb fékerőt hoz létre a gyorsabb megállás érdekében.

*Ez a rendszer kiegészítő járművezetési segédrendszernek készült. Nem pótolja a járművezető figyelmét, ítélőképességét, és nem váltja ki a fékpedál használatát. Ez a rendszer automatikusan NEM kezdi el lefékezni a járművet. Ha a járművezető nem lép a fékpedálra, az ütközéshez vezethet.

 

 

Minden terephez alkalmazkodó, válaszható 4×4 összkerék-hajtás

4×2 normál utakon, 4×4 magas fokozat rosszabb minőségű utakon és földutakon, valamint a 4×4 alacsony fokozat igen nehéz terepen. Elektronikus menet közbeni váltás funkcióval a vezető haladás közben is válthat 4×2 és 4×4 fokozat között.

 

 

Automatikus reflektorvezérlés. Ön jobban lát - és a szembejövők is

Hasznos segítség éjszakai vezetésnél, hogy a távolsági fényszóró automatikusan tompítottra vált, amikor szembejövő forgalmat érzékel, így megakadályozza, hogy elvakítsa a szembejövőket. A fényszóró ezután automatikusan visszavált távolságira, maximális láthatóságot biztosítva. Az Automatikus reflektorvezérlés extraként rendelhető a Sávtartó automatika mellé.

 

 

Vezetői éberség figyelő. Ideje pihenőt tartani?

A Vezetői éberség figyelő rendszer folyamatosan figyelemmel kíséri az Ön vezetési magatartását, és felismeri, ha Ön a fáradtság jeleit mutatja. Ha a rendszer úgy értékeli, hogy Ön már kevésbé éber, akkor a kijelzőn megjelenik egy figyelmeztető ikon, miszerint érdemes lenne pihennie.

Teljesítmény

Fokozott teljesítmény, speciális motortechnológiával

A választható négykerék-hajtás igényeire szabott, továbbfejlesztett motorok egyszerre nyújtanak nagy teljesítményt és hatékony működést, valamint erőt és kifinomultságot.

Ford Ranger - Dízel

Erősebb és hatékonyabb dízelmotorok

A 2,2 literes TDCI Duratorq dízelmotor már bizonyított a terepen teljesítmény, erő és megbízhatóság tekintetében, s most teljesítményét és hatékonyságát is fokoztuk.

A 130 LE, 6 sebességes manuális, illetve a 160 LE, 6 sebességes manuális vagy a 6 sebességes automata váltó egyaránt választható.

Még nagyobb teljesítményre van szüksége? Akkor válassza az extra 3,2 literes TDCi Duratorq dízelmotort, amely 200 LE teljesítményt és 470 Nm nyomatékot biztosít.

Akár 6,5l/100km üzemanyag-fogyasztás és 182g/km CO2 kibocsátás is lehetséges a 2,2 TDCi 130LE motor esetén.

 

Manuális vagy automata váltó

Két különféle váltó áll rendelkezésére: a precíz sebességváltást kínáló, 6 sebességes manuális váltó, illetve a gondosan beállított váltási pontokkal gördülékeny vezetést kínáló, 6 sebességes automata.

Alacsonyabb fogyasztás az Auto Start-Stop rendszerrel

Közlekedési lámpánál vagy dugóban az üresbe tett autó motorját a rendszer automatikusan le tudja állítani úgy, hogy közben az alapvető funkciók működése zavartalan marad. Ha készen áll a továbbhaladásra, egyszerűen csak nyomja ki a kuplungot, tegye egyesbe a váltót, és a rendszer újraindul. Az Auto Start-Stoppal akár 10% üzemanyag-megtakarítást is elérhet lakott területen (városi üzem).


Még több lehetőség

Mindenkinek más szempontjai vannak, ezért – most először – a Ranger választható differenciál-áttételeket is kínál a manuális 160 LE Duratorq TDCi 2,2 literes motor mellé. Ön döntheti el, hogy inkább a nagyobb üzemanyag-hatékonyságot (normál áttétel) vagy a vontatható tömeget (extra áttétel) tartja-e fontosabbnak.

 

Valódi Pick-Up

Az új Rangert extrém hőmérsékleti viszonyok közepette, a világ legnehezebb terepein teszteltük, hogy garantálni tudjuk megbízhatóságát.

Úgy alkottuk meg, hogy tökéletesen megfeleljen minden kihívásnak, aminek csak egy pick-up elébe nézhet.

Ford Ranger - Vontatási tömeg 

Impozáns vontatható tömeg

A jármű Bruttó teherbírásának* 1207 kg és 3500 kg vontatható tömegének** köszönhetően a legnehezebb feladatok és problémák is megoldhatók, a legormótlanabb rakomány is elszállítható vagy elvontatható.

 

Árkon, bokron, vízen át

Az új Ranger eljut oda is, ahová a gyengébb járművek nem merészkednek el. Akár 800 mm*** mélységű vízen is átgázol, tehát szárazon és vízen egyaránt beválik.


Kiegészítő védelem

Az Off-Road Csomag a motort, az osztóműt és az üzemanyagtankot védi, ezzel csökkentve a sérülésveszélyt egyenetlen talajon. A csomag tartalmazza továbbá a hátsó differenciálmű elektronikus reteszelésének lehetőségét is, amellyel fokozható a vonóerő. (Felár ellenében választható)

 

 

 

 

 

 

*A Bruttó teherbírás függ a választott modelltől és a helyi piac aktuális kínálatától

**Maximális, vontatható tömeg, fékezett vontatmány esetén. 2,2 TDCi, 160LE, vagy 3,2 TDCI 200LE motorok estén, 4x4 meghajtás estén.

***Egyenletes, 7 km/h sebességet meg nem haladó mozgással.

Tesztek

Piaci tesztek

Összegyűjtöttük a modellről írt leghasznosabb teszteket, hogy önnek már ne kelljen!


Plató teherbírás és felfüggesztés teszt

 

Vontatási terhelés teszt

 

Gázoló mélység tesztelése

 

24 órás terheléses teszt

 

Autónavigátor - Sárosan az igazi

Csúcsfelszereltséggel próbáltuk a frissített Rangert, nem lepődnénk meg, ha a tavalyi év után idén is a legnépszerűbb pickup lenne. Kényelmes, erős, nem felmászik a hegyre, inkább maga alá gyűri.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Totalcar - Finomkodó óriás

A terepre nem járó pickupos egyik válfaja a yachtot szállító. Nekik kedvez, hogy immár 3,5 tonnát is vontathatunk, amennyiben van E-s jogsink, és bekerült az utánfutó-stabilizátor is. Ez annyit tesz, hogy amikor az utánfutó elkezd belengeni, az elektronika érzékeli, és az ESP segítségél a kocsit a megfelelő oldalon fékezgetve csökkenti a csapkodást.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Player.hu - Tíz dolog amire számíts, ha Ford Ranger-t veszel

Egy Mondeo sem kicsi, de ha a Rangert körbe akarod sétálni, ahhoz még akkor is tizenöt métert kell megtenned, ha szorosan tapadsz rá közben (hülyén nézhet ki, inkább hidd el). Ha látsz egy parkolóhelyet, ahová két kocsi közé beférne egy harmadik, a Ranger nagy eséllyel nem fog.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Vezess.hu - Hazai dagonyában mutatta meg, mit tud az új Ford Ranger

Végre hazai terepen is bemutatkozott az erős módosításokon átesett új Ford Ranger, a hazai piac legnépszerűbb pickupját természetes környezetében próbáltuk.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Autópult - Kalandoroknak, nem csak kalandokra

Az egyre népszerűbb pick-up kategória egyben egyre népesebb is, ráadásul az utca képe azt mutatja, sok esetben a vásárlók szívesebben döntenek a szegmensbe újonnan belépők mellett is a nagy öregek kárára. Persze e lépést nyilván indok köti a döntéshozóhoz, épp ezért vallatóra forgtuk az egyik ígéretes újdonságot, a Ford Rangert.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Autónavigátor videó teszt

Kapcsolat

Érdeklődik a jármű iránt? Kipróbálná?

Kérjen ingyenes visszahívást,
vagy hívjon minket a +36 1 7766 500-as telefonszámon!


Visszahívjuk?

+36

* A megadott telefonszámot nem használjuk fel későbbi, marketing célú megkeresésre.
Update cookies preferences