Flat Track OB. 3. futam - Cseh Bajnokság - Divišov

Szombaton rendezték a Cseh Bajnokság divišovi versenyét, mely egyben a Magyar Bajnokság 3. futama is volt.

 

A pálya hossza hasonló volt, mint Vasad, a kanyarok laposabbak, nem annyira ívesek, de az anyagát tekintve inkább egy homokozó volt mintsem kemény talaj.

Most már 6 magyar indulóval érkeztek, melyből öten (Miklósy Tamás #49, Tóth Attila #2, Jacopo Invernizzi Calori #37, Biel Zsolt #3 és Biel Richárd #16) az FT1es kategóriában és Csutak Péter a Flat Track Sulis motorral a Classic kategóriában állt rajthoz.

 

A reggel nehezen indult, sajnos Peti egy elektromos hiba miatt a gyakorlásra nem tudott kimenni, így neki az éles selejtező futamok voltak az ismerkedő körök is.

Az FT1 mezőnyben a megszokott arcokon kívül pár új versenyző is feltűnt, olasz és osztrák bajnokok, de a kemény mezőny már nem is meglepő. Mindenki tette a dolgát és a legjobbat motorozva gyűjtögette a pontokat.

 

Aztán a 4. selejtező kört Ricsi és Tomi egy futamban kezdték, és nem a terv szerint fejeződött be. Ricsi elesett és a földön éppen Tomi elé gurult, aki nem tudta elkerülni az ütközést. A futamot Tomi jelzésére félbe szakították, Ricsi a fején ért ütéstől eszméletét vesztette és a mentő segítségére szorult.

 

Mivel Ricsit a mentő vitte el és senki nem tudott az állapotáról, a magyarok egységesen visszaléptek a további versenyzéstől, így helyezés nélkül fejezték be a viadalt.

Ricsit kórházba szállították, ahol megállapították, hogy szerencsére nincsen komolyabb törése és belső sérülés, az orrcsontja tört, illetve a fejét ért ütéstől megfigyelésre kórházban tartották.

 

A magyar Flat Track család szomorúan távozott Divišovból, de nagyon szépen köszönik a versenyzők együttérzését, a szervező Pavol Pučko Jun és édesapja segítségét valamint támogatását!

Hírek

Visszahívjuk?

+36

* A megadott telefonszámot nem használjuk fel későbbi, marketing célú megkeresésre.