Beatriz Neila és a Pata Prometeon Yamaha célja a FIM női világbajnoki címe

A Pata Prometeon Yamaha WorldSBK Official Team bejelentette, hogy a korábbi bLU cRU versenyző és regnáló női Európa-bajnok, Beatriz Neila 2024-ben csatlakozik a csapathoz. A 21 éves egyetemi hallgató a spanyolországi Madridból érkezett, és a FIM Női Körverseny Világbajnokság első versenyén fog indulni egy Yamaha R7-es motorral.


Neilát 2019-ben választották ki a Yamaha bLU cRU programjába, amelynek keretében részt vett a rangos Yamaha VR46 Master Campben, és abban a szezonban mind a kilenc WorldSSP300 fordulóban részt vett, ahol kitartása, elkötelezettsége és pozitív hozzáállása csillogott, miközben a Yamaha családon belül fejlesztette versenyzői tudását.

2020-ban Neila figyelmét a női Európa-bajnokságra fordította, ahol első próbálkozásra megnyerte a bajnoki címet, majd a következő három szezonban uralta a sorozatot, és mindegyikben ismét bajnoki címet szerzett.

A női körverseny-világbajnokságot a Dorna és a FIM hivatalosan a 2023-as WorldSBK szezonzáróján indította el tavaly év végén Jerezben, a versenyen bevált Yamaha R7 Supersport gépet felhasználva, mint egyméretű sorozatot.

Neila számára a világbajnoki szintű versenyzés volt a következő nyilvánvaló lépés, és a bLU cRU programban szerzett tapasztalatait és a női Európa-bajnokságon elért uralmát figyelembe véve tökéletesen illeszkedik a Crescent által működtetett csapathoz, amely a FIM által támogatott új kategóriában szeretne versenyezni. A hatszoros WorldSBK-bajnok Jonathan Rea és a 2020-as WorldSSP-bajnok Andrea Locatelli mellett csatlakozik a csapathoz - ez egy irigylésre méltó tudásbőség, amelyből minden fiatal versenyző meríthet.

Mivel a világ minden tájáról nagy érdeklődés mutatkozik az új sorozatban való versenyzés iránt, Neila már nagyon várja az előtte álló kihívást, amikor visszatér a Yamaha Racing családjába.

A FIM Női Körverseny Világbajnokság a 2024-es FIM Superbike Világbajnokság hat fordulója során kerül megrendezésre, hétvégenként két futammal.

  1. forduló: Június 14-16. Misano World Circuit, Olaszország
  2. forduló: Július 12-14. Donington Park, Egyesült Királyság
  3. forduló: Augusztus 09-11. Autodromo Algarve, Portugália
  4. forduló: Augusztus 23-25. Balaton Ring, Magyarország
  5. forduló: Szeptember 20-22. Cremona Circuit, Olaszország
  6. forduló: Október 11-13. Jerez Circuit, Spanyolország

Paul Denning

Csapatfőnök: Pata Prometeon Yamaha WorldSBK Team

"A FIM Női Világbajnokság egy izgalmas kezdeményezés, amely a WorldSBK paddockba érkezik, és amelyet a Yamaha, mint az osztály kizárólagos motorszállítója támogat, és természetesen csapatként részt akartunk venni benne. Beatriz egy fiatal, ambicióval teli versenyző, aki már sikereket ért el az Európa-bajnokság szintjén, és a csapatunk technikai segítségével, valamint Jonathan és Loka támogatásával biztos vagyok benne, hogy segíthetünk neki abban, hogy újabb lépést tegyen előre a versenyzői karrierjében. Beatriz nagyon megnyerő személyiség és állandóan mosolyog, elkötelezett sportoló, valamint a nők pozitív szószólója a motorversenyzésben - nagyszerű tagja lesz a csapatnak! Miközben várakozással tekintünk a Női Világbajnokság részesei közé, és látjuk, hogy 2024-ben tovább fejlődik, abban is biztosak vagyunk, hogy Beatriz ádáz versenyző lesz, és nagy segítségére lesz azoknak a partnereknek, akik csatlakoznak hozzánk ebben az új kihívásban."

 

Beatriz Neila

Pata Prometeon Yamaha WorldSBK csapat

"A Pata Prometeon Yamaha csapatával az első női motorkerékpár-világbajnokságon versenyezni egy valóra vált álom számomra. Miután négy egymást követő évben megnyertem a női Európa-bajnokságot, és nagyon szerettem volna a világszínpadra lépni - ez a FIM női világbajnokság a jövő, és mindannyiunk számára történelmi pillanat lesz a motorversenyzésben. A céljaim erre az évre azok, hogy keményen dolgozzak, élvezzem, sokat tanuljak a csapattal és mosolyogjak. Megtiszteltetés számomra, hogy ismét a kék család tagja lehetek, és szuper boldog vagyok! Szeretném megköszönni a Yamahának és a csapatnak ezt a fantasztikus lehetőséget."

Hírek

Visszahívjuk?

+36

* A megadott telefonszámot nem használjuk fel későbbi, marketing célú megkeresésre.
Update cookies preferences