Az Indian Motorcycle bejelentette 2024-es gyári versenycsapatait

Az Indian Motorcycle bejelentette 2024-es gyári versenycsapatait, és szerződtette a háromszoros ausztrál Superbike-bajnok Troy Herfoss-t a King of the Baggers® és Super Hooligan® versenyekre.

Az Indian Motorcycle, Amerika első motorkerékpár-gyártó cége ma bejelentette 2024-es gyári versenycsapatait a King of the Baggers® (KOTB), a Super Hooligan® (SHNC) és az American Flat Tracksm (AFT) versenyekre. A 2024-ben két 1-es rajtszámmal induló Indian Motorcycle Racing üdvözli a jelenlegi bajnokokat, Tyler O'Harát és Jared Meest, valamint a háromszoros ausztrál Superbike-bajnok Troy Herfoss-t, akik újra versenyezni fognak. A vállalat emellett több mint 450 000 dollárnyi, privát versenyzői hozzájárulást is bejelentett a KOTB, SHNC és AFT versenyekre.

„Örömmel üdvözöljük Troy-t az Indian Motorcycle családban, mivel ő egy tapasztalt országúti versenyző, aki rengeteg gyakorlattal rendelkezik a magas szintű versenyzésben" - mondta Gary Gray, az Indian Motorcycle verseny- és szerviz alelnöke. "Az Indian Motorcycle teljesítményképességei által támogatva úgy érezzük, hogy három olyan versenyzőnk van, akik mindhárman bajnoki címet nyerhetnek 2024-ben. Jared természetesen rekordot jelentő 10. AFT-bajnoki címére hajt, míg Tyler és Troy a King of the Baggers és a Super Hooligan bajnoki címre is vadászhat. Csapatunk rengeteget dolgozott a holtszezonban, így izgatottan várjuk a szezonkezdést és a Daytona-i futamot.”

 

MotoAmerica® KOTB és SHNC

2024-ben az Indian Motorcycle és az S&S® egy kétfős gyári versenycsapatot indít, amely a KOTB és az SHNC osztályokban is versenyez. Tyler O'Hara ötödik éve ül az S&S Indian Challenger fedélzetén, miután 2020-ban megnyerte az első KOTB futamot, 2022-ben pedig az osztály bajnokságát.

Emellett 2024-ben O'Hara második éve fogja vezetni az S&S Indian FTR-t az SHNC osztályon belül, ahol egymás után két alkalommal szerzett osztálybajnoki címet.

O'Hara mellett az S&S színeiben versenyez a háromszoros ausztrál Superbike bajnok, Troy Herfoss, aki egy ismert név az ausztrál versenyzésben. Herfoss túllépi a határokat a terep - és az országúti versenyek között, mivel a motorkerékpár-versenyzés számos formájában szerzett bajnoki címeket, többek között az ausztrál Dirt Track, a Supermoto és a Supersport versenyeken. Herfoss 2008-ban az AMA Supermoto bajnoka és a Moto X-Games ezüstérmese volt.

"Igazi megtiszteltetés, hogy egy ilyen történelmi márka nevében versenyezhetek az Indian Motorcycle Red bőrébe bújva" - mondta Herfoss. "Ausztráliai motorsportrajongóként irigykedve figyeltem az államokban zajló bagger versenyeket, és rendkívül hálás vagyok, hogy lehetőséget kaptam arra, hogy egy S&S Indian Challenger-t vezethessek, és egy olyan gyári csapat színeiben versenyezhessek, amely egy bajnokságot tudhat magáénak."

A gyári erőfeszítések mellett az Indian Motorcycle akár 131 999 dollárt is felajánl a KOTB privát versenyzőknek, és akár 67 249 dollárt is az SHNC versenyzőknek.

 

2024 Indian Motorcycle KOTB privát versenyzői díj

    Bajnokság: $20 000,+ 2024 Indian Challenger Dark Horse, MSRP $30 999

 1. helyezett: $3 000
 2. helyezett: $1 000
 3. helyezett: $500

 

2024 Indian Motorcycle SHNC privát versenyzői díj

    Bajnokság: $5 000, + 2024 FTR R Carbon, MSRP $17 249

 1. helyezett: $3 000
 2. helyezett: $1 000
 3. helyezett: $500

 

AFT SuperTwins

A nyolcadik egymást követő évben visszatér az Indian FTR750 fedélzetén a regnáló AFT SuperTwins bajnok, Jared Mees. A 2023-as, rekordot jelentő kilencedik karrierbajnoki címe után Mees most a kétszámjegyű bajnoki címet tűzte ki célul - a rekordot jelentő 10 AFT Grand National címet.

Miközben Mees ismét történelmet szeretne írni, számíthat megbízható csapatára, amelyet Kenny Tolbert Crew Chief, Bubba Bently segédszerelő és Jimmy Wood felfüggesztés-technikus vezet. Mees a Rogers Racing, SDI Racing, S&S® Cycle, Flex Armor, Drag Specialties®, Twigg Cycles, Mission® Foods, Monster Energy®, Service Pro, Öhlins® Suspension, Klotz® Oil, Klock Werkssm, RK Chain®, Seats, Engine Ice®, RMR Construction, Motion Pro®, Vertex Pistons, Pro Plates és DBI Motorsports támogatását is élvezheti.

A Mees körüli AFT gyári erőfeszítéseken kívül az Indian Motorcycle a sportág legerősebb privát versenyzői kontingensét is kínálja, ami több mint 252 600 dollárnak felel meg.

 

2024 Indian Motorcycle AFT privát rendhagyó:

    Bajnokság: $25 000

 1. helyezett: $7 500
 2. helyezett: $2 500
 3. helyezett: $1 500
 4. helyezett: $1 000
 5. helyezett: $750
 6. helyezett: $350
 7. helyezett: $250
 8. helyezett: $150
 9. helyezett: $125
 10. helyezett: $100

 

Az Indian Motorcycle Racing az S&S®-t köszönti címszponzorként, a Progressive Insurance® és a Mission® Foods támogatásával, valamint az Indian Motorcycle Motor Oil, a Parts Unlimited, a Drag Specialties® és a Performance Finance további támogatásával.

A KOTB, SHNC és AFT szezon március 7-én kezdődik a Daytona International Speedway-en. A 2024-es AFT szezonról további információkért látogasson el az AmericanFlatTrack.com oldalra, a KOTB és SHNC szezonról pedig a MotoAmerica.com oldalra.

Az Indian Motorcycle-ről további információkért látogasson el a IndianHungary.hu oldalra, és kövesse a Facebookon és az Instagramon.

Hírek

Visszahívjuk?

+36

* A megadott telefonszámot nem használjuk fel későbbi, marketing célú megkeresésre.