Az Év Magyar Autója 2024: Íme, a nyertesek

Sok izgalmas autót, rengeteg tesztet és szoros küzdelmet hozott az Év Magyar Autója díjak ötödik, jubileumi felvonása. Az Autós Nagykoalíció (ANK), a Zöldjárműipar.hu és a Járműipar.hu által szervezett versenyre 21 márka 39 autót jelölt. A Magyar Év Autója 2024 díjakért 22 modell indult, az Év Zöldautója 2024 díjakért pedig 16 modell küzdött. Az Év Magyar Autója 2024 díjra egyetlen hazai autógyártó nevezett.


Magyar Év Autója 2024

Hét kategóriában hirdetett győztest a zsűri. A városi autók kategóriát a Toyota C-HR nyerte, a Nissan X-Trail a családi autók között győzött, az Opel Astra Sports Tourer az üzleti autók között, a Mazda CX-60 a szabadidő-autók között, a Volkswagen Touareg a prémium autók mezőnyében lett első, míg a Volkswagen Amarok a kishaszonjárművek között győzedelmeskedett. A BMW ezúttal is uralta a sportautó kategóriát, ahol a BMW M2 Coupé kapta a koronát.

Év Zöldautója 2024

Hat kategóriában nevezték az importőrök és az autógyártók a plug-in hibrid és teljesen elektromos autóikat. A hibrideknél előírás, hogy kevesebb mint 50 gramm/kilométer lehet a szén-dioxid-kibocsátásuk. A legtöbb jelölt a zöld szabadidő-autók kategóriában indult, ahol az elektromos Hyundai Kona vitte el a pálmát. Két díjat gyűjtött be az MG, az MG4 Electric a zöld városi autók, az MG5 Electric pedig a zöld családi autók mezőnyében lett az első. A zöld prémium autók kategóriáját a Lexus RZ nyerte, a zöld üzleti autók között a BMW i5, a zöld kishaszonjárművek autók között pedig a Nissan Townstar EV Van győzött.

Év Magyar Autója 2024

A verseny ötödik évében a három hazai autógyártóból csak egy nevezett autót, így a verseny történetében másodjára vihette el az Audi Hungaria a fődíjat. A győri autógyártó, amely egyben a világ legnagyobb motorgyára az öthengeres győri szívvel szerelt Audi RS Q3 Sportback izmos szabadidő-autót jelölte a díjra. Az Audi korábban 2022-ben nyert, akkor az Audi Q3 Sportback phev modell lett a hazai gyártású autók kategóriájában az első.

Közönségdíj 2024

A díjra mind a 39 nevezett autó esélyes volt. A kezdeti szoros versengést követően magabiztos szavazat előnnyel nyert az Opel Astra Sports Tourer a Nissan X-Trail és a Toyota C-HR előtt. A februárban zajlott online szavazáson több mint kétezren vettek részt.

A teljes lista a www.evmagyarautoja.hu honlapon tekinthető meg, ahol az egyes autókra leadott pontszámok is nyilvánosak.

Hírek

Visszahívjuk?

+36

* A megadott telefonszámot nem használjuk fel későbbi, marketing célú megkeresésre.
Update cookies preferences