A Volvo Cars biogáz segítségével valósítja meg első klímasemleges üzemét Kínában

A Taizhou városában működő gyár biogázra állt át, és ezzel a Volvo Cars kínai üzemei közül elsőként ért el klímasemlegességet. A földgázról biogázra történő váltás eredményeként a létesítmény évente több mint 7000 tonnával csökkenti CO2-kibocsátását.


Noha ez csupán töredéke teljes Scope 1 – 3 besorolású károsanyag-kibocsátásainknak (43 millió tonna), a Taizhou-i üzem klímasemleges energiaellátásának biztosításával fontos lépést teszünk azon célkitűzésünk megvalósítása felé, hogy 2025-re rendelkezzünk klímasemleges gyártólétesítményekkel, és globális tevékenységeink számos területén csökkentsük károsanyag-kibocsátásunkat. Ez a célkitűzés egyben annak a szélesebb körű jövőképnek is fontos része, hogy 2040-re nettó zéróra csökkentsük üvegházhatást súlyosbító gázkibocsátásainkat.

A Volvo Cars összes globális gyártóüzeméhez hasonlóan a Taizhou-i gyár is eleve klímasemleges elektromos energiát alkalmazott, az új fejlesztésnek köszönhetően pedig mostantól a fűtés is klímasemleges módon zajlik. Taizhou a Volvo Cars globális hálózatának második olyan autógyártó létesítménye a svédországi Göteborgban működő Torslanda után, amely klímasemlegessé tette tevékenységeit.

„Amint felmerülnek reálisan felhasználható, klímasemleges alternatív energiaforrások, gyorsan lépünk.” – mondta Javier Varela, a Volvo Cars ügyvezető igazgatója és vezérigazgató-helyettese. „A Taizhou-i üzem biogázra történő átállítása jól szemlélteti, hogy a Volvo Cars világszerte működő gyártólétesítményei a térségben rendelkezésre álló lehetőségekből saját klímasemleges energiamixet állítanak össze.”


A Taizhou-i üzem energiaigénye két területen – elektromosság és fűtés – jelentkezik. A létesítmény helyben telepített napelemekkel fedezi elektromosenergia-szükségleteinek mintegy 40 százalékát; ez az arány az elkövetkező években minden bizonnyal emelkedni fog. A fennmaradó 60 százalék, amelyet a hálózatból vásárol az üzem, szintén klímasemleges forrásból: napenergiából származik. A fűtési szükségleteket a mostani váltás jóvoltából immár teljes egészében klímasemleges biogázzal elégítik ki. 

A Volvo Cars a közelmúltban kibővítette fenntarthatósági stratégiáját: új, ambiciózus célokat tűztek ki az elkövetkező évekre. Új céljuk, hogy 2040-re nullára csökkentsék az üvegházhatást súlyosbító gáznemű káros anyagok kibocsátását, arra a korábbi vállalásra épül, hogy 2040-re elérjék a klímasemlegességet. Az új megfogalmazás egyértelművé teszi, hogy elsődleges céljuk a tényleges károsanyag-kibocsátás mérséklése; sokkal inkább, mint hogy karbonkivonással semlegesítsék az elkerülhetetlen emissziókat. Beszállítóikat ugyanerre buzdítják.

Miután 2019-ben közzétették fenntarthatósági stratégiájukat, egyre közelebb kerülnek a kitűzött klímacélok megvalósításához. Azon túlmenően, hogy 74 százalékban klímasemleges energiát felhasználva mérsékelik tevékenységeik összesített CO2-kibocsátását, a végső CO2-célok megvalósítása felé is jó tempóban közelednek. 

 

 

 

 

 

A Volvo Cars klímacéljai a Volvo Cars GHG (üvegházhatást súlyosbító, gáznemű emissziók) protokolljában említett összes károsanyag-kibocsátására vonatkozik, kivéve a „Megvásárolt termékek felhasználása” kategóriában szereplő „Üzemanyag és elektromos energia előállítása és forgalmazása” alkategóriát. 

Hírek

Visszahívjuk?

+36

* A megadott telefonszámot nem használjuk fel későbbi, marketing célú megkeresésre.
Update cookies preferences