Volvo Cars fenntarthatósági teljesítmény - maximális eredmény az EcoVadis minősítésén

Három szervezet is elismerte a Volvo Cars fenntarthatósági teljesítményét; maximális eredmény az EcoVadis minősítésén!

A Volvo Cars idén sorban negyedik alkalommal nyerte el a vállalatok fenntarthatósági teljesítményét értékelő, piacvezető EcoVadis szervezet legmagasabb szintű fenntarthatósági minősítését, és ezzel megerősítette pozícióját, mint az autóipar egyik leginkább fenntartható szemléletű szereplője.

Az EcoVadis értékelési módszertana alapján a Volvo Cars fenntarthatósági teljesítménye Kiemelkedő minősítést érdemel annak "jól strukturált felépítése és proaktív szemlélete miatt." Az ebből adódó platina érem azt jelenti, hogy a Volvo Cars az EcoVadis által bevizsgált mintegy 75 ezer vállalat legjobb 1%-ba tartozik.

A platina érem minősítés is azt igazolja, hogy a Volvo Cars számára a fenntarthatóság ugyanolyan fontos, mint a biztonság: a kérdést tevékenysége minden területén elsődleges prioritásként kezeli a gyártó.

Emellett a Volvo Cars bronzérmet kapott a közismerten rendkívül szigorú szempontok szerint értékelő Standard & Poor (S&P) éves vállalati fenntarthatósági minősítési eljárásában. A bronzérem azt jelenti, hogy a Volvo Cars környezetvédelmi, közösségi és vállalatirányítási tevékenységeit tekintve a minősített autóipari szereplők legjobb 10%-ába sorolható.

A Volvo Cars kifejezett elismerésben részesült a környezetvédelmi kategóriában mutatott teljesítményéért; a minősítés során nagyra értékelték az üvegházhatást erősítő gázok kibocsátásának, valamint az energia- és vízfogyasztásnak a visszaszorításáért, továbbá a megfelelő hulladékkezelésért tett erőfeszítéseit.

A Volvo Cars emellett bekerült az S&P rangos '2022-es fenntarthatósági évkönyvébe' is, amely az egyes iparágak legkiválóbban teljesítő szereplőit összegzi. A Volvo Cars arra törekszik, hogy az elkövetkező évek során tovább javítsa S&P minősítését.

 Szintén említésre érdemes, hogy a világszerte elismert CDP környezetvédelmi non-profit szervezet a ‘Supplier Engagement Leader’ (nyers fordításban 'vezető szereplő a beszállítók bevonása terén') címmel ismerte el a Volvo Cars azon stratégiai jelentőségű döntését, hogy klímavédelmi erőfeszítéseit és célkitűzéseit a teljes beszállítói láncra kiterjeszti. Ezt megelőzően, tavaly év végén a Volvo Cars 'A' minősítésű elismerésben részesült klímavédelmi tevékenységeiért és környezetvédelmi célkitűzéseiért.

„A fenntarthatóságot ugyanolyan komolyan vesszük, mint a biztonságot.” – mondta Anders Kärrberg, a Volvo Cars fenntarthatóságért felelős globális igazgatója. „Tevékenységeink minden területén aktívan teszünk annak érdekében, hogy fenntarthatóbbá tegyük üzletmenetünket, többek között szénlábnyomunk csökkentése révén. Az EcoVadis, az S&P és a CDP szigorú minősítési rendszerében elért eredményeink azt igazolják, hogy jó úton járunk.”

A Volvo Cars átfogó klímavédelmi terve a vállalat tevékenységeinek és termékeinek teljes spektrumában csökkenteni kívánja a karbon-kibocsátást, 2040-re pedig teljes mértékű klímasemlegességet kíván elérni. A 2020-as célkitűzések megvalósítása felé vezető első, konkrét lépésként a vállalat 2018 és 2025 között 40 százalékkal kívánja mérsékelni az egy autóra jutó, annak teljes életciklusára vetített szénkibocsátás mértékét.

A klímavédelmi terv nem éri be annyival, hogy részben vagy teljesen elektromos hajtásláncok alkalmazásával csökkentse a járművek károsanyag-kibocsátását: a vállalat gyártóhálózatának, tágabb értelemben vett tevékenységeinek, valamint beszállítói láncának szénkibocsátását is mérsékelni kívánja. Emellett a Volvo Cars a körkörös gazdaság támogatásával szándékozik hatékonyabban felhasználni az értékes nyersanyagokat, illetve csökkenteni szénlábnyomát.

A vállalat 2025-től évente 2,5 millió tonnával tervezi mérsékelni tevékenységeinek szénkibocsátást, illetve az új autói gyártásánál felhasznált nyersanyagok 25 százalékát újrahasznosításból, illetve biológiai forrásból kívánja biztosítani. A Volvo Cars várakozásai szerint éves szinten 1 milliárd svéd korona megtakarítást eredményezhet a körkörös gazdaság olyan alapvető módszereinek az alkalmazása, mint az újragyártás, az újrahasznosítás vagy az újrafelhasználás.

Az EcoVadis, S&P és CDP szervezetek által alkalmazott minősítési módszerek nemzetközi fenntarthatósági normákon alapulnak, azokat egy fenntarthatósági szakemberekből, illetve a beszállító lánc szakértőiből álló, tudományos közösség ellenőrzi. 

Az EcoVadis vizsgálataiban kiemelt szerepet játszik, hogy az adott vállalat hogyan képes alkalmazni a fenntarthatósági irányelveket saját beszállítói hálózatán belül. Az EcoVadis, S&P, CDP és hasonló szervezetek által összeállított minősítéseket egyre nagyobb számban veszik figyelembe beszerzési és befektetési döntéshozatali folyamataikban a különböző befektetők, illetve a legváltozatosabb iparágakban tevékenykedő vállalatok, különös tekintettel a nagy flottavásárlókra.

Hírek

Visszahívjuk?

+36

* A megadott telefonszámot nem használjuk fel későbbi, marketing célú megkeresésre.
Update cookies preferences