A Volvo Cars új technológiai központot kíván nyitni

A mai napon a Volvo Cars ismerteti arra vonatkozó terveit, hogy Lengyelország második legnagyobb városában, Krakkóban vadonatúj technológiai központot hozzon létre. A létesítmény meghatározó szoftverfejlesztési központ lesz, és ebben a minőségében kulcsszerepet játszik a Volvo Cars azon stratégiai célkitűzésének megvalósításában, hogy 2030-ra tisztán elektromos autómárkává váljon, és vezető szerepet töltsön be az új technológiák terén, nem utolsósorban a házon belül elvégzendő szoftverfejlesztések jóvoltából.

A technológiai központ feladatai közé tartozik majd a márka küldetését meghatározó új generációs tisztán elektromos járművek kulcsfontosságú funkcióinak teljes körű kifejlesztése.

Krakkóban dolgozó mérnökeink a Volvo Cars globális hálózatában dolgozó tehetséges szakemberek csapatát erősítve felgyorsítják a vállalat innovációs tempóját. Olyan felhasználási területekre fejlesztenek szoftvereket, amelyek kulcsfontosságúak a Volvo Cars számára – a balesetek okainak mélyreható ismeretén alapuló, alapvető biztonsági technológiáktól kezdve az észlelési és vezetőtámogató algoritmusokon keresztül az autonóm vezetést elősegítő szoftverekig.

A mérnökökre olyan további kihívások is várnak Krakkóban, mint az új generációs online kapcsolódási funkciók kifejlesztése, vagy a Volvo Cars szerteágazó fejlesztési tevékenységeinek adat-analitikai támogatása. Amennyiben szeretné velünk együtt formálni a jövőt, az új krakkói központ tökéletes helyszínt kínál erre.

A Volvo Cars új technológiai központja a tervek szerint már az év végén megkezdi működését, 120 tehetséges fejlesztő munkatárssal a fedélzeten. A várakozások szerint az évtized derekára a krakkói létszám 5-600 főre duzzadhat. A lengyelországi központ szoros kapcsolatban áll majd a Volvo Cars elsődleges kínai és svédországi fejlesztő központjaival, valamint egyéb nemzetközi technológiai központjaival, kiegészítve azok munkáját.

Szoftver alapú fejlesztés

Amint a közelmúltban bemutatott, tisztán elektromos Volvo EX90 szabadidőjármű is demonstrálja, az autóipar gyors ütemben változik, és a jövőben megjelenő, tisztán elektromos járműveink mind szoftver alapú fejlesztés eredményeként jönnek létre.

A jövő Volvói tisztán elektromosak lesznek, egyre nagyobb arányban az interneten keresztül vásárolják majd meg azokat, fedélzetükön élvonalbeli központi számítógépek dolgoznak majd, azokon házon belül kifejlesztett szoftverek futnak, az autók pedig folyamatosan egyre tökéletesebbé válnak, köszönhetően a rendszeres, vezeték nélküli szoftverfrissítéseknek.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a Volvo Cars házon belüli szoftverfejlesztése kulcsfontosságú szerephez jut az olyan stratégiai célkitűzések megvalósításában, mint hogy 2030-ra tisztán elektromos márkává, valamint az új technológiai területek vezető szereplőjévé váljunk. Az átalakulás felgyorsítása érdekében világszerte tehetséges műszaki szakemberek ezreivel gyarapítjuk a vállalat munkatársainak sorát; a krakkói központ ebben a folyamatban játszik fontos szerepet.

„Konkrét céloktól vezérelt, technológiai alapon működő vállalat vagyunk; az új generációs Volvo gépkocsik ezért jóval többet tudnak majd annál, mint hogy elviszik utasaikat A-ból B-be.” – mondta Jim Rowan, a Volvo Cars vezérigazgatója. „Ezek az autók négykerekű számítógépek lesznek, amelyek vezeték nélküli kapcsolaton keresztül jutnak hozzá a legfrissebb szoftververziókhoz. Éppen ezért a krakkói technológiai központ létrehozása, a házon belül szoftver-fejlesztési képességek erősítése kulcsfontosságúak a vállalat jövőbeli sikere szempontjából.”

A Volvo Cars alapos mérlegelést követően döntött a krakkói helyszín mellett. A vállalat mintegy harminc éve van jelen Lengyelországban, így jól ismeri az országot. A város maga feltörekvő technológiai központ, a térségben számos technológiai vállalat tevékenykedik. Emellett jelentős a helyi telekommunikációs szektor, márpedig a Volvo Cars egyéb helyszíneken működő műszaki fejlesztő központjai jelentős számban vettek fel munkatársakat ebből az iparágból.

Ezen túlmenően, bár számos jelentős, globális technológiai nagyvállalat jelen van Lengyelországban, Krakkót egyelőre nem sokan fedezték fel. A Volvo Cars lesz az első autógyártó, amely jelentős fejlesztési tevékenységet folytat a térségben, ez pedig tökéletes helyszínné teszi a várost a technológiai központ létesítésére. Már most hozzáfogunk a hálózatok kiépítéséhez és a tehetséges munkaerő felkutatásához, így az új iroda az év vége előtt megkezdheti működését.

„Arra törekszünk, hogy a világ legtehetségesebb szakembereit csábítsuk magunkhoz, és ennek érdekében stratégiai szempontból meghatározó helyszíneken vagyunk jelen.” - mondta Hanna Fager, a Volvo Cars HR igazgatója. „Az új krakkói technológiai központ tökéletes példája ennek a szemléletnek. Ha tehát örömmel járulna hozzá a jövő mobilitásának a kialakításához egy, a technológiai fejlesztés élvonalában tevékenykedő vállalat oldalán, és inspirálónak tartaná, hogy velünk együtt gyarapítsa a cég erőteljes vállalati kultúráját és értékrendjét, a Volvo Cars a tökéletes választás az Ön számára."

A Volvo Cars jelenleg két svédországi helyszínen, Stockholmban és Lundban, valamint az indiai Bangalore városában működtet technológiai központot. Emellett a vállalat jelentős fejlesztőközpontokkal rendelkezik a kínai Sanghajban, illetve a svédországi Göteborgban. Ezen helyszínek mindegyike speciális szakterületekkel foglalkozik, együtt pedig olyan megkerülhetetlen innovációs hálózatot alkotnak, amelynek elemei világszerte, stratégiai eloszlásban működnek.

Hírek

Visszahívjuk?

+36

* A megadott telefonszámot nem használjuk fel későbbi, marketing célú megkeresésre.