A Volvo Cars megkezdte a tisztán elektromos EX90 szabadidőjármű gyártását

Ünnepi hangulatban vagyunk ezen a héten, hiszen a Charleston (Dél-Karolina, USA) városának közelében működő üzemben megkezdődött a Volvo új, tisztán elektromos szabadidőjármű zászlóshajójának gyártása, az első ügyfelek pedig már az év második felében átvehetik autójukat!


Az EX90 nem egyszerűen tovább bővíti a Volvo tisztán elektromos modelljeinek választékát: valóságos paradigmaváltást testesít meg a vállalat életében. Ez ugyanis az első olyan Volvo modell, amelyet nagy teljesítményű központi számítógép vezérel, ez a technológia pedig a biztonság vadonatúj korszakát hozza el autóinkba.

A Charleston-i gyártószalagról legördült első ügyfélautó egy Denim-kék színű EX90-es volt, amelyet egy Egyesült Államokbeli ügyfél vehet át hamarosan.

„A tisztán elektromos Volvo EX90 bevezetésével vadonatúj korszak veszi kezdetét a Volvo Cars történetében.”

– mondta a Volvo vezérigazgatója, Jim Rowan.

„Új fejezetet nyitunk a biztonság, a fenntarthatóság és az emberközpontú technológiák terén. Büszkék vagyunk arra, hogy az EX90 az Amerikai Egyesült Államokban készül; ez is jól szemlélteti, hogy Dél-Karolina és általában az észak-amerikai piac hosszú távon számolhat velünk.”

 

Elkötelezve Dél-Karolina mellett

A Volvo Cars 2018 nyarán, közvetlenül az USA egyik legrégebbi, legszínesebb történelmű városa: Charleston mellett nyitotta meg első észak-amerikai gyártóüzemét. Ma ebben az üzemben készül az EX90 szabadidőjármű és az S60 szedán; a gyár maximális kapacitása évi 150 000 jármű.

Az elmúlt években komoly beruházásokkal fejlesztették a létesítményt. Megújult és jelentősen kibővült a karosszériaüzem és a fényezőműhely, valamint létrehoztak egy ultramodern akkumulátorcsomag-gyártósort.

Ezekkel a beruházásokkal teljes mértékben felkészítették észak-amerikai üzemüket a most beköszöntő, új korszakra. A fejlesztések jól tükrözik hosszú távú ragaszkodásukat Dél-Karolinához és az Egyesült Államokhoz, ahol egyébként a Volvo Cars csaknem 70 éve van jelen; a márkát jelenleg 47 tagállamban 281 kereskedés képviseli.

 

Elektromosnak tervezték, úttörőnek született

Az EX90 az új generációs, eleve elektromos hajtástechnológiára tervezett platformra épül, tisztán elektromos hatótávolsága akár 600 kilométer. Az EX90 tervezésekor a Volvo Cars nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy megépítsék minden idők legbiztonságosabb Volvo modelljét. Ennek érdekében új generációs passzív és aktív biztonsági technológiák mellett érzékelők sokaságától kapott információkkal dolgozó szoftvereket vezettek be.

A skandináv formatervezési alapelveket alkalmazó EX90 modern arányai optimális biztonsági teljesítményt, energiahatékonyságot és esztétikumot eredményeznek. Valós hétszemélyes üléselrendezése tökéletes családi járművé teszi, amely bőséges helykínálatot, sokoldalúan variálható teret, és kiemelkedő kényelmet kínál.

Az EX90 nagy teljesítményű, központi informatikai agya folyamatos online kapcsolatban áll a külvilággal, és vezeték nélküli szoftverfrissítéseken keresztül bármikor tovább fejleszthető. Ezeket a frissítéseket a Volvo Cars saját szoftvermérnökei készítik, munkájukat mesterséges intelligencia, valamint valós idejű adatgyűjtés segíti. Az EX90 a Volvo Cars globális fejlesztési kompetenciájának tanúbizonysága, amely megerősíti a vállalat pozícióját, mint az autóiparban jelenleg zajló technológiai átállás vezető szereplője.

 

 

 

 

 

A hatótávolságot az új járművek számára kidolgozott, valósághoz közeli WLTP menetciklusok szerint, szabályozott körülmények között mérték. A valós hatótávolság ettől eltérhet. Az adatok előzetes célkitűzéseken alapulnak.

Hírek

Visszahívjuk?

+36

* A megadott telefonszámot nem használjuk fel későbbi, marketing célú megkeresésre.
Update cookies preferences