Legördültek a gyártósorról az első Ford Pro E-Transitok

A Ford Üzleti ügyfeleket kiszolgáló üzletága, a Ford Pro most kezdi meg a tisztán elektromos hajtású E-Transitok első példányainak kiszállítását európai vásárlóinak a Ford Otosan törökországi Kocaeliben működő gyárából.

Ezt ünnepelték ma meg a Gölcük üzemben, ahol ez alkalomból a török kormány képviselői is megjelentek a befektetők, a dolgozók és a sajtó munkatársai mellett.

A kezdetektől hatalmas érdeklődés tapasztalható az európai vállalkozások körében az E-Transit iránt (több mint 5000 rendelés érkezett még azelőtt, hogy az első autó legördült a gyártósorról), ezért a Ford Otosan máris megkezdte a sorozatgyártást.

Az E-Transit a világ legkelendőbb áruszállítójánaktisztán elektromos hajtású változata, és az új modellre alapozva debütál a régióban a Ford Pro; ez az új üzletág az elektromos és belsőégésű motoros járművek világszínvonalú portfóliójába integrált szoftverek, töltési megoldások, felhőbe kapcsolat szolgáltatások és pénzügyi termékek átfogó skáláját kínálja a vállalkozások számára, hogy tovább javíthassák autóik termelékenységét és rendelkezésre állási idejét, csökkenthessék költségeiket, és egyetlen, az elektromos és digitális korszakra tervezett platformon akadálytalanul hozzáférhessenek mindenhez, amire szükségük lehet.

A Ford minden tétet a haszonjárművek villamosítására tesz

A jövőbeni elektromos Ford-modellek iránti kereslet kielégítésére a Ford Otosan 2 milliárd dolláros beruházással készül, és mintegy 3000 új dolgozó felvételével növeli termelési kapacitását, felkészülve többek közt az új generációs Transit Custom gyártására is.

A Ford ambiciózus európai járművillamosítási tervének támogatására a Ford, az SK On Co., Ltd. és a Koç Holding nem kötelező érvényű szándéknyilatkozatot írtak alá egy új törökországi vegyesvállalat létrehozásáról. A végleges megállapodás későbbi aláírásától függően a három partner azt tervezi, hogy a szélesebb értelemben vett európai régió egyik legnagyobb EV-akkumulátorgyártó üzemét építik majd fel. A termelés az évtized közepén indulhat, és az éves kapacitás elérheti 30-45 gigawattórát.

A Ford az európai haszonjármű-piac éllovasa, és a márka piacvezető helyzetét tovább erősíti, hogy az eltérő vásárlói igények kielégítéséért tovább folytatja a Transit-modellek villamosítását. 2024-re négy új, tisztán elektromos hajtású jármű is megjelenik a Transit-családban, mivel a vállalat 2035-re teljes európai járműértékesítésében meg akarja valósítani a nulla károsanyag-kibocsátást, illetve a karbonsemlegességet európai létesítményei, logisztikája és beszállítói működésében.

A vásárlók jól járnak az elektromos korszakban

Rendkívül versenyképes hatótávolságával, hasznos teherbírásával, teljesítményével és felépítmény-választékával az E‑Transit arra született, hogy zökkenőmentes megoldást kínáljon a flottaüzemeltetők számára az elektromos átállásra, miközben a Ford Pro feltöltési, telematikai és szervizelési megoldásai nagyban javítják termelékenységüket.

A Ford Pro már bebizonyította az E-Transit strapabírását, világszerte kíméletlenül próbára téve az autót csúcstechnológiájú tesztlétesítményeiben. A vállalat most egy szélesebb körű programot indított, amelyben valódi felhasználók kaptak meg 60 darab előgyártott E-Transitot – köztük átalakított modelleket –, hogy ezekkel végezzék szokványos napi munkájukat Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Hollandiában, Norvégiában és az Egyesült Királyságban. Ez jelentős segítséget jelent a Ford Pro számára, hogy tökéletesítse állandóan rendelkezésre álló termék- és szolgáltatáskínálatát, optimális hatékonyságot és termelékenységet biztosítva ügyfeleinek.

 

Az IHS Markit 2014-2021 közötti újautó-regisztrációs adatai alapján, amit kormányzati és egyéb forrásokból állítottak össze, és a 2022 februári adatok szerint több mint 80 országban regisztrálják a forgalomba állított új gépjárművek 95 százalékát. A Transit-család regisztrációs adataiba beleszámítják a dobozos áruszállító, a személyszállító, a fülkés alvázas és az egyedi felépítményű Ford Transit és a Transit Custom modelleket is, míg a Transit Connect és a Transit Courier modelleket nem.

Az üzemanyag/energiafogyasztási, CO₂-kibocsátási és az elektromos üzemmódban megtehető hatótávolság adatait az Európai Unió 715/2007/EC számú szabványa által előírt technikai kívánalmak és műszaki adatok alapján, illetve a legfrissebb 2017/1151 direktíva alapján regisztrálták. Az alkalmazott, szabványos tesztelési eljárások lehetővé teszik a különböző járműfajták és gyártmányok összehasonlítását.

Hírek

Visszahívjuk?

+36

* A megadott telefonszámot nem használjuk fel későbbi, marketing célú megkeresésre.