Hyundai Kona Electric

Áttekintés

A Te autód, Te töltöd meg energiával

Sokoldalú és élmény vezetni, a vadonatúj KONA Electric az első elektromos B-szegmens SUV Európában.
Ez az úttörő jelentőségű újdonság a lenyűgöző elektromos hatótávolságot merész és tágas SUV stílussal ötvözi - kompromisszumok nélkül!

 

 

 Jellegzetes és egyedi

Karcsú, zárt hűtőrácsával a vadonatúj Kona Electric büszkén jeleníti meg az elektromos meghajtást. A jellegzetes első lökhárító és az egyedi KONA összetett lámpák teszik teljessé ezt a valóban egyedülálló formatervezést.

  

 

 Szoborba öntött kifinomultság

A formás vonalak stílusos élekkel való kombinálásával a vadonatúj KONA Electric minden szögből kifejező. Erőt sugárzó felületei egyedi, hangsúlyos sárvédő elemekben végződnek, kiemelve a SUV merész formáját.

Fedezd fel mindkét világ legjobbját!

A KONA Electric-et úgy tervezték, hogy megforduljanak utána, mindezt tágas belső térrel kombinálva.
Kivételes, akár 482 km-es elektromos hatótávolsággal rendelkezik és megadja Neked mindkét világ legjobbját – kompromisszumok nélkül.

 

 

 Flexibilis töltés

Töltsd fel otthon éjszaka vagy tölts rá útközben egy gyorstöltő állomáson. A KONA Electric számos flexibilis töltési lehetőséget kínál. A lítium-ionos akkumulátor telep alacsonyabb memória érzékenységet, kiváló töltési és kisütési hatékonyságot és kiemelkedő maximális kimenő teljesítményt nyújt.

  

 

 Állítható fékenergia-visszanyerés

A rendszer visszatáplálja a plusz energiát oly módon, hogy a villanymotort használja a fékek helyett a gépjármű lelassítására. A fékenergia-visszanyerő rendszer által generált energiát az akkumulátor tárolja el, segítve a KONA Electric-et az egészséges töltöttségi állapot (SOC) fenntartásában. A vezető a kormánykerék mögötti váltófülekkel könnyedén szabályozhatja a fékenergia-visszanyerés szintjét.

  

 

 Head-up display (HUD)

A könnyű láthatóság érdekében kiemelkedő fényerővel bíró, új head-up display segíti a biztonságos vezetést olyan fontos információk közvetlenül a vezető látótengelyében való megjelenítésével, mint például a sebesség, a navigációs parancsok és a figyelmeztető lámpák.

  

 

 Új, 7”-os műszerfal

Az innovatív, 7 "-os digitális műszerfal jelzi a meghajtási üzemmódot és figyeli az energiaáramlást valamint az akkumulátor töltöttségi szintjét. Elég egyetlen pillantást vetni a műszerfalra és máris láthatod, miként befolyásolja vezetési stílusod a meghajtási módot.

 

Megjelenés

Elektromos meghajtás, stílusosan.

A merész külső formaterv magával ragadja a tekintetet, az erőt sugárzó, szoborszerű formákkal, az elegáns LED-es lámpákkal és az olyan egyedülálló részletekkel, amelyek kiemelik a hangsúlyos Hyundai SUV DNS lényegét.

 

 

 Összetett lámpa

Az egyedi dupla fényszóró kialakítás a full LED fényszórókkal és a LED-es nappali menetfénnyel összetéveszthetetlen jelleget kölcsönöz az autó orr részének.

  

 

 Áramvonalas formaterv

A KONA Electric formatervezésének célja, hogy jól nézzen ki és jól menjen. Áramvonalas formai elemekkel rendelkezik, mint a zárt hűtőrács, az aerodinamikailag optimalizált keréktárcsák és alváz, valamint az elülső lökhárítóban kialakított aktív légterelő, melyek együttesen csökkentették az autó légellenállási együtthatóját a fokozott hatékonyság érdekében.

  

 

 Gyönyörű és praktikus

Stabil és széles kiállásával a KONA Electric olyan tetősínnel rendelkezik, amely vizuálisan kiemeli az elegáns tetővonalat és akár 80 kg-ig terhelhető. Ily módon tetőcsomagtartót is fel tudsz szerelni és elviheted magaddal a kedvenc tárgyaid.

  

 

 Könnyűfém keréktárcsák

Magabiztos és egyedi, az exkluzív 17”-os könnyűfém keréktárcsákat áramvonalasra optimalizálták, a hatékonyság és stílusosság művészi ötvözésével.

  

 

 Körbefutó lámpák

Az elegáns áramvonalas formatervezési téma fellelhető a hátsó lökhárítóban és a keskeny hátsó LED-es lámpákban is. Az irányjelzőt és a tolatólámpát is fedő védőburkolati takarások tovább fokozzák a progresszív kialakítást.

  

 

 Csomagtér kapacitás

Elektromos gépjármű, amely nem köt kompromisszumot a tágasság tekintetében, a KONA Electric nagyvonalú, 332 literes csomagteret biztosít. A szélesre nyitható csomagtérajtónak és a kis rakodási magasságnak köszönhetően a berakodás gyors és zökkenőmentes. Egyszerűen bővíthető: a hátsó ülések könnyen elérhető gombokkal másodpercek alatt ledönthetők. Teljesen lehajtott ülésekkel pedig 1114 literes csomagteret kínál - ami tökéletes a hétvégi kiruccanásokhoz.

Jellegzetes és egyedi.

A részletekre való odafigyelés még inkább különlegessé teszi a vadonatúj KONA Electric-et. Fedezd fel a kényelem egy különleges szintjét, az autó minden pontján megtalálható, kiváló minőségű anyagok jelenlétének köszönhető, mely örömmel és a kifinomultság érzésével tölt el.

 

 

 Nyomógombos elektronikus előválasztó

Minden, amire csak szükséged van, egyetlen gombnyomással elérhető - válts előremeneti, hátrameneti fokozatba vagy üresbe, és parkolj egyszerűen a középkonzolon kényelmes helyen elhelyezkedő gombok segítségével. Az elektromos parkolófék is itt található.

  

 

 Kapcsolódás és irányítás

A sportos kormánykerék ergonomikusan elhelyezett gombokkal rendelkezik, így biztonságos vezetés mellett is kapcsolódva maradhat és irányíthatja a gépkocsi rendszereit. A még nagyobb kényelem érdekében fűtött kormánykerékkel is elérhető.

  

 

 Tágasság

A vadonatúj KONA Electric-et úgy tervezték, hogy mindaz beleférjen, amit Te és a mozgalmas életed rábíz - 332 L-es (VDA) csomagtartó kapacitásával hatalmas teret biztosít mind az utasok, mind pedig a csomagok számára. Teljesen lehajtott ülésekkel pedig 1114 literes csomagteret kínál - ami tökéletes a hétvégi kiruccanásokhoz.

  

 

 Középkonzol

A hagyományos sebességváltókar helyére az automata váltó négy elektronikus előválasztó nyomógombja került. Az elektromos vezetéshez igazított formatervezési változtatás, amely a személyes tárgyak tárolására külön tárolóhelyet biztosít a közpépkonzol alatt. Ez a legnagyobb változtatás a KONA Electric-ben a hagyományos KONA-hoz képest.

  

 

 Napfénytető

Engedd be a napfényt és élvezz többet a Téged körülvevő világból, az opcionálisan elérhető napfénytetővel. A napfénytető csak az egytónusú tetőhöz érhető el.

 

Kényelem

Tágas és praktikus

A vadonatúj KONA Electricet úgy alakították ki, hogy mindaz beleférjen, amit Te és mozgalmas életed rábíz. Hatalmas hely mind az utasok, mind a csomagok számára - és nagyvonalú, 332 literes kapacitású csomagtartó. Nem számít, miként kívánod felfedezni azt, hogy mi hajt, a vadonatúj Kona Electric folyamatos kapcsolódási lehetőséget nyújt és olyan innovatív technológiákat kínál, amelyek megkönnyítik az életed. A prémium minőségű KRELL hangrendszer kiváló hangzást és stílusos zenehallgatást biztosít.

 

 

 Vezeték nélküli telefontöltés

A középkonzolban található vezeték nélküli töltofelület (Qi szabvány) segítségével könnyedén feltöltheted kompatibilis, Qi-képes okostelefonodat, kábelek nélkül.

  

 

 KRELL Prémium hangrendszer

A prémium minőségű KRELL hangrendszer lenyűgöző teljesítményt nyújt, így a zenehallgatással is stílust vihetsz a vezetésbe. Nyolc hangszóróval, köztük két 20 mm-es magas sugárzóval, négy 160 mm-es mélysugárzóval, egy 100 mm-es központi hangszóróval és egy 200 mm-es mélynyomóval rendelkezik. A nyolccsatornás erősítő csatornánként 45 watt-tal biztosítja a maximális hangminőség az utastérben.

  

 

 Programozható állóklíma

Ébredj meleg autóra. Külső áramforráshoz történő csatlakoztatással - mint pl. otthon a garázsban - be tudod állítani, hogy mikor szeretnéd, hogy a KONA Electric előmelegítése az általad választott hőmérsékletre megtörténjen. Ez kényelmes és megtakarítja azt az akkumulátor teljesítményt is, amely ahhoz szükséges, hogy fűtsd az autót út közben.

  

 

 Fűthető / szellőztethető ülések

Kellemes és hűvös? Vagy meleg és meghitt? Az első ülések 3 fokozatban állítható ülésszellőztetéssel és fűtéssel is rendelkeznek, hogy minden időjárási körülmény között a legkomfortosabb utazási kényelmet nyújtsák.

  

 

 5 éves kilométerkorlátozás nélküli garancia

Mint minden Hyundai jármű, a KONA Electric gyártása is megfelel a legmagasabb minőségi követelményeknek. Ennek a minőségnek a megőrzése érdekében 5 éves, kilométerkorlátozás nélküli garanciát adunk, hogy Ön élvezhesse az életben azokat a dolgokat, amelyeket szeret, anélkül, hogy aggódnia kellene az autójáért. Élvezze az extra nyugalmat, amelyet az iparág legjobb garanciája nyújt önnek az alapfelszereltség részeként.
Mindezen felül a KONA Electric nagy teljesítményű lítium-ionos polimer akkumulátorára 8 év vagy 200.000 km garancia érvényes (attól függően, melyik következik be előbb).

  

 

 Head-up display (HUD)

A könnyű láthatóság érdekében kiemelkedő fényerővel bíró, új Head-up kijelzőnk segíti a biztonságos vezetést olyan fontos információk közvetlenül a látótengelyedben való megjelenítésével, mint például a sebesség, a navigációs parancsok és a figyelmeztető lámpák. A kormánykerék melletti nyomógombbal történő aktiválással a felnyíló plexi - amikor nem használod - eltűnik a műszerfalban.

  

 

 7” Display Audio kijelző

A 7”-os színes LCD érintőképernyővel rendelkező Audio kijelző dinamikus terelővonalakkal ellátott, beépített tolatókamerával és Bluetooth kapcsolattal rendelkezik. Apple CarPlay™ és Android Auto™alkalmazást is tartalmaz, így a csatlakoztatott telefonod zenéit és alkalmazásaidat központi kijelzőre vetítheted ki.

  

 

 8” Navigációs rendszer

A vadonatúj KONA Electric a Te általad elvárt, zökkenőmentes kapcsolódást biztosítja, valamint olyan innovatív technológiát tesz lehetővé, amely valósággal megkönnyíti az életet. A 8”-os érintőképernyő minden navigációs-, média-, és kapcsolódási lehetőségeket integrál. Ingyenes, hétéves előfizetés jár a LIVE szolgáltatásokhoz, amelyek valós idejű forgalmi-, időjárási-, sebességmérési* és POI információkat nyújtanak. Apple CarPlay™ és Android Auto™ alkalmazással is rendelkezik, így a csatlakoztatott telefonod zenéit és alkalmazásaidat a központi kijelzőre vetítheted ki. A digitális rádió (DAB), az USB aljzat, az AUX-bemenet és a Bluetooth kapcsolódás mind az alapfelszereltség részét képezik.

  

 

 Kétzónás, automatikus klíma berendezés

Ahogyan szereted. Csak állítsd be a kívánt hőmérsékletet és a rendszer elvégzi a többit. Állítsd be az egyéni hőmérséklet értékeket a vezető és az első utasülésen ülő számára - vagy kapcsold ki az utasülés zónáját, hogy takarékoskodj az akkumulátor teljesítménnyel, ha egyedül utazol.

  

 

 Fűthető kormánykerék

Melegen tartott kéz hideg napokon. A fűthető kormánykerék télen sokkal kényelmesebbé teszi a vezetést.

  

 

 Tetőterhelés

Pakoljon fel és induljon! A KONA Electric olyan tetősínnel rendelkezik, amely teherbírása akár 80 kg. Ily módon tetőcsomagtartót is fel tud szerelni és elviheti magával a kedvenc tárgyait.

 

Technológia

Teljesítmény, élmény és hatékonyság.

Élvezd az elektromos vezetés csúcsát, fantasztikus gyorsulással és bőséges hatótávolsággal.

 

 Villanymotor

Válaszd ki a teljesítmény értéket és határozd meg az általad előnyben részesített hatótávolságot kétféle akkumulátortípus közüli választással: 39,2 kWh-os változat 155 km/óra csúcssebességgel, WLTP menetciklus alapján 312 km-es (345 km NEDC-re átszámítva) hatótávolsággal. A 64 kWh-os változat hatótávolsága 167 km/óra csúcssebességgel WLTP menetciklus alapján 482 km (546 km NEDC-re átszámítva), egyetlen töltéssel.

  

 

 Lítium-ionos polimer akkumulátor

A Hyundai úgy döntött, hogy a hagyományos nikkel-fém hidrid akkumulátorok helyett a vadonatúj Kona Electric lítium-ionos polimer akkumulátort használja. Ez alacsonyabb memória érzékenységet, kiváló töltési és kisütési hatékonyságot és kiemelkedő maximális kimenő teljesítményt nyújt. A KONA Electric-ben egy újonnan kifejlesztett Hőmérséklet Menedzsment Rendszer teszi lehetővé a jobb akkumulátor hatékonyságot és a hosszabb élettartamot. A klímarendszerre van csatlakoztatva és vízhűtéses, fűtését elektromos fűtőelem biztosítja.

  

 

 Okos technológia az intelligens vezetésért

Maximalizáld a hatótávolságod, miközben a fékenergia-visszanyerő rendszerrel felszerelt KONE Electric-et vezeted, amely lehetővé teszi az akkumulátor töltését, miközben a villanymotort az autó lassítására használod.

  

 

 Adaptív intelligens sebességtartó automatika (ASCC)

Növeli a biztonságot és csökkenti a stresszt azáltal, hogy megtartja az előre beállított távolságot az előző járműtől, automatikusan csökkenti vagy növeli a sebességet egy előre beállított határértékig, az érvényes forgalmi viszonyoknak megfelelően. Araszoló forgalomban az autó leállítása után, amikor az ASCC az előttünk haladó járműnél előremeneti mozgást észlel és a vezető a gázpedálra lép, az előre beállított távolságot fenntartva újraindítja a motort.

  

 

 Gyorstöltés

100 kW-os egyenáramú (DC) gyorstöltő állomás használata esetén a KONA Electric lítium-ionos polimer akkumulátora 80%-os töltöttségi szintjének eléréséhez (SOC) mindössze 54 perc szükséges mindkét rendelkezésre álló erőátviteli rendszer változat esetében. Amennyiben egy 50 kW-os állomáshoz csatlakoztatod az autót, a 39 kWh-s akkumulátor töltési ideje 57 perc, a 64kWh-s változaté pedig 75 perc.

  

 

 Normál töltés

Háztartási fali töltődobozhoz/AC töltőállomásra csatlakoztatva a nagy hatótávolságú akkumulátor telep teljes töltése 9 órát és 35 percet, a rövidebb hatótávolságú akkumulátoré pedig 6 óra 10 percet vesz igénybe. Az autót csatlakoztathatod egy szabványos háztartási dugaszolóaljzatba is az ICCB-kábel (integrált kábelen belüli vezérlési doboz) felhasználásával, 19 ill. 31 órás töltési idővel. A KONA Electric fel van szerelve egy 7,2 kW-os fedélzeti töltővel, amely átalakítja a fali csatlakozóaljzatból érkező váltóáramot egyenárammá, amely a gépjárműben lévő akkumulátort tölti.

  

 

 Elektromos töltőállomások

Találd meg a következő töltőállomásod gyorsan és könnyedén az interaktív töltőállomás térképünk segítségével.

  

 

 Töltőkábel

A KONA Electric fel van szerelve egy integrált, kábelen belüli vezérlési dobozzal, amelyet közvetlenül csatlakoztathatsz egy szabványos fali dugaszolóaljzatba. (1-es szintű töltés). 
Töltési idő: 19 óra a 39kWh akkumulátorhoz / 31 óra a 64kWh akkumulátorhoz.

  

 

 Otthoni töltőállomás

Számos, elektromos gépjárművet vezető sofőr úgy dönt, hogy falra szerelt töltőpontot szereltet be otthonra a szokványos fali dugaszolóaljzathoz képest gyorsabb töltéshez. Ezek az egységek a háztartási áramkörétől független biztosítékokkal rendelkeznek. (2-es szintű töltés). 
Töltési idő @ 7,2 kW: 6 óra 10 perc a 39kWh akkumulátorhoz/ 9 óra 35 perc a 64kWh akkumulátorhoz)

  

 

 3 üzemmódot lehetővé tevő töltőkábel nyilvános egyenáramú töltőállomásokhoz

A lehető leggyorsabb újratöltéshez a KONA Electric tölthető egyenáramú (DC) gyorstöltő állomásokon. (3-as szintű töltés) Töltési idő @100 kW-os állomás: mindkét rendelkezésre álló erőátviteli rendszer változat esetén, a 80% -os töltöttségi szint eléréséhez 54 perc szükséges. 
Töltési idő @ 50 kW (80% SOC):  57 perc a 39kWh akkumulátorhoz/ 75 perc a 64kWh akkumulátorhoz)

 

Biztonság

Hyundai SmartSense

A Hyundai SmartSense, vagyis a legkorszerűbb Továbbfejlesztett vezetéssegítő rendszer (ADAS) segítségével, a KONA Electric a legmodernebb, aktív biztonsági technológiát nyújtja, a biztonság és a nyugalom érdekében.

 

 

 Intelligens sebességtartó automatika Stop & Go funkcióval (SCC w/ S&G)

Növeli a biztonságot és csökkenti a stresszt azáltal, hogy megtartja az előre beállított távolságot az előző járműtől, automatikusan csökkenti vagy növeli a sebességet egy előre beállított határértékig, az érvényes forgalmi viszonyoknak megfelelően. Araszoló forgalomban az autó leállítása után, amikor az SCC az előttünk haladó járműnél előremeneti mozgást észlel és a vezető a gázpedálra lép, az előre beállított távolságot fenntartva újraindítja a motort.

  

 

 Elülső Ütközésre Figyelmeztető Rendszer (FCA), gyalogosfelismerő móddal

A vadonatúj KONA Electric tartozéka az elülső ütközésre figyelmeztető rendszer gyalogosfelismerő móddal (FCA), mely fejlett aktív biztonsági funkciójával figyelmezteti a járművezetőket a vészhelyzetekre, szükség esetén pedig fékez. Az elülső radar és a kameraérzékelők segítségével az FCA három szakaszban működik. Kezdetben fény-és hangjelzésekkel figyelmezteti a vezetőt, ellenőrzi a féket az ütközési veszélyhelyzetnek megfelelően, és amennyiben az ütközés elkerülhetetlen, a legnagyobb fékerőt alkalmazza az ütközés elkerülése vagy a károsodás minimalizálása érdekében. Amint egy gépkocsit vagy gyalogost érzékel az autó előtt 8 km/óra vagy annál nagyobb sebességgel, a rendszer aktiválódik.

  

 

 Mögöttes Keresztirányú Forgalomfelügyelet (RCCW)

A hátsó sarokban elhelyezett radarral a mögöttes keresztirányú forgalomfelügyelet (RCCW) a rosszul belátható, szűk területekről történő kitolatásnál csökkenti a közeledő járművekkel való ütközés kockázatát. Radarok segítségével a jármű mögött 180 fokos szögben érzékeli a közeledő keresztirányú forgalmat, és az RCCW fény- és hangjelzésekkel figyelmezteti a vezetőt.

  

 

 Sávkövető asszisztens (LFA)

A vadonatúj KONA Electric sávkövető asszisztenssel (LFA) felszerelt. A rendszer bekapcsolt állapotban a járművet a forgalmi sáv közepén tartja 0-150 km/órás sebesség között, autópályán és városi utakon egyaránt.

  

 

 Sávtartó asszisztens (LKA)

A KONA Electric alapfelszereltségét részét képező sávtartó asszisztens (LKA) a jármű elején elhelyezett kamerát használja az útra felfestett vonalak figyelésére. Nem szándékos sávváltás esetén figyelmezteti a gépjármű vezetőjét és ellen-kormányoz, hogy a járművet a sávon belül tartsa.

  

 

 Holttérfigyelő rendszer sávváltás asszisztenssel (BCW)

A Holttérfigyelő rendszer sávváltás asszisztenssel is radar használatával figyeli a hátsó sarkokat és ha másik járművet észlel, fényjelzéssel figyelmeztet a külső tükrökön. Ha ilyenkor a vezető bekapcsolja az irányjelzőt, hangjelzés szólal meg. Ez történik sávváltáskor is, ha a holttérben másik járművet észlel.

  

 

 Távolsági fényszóró asszisztens (HBA)

A fényszórók a legmodernebb LED technológiával rendelkeznek, amely hosszú élettartamú nappali fényviszonyoknak megfelelő világítást és a halogén lámpáknál jelentősen alacsonyabb energiafogyasztást biztosít. Automata módba kapcsolva a távolsági fényszóró asszisztens (HBA) érzékeli mind a szembejövő, mind pedig az ugyanabban a sávban az autó előtt haladó járműveket éjszaka, és ennek megfelelően lekapcsolja a távolsági fényszórót, ezzel csökkentve a többi vezetőt érő vakító hatást. Amikor nem érzékel más járművet a közelben, a rendszer automatikus újra aktiválja a távolsági fényszórót.

  

 

 Vezető éberségének csökkenésére figyelmeztető rendszer (DAW)

A vezető éberségének csökkenésére figyelmeztető rendszer (DAW) a biztonságot és a kényelmet egy teljesen új szintre emeli azáltal, hogy folyamatosan figyeli és elemzi a vezetési szokásokat, olyan bemeneti adatok segítségével, mint a kormányszög, a kormányzási nyomaték, a jármű sávon belül elfoglalt helyzete. Amikor a DAW rendszer a vezető fáradtságát vagy figyelmének elterelődését észleli, akkor hangjelzéssel hívja fel erre a vezető figyelmét és egy műszerfalon megjelenő üzenetben pihenést javasol.

  

 

 Sebességkorlátozásra figyelmeztető rendszer (ISLW)

A sebességkorlátozásra figyelmeztető rendszer az autó elején elhelyezett kamerát és a navigációs rendszerből származó információkat használja a sebességkorlátozó táblák azonosítására, így a sebességhatárt valós időben jeleníti meg. Az információ megjelenik a navigációs rendszer kijelzőjén és a TFT kijelzőn egyaránt.

  

 

 Statikus kanyarfényszóró

Láss többet és vezess biztonságosabban. A Tompított Fényszóró Asszisztens megvilágítja a gépjármű előtti oldalsó területet kanyarodás közben, javítva az éjszakai látótávolságot.

 

teszt

Piaci tesztek

Összegyűjtöttük a modellről írt leghasznosabb teszteket,
hogy Önnek már ne kelljen!

 

Vezess.hu - Hyundai Kona Electric vs. Tesla Model 3

Minden villanymotor két részből áll: a forgó- és az állórészből. Nem mindegy azonban, hogy mire megy ki a játék. Lehet például forradalmárkodni, mint ahogy azt a Tesla Model 3 teszi, vagy lehet demokratizálni a villanyautózást, amire a Hyundai a Konával tett kísérletet. Tesztünkből most kiderül, melyik üt nagyobbat.

Tovább a teljes cikkre -->

Kapcsolat

Érdeklődik a jármű iránt? Kipróbálná?

Kérjen ingyenes visszahívást,
vagy hívjon minket a +36 1 7766 500-as telefonszámon!


Visszahívjuk?

+36

* A megadott telefonszámot nem használjuk fel későbbi, marketing célú megkeresésre.

Szeretne értesülni ha olcsóbb ez az autó?


* Feliratkozásával elfogarja adatkezelési szabályzatunkat.