Hyundai Santa Fe

Áttekintés

A minőségi időtöltés élvezete

Mindegy, milyen életet választ, a vadonatúj Santa Fe könnyebbé teszi azt. Arra tervezték, hogy Ön és szerettei számára komfortosabbá tegye az életet és együtt élvezhessék az élet különleges pillanatait, bármerre vezet is az útjuk.

 

 

 Erőt sugárzó oldalnézet

A vadonatúj Santa Fe feltűnő kerékdobjai és merész ívű oldalvonal vezetése csak megerősítik az autó helyét a Hyundai SUV modellpalettájának élén.

  

 

 Merészen különleges

Hátul, a csomagtérajtó „folyékony” vonalai a szembetűnő LED-es összetett hátsó lámpákba folynak, ezzel elegáns és kiegyensúlyozott kinézetet kölcsönözve. A robosztus védőlemez és a dupla, krómozott kipufogók sportos felhangot adnak a megjelenésnek.

  

 

 Motorok

Kétféle dinamikus motor közül lehet választani: egy dízel és egy benzines. A változtatásoknak köszönhetően mindegyik megfelel az új Euro 6C kibocsátási követelményeknek – a jobb égés miatt hatékonyabb üzemanyag felhasználás mellett minimális a hajtáslánc súrlódásos vesztesége.

  

 

 Tágas beltér

Több kényelem. Kevesebb stressz. Belül a vadonatúj Santa Fe még tágasabb és ergonomikusabb. Ezáltal mindenki számára még nyugodtabbá teszi az utazást, aki az autóban ül.

 

Élje át a Calm Tech SUV érzést

A vadonatúj Santa Fe számos innovatív technológiai rendszert tartalmaz, amelyek megszüntetik a mindennapos vezetés okozta feszültséget. Az Ön rendelkezésére áll, amikor szüksége van rá, ez a Calm Tech egy komfortos környezetet hoz létre Önnek és utasainak egyaránt. Az úttartás javításától a többi autó figyeléséig illetve annak biztosításáig, hogy az utasok csak akkor hagyják el a gépjárművet, amikor azt biztonságosan megtehetik, a Calm Tech rendszerek a háttérben azért dolgoznak, hogy csökkentsék a stresszt és Ön több időt tölthessen kényelmi zónájában.

 

 

 Head-up display

A könnyű láthatóság érdekében kiemelkedő fényerővel bíró, új 8,5”-os head-up kijelzőnk segíti a biztonságos vezetést olyan fontos információk közvetlenül a szélvédőre történő megjelenítésével, mint például a sebesség, a navigációs parancsok és a figyelmeztető lámpák.

  

 

 Biztonságos kiszállás asszisztens

Tudja biztonságban gyermekeit – ez az intelligens berendezés úgy előzi meg a baleseteket, hogy ha hátulról érkező gépjárművet érzékel, átmenetileg reteszeli a hátsó ajtók gyerekzárját, így az utasok csak akkor szállhatnak ki, ha ezt biztonságban megtehetik.

 

 

 Hátsó utasra figyelmeztető funkció

A rendszer a nagyobb biztonság és nyugalom érdekében ultrahangos érzékelőkkel figyeli a hátsó üléseket. Ha a sofőr kiszáll, a műszerfalon üzenet jelenik meg. Ha a rendszer a sofőr kiszállása után is mozgást észlel, működésbe hozza a dudát és a villogókat.

  

 

 Vezető éberségének csökkenésére figyelmeztető rendszer

A vezető éberségének csökkenésére figyelmeztető rendszer (DAW) teljesen új szintre emeli a biztonságot és kényelmet azáltal, hogy folyamatosan figyeli és elemzi a vezetési szokásokat, például a kormányzási szöget, a kormányzási nyomatékot és a gépjárműnek a forgalmi sávban elfoglalt helyzetét. Amennyiben a rendszer figyelemhiányra utaló viselkedési jeleket észlel, hangjelzéssel és a műszerfalon megjelenő üzenettel hívja fel a sofőr figyelmét és javasol számára pihenőt.

  

 

 Csomagtérajtó nyitás asszisztens

Ez az intelligens kiegészítő azt jelzi, hogy van-e elegendő hely hátul a csomagtérajtó kinyitásához – ha például tolatva parkoltunk be egy fal elé.

  

 

 HTRAC™ összkerék meghajtás

Rossz idő? Hajtűkanyarok? Semmi gond. A vadonatúj Santa Fe innovatív HTRAC™ négykerék-meghajtással rendelkezik a jobb kezelhetőség és kanyarstabilitás érdekében – így a csúszós városi utcákon és a kátyús vidéki utakon is biztonságosabb és nyugodtabb vezetést tesz lehetővé.

 

Kialakítás

Stílusosan kifinomult

Erőteljes, jellegzetes vonalvezetésével és merész, magabiztos formatervezési nyelvével a vadonatúj Santa Fe látványa önmagáért beszél.

 

 

 Full LED fényszórók

A rendelkezésre álló gyönyörű, karcsú és magabiztosságot sugárzó full LED fényszórók segítik a kilátást. Az intelligens távolsági fényszóró asszisztens növeli a biztonságot és csökkenti a stresszt.

  

 

 Összetett lámpák

Az összetett lámpa formaterve magában foglalja a modern, keskeny vonalú nappali LED nappali menetfényt a LED fényszórók felett.

  

 

 Kaszkádos hűtőrács

A részletekre is ügyelő, mégis a klasszikus erőt mutató kaszkádos hűtőrács, a Hyundai kézjegyének Santa Fe változata valóban szembetűnő. A merész krómozott díszléc, amely a rács tetején ível át és a széles lökhárító csak kiemeli az erőteljes megjelenést.

  

 

 Könnyűfém keréktárcsák

A dinamikus SUV megjelenését stílusos könnyűfém keréktárcsák választéka erősíti 17”-os, 18”-os és 19”-os méretben.

  

 

 Oldalvonal

Az oldalvonal a nappali menetfény LED lámpáit köti össze a hátsó kombinált lámpákkal, így kölcsönözve dinamikus áramvonalat a Santa Fe izmos profiljának.

 

Kifinomult kényelem

A nyugodt, kifinomult és tágas beltér kiváló minőségű anyagból áll és úgy alakították ki, hogy kényelmes, nyugodt vezetési élményt nyújtson.

 

 

 8”-os lebegő érintőképenyő

A 8”-os kecses, letisztult formatervű érintőképernyőn mindent könnyen lehet látni és mindenhez egyszerűen hozzá lehet férni. Az Apple CarPlay™-t, az Android Auto™-t és a 3D navigációt is tartalmazza, a LIVE szolgáltatásokhoz ingyenes hétéves előfizetés jár.

  

 

 Fűthető és szellőztethető ülések

Télen meleg. Nyáron hűvös. A fűthető és szellőztethető ülések perforáltak az optimális fűtés és hűtés érdekében, a hosszú utak még kényelmesebbé tételéért.

  

 

 Kapcsolódás és irányítás

A sportos kormánykerék ergonomikusan elhelyezett gombokkal rendelkezik, így biztonságos vezetés mellett is kapcsolódva maradhat és irányíthatja a gépkocsi rendszereit. A még nagyobb kényelem érdekében kormányfűtés is biztosított.

  

 

 Testreszabott bőr felületek

A beltérben mindenhol érezhető a részletekre való odafigyelés, amellyel a kiváló minőségű anyagokat összeválogatták. Kiemelt öltésekkel varrott rugalmas bőr borítja a belső felületek nagy részét, ezzel kifinomult, testreszabott légkört teremtve.

  

 

 Dinamikus 7”-os műszeregység

Az optimális helyen elhelyezett és könnyen leolvasható, kiváló (fényerejű) 7”-os információs műszeregység a vezető számára fontos információkat jeleníti meg, mint pl: az aktív biztonsági berendezések állapota, a tankolásig még megtehető távolság és üzemanyag fogyasztás, a navigációs utasítások, a külső hőmérséklet, és sok egyéb.

  

 

 Teljesen automata légkondicionáló

Állítsa be igényeinek megfelelően. A kétzónás automata légkondicionáló egyéni kényelmet biztosít a vezető és az első ülésen utazó utas számára. Csak a kívánt hőmérsékletet kell beállítani, a többit a rendszer elvégzi.

  

 

 Vezeték nélküli telefontöltés

A középkonzolban található vezeték nélküli töltofelület (Qi szabvány) segítségével könnyedén feltöltheti kompatibilis, Qi-képes okostelefonját, kábelek nélkül.

  

 

 Kartámasz

A kényelmesen kárpitozott elülső ülések közötti kartámasz helyet ad egy tárolórekesz számára is. Ezenkívül rengeteg más okos tárolóhely is van a kabinban.

  

 

 Belső formaterv

A választás az Öné. Merüljön el a megnyugtató belső tér formavilágában, amely puha érintésű anyagokkal, bőr felületekkel és kifinomultan testreszabott ülésekkel alkot előkelő megjelenést.

 

Biztonság

Hyundai SmartSense 

A fejlett vezetéstámogató rendszerünket magába foglaló HyundaiSmartSense-szel felszerelt vadonatúj Santa Fe kategóriájában a legjobb biztonsági csomagot kínálja valamint számos iparágvezető biztonsági berendezést. A gyalogosokkal és más járművekkel történő ütközést megelőző automata fékezéstől kezdve, az autópályán történő sávtartásig – mindezeket a holttérben lévő járművek észlelése mellett. A vadonatúj Santa Fe figyelmezteti Önt a vezetés alatt a környezetében feltűnő esetleges veszélyforrásokra – a biztonságosabb és nyugodtabb vezetés érdekében.

 

 

 Mögöttes keresztirányú forgalomfelügyelet (RCCA)

A Hyundai-nál először - rosszul belátható helyről történő kitolatáskor a rendszer nem csupán figyelmezteti a sofőrt, ha oldalról jármű közeledik, de egyúttal automatikusan működésbe hozza a féket is. Tökéletes megoldás parkolókban és városi forgalomban. A hátsó sarokradarok használatával a rendszer a jármű mögött 180 fokban pásztázza a terepet, és a sebességváltó hátramenetbe történő kapcsolásával aktíválódik.

  

 

 Aktív sávtartó rendszer (LKA)

Mint egy jó másodpilóta, az aktív sávtartó rendszer kamerák használatával figyeli az útburkolaton látható felfestéseket, így segítve a vezetőt környezetének figyelésében. A 60 km/órás sebesség felett aktív rendszer érzékeli a jármű forgalmi sávban elfoglalt helyzetét és hang-, illetve fényjelzéssel figyelmezteti a sofőrt, hogy korrigálhasson a jármű pozícióján. Ha a sofőr nem reagál, a rendszer korrekciós kormánymozdulatot végez, hogy a járművet visszavezesse biztonságos helyzetbe.

  

 

 Holttér-figyelő rendszer (BCA)

A hátsó lökhárítóban elhelyezett két radaros érzékelő használatával a rendszer fényjelzéssel figyelmezteti Önt a holttérben feltűnő forgalom esetén. Ha a sofőr ilyen helyzetben kiteszi az irányjelzőt, a sávváltás asszisztens hang- és fényjelzéssel figyelmeztet.

  

 

 Elülső ütközésre figyelmeztető rendszer, gyalogosfelismerő móddal (FCA)

Radar és kamera használatával a jármű előtti útszakaszt figyelve, az FCA rendszer automatikusan lefékez az elöl haladó jármű hirtelen fékezése esetén vagy, ha gyalogos tűnik fel az úton. Először fény- és hangjelzéssel figyelmezteti a sofőrt, majd az ütközés veszélyének mértékétől függően vezérli a fékeket és a legnagyobb fékerőt alkalmazza az ütközés elkerülésére vagy a kár mérséklésére, ha az ütközés már elkerülhetetlen. A rendszer 10 km/órás vagy annál nagyobb sebesség esetén aktiválódik, ha járművet, biciklistát vagy gyalogost érzékel a gépkocsi előtt.

  

 

 Adaptív sebességtartó automatika

Az elülső radar érzékelőket használó Stop & Go rendszerrel ellátott intelligens sebességtartó automatika a beállított sebességet és követési távolságot megtartva, automatikusan gyorsítva és lassítva halad az autó előtt haladó másik jármű mögött. Amikor a forgalom leáll, akkor a Stop & Go rendszer mindaddig fékez, amíg az autó teljesen meg nem állt, majd amikor megint tiszta az út, addig gyorsít, amíg el nem éri a kívánt sebességet. A rendszer 0 - 180 km/óra között működik.

  

 

 Önt és szeretteit védelmezve

A vadonatúj Santa Fe a továbbfejlesztett nagy szilárdságú acél merevségének és nagyfokú energia elnyelő képességének köszönhető védi utasait még ütközés esetén is. Hat légzsák is tartozik hozzá: kettő elöl, kettő oldalt és két függönylégzsák az első és hátsó üléssor között, a sofőr és az utasok védelme érdekében.

 

Teljesítmény

Jövőbe mutató teljesítmény

Az akár 200 LE teljesítménnyel is elérhető vadonatúj Santa Fe kétféle dinamikus erőforrás közül kínál választási lehetőséget: egy dízel és egy benzines változat. A motorokat úgy alakították át, hogy teljesítsék az új Euro 6C kibocsátási követelményeket – az ebből eredő jobb égés miatt hatékonyabb üzemanyag felhasználás mellett minimális a hajtáslánc súrlódásos vesztesége.

 

 

 2.2 CRDi dízelmotor

A 2.2-literes CRDi 200 LE (147 kW) teljesítményű, 440 Nm forgatónyomatékkal rendelkező motor hatfokozatú kézi sebességváltóval (MT) vagy az újonnan kifejlesztett nyolcfokozatú automata sebességváltóval (AT), elsőkerék- vagy négykerék-meghajtással érhető el.

  

 

 Első és hátsó felfüggesztés

Elöl a MacPherson merevítőrudas felfüggesztés nyújt fokozott stabilitást és utazási élményt gyorsítás és fékezés alatt egyaránt. A hátsó multi-link felfüggesztés kényelmesebb utazást tesz lehetővé és kevesebb helyet foglal, mint más rendszerek, így a nagyobb kényelem érdekében a hátsó ülésen utazók számára is több hely jut.

  

 

 Új, nyolcfokozatú automata sebességváltó

A lágy és zökkenőmentes sebességváltás érdekében újonnan kifejlesztett nyolcfokozatú automata sebességváltó fokozott reakciósebességet és még nagyobb üzemanyag hatékonyságot eredményez.

  

 

 Hatfokozatú kézi sebességváltó

A több kúpos szinkronizátor, a megfelelően fogazott kerekek, a vezércsapágy, és az állandóan alacsony viszkozitású váltóolaj lágy és csendes váltást tesznek lehetővé.

  

 

 Vezetési mód kiválasztása

A Santa Fe vezetési dinamikáját hangulatának megfelelően változtathatja. COMFORT módban nagyobb stabilitást kínál és a forgatónyomaték 35%-át a hátsó kerekeken adja le. Csúszós úton a rendszer automatikusan mind a négy keréken adja le a teljesítményt. A forgatónyomaték, a váltás és a HTRAC nyomaték elosztás a vezetési móddal változik és megjelenik a műszeregységen.

 

Kényelem

Calm Tech a nyugalomért

A Santa Fe Calm Tech rendszere lenyűgöző kényelmet és komfortot nyújt olyan berendezések és rendszerek segítségével, amelyek célja, hogy az autóban mindenki jól érezze magát. A Calm Tech tervezésekor az Ön komfort zónájának biztosítása volt a cél, hogy gondoskodni tudjon családjáról és élvezhessék az élet értékes pillanatait.

 

 

 Változtatható sebességű elektromos csomagtérajtó nyitás

Ahogy szereti. A vadonatúj Santa Fe elektromos csomagtérajtó nyitás kétféle sebesség közötti választási lehetőséget kínál.

  

 

 Egy érintéses beszállás a harmadik üléssorba

Sokkal könnyebb lett a be- és kiszállás az autóból. A 2. üléssorban található ülés egyetlen gombnyomással felcsúsztatható és így könnyedén be lehet szállni a leghátsó ülésekre is.

  

 

 Krell prémium hangrendszer

A KRELL prémium hangrendszere kristálytiszta hangminőséget biztosít. A 10 magas sugárzó és 1 külső erősítő mindenki számára kitűnő surround hangélményt biztosít, aki az autóban ül.

  

 

 5 éves kilóméterkorlátozás nélküli garancia

Mint minden Hyundai, a vadonatúj Santa Fe is a lehető legmagasabb technikai színvonalon készül. Ezt a minőséget 5 éves kilóméterkorlátozás nélküli garanciával támasztjuk alá. Élvezze a nyugalmat, amelyet az iparág legjobb garanciája nyújt Önnek – az alapfelszereltség részeként.

  

 

 Felülnézeti kamera rendszer

Szűk a parkolóhely? Kicsi az autómosó? Nem probléma. A vadonatúj Santa Fe felsőnézeti kamerarendszere segít könnyebben és biztonságosabban manőverezni szűk helyeken. Stratégiai pontokon elhelyezett kamerák használatával ez a fejlett biztonsági berendezés 360°-os rálátást biztosít Önnek a gépjármű környezetére, így Ön pontosan látja, mit csinál.

 

Kapcsolat

Érdeklődik a jármű iránt? Kipróbálná?

Kérjen ingyenes visszahívást,
vagy hívjon minket a +36 1 7766 500-as telefonszámon!


Visszahívjuk?

+36

* A megadott telefonszámot nem használjuk fel későbbi, marketing célú megkeresésre.