Hyundai ix20

Áttekintés

Bőséges helykínálat, maximális sokoldalúság

Az ix20 nagyvonalú méretei tágas helykínálattal egészítik ki a modell dinamikus kényelmét, az intelligens technológiai megoldások még magabiztosabbá, még élvezetesebbé teszik a vezetés élményét.

 

Dinamikus helykínálat, kompakt külső méretek mellett

A kifinomult ix20 lendületes vonalai tökéletesen harmonizálnak a merész, új hatszögletű hűtőmaszkkal és a kecses, projektoros fényszórókkal; az így nyert, dinamikus megjelenést a hosszú tengelytáv és a divatos, új könnyűfém keréktárcsák teszik még erőteljesebbé.

 

Hyundai ix20 - Külső

Teret ad a praktikumnak

A navigációs rendszerrel együtt az ix20-as új audiorendszert, valamint fűthető üléseket és kormányt kínál. A tágas belső térben kiváló minőségű anyagokkal találkozhatunk, a vezetőcentrikus műszerek és kezelőszervek egyszerre kifinomultak és rendkívül funkcionálisak.

Biztonság

Akármerre jár, az otthon biztonságát nyújtja

A kifinomult aktív biztonsági jellemzők segítenek eleve elkerülni a veszélyes helyzeteket. Ezek a mindenre kiterjedő megoldások ismét csak azt bizonyítják, hogy a Hyundai számára nincs fontosabb az Önök biztonságánál és egészségénél.

 Hyundai ix20 - Menetstabilizátor

Menetstabilizáló berendezés (ESC)

Szükség esetén segít megőrizni uralmát járműve felett. A rendszer automatikusan, szelektíven fékezi az egyes kerekeket, ezzel kiküszöbölve az alul- vagy túlkormányzottságot. A motorteljesítményt is módosítja, amíg helyre nem áll a stabilitás. A menetstabilizáló elektronikai rendszer (ESC) része a visszagurulás-gátló funkció (HAC).

 

Hyundai ix20 - Visszagurulásgátló 

Visszagurulás-gátló rendszer (HAC)

A visszagurulás-gátló rendszer (HAC) praktikus segítség, ha meredek emelkedőn kell elindulnia. A rendszer megakadályozza, hogy a gépkocsi hátraguruljon. A visszagurulás-gátló rendszer (HAC) az elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESC) része.

 

 Hyundai ix20 - Kanyarvilágítás

Statikus kanyarvilágítás (SBL)

Soha nem tudhatjuk, mi vár ránk a kanyar után, ám az ix20 sofőrjeként felkészülhet a váratlanra. A szépséges lámpatestek ugyanis a legmodernebb biztonsági funkciókat rejtik. A külön megrendelhető, statikus kanyarvilágítással felszerelt, projektoros lámpatestek jobban bevilágítanak a kanyarba.

 

 Hyundai ix20 - Légzsákok

Hat darab légzsák

Az ix20 a lehető legalaposabban felkészült, hogy ütközés esetén megóvja vezetőjét és utasait: a csökkentett erővel nyíló vezető- és utasoldali légzsákok mellett elülső oldallégzsákok, valamint mindkét üléssoron függönylégzsákok vigyáznak épségükre.

 

Hyundai ix20 - Aktív fejtámla

Aktív fejtámaszok

Hátulról érkező ráfutásos ütközés esetén az aktív első fejtámlák előre és felfelé mozdulva minimálisra csökkentik a fej- és nyaksérülések kockázatát.

  

Hyundai ix20 - Elektromos ablakemelő

Elektromos ablakemelő rendszer

Az első és hátsó ablakok, valamint a külső visszapillantó tükrök (állítás és behajtás) akár motoros mozgatással is felszerelhetők.

  

Hyundai ix20 - Biztonságos ablakemelők

Becsípődésgátló ablakemelő rendszer

A kényelmes, elektromos ablakemelő ötletes biztonsági funkcióval rendelkezik. Amennyiben a csukódó ablakok akadályt észlelnek, automatikusan megállnak.

  

Hyundai ix20 - Hátsó fejtámlák

Betolható hátsó fejtámlák

Állítható a jobb kényelemért, eltávolítható a kedvezőbb kilátásért. 

  

Teljesítmény

Dinamikus és takarékos. Ne érje be kevesebbel!

Ahogy elvárnánk tőle, az ix20 kompromisszumoktól mentes vezetési élményt kínál.
A Hyundai műszaki szakértelmét dicsérő, fejlett hajtásláncok kiegyesúlyozottak, ráadásul a kategória legtakarékosabb képviselői közé tartoznak.

 

Hyundai ix20 - Projektoros fényszórók

Projektoros fényszórók

A projektoros fényszórók rendkívül messzire elvilágítanak, ráadásul ultramodernnek megjelenést kölcsönöznek.

 

Hyundai ix20 - Hűtőmaszk

Hatszögletű hűtőmaszk

A szabványos, rácshálós kidolgozással, fényezett kerettel; illetve krómhatású keresztlécekkel rendelhető hűtőmaszk lenyűgöző, modern formavilágról gondoskodik.

 

Hyundai ix20 - Ködfényszórók

Ködfényszórók

Stílusosan a lökhárítóba integrált ködfényszórók különösen sportossá teszik az autó megjelenését. 

 

Hyundai ix20 - Felni

Keréktárcsák

Az ix20 alapfelszerelésként kínált, 15 colos acélkerekek, valamint a külön megrendelhető, módosított kialakítású, 16 vagy 17 colos könnyűfém keréktárcsák egyaránt fokozott stabilitást és dinamizmust biztosítanak.

 

Hyundai ix20 - Led hátsó lámpa

LED hátsó lámpatest

A LED-es hátsó fényforrás dinamikus és szépséges külső kialakítást tett lehetővé; az átdolgozott lámpatest követi a far kecses vonalát.

 

Hyundai ix20 - 1.6 MPi benzinmotor

1.6 MPi - benzinmotor

Az 1,6 literes MPi benzinmotor legnagyobb teljesítménye 125 LE percenkénti 6300-as fordulatszámon; a maximális forgatónyomaték 156 Nm 4200/percnél.

 

Hyundai ix20 - 1.4 MPi benzin

1.4 MPi - benzinmotor

Az 1,4 literes MPi benzinmotor legnagyobb teljesítménye 90 LE percenkénti 6000-es fordulatszámon; a legnagyobb forgatónyomaték 137 Nm 5000/percnél.

 

Hyundai ix20 - 1.6 CRDi Dízelmotor

1.6 CRDi - dízelmotor

Az 1,6 literes CRDi dízelmotor legnagyobb teljesítménye kiviteltől függően 115 (Low), illetve 128 (High) lóerő percenkénti 4000-es fordulatszámon, a legnagyobb forgatónyomaték 260 Nm 1500-2750/perc (Low), illetve 1500-3000/perc között (High).

 

Hyundai ix20 - Dízelmotor

1.4 CRDi - dízelmotor

Az 1,4 literes CRDi dízelmotor legnagyobb teljesítménye kiviteltől függően 77 (Low), illetve 90 (High) lóerő percenkénti 4000-es fordulatszámon, a forgatónyomaték maximuma 240 Nm 1500-2000/perc (Low), illetve 1500-2500/perc között (High). 

 

Hyundai ix20 - Kézi sebességváltó

Hatfokozatú kézi kapcsolású sebességváltó

A hatfokozatú kézi sebességváltóval optimálisan kiaknázható a dízelmotorok képessége.

 

Kényelem

Nem csak egyedülállóan tágas, utastere is lenyűgöző

Az ix20 szolgáltatásai és funkciói a legigényesebb ügyfeleket is ámulatba ejtik: az izgalmas stílus és színvilág, a kivitelezés és a minőség, az anyaghasználat és a kidolgozás együttes hatása alól nehéz kikerülni.

 

Hyundai ix20 - Középkonzol

Középkonzol

A középkonzolon egyedi, háromdimenziós formai elemek találkoznak fényes, ultramodern hatású felületekkel.

  

Hyundai ix20 - Fejegység

Új generációs audio-és navigációs rendszer

Merüljön el a kiváló hangzásban: a könnyen kezelhető audiorendszer rádiót, CD-lejátszót, valamint USB és AUX aljzatokat kínál. A hordozható lejátszóján vagy mobiltelefonján tárolt zeneszámokat Bluetooth kapcsolaton keresztül élvezheti, míg útba igazítja a 6,5 colos színes TFT érintőképernyővel rendelkező navigációs rendszer.

 

Hyundai ix20 - Klíma

Légkondicionáló berendezés

Válassza a kézi vezérlésű vagy a beállított hőmérsékletet beavatkozás nélkül tartó, teljesen automatikus klímaberendezést.

  

Hyundai ix20 - Rekeszek

Tároló rekeszek

A padlókonzol alatti tárolóhelyen biztonságosan elférnek az egyébként nehezen elhelyezhető tárgyak.

 

Hyundai ix20 - Hűtött kesztyűtartó

Kesztyűtartó

Hogy a hűsítő valóban hűs legyen: hűthető kesztyűtartó.

  

Hyundai ix20 - Digitális műszerek

Supervision műszeregység színes TFT LCD monitorral

Az ix20 Supervision műszeregysége egy olyan ösztönösen kezelhető, integrált tájékoztató egység, amely a beépített színes TFT kijelzőnek köszönhetően optimális áttekinthetőséget és ezáltal biztonságot kínál.
A gondosan megtervezett, ergonomikus műszeregység könnyen leolvasható műszereket foglal magában, a kék színű LED megvilágítás kellemes a szemnek.

 

Hyundai ix20 - Tolatóradarok

Tolatást segítő rendszer

Minden eddiginél egyszerűbben parkolhat A tolatóradar biztonságossá és gondtalanná teszi a parkolást: a hátsó lökhárítóba beépített, ultrahangos érzékelők hangjelzéssel, valamint a kijelzőn keresztül figyelmeztetik a vezetőt, ha parkolás során akadályt észlelnek a lökhárító közelében.

  

Hyundai ix20 - Navigációs rendszer

Navigációs rendszer

A gyors és kényelmes célba érkezés érdekében az ix20 felszerelhető 6,5 colos, érintőképernyős navigációs rendszerrel. Adja meg az úti célt az intelligens billentyűzeten, állítson össze Európát átszelő útvonalakat.

 

Hyundai ix20 - Ülésdöntés

Ülésdöntő rendszer

Ha tágasabb csomagtartóra van szüksége, bővítse a rendelkezésre álló helyet az alapfelszerelésként kínált, két szinten behelyezhető, rugalmas padlóval. Állítsa be a kívánt magasságot, és még több minden fér el a padló alatt, illetve felett. A padló alatt található rendezőtálca segít személyes tárgyainak biztonságos tárolásában. A csomagok rögzítésére külön megrendelhető háló, illetve akasztóhorgok szolgálnak.

  

Hyundai ix20 - Kulcs nélküli indítás

Motorindító gomb és intelligens kulcs

Az intelligens kulcs és a motorindító gomb révén minden eddiginél egyszerűbb az indulás. A kilincsen található gombot megnyomva nyitható az ajtó, majd elég a fékre lépni, és megnyomni a motorindító gombot.

 

Hyundai ix20 - Esőérzékelő

Esőérzékelő

Szenzorok érzékelik, ha esőcsepp hull a szélvédőre, és működésbe hozzák az ablaktörlőket. A törlés sebessége a csapadék mennyiségétől függ.

  

Hyundai ix20 - Fedélzeti számítógép

Információs kijelző

A közelben elhelyezett fedélzeti számítógép olyan fontos adatokat jelenít meg szöveges vagy grafikus formában, mint az átlagos üzemanyag-fogyasztás, az indulás óta megtett távolság, vagy az abroncsnyomás-felügyeleti rendszer (TPMS) információi. 

 

Tesztek

Piaci tesztek

Összegyűjtöttük a modellről írt leghasznosabb teszteket,
hogy Önnek már ne kelljen!

 

Totalcar - Új, nevenincs bogárfaj

Az egyelőre csak ix20 kóddal illetett új faj a Merivafélék (Merivae) osztályának kevésbé variálható (Varius minimus) rendjébe tartozik. Különös ismertetőjelei a púpos hát, nagy, fényérzékeny szemek és a rüsselsheimi génállomány. Minden valószínűség szerint különböző méteráru-konténerekben érkeztek az első peték a Távol-Keletről, majd kedvező éghajlatunknak köszönhetően hamar kifejlődtek a teljes értékű imágók.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Autópult - A nagyobbik benzinmotort kérjük

Az állítható magasságú vezetőülés ellenére az építésmódból fakadóan persze az üléshelyzet minden esetben magas valamelyest, ám az ix20 finoman szólva sem egy sportos autó. Viszont legalább kényelmes: mind az első sorban, mind pedig a hátsóban elegendő komfortot biztosítanak a hangulatosan kárpitozott ülések, a továbbra is szellemes, többsíkú klímavezérlő pedig egy kis játékosságot is csempész az egyébként egyszerűen funkcionális, nem túldizájnolt, a kategóriának megfelelő anyagokból igényesen összeépített utastérbe. Szó mi szó: a Hyundai ix20 egy nagyon szerethető, a végletekig átgondolt kis egyterű, amely ráadásul korrekt árpolitikával és kiemelkedő garanciális feltételekkel kecsegtet a potenciális vásárlóinak.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Totalcar - Ebbe aztén pakolhatunk kifulladásig

Belülről pedig egyszerűen hatalmas. Már a prezentációnál megjegyeztem, hogy 440 litert mondanak a csomagtérre, persze egyből beindult a pavlovi reflex, trükközést szimatoltam: nyilván a tologatható hátsó üléssort az első támlához ütköztetve, a csomagtérpadlót a metróalagút alá süllyesztve, félig becsukott hátsó ajtóval. De nem, ez az alapméret, ha előrecsúsztatjuk a hátsó padot, 570 literre nő a barlang. Ebbe aztán lehet pakolni. Külön ügyes, hogy a fenéklemezt fel lehet emelni a lehajtott ülések szintjére, így nagyobb pakkokat sima felületen lehet becsúsztatni a puttonyba.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Vezess.hu - Elég a legolcsóbb?

Elöl-hátul elegendő helyet nyújt az ix20. Még az a szokatlan helyzet is előállt, hogy a hátratolt hátsó ülésen még én sem szenvedett helyhiányban. A lábam és a fejem is kényelmesen elfért.

A térérzetet növelték a műszerfal és a kárpitozás világos részei. Ezek kellemesek a szemnek, ám a gyerekkel utazók nem biztos, hogy nagyra fogják értékelni őket, mert könnyen koszolódnak.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Autónavigátor - Iksz van, összkerék nincs

Az ember azt hinné, egy fapados autó belülről kizárólag katasztrofális lehet, de nem, pontosabban az ix20 nem tartozik a csalódást okozók közé. A fekete műszerfal-felsőrész és ajtóperem ízléses összhangot képez a világos, homokszín és barna között egyensúlyozó többi műanyaggal, illetve az ülések törődést igénylő kárpitozásával, és mindehhez az ezüst betéteket sem vitték túlzásba, pedig jutott belőle a középkonzolra, valamint a kormányra egyaránt.

A légkör a sok kemény burkolat ellenére vitathatatlanul otthonos, a középkonzol szimmetrikussága már-már pihentető látvány, igaz, az egymásba tett tekerőgombokkal a szellőzőrendszer kezelése − bár egyértelmű, azért kezdetben − némi megszokást igényel.

Tovább a teljes cikkre -->

Kapcsolat

Érdeklődik a jármű iránt? Kipróbálná?

Kérjen ingyenes visszahívást,
vagy hívjon minket a +36 1 7766 500-as telefonszámon!