Ford S-Max

Áttekintés

Aktív életet él?
Megtaláltuk az Önnek való autót.

Az intelligens műszaki megoldások és az ultramodern stílus, a parádés teljesítmény és a precíz kezelhetőség kiemeli a tömegből az S-MAX modellt.

Rugalmasság, praktikum és hatékonyság. Figyelemre méltó műszaki megoldásaival ez az egyik legintelligensebb jármű, mely öt- és hétüléses változatban is kapható.

 

 Ford C-MAX - Összkerékhajtás

Magabiztos vezetés változékony körülmények között is

Az intelligens összkerékhajtás (AWD) meghatározza a különféle nedves, száraz vagy épp jeges terepviszonyok által megkövetelt tapadást, kanyarodási egyensúlyt és reagálóképességet. A technológia az igényeknek megfelelően az első vagy a hátsó kerekekre is képes meghajtást juttatni. Ez az „igény szerinti nyomaték” rendszer kivételes kezelhetőséget és jobb hatékonyságot biztosít.

 

 Ford C-MAX - Ülésrendszer

Intelligens ülésrendszer a felülmúlhatatlan rugalmasságért

A sokoldalú ülésrendszer akár öt/hét személynek is bőséges helyet kínál, míg a behajtható második és harmadik sor ülései számos ültetési–csomagtárolási konfigurációt tesznek lehetővé. A második és harmadik sor ülései például egy gombnyomással teljesen lehajthatók, azonnal helyet adva a sporteszközöknek vagy az éppen megvásárolt barkácsfelszerelésnek.

 

Ford C-MAX - Napfénytető

A panorámatető világosabb és tágasabb érzetet biztosít

Az elektronikus működtetésű napellenző gombnyomásra kinyílik, és a fix panorámatetőn keresztül beengedi a természetes fényt. Ugyanakkor a napfényvisszaverő üveg a bent ülőket megvédi a hőtől és a káros UV sugárzástól.

Vezetési élmény

Vezetést segítő technológiák

 

Ford C-MAX - Összkerékhajtás

Magabiztos vezetés változékony körülmények között is

Az intelligens összkerékhajtás (AWD) meghatározza a különféle nedves, száraz vagy épp jeges terepviszonyok által megkövetelt tapadást, kanyarodási egyensúlyt és reagálóképességet. A technológia az igényeknek megfelelően az első vagy a hátsó kerekekre is képes meghajtást juttatni. Ez az „igény szerinti nyomaték” rendszer kivételes kezelhetőséget és jobb hatékonyságot biztosít.

 

 Ford C-MAX - Sebesség függő kormányzás

Minden helyzetben megfelelően reagáló szervókormány

Az elektromos szervó (EPAS) a kormányzást a sebesség és a körülmények szerint automatikusan szabályozza.

Alacsony sebességen a rendszer a kormánymozdulatot könnyebbé téve fokozza a manőverezhetőséget. Nagy sebességnél, amikor finomabb kormánymozdulat szükséges, felkeményíti a kormánymozgást. Az új, kisodródásszabályzóval felszerelt EPAS figyeli az oldalszelet és az egyéb vezetési feltételeket, miközben az aktív rázkódásszabályzó csökkenti a kormánykerék esetleges nem kívánt rázkódását.

 

Ford C-MAX - Kamerakép

Minden irányból látható, hogy mi jön

Az S-MAX elejére szerelt parányi kamera osztott képernyős képet közvetít az autó többfunkciós képernyőjére, hogy Ön érkezési irányuktól függetlenül láthassa a gépjárműveket, biciklistákat és gyalogosokat. Ez az extra műszaki felszereltség felbecsülhetetlen értékű keskeny parkolóhelyről való kiaraszoláskor, illetve rosszul belátható, zsúfolt útra kanyarodáskor.

 

Ford C-MAX - Parkolási asszisztens

Stresszmentes be- és kiparkolás

Különféle műszaki megoldásaival az Aktív parkolást segítő rendszer a párhuzamos parkolóhelyekre való bekormányozásnál többre is képes. A Kiparkolási segéddel (POA) a parkolóhely elhagyásakor is segít. A Merőleges parkolási rendszer (PPA) képes érzékelni, hogy a hely elegendő-e az autó számára, majd képes elvégezni a betolatást. A Parkolási oldalérzékelő segéd (SPA) figyelmeztet az esetleges oldalsó akadályokra is.

 

Ford C-MAX - Tolatókamera

Könnyebb tolatni, ha látja, hogy mi van hátul

Oszlopok, rácsok, alacsony falak... A tolatókamera minden Ön mögött lévő tárgyat megmutat a középkonzolba épített kijelzőn, és automatikusan bekapcsol, amikor Ön hátramenetbe vált. A kijelzőn megjelenő virtuális segédvonalak segítségével akár a legkisebb helyekre is beállhat.

 

Ford C-MAX - Sávtartó elektronika

Modern rendszer a könnyebb sávtartásához

A sávtartó rendszer előre tekintő kamerát használ, hogy az esetleges véletlen sávelhagyást észlelje. A Sávelhagyásra figyelmeztető ilyenkor a kormánykereket rázva jelez Önnek, és vizuális értesítést is megjelenít. Ha Ön lassan reagál, vagy nem cselekszik, a Sávtartási segédrendszer kormányrásegítéssel támogatja Önt, így biztonságosan visszatérhet a megfelelő sávba.

A technológiát többsávos utakra tervezték (például autópályák), tehát automatikusan kikapcsolódik 65 km/h alatt, vagy manuálisan is kikapcsolható.

Teljesítmény

Bőkezűen bánik a teljesítménnyel, gazdaságosan az üzemanyaggal

Azok az idők már elmúltak, amikor még választani kellett teljesítmény és hatékonyság között. Az ötletes kialakítású S-MAX innovatív gépészeti és műszaki megoldásainak – például az Auto Start-Stop funkciónak – köszönhetően a kettő tökéletes kombinációját élvezheti.

 

 Ford C-MAX - EcoBoost motorok

EcoBoost: kompromisszumok nélküli teljesítmény és hatékonyság

A kiemelkedő teljesítmény és gazdaságosság érdekében mindkét választható EcoBoost benzinmotor egyesíti a közvetlen üzemanyag-befecskendezés és a turbófeltöltés előnyeit:

Az új 1,5 literes EcoBoost benzinmotor a forradalmi EcoBoost termékcsalád új tagja. Az 1,6 literes EcoBoost motort olyan okosan karcsúsították, hogy az alacsonyabb kibocsátás és a 6,5 liter / 100 km (kombinált) üzemanyag-hatékonyság mellett 160 LE teljesítményt ad le. A még erősebb opcionális 2,0 literes EcoBoost motor pedig impozáns 240 LE teljesítményt ad le.

 

Ford C-MAX - Dízel motorok

Választható dízelmotorok

Jobban szereti a dízelt? A továbbfejlesztett, 2,0 literes TDCi négy teljesítményben áll rendelkezésre: 120, 150, 180 és a vadonatúj bi-turbós 210 LE. Mindegyik motor a legmodernebb műszaki megoldásokkal fokozza a teljesítményt, a nyomatékot és a gazdaságosságot, kevesebb károsanyag-kibocsátás mellett: továbbfejlesztett kialakításával akár 7% CO2-csökkenés érhető el jobb üzemanyag-hatékonyság mellett.

 

Ahogy megfogja a kormányt, máris Öné az irányítás!

A kidolgozott karosszéria, a finoman beállított első és hátsó felfüggesztés, valamint a különféle intelligens műszaki megoldások együttesen minden helyzetben maximális teljesítményt és precíz kezelhetőséget biztosítanak.

 

 Ford C-MAX - Kézi sebváltó

A választás lehetősége

Az S-MAX esetén három különféle váltó választható. A 6-sebességes manuális váltó nagy nyomaték kezelésére képes, és lágy, pontos váltást tesz lehetővé. A 6-sebességes automata váltó szintén nagy nyomaték kezelésére képes, és gondosan beállított váltási pontjaival maximális teljesítményt és hatékonyságot nyújt. Választható továbbá az összkerékmeghajtás mellett a 6-sebességes Ford PowerShift váltó is, TDCi motorokhoz.

 

Ford C-MAX - Automata váltó 

Ford PowerShift váltó: gyors és üzemanyag-takarékos

Az automata sebességváltó kényelmét és a manuális váltó irányíthatóságát kombinálva ez a fejlett hatsebességes sebességváltó előre kiválasztja Önnek a következő sebességet, így váltásnál nem veszít a teljesítményéből.
A PowerShift villámgyors, zökkenőmentes sebességváltása a vezetést simábbá teszi, és eközben üzemanyagot takarít meg, valamint csökkenti a CO2-kibocsátást egy hagyományos automatához képest.

 

 Ford C-MAX - Kormány váltó

Sebességváltó a kormányon: gyors automata váltási lehetőség

A rendszerint csak csúcskategóriás sportautókon megtalálható kormányról vezérelhető automata váltó a teljesen új, 6-sebességes automata váltó és a PowerShift váltó esetén egyaránt rendelkezésre áll. Ez a versenypályára termett műszaki megoldás gyors, erőfeszítés nélküli gombnyomássá egyszerűsíti a sebességváltást. Mivel a sebességváltó fülek a kormánykeréken találhatók, kanyarodás közben is biztonságosan lehet váltani.

 

Ford C-MAX - Felfüggesztés

Továbbfejlesztett felfüggesztés a felülmúlhatatlan vezethetőségért és kezelhetőségért

A teljesen új, továbbfejlesztett több lengőkaros hátsó felfüggesztés és a kiváló McPherson rugóstagú első felfüggesztés nagyszerű kormányozhatóságot és vezetésminőséget garantál, az autó gyorsan reagáló kezelhetősége mellett.

 

Még messzebb jut a tankolt üzemanyaggal

Az S-MAX kialakításánál fogva minden csepp betöltött üzemanyagot a lehető legjobban kihasznál. Emellett motorjának hatékonyságáról kiegészítő üzemanyag-takarékossági eljárások is gondoskodnak.

 

 Ford C-MAX - Gazdaságos ECO mód

Hatékony információs rendszer a hatékonyabb utazáshoz

Az innovatív Ford Eco Mode rendszer folyamatosan figyeli, hogy vezetési stílusa milyen hatással van a fogyasztásra. A rendszer analizálja a sebességet, a váltásokat, a fékezést és gázadást, valamint a rövid és hosszú utak számát. Az intelligens szoftver ezután tanácsokkal szolgál, hogy miként csökkentheti a fogyasztást.

 

 Ford C-MAX - Start-Stop rendszer

Alacsonyabb fogyasztás az Auto-Start-Stop rendszernek köszönhetően

Közlekedési lámpánál vagy dugóban leálláskor az üresbe tett autó motorját a rendszer képes automatikusan leállítani (az alapvető funkciók, a fényszórók, a klíma, a rádió és a Ford SYNC rendszer tápellátásának megőrzése mellett). Ha ismét lehet haladni, csak normál módon lenyomja a kuplungot, majd egyesbe teszi az autót, illetve automata váltó esetén csak megnyomja a gázt, és a motor beindul. Az Auto-Start-Stop különösen városi forgalomban hasznos, ahol (városi üzemben) akár 10%-kal is képes csökkenteni a fogyasztást.

 

 Ford C-MAX - Akkumulátor töltés

Hatékonyabb mód az akkumulátor feltöltésére

A hagyományos rendszerekkel ellentétben az Intelligens visszatöltő rendszer csak akkor tölt rá az akkumulátorra, amikor arra az akkumulátornak szüksége van, nem pedig gyorsításkor. Ily módon további üzemanyagot spórolhat meg, és tovább csökkentheti az emissziót.

Kényelem

Kényelem

 

Ford S-MAX - Napfénytető

A panorámatető világosabb és tágasabb érzetet biztosít

Az elektronikus működtetésű napellenző gombnyomásra kinyílik, és a fix panorámatetőn keresztül beengedi a természetes fényt. Ugyanakkor a napfényvisszaverő üveg a bent ülőket megvédi a hőtől és a káros UV sugárzástól.

 

 

Elektromosan állítható kormányoszlop és memóriás ülésállítás

A kormányoszlop és a vezető ülés memória funkciója könnyebb ki- és beszállást biztosít. Állítsa be az önnek legkényelmesebb vezetési pozíciót az elektromosan 10 irányban állítható vezetőoldali üléssel (a Titanium X csomag része) és az opcionális, elektromosan állítható kormányoszloppal, majd mentse el a memória funkcióval. Ezen felül a kormányoszlop automatikusan elmozdul ki- és beszállásnál, hogy nagyobb helyet engedjen önnek.

 

Ford S-MAX - Klíma

Tartja az ideális hőmérsékletet

A nagy teljesítményű klímarendszer melegen vagy hűsen tart. A rendelkezésre álló Kétzónás automata légkondicionáló (DEATC) segítségével megadhatja, milyen hőmérsékletet részesít előnyben a vezető és az utas. Ha az extra „háromzónás” klímavezérlő rendszert választja, akkor a vezetőn és az első utason kívül a második és harmadik sorban ülők is beállíthatnak maguknak egy külön hőmérsékletet.

 

Ford S-MAX - Jégtelenítés 

Gyors jégtelenítés - Quickclear technológia

Ennek az ügyes kis funkciónak a segítségével pillanatok alatt jégtelenítheti szélvédőjét a fagyos reggeleken. Az ultravékony fűtőszálak egyetlen gombnyomásra, azonnal felhevülnek, és jégtelenítik, ködmentesítik, párátlanítják szélvédőjét, és segítenek kiolvasztani az ablaktörlőket. A rendszer másodpercek alatt jégteleníti a szélvédőt még akkor is, ha a hőmérséklet 0 fok alatt van.

 

Ford S-MAX - Masszázsülések 

A testet jobban megtámasztó ülések, amelyek akár masszíroznak is

A vezető- és az első utasüléshez választható az új, teljesen testreszabható, úgynevezett Multi-Contour ülés. Ezek a szükséges helyeken biztosítják a test számára a jobb alátámasztást, és még frissítő masszírozásra is képesek, például egy hosszú utazás alkalmával. A Multi-Contour ülések is rendelkeznek klímavezérléssel, így beállítható a tökéletes hőmérséklet.

 

Ford S-MAX - Ülésrendszer 

Intelligens ülésrendszer a felülmúlhatatlan rugalmasságért

A sokoldalú ülésrendszer akár öt/hét személynek is bőséges helyet kínál, míg a behajtható második és harmadik sor ülései számos ültetési–csomagtárolási konfigurációt tesznek lehetővé. A második és harmadik sor ülései például egy gombnyomással teljesen lehajthatók, azonnal helyet adva a sporteszközöknek vagy az éppen megvásárolt barkácsfelszerelésnek.

Tesztek

Piaci tesztek

Összegyűjtöttük a modellről írt leghasznosabb teszteket, hogy önnek már ne kelljen!

 

Vezess.hu - Nőjön be az orra lika, aki a csomagtérajtót programozta

Az új S-Max elég jól közelíti a Tökéletes Családi Autót, és még azt is nagyon könnyű megmondani, mitől nem éri el mégsem. Csak pár apró dologról van szó.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Autónavigátor - És ebből még Vignale is van!

Családi Aston Martin. Jól áll az S-MAX-nak is az Aston–orr, a karosszéria vonalai pedig valójában mesteriek. Úgy lettek az egyterűek között kecsesek, hogy az oldalfalak közel függőlegesek, a hátfal is az, ha nem is baltával vágott. Mindez fontos a beltér mérete szempontjából. Nincs is helyhiány. Az átlagosnál magasabb ülésekbe nagyon jó a beszállási kényelem is. Nagyok, szélesre is nyílnak az ajtók.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Autópult - A név kötelez

Csak úgy repül az idő: olyan érzésem van, mintha csak tegnap lett volna, azonban a Ford S-Max kereken 10 éve mutatkozott be, s nyugodtan kijelenthetjük, hogy a különc családi autó azóta történelmet írt. A sikerek minden várakozást felülmúltak, és ennek fényében igencsak meglepő, hogy az autónak azóta sincs méltó ellenfele, márpedig tavaly óta immár második generációját árulja a Ford.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Totalcar - Valamit elnéztek itt

Az igazából mindegy, hogy nehezen tudom megkülönböztetni az elődjétől, mert az új, hétüléses Ford S-Max annyi újítást hoz, hogy akár ugyanúgy is nézhetne ki, akkor is hatalmas előrelépés lenne.

Tovább a teljes cikkre -->

Kapcsolat

Érdeklődik a jármű iránt? Kipróbálná?

Kérjen ingyenes visszahívást,
vagy hívjon minket a +36 1 7766 500-as telefonszámon!


Visszahívjuk?

+36

* A megadott telefonszámot nem használjuk fel későbbi, marketing célú megkeresésre.

Szeretne értesülni ha olcsóbb ez az autó?


* Feliratkozásával elfogarja adatkezelési szabályzatunkat.