Ford Mondeo

Áttekintés

Bemutatkozik a Ford Mondeo

Stílusos, feltűnő, modern megjelenése dinamikus formavilágot alkot: markáns külsejével egyértelműen közvetíti az autó kiemelkedő teljesítményét és gazdaságosságát. 

Jól kidolgozott, intelligens kialakításával, részletgazdag kidolgozottságával és technológiai megoldásaival ez az autó lett minden idők legfejlettebb Mondeo modellje.

 

Ford Mondeo - Dinamikus LED technológia

Ford Dinamikus LED technológia 

A számos innováció egyike a Ford Dynamic LED technológia, melynek köszönhetően a kanyarokban is jól láthatunk, hiszen a fényszórók a kormánnyal együtt elfordulnak, így világítva meg az utat. Ráadásul a hagyományos izzók helyett a sokkal hatékonyabb LED izzókat rejtik, és nyolc különféle világítási üzemmódot kínálnak.  

A fényszórók így képesek reagálni az adott vezetési környezetre, és a városi, országúti vagy kedvezőtlen időjárási viszonyok közti vezetéskor eltérő mintázatú és erősségű fénysugarat szolgáltatnak.

 

Ford Mondeo - Légzsákkal ellátott biztonsági övek

Légzsákkal ellátott hátsó-szélső biztonsági övek

További kiemelkedő újítás a speciális, hátsó biztonsági öv, amely a két szélső hátsó ülésen utazók számára eddig nem tapaszalt szintű légzsákos védelmet biztosít. 

Vezetői élmény

Továbbfejlesztett vezetési élmény

Intelligens műszaki megoldásaival az autó folyamatosan reagál a környezetére, az útviszonyokra, a forgalomra, illetve a vezető műveleteire. Számos speciális szolgáltatás könnyíti meg a vezető dolgát. 
  
A világítási mintázatot a környezeti feltételekhez igazító, LED-es fényszóróktól egészen a beszédhang-vezérlésű kommunikációs rendszerig. A stresszmentes parkolást segítő funkciótól a Sávtartó automatikáig.

 

Ford Mondeo - Intelligens led fényszórók

Fényszóróival jobban beláthatók a kanyarok 

A Ford Dynamic LED-technológiával az új Mondeo fényszórói épp olyan intelligensek, amilyen feltűnőek, hiszen a legkiválóbb kilátás érdekében a kormányfordulatnak megfelelően, pontosan követik az utat. A világítás minőségét tovább javítja, hogy a hagyományos izzókat nagy fényességű, természetes fényű LED-ek váltották fel. Ezek egyben nappali világításként is szolgálnak.

 

Ford Mondeo - Érintőképernyős középkonzols

Ford SYNC 2 – speciális, hangutasításos és érintőképernyős megoldások

A következő generációs Ford SYNC 2 lehetővé teszi a mobiltelefon és az MP3-lejátszó vezeték nélküli csatlakoztatását. A zenelejátszás, a telefonálás és a navigáció értelemszerű beszédhang-parancsokkal vagy a (képnézegetésre is alkalmas) 8-hüvelykes érintőképernyővel szabályozható. A hangutasítás funkció magyar nyelven jelenleg nem elérhető.

 

Ford Mondeo - Hangvezérlés

Csak mondja ki a megfelelő szót…

Ha valaki az autóban azt mondja, hogy „éhes vagyok”, akkor a Ford SYNC 2 lehívja a környékbeli éttermek listáját, vagy lehetőségeket kínál a Michelin gasztronómiai útmutató kínálatából (Ez a funkció magyar nyelven nem elérhető). Elérési pont rendszerű Wi-Fi kapcsolat áll rendelkezésre USB-modemmel. A rendszer része továbbá a Ford Vészhelyzeti Asszisztens, amely balesetkor képes a segélyhívó számok automatikus tárcsázására.

 

Ford Mondeo - HiFi rendszer

Zenehallgatási lehetőségek

Választható a négy prémium minőségű hangszóróval működő SYNC 2 rendszer, vagy a 12 hangszórós Sony hifi berendezés. Extraként rendelkezésre áll a DAB radió.

 

Ford Mondeo - Tolatókamera

Könnyebb tolatni, ha látja, hogy mi van hátul

Oszlopok, rácsok, alacsony falak... A tolatókamera minden Ön mögött lévő tárgyat megmutat a középkonzolba épített kijelzőn és automatikusan bekapcsol, amikor Ön hátmenetbe vált. A kijelzőn megjelenő virtuális segédvonalak segítségével akár a legkisebb helyekre is beparkolhat.

 

Ford Mondeo - Sávtartó elektronika

Modern rendszer a biztosabb sávtartáshoz

A Sávtartó rendszer kamerát használ, hogy az esetleges véletlen sávelhagyást észlelje. A Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer ilyenkor a kormánykereket rezegtetve jelez Önnek, és vizuális értesítést is megjelenít. Ha Ön lassan reagál, vagy nem cselekszik, a Sávtartási segédrendszer kormányrásegítéssel támogatja Önt, így biztonságosan visszatérhet a megfelelő sávba.
A technológiát többsávos utakra tervezték (például autópályák), tehát automatikusan kikapcsolódik 43 mph (65 km/h) alatt, vagy manuálisan is kikapcsolható.

 

Ford Mondeo - Holttérfigyelő

Tükrök, amelyekből láthatók a holtterek

A Holttérfigyelő rendszer (BLIS) a jármű mindkét oldalán elhelyezett radarérzékelőkkel segíthet a biztonságosabb sávváltásban. Ha a rendszer egy másképp nem látható járművet észlel, akkor a megfelelő oldali visszapillantóban narancssárga figyelmeztető fényt jelenít meg.

 

Ford Mondeo - Parkoló automatika

Stresszmentes be- és kiparkolás 

Összetett műszaki megoldásaival az Aktív parkolást segítő rendszer a párhuzamos parkolóhelyekre való bekormányozásnál többre is képes. A Kiparkolási segéddel (POA) a parkolóhely elhagyásában is segít. A Merőleges beparkolási rendszer (PPA) képes érzékelni, hogy a hely elegendő-e az autó számára, majd képes elvégezni a betolatást. A Parkolási oldalérzékelő segéd (SPA) bármely akadály esetén figyelmeztetést ad.

Teljesítmény

Gazdaságos élmény

A Mondeo motor-kialakítása meggyőző teljesítményt nyújt. Megújult felfüggesztésének és számos intelligens műszaki megoldásának köszönhetően pedig a fokozott teljesítmény könnyen kézben tartható. Az eredmény: szuperpontos kezelhetőség minden vezetési helyzetben. 

A teljesítmény mellett nem marad el a gazdaságosság sem. Az intelligens tervezésnek és a speciális gépészeti megoldásoknak köszönhetően a jármű kiemelkedően gazdaságos és alacsony CO2-kibocsátású.

 

Ford Mondeo - Bi-Turbo motorok

Az új bi-turbo dízelmotor: a teljesítmény magasabb szintje 

Az új bi-turbo dízelmotorunk igen fejlett techológiát képvisel. 

Nemcsak azért, mert ez az első bi-turbó dízelmotor, amit személyautóba szereltek, hanem azért is, mert ez a legerősebb: egészen elképesztő, 210 LE-s (154kW) teljesítményre képes.

A motor emellett kiemelkedő üzemanyag-hatékonyságot is biztosít, és olyan alacsony CO2-kibocsátást (124g/km), ami igencsak meglepő egy ilyen erőteljes autótól.

Az okos kidolgozás és az intelligens mérnöki munka gondoskodik arról, hogy az ikerturbok ereje mindig kéznél legyen, ha szükség van rá.

A primer turbó alacsony fordulatszámon működik, és extra nyomatékot ad, amikor szükség van rá. Például amikor egy utcából egy forgalmas útra, az autók közé kanyarodik. A szekunder turbo nagyobb sebességen működik, és gondoskodik arról, hogy egyszerűen, könnyen és magabiztosan előzhessen.

Van egy másik előnye is a bi-turbo dízel technológiának: annyira hatékony, hogy még az autó belső terét is sokkal gyorsabban fűti fel, mint a hagyományos motorok.

 

Ford Mondeo - EcoBoost motorok

EcoBoost: a maximumot hozza ki a motorból 

A kiemelkedő teljesítmény és gazdaságosság érdekében mindhárom választható EcoBoost benzinmotor egyesíti a közvetlen üzemanyag-befecskendezés és a turbófeltöltés előnyeit:

  • A 125 lóerős, forradalmi (és több díjat nyert), háromhengeres, 1,0 literes EcoBoost akkora teljesítményű, mint egy hagyományos 1,6-os motor, de mintegy 25%-kal gazdaságosabb fogyasztással és alacsonyabb CO2-kibocsátással.
  • Az új 1,5 literes EcoBoost 160 lóerőt ad le 5,9 liter / 100 km-es fogyasztás mellett.
  • A lenyűgöző 2,0 literes EcoBoost motor 203 vagy 240 lóerőt ad le, míg a speciálisan beállított hangterelőnek köszönhetően a jellegzetes motorhangot nagy gázadáskor az utastérben is élvezheti.

 

Ford Mondeo - Dízel motorok

Különféle választható dízelmotorok 

Jobban szereti a dízelt? Akkor választhat az 1,5 TDCi és a 2,0 TDCi közül. Mindegyik motor a legmodernebb műszaki megoldásokkal fokozza a teljesítményt, a nyomatékot és a gazdaságosságot, valamint csökkenti a káros kibocsátást. A 2,0 TDCi három teljesítménykimenetet kínál, ahol a csúcs a 210 LE ikerturbóval, a kiváló gazdaságosság és alacsony kibocsátás megőrzése mellett.

 

Ford Mondeo - EcoNetic gazdaságos erőforrások

Szuperhatékony ECOnetic dízelverziók

Mindkét dízelmotor kapható növelt hatásfokú, ECOnetic változatban. Például: a 1,5 TDCi ECOnetic és 1,6 TDCi ECOnetic 94 g CO2/km, míg a 150 és 180 lóerős, 2,0 TDCi ECOnetic 107g CO2/km kibocsátású.

 

Ford Mondeo - Manuális váltók

A motorhoz illő manuális váltók

Két 6-sebességes kézi váltó áll rendelkezésre. A könnyebbet az 1,0 és 1,5 literes EcoBoost, valamint az 1,6-os dízelmotorra szerelik. A nagyobb nyomatékra képes kivitel a 2,0 TDCi motorhoz való.

 

Ford Mondeo - Automata váltók

Speciális automatikus váltók 

Az új modell két automata lehetőséget kínál. Az egyik az 1,5 és 2,0 EcoBoost motorokhoz való, nagy nyomatékra képes, 6-sebességes automata váltó. A másik a 2,0 TDCi motorhoz való Ford Powershift, amely egyesíti az automata váltó kényelmét a kézi váltó rugalmasságával, biztosítva a villámgyors váltást, valamint a szükséges teljesítményt, épp a legjobbkor.

 

Ford Mondeo - Hybrid hajtáslánc

Élvezze a hibrid elektromos technológiát

A technológia úttörőjeként a Mondeo kapható speciális hibrid elektromos jármű (HEV) kivitelben. Iyen járművet az európai Ford első alkalommal gyárt. Az elektromos és benzines meghajtás előnyeit ötvöző, teljesen új Mondeo Hybrid egyszerre biztosítja a kiemelkedő gazdaságosságot és kidolgozottságot, valamint a meggyőző teljesítményt és megtehető távolságot. A Visszatöltő fékrendszer, az innovatív Brake Coach (fékezési segéd) rendszerű Smartgauge, valamint az egyéb intelligens rendszerek tovább fokozzák az autó teljesítményét és hatékonyságát.

 

Ford Mondeo - Takarékos megoldások

A rendszer „megtanul” takarékoskodni az üzemanyaggal

Az EV+ egyesíti a Ford SYNC beépített GPS rendszerét a gyakori célhelyeket megjegyző, fejlett szoftverrel. Így ha egy rendszeres megállóhelytől egy beállított távolságra tartózkodik, a jármű a célállomás eléréséig megpróbálja fenntartani a csak elektromos meghajtási módot.

 

Ford Mondeo - Start - Stop rendszer

Az Auto Start-Stop rendszer csökkenti a fogyasztást 

Közlekedési lámpánál vagy dugóban leálláskor az üresbe tett autó motorját a rendszer képes automatikusan leállítani (az alapvető funkciók, a fényszórók, a klíma, a rádió és a Ford SYNC rendszer tápellátásának megőrzése mellett). Ha ismét lehet haladni, csak nyomja ki a kuplungot, tegye egyesbe az autót, illetve automata váltó esetén egyszerűen csak nyomja meg a gázt, és a motor máris beindul. Az Auto Start-Stop különösen városi forgalomban hasznos, ahol akár 10%-kal is képes csökkenteni a fogyasztást.

Kényelem

Mindent az Ön kényelméért

Az utazás úgy teljes, ha annak minden percét a lehető legnagyobb kényelemben tölheti mind a söfőr, mind pedig utasai.

 

Ford Mondeo - Jégmentesítés

Gyors jégtelenítés – Quickclear technológia

Ezzel az okos funkcióval fagyos reggeleken pillanatok alatt jégteleníthető a szélvédő. A rendszer egyetlen gombnyomással másodpercek alatt jégteleníti, illetve leolvasztja a szélvédőt.

 

Ford Mondeo - Panorámatető

Panorámatetővel világosabb, szellősebb 

Csak egy gombnyomás, a tető kinyílik, és természetes fény árasztja el az utasteret. Ha pedig szükséges, a napérzékelős üveg elsötétül, hogy megőrizze az utastér kellemes hőmérsékletét, ráadásul a káros UV sugarakat sem engedi be. A tető karosszériatípusonként változó lehet: a nagyméretű, fix panorámatető az 5-ajtós változatnál érhető el, a kombi modellnél két részből álló panorámatető választható, míg a 4-ajtós modellt egy hagyományos napfénytetővel dobhatja fel.

 

Ford Mondeo - Hangulatvilágítás

Igazi hangulatvilágítás 

8 szín közül választhat, hogy milyen világítást szeretne az utastérbe. Így még kellemesebbek lesznek az éjszakai autózások. A világítás a Titanium felszereltség része, más esetben extraként érhető el.

 

Ford Mondeo - Kétzónás automata légkoni rendszer

Beállítható a vezető és az utasok számára ideális hőmérséklet

A Kétzónás automata légkondicionáló (DEATC) segítségével megadhatja, milyen hőmérsékletet részesít előnyben a vezető és az utas, a rendszer pedig fenntartja a megadott értékeket.

 

Ford Mondeo - Automatikusan sötétedő tükör

Tompított visszapillantó tükör

Könnyebb és biztonságosabb is lehet az éjszakai vezetés, ha a hátul haladók lámpái nem vakítják el a vezetőt. Ezért az automatikusan sötétedő belső visszapillantó tükör automatikusan észleli a fényszórók fényét, és tompított beállításra vált.

 

Ford Mondeo - Elektromosan behajtható tükrök

Önvédelemre képes külső visszapillantók 

Amikor az ember szűk helyeken közlekedik, vagy keskeny utcákon parkol, könnyen sérülhetnek a külső visszapillantó tükrök. Az extraként kapható Elektromos külső visszapillantó tükrök segítenek ezt megelőzni, mivel egyetlen gombnyomással behajthatóak. Mivel pedig fűtést is tartalmaznak, hideg időben gyorsabban és biztonságosabban indulhat útnak.

 

Ford Mondeo - MyKey rendszer

Az autó problémamentes közös használata MyKey® rendszerrel 

A Ford MyKey® rendszerrel beállítható a sebességkorlátozás, illetve a biztonságiöv használatára figyelmeztető jelzés, sőt még a hangrendszer hangereje is. Ennek a megoldásnak köszönhetően nyugodtan átengedheti autóját barátjának vagy családtagjának, hiszen a Ford MyKey® kulcsra ráprogramozhatók a kívánt korlátozások. A korlátozás nélküli „admin” kulcsot megtarthatja, és igény esetén abból, valamint a korlátozott kulcsból is tarthat egynél többet.

 

Ford Mondeo - Intelligens fényszórórendszer

Intelligens fényszórórendszer. Maximális kilátás mások elvakítása nélkül 

Éjjeli autózásnál hasznos funkció az Intelligens fényszórórendszer, amely szembeforgalom vagy elöl haladó jármű észlelésekor átmenetileg tompítja a fényszórókat, hogy ne vakítson el másokat. A rendszer ezután a legjobb kilátás érdekében automatikusan visszavált országúti fényszóróra.

 

Ford Mondeo - Visszagurulásgátló

Teljes irányíthatóság emelkedőn induláskor is

A Visszagurulásgátló lejtőn induláskor átmenetileg megakadályozza a vissza- vagy előregurulást. A rendszer működésének alapja, hogy a fékrendszerben 2,5 másodperccel tovább tartja fenn a nyomást, ezzel akkor is uralma alatt áll járműve, amikor lábát a fékről a gázpedálra helyezi. A rendszer csúszós felületen való megálláskor és induláskor is hasznos.

 

Ford Mondeo - Fékasszisztens

A koccanások elkerülésének elősegítésére az autó fékez a vezető helyett

Az érzékelők figyelik az utat az alacsony sebességgel közlekedő jármű előtt 
Ha az érzékelők potenciálisan balesetet okozó helyzetet észlelnek 
Automatikusan működtetik a fékeket, ha a sofőr nem reagál időben

Tesztek

Piaci tesztek

Összegyűjtöttük a modellről írt leghasznosabb teszteket, hogy önnek már ne kelljen!

 

Totalcar - A nagyság átka

A Mondeo egy rendes férfiember. A Ford egykori tengerentúli gyarmata, a Mazda valahogy hagyományosan nőstényre formatervez, akár a 2-est, akár a 3-ast nézzük, de még a 6-os is egy nőstény bálna. A Mondeo pedig ugyanúgy férfi, ahogy a Fiesta is, csak már nem pároztatják őket a Mazda-testvérmodellekkel.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Totalcar - Ford Mondeo Hybrid

Budapest felé csorgok az M1-esen, tempomat, 140, susog a szél, motorzaj semmi, szól a zene, lassan bukik a Nap a horizont mögé. Ritka pillanat volt, amikor a gyér forgalom mellett valahogy kerek lett a világ: minden hibátlan.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Autónavigátor - Tudod már milyen lesz a következő cégautód?

Láttuk már, de mégis érdekes. Járt már nálunk teszten egy szinte ugyanígy kinéző ötajtós, fehér, csúcsmotoros Ford Mondeo. Ám az a (jelenlegi) legerősebb benzines volt. Ez pedig az egyelőre legerősebb, 180 lóerős dízel. Lesz majd 210 lovas gázolajos Mondeo is, most viszont ez a motor lehet a cégautósok álma.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Autónavigátor - A nagy kérdés

Ennyi vágyódó tekintet nem tévedhet. Az autóval eltöltött egy hét hosszú ismerkedéssel indult. A nagy és különleges fehérben csillogó testen idegennek hatott az Aston Martin utánérzet hűtőmaszk és mellé a Mustangot idéző apró lámpák is.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Vezess.hu - Mit tud az új Mondeo?

Nagyon vártuk a Mondeót és sokat is vártunk el tőle. A 240 lóerős motorral teszteltük, hogy ártott-e neki az amerikai befolyás.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Autópult - Kétarcú kedvenc

mmár a harmadik friss Ford Mondeót köszönthetjük szerkesztőségünk garázsában, melyek közül ráadásul az egyik pont az én kezeim között töltött el egy felemás hetet. A két csúcsmodell után azonban ezúttal egy jóval népszerűbb hajtáslánccal köszönt be hozzánk a kék oválosok középkategóriása, hiszen a 2-literes dízel 180 paripát megmozgató változatát sikerült megkaparintanunk, hogy egy újabb szemszögből vizsgálhassuk meg mire képes az autó.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Kapcsolat

Érdeklődik a jármű iránt? Kipróbálná?

Kérjen ingyenes visszahívást,
vagy hívjon minket a +36 1 7766 500-as telefonszámon!


Visszahívjuk?

+36

* A megadott telefonszámot nem használjuk fel későbbi, marketing célú megkeresésre.

Szeretne értesülni ha olcsóbb ez az autó?


* Feliratkozásával elfogarja adatkezelési szabályzatunkat.