Ford Kuga

Áttekintés

Intelligens terepjáró Önnek

Megkapó, ultramodern stílus, kívül és belül. Kompromisszumoktól mentes, lenyűgöző erő, megállíthatatlan hatékonysággal. Vadonatúj, intelligens technológiák és rendszerek elismerésre méltó listája. És mindez az Ön igényeihez igazított praktikussággal.

Ha Ön esélyt lát ott, ahol más akadályt, a Ford Kugát Önnek terveztük. Készüljön minden lehetőség megragadására!

Köszönjük a hatalmas érdeklődést, Ford Kuga készletünk elfogyott!
 Érdeklődjön egyéb készleten lévő Ford modelljeinkről kollégáinknál!

Ford Kuga - Hangvezérlés

Hangvezérelt technológia

A Ford SYNC 3 technológia segítségével könnyen kezelheti telefonját, navigációs rendszerét, vagy az autóban szóló zenét, akár hangvezérléssel, akár a 8 hüvelykes érintőképernyő segítségével.
A hangvezérlés funkció jelenleg magyar nyelven nem elérhető.

 

 Ford Kuga - Parkoló automatika

Stresszmentes ki- és beparkolás

Az Aktív ki-/beparkolást segítő automatika a legnehezebb körülmények közötti parkolást is egyszerűvé teszi, legyen szó akár ki-, akár beállásról.

A Párhuzamos és Merőleges parkolást segítő automatika észleli az autó számára alkalmas parkolóhelyet, majd segít beállni is. Önnek csupán a sebességváltót, a gáz és fékpedált kell kezelnie a képernyőn megjelenő egyértelmű utasítások alapján.

 

 Ford Kuga - Fékasszisztens

A városon belüli balesetek megelőzése érdekében a Kuga fékez Ön helyett

Az Active City Stop Alacsony sebességen működő biztonsági rendszer automatikusan érzékeli, ha az Ön előtt haladó jármű hirtelen fékez, és megállítja az autót. A rendszer csak városon belül, 50 km/h sebesség alatt működik.

Vezetési élmény

Ragadja meg a kormányt és legyen az Öné az irányítás

Mikor az új Kugát vezeti, egy egész sor vadonatúj technológia és rendszer dolgozik azon, hogy a vezetés igazi élmény legyen. Így minden utazás öröm.

 

 Ford Kuga - Összkerékhajtás

Biztos vezetés még a legnehezebb körülmények között is

Az Intelligens összkerékhajtás rendszer automatikusan meghatározza mekkora forgatónyomatékra van szükség, ha autóját nedves, száraz vagy jeges terepen vezeti. Az intelligens technológia azt is képes meghatározni, hogy az első vagy a hátsó tengelyre kell az extra erőt összpontosítani. Ennek köszönhetően a Ford Kuga még a legnehezebb körülmények között is kimagasló vezethetőséggel bír.

 

 

Automatikusan alkalmazkodó sebességkorlátozó

Az Adaptív sebességtartó automatikával Ön adja meg a kívánt sebességet és a rendszer ehhez igazodik. Ha az autó radarja egy lassabban haladó járművet érzékel Ön előtt, automatikusan lelassít, biztonságos távolból követve a másik járművet. Amint kitisztul az út, autója automatikusan újra felveszi az előzőleg megadott sebességet.

 

 

A legfejlettebb rendszer segíti a sávtartást

A Sávtartó automatika az elülső kamera segítségével érzékeli, ha véletlenül kisodródna sávjából. Ekkor a rendszer automatikusan aktiválja a Sávelhagyásra figyelmeztető rendszert, mely a kormánykerék enyhe vibráltatásával és egy ikon felvillantásával figyelmeztet a veszélyhelyzetre. Ha lassan vagy egyáltalán nem reagál, a Sávtartási segítség extra nyomatékot biztosít ahhoz, hogy könnyebben visszasorolhasson az Ön sávjába. A technológia, mivel autópályákhoz és hasonló többsávos utakhoz lett tervezve, automatikusan kikapcsol 65 km/h-s sebesség alatt, de manuálisan is kiiktatható.

 

 

Könnyű parkolás és kiállás

Az Aktív ki-/beparkolást segítő automatika különböző technológiákat ötvöz, így nem csupán beáll a kinézett párhuzamos parkolóhelyre. Legújabb technológiáink már a kiállást is segítik, sőt a merőleges parkolást is lehetővé teszik, csak hátramenetbe kell raknia autóját. Emellett természetesen a rendszer jelzi, ha bármelyik oldalról akadály gátolná a parkolást.

 

 Ford Kuga - Kamera

Egy mindig előre tekintő kamera

Egy apró, a visszapillantó tükör belsejében elrejtett kamera figyeli folyamatosan az autó előtti utat. Ennek segítségével a rendszer képes felismerni a különböző közlekedési táblákat, sávjelzéseket és más járművek fényforrásait. Az Elülső kamera-rendszer a következő technológiákhoz szükséges: Sávtartási segítség, Éberségfigyelő rendszer, Automatikus ködfényszóró, Táblafelismerő rendszer.

 

 Ford Kuga - Táblafelismerő

Nem kerüli el tábla a figyelmét

A Táblafelismerő rendszer minden közlekedési jelzést észrevesz. A műszerfali kijelzőn megjelenő, dinamikusan változó ikon figyelmezteti az előzést tiltó és sebességkorlátozó táblákra.

 

 Ford Kuga - Éberségfigyelő

Az Éberségfigyelő rendszer észreveszi, ha fárad

Az Éberségfigyelő rendszer folyamatosan figyeli az Ön vezetési stílusát, és ha fáradtság okozta abnormalitást vesz észre, azonnal jelzi a műszerfalon felvillanó kis ikonnal, mely pihenést javasol az Ön számára.

 

 Ford Kuga - Automatikus fényszóró

Automatikus fényszóróval mindent lát, anélkül, hogy bárkit elvakítana

Az éjszakai vezetés elengedhetetlen kelléke az Automatikus fényszóró, amely lejjebb veszi fényszórójának erejét, ha szembejövő forgalmat érzékel, majd visszakapcsol eredeti fényerejére. Így nem zavarja meg a szembejövőket autónk erős fénye. Az Automatikus fényszóró a Sávelhagyásra figyelmeztető rendszerrel együtt igényelhető extra.

 

 Ford Kuga - Kanyarkövető fényszórók

Lásson be minden kanyart

Az Adaptív, intelligens fényszóró rendszer (dinamikus LED fényszórókkal) automatikusan alkalmazkodik az útviszonyokhoz, legyen akár nappal vagy sötét éjszaka. A Vakításmentes távolsági fényszórók pedig arról gondoskodnak, hogy még kanyarban se zavarjuk meg a szembejövő vezetőket autónk erős fényével.

 

 Ford Kuga - Tolatókamera

Könnyebb tolatás…

Oszlopok, padok, alacsony falak… Bármi is bújik meg autója mögött, a tolatókamera megmutatja. A tolatáskor automatikusan bekapcsoló rendszer a műszerfalon elhelyezett képernyőn mutatja meg az Ön mögötti területet, és virtuális segédvonalaival könnyíti meg még a legnehezebb parkolást is.

 

 Ford Kuga - Navigáció

A beépített navigáció megkönnyíti útját

A beszédvezérléses SYNC 3 és a 8 hüvelykes érintőképernyő részeként az új Ford Kugában vadonatúj, beépített navigációs rendszert talál, DAB audióval. A rendszer valós időben reagál a forgalom sebességére és állapotára, hogy a lehető legpontosabb információkkal lássa el Önt.

 

 Ford Kuga - Parkolóradar

A parkolóradar segítségével pofonegyszerű a parkolás

A járműve és a különböző akadályok közti távolság megbecsléséhez nyújt segítséget a parkolóradar. Ha a radar valami akadályt észlel, hangjelzéssel hívja fel a figyelmet rá, mely egyre erősebb lesz, ahogy közeledik az objektumhoz.

 

 Ford Kuga - Holttérfigyelő

A tükrök azt is látják, amit Ön nem

A Holttérfigyelő rendszer segítségével könnyebben válthat sávot. A Fordja oldalán elhelyezett radarok folyamatosan figyelik az Ön holtterét és egy narancssárga jelzőfénnyel hívják fel a figyelmet az Ön által nem látható tereken áthaladó autókra. A Holttérfigyelő rendszer újdonsága a Keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer.

 

 Ford Kuga - Forgalomfigyelő

Vegyen észre minden járművet

Ha épp parkolóhelyéről tolat kifelé, és nincs megfelelő rálátása a forgalomra, a Keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer (amely a Holttérfigyelő rendszer része) hangjelzéssel figyelmezteti az Ön által nehezen érzékelhető járművekre. A rendszer egy jelzőfényt is felvillant az érkező forgalomnak megfelelő oldali visszapillantó tükrön.

 

Ford Kuga - Visszagurulásgátló 

Segítség az emelkedőn való induláshoz

A Visszagurulásgátló rövid ideig megfékezi az autót, hogy ne guruljon hátra, mikor egy emelkedőn felfelé elindul. A rendszer 2,5 másodperccel tovább fékezi az autót, hogy Önnek több ideje legyen a fékről a gázpedálra helyezni a lábát.

Teljesítmény

Elsöprő teljesítmény, meglepő takarékossággal

Lenyűgöző teljesítmény és pontosság, kiváló üzemanyag-takarékosság és széndioxid-kibocsátás: az új Kugában mindez megtalálható, egy mérnöki remekműbe csomagolva.

 

 Ford Kuga - Banzinmotor

Nagyobb erő, nagyobb teljesítmény

Az új Kugát az 1,5 l-es benzinmotor hajtja, amely 120, 150 és 182 LE-s változatban is kapható. A motor biztosítja a szokványos 1,6 l-es benzinmotortól elvárt teljesítményt, azonban ezt csupán 6,2 l/100 km-es* fogyasztással és 143 g/km-es* CO2-kibocsátással párosítja. A direkt üzemanyag-befecskendezés, a turbófeltöltés és a változó szelepvezérlés összhatásának köszönhetően az autó villámgyors, könnyen kezelhető, lenyűgöző vezetési élményt biztosít.

*Ford teszteredmények (elsőkerék-meghajtású, kéziváltós, 150 LE-s változattal).

 

 Ford Kuga - Dízel motorok

Dízelmotor-választék

Inkább a dízelt választaná? Mind a 1,5 l-es, mind a 2,0 literes TDCi dízelmotorral felszerelt járműveink a legújabb technológiát használva készültek, hogy hatásosabban biztosítsák az erőt és a nyomatékot, miközben minimalizálják az károsanyag-kibocsátást. A 1,5 literes TDCi 120 lóerős, míg a 2,0 literes TDCi 150, vagy akár 180 lóerőt biztosít.

 

 Ford Kuga - Euro6-os motorok

A motor, amely a legszigorúbb követelményeknek is megfelel

Bármelyik motorváltozatot választja is, abban biztos lehet, hogy teljesíti az Euro 6-os követelményeket. Ez a benzines motoroknál azt jelenti, hogy kevesebb mint 1 g/km a szénmonoxidot, 0,1 g/km hidrokarbont és 0,06 g/km nitrogén-oxidot bocsát ki.*

* A direkt befecskendezéses autókra igaz.

 

 Ford Kuga - Manuális váltó

Gyors, manuális sebességváltás

A hatsebességes manuális váltó nagy nyomatékot tesz lehetővé és könnyű, gördülékeny sebességváltást biztosít. Ráadásul az üzemanyag-takarékosságban is segít: egy kijelző mutatja a műszerfalon, mikor a legoptimálisabb sebességet váltani.

 

 Ford Kuga - Automata váltó

Ford PowerShift: gyors és üzemanyag-takarékos sebességváltás

Élvezze egyszerre az automata váltók kényelmét és a manuális váltók kezelhetőségét: ez a fejlett, hatsebességes váltó előre kiválasztja a következő fokozatot, így nem veszít a lendületből váltás közben sem. Az eredmény: villámgyors, gördülékeny sebességváltás.

 

 Ford Kuga - Kormányról vezérelhető váltó

Gyors sebességváltás automata váltóval is

Az általában csak prémium sportautóknál elérhető automata kormányváltó elérhető az új Kuga hatsebességes automata és PowerShift váltós változatánál is. Váltson egy ujjmozdulattal, mint az igazi versenyzők! Ráadásul így biztonságosabban tud kanyarodni is, hiszen a váltó a kormánykeréken található, így el sem kell engednie.

Kényelem

Miért ilyen jó az új Kugával utazni?
Mert minden részlete a kényelemről szól.

Az új Kugán minden az Ön igényei szerint lett kialakítva. Szóval csak dőljön hátra, és élvezze az utazást, amíg intelligens technológiák egész sora dolgozik azon, hogy semmi oka ne legyen panaszra.

 

 Ford Kuga - Érintőképernyő

Fejlett, kézhasználat nélküli technológia

Ford SYNC 3 Beszédvezérléssel és Érintőképernyővel: irányítsa a zenelejátszást, indítson és fogadjon hívásokat egyszerű beszédparancsokkal! Lejátszhatja az USB-s eszközén lévő zenéket, vagy az MP3-lejátszóján, iPodján lévő albumokat, de meghallgathatja a telefonján lévő zenéket is Bluetooth® kapcsolaton keresztül. A rendszer még az üzeneteit is képes felolvasni. Persze irányíthatja a 8"-es érintőképernyővel is, ahol használhatja a mobiltelefonokon, tableteken már megszokott ujjmozdulatokat. A csúcstechnológiás információs és szórakoztató rendszer támogatja az Applink, az Apple Car és az Android Auto használatát is.

 

 Ford Kuga - Napfénytető

Hatalmas panorámatető a világosabb, tágasabb belső térért

Az új Kuga extraként elérhető, luxus, kétrészes panorámatetője billenthető és el is húzható a hátsó tető alá, így még fényesebb, még tágasabb térérzetet biztosít. Míg a tető természetes fényárral árasztja el az autót, addig az üveg megvédi az autóban ülőket az UV-sugárzástól, és megakadályozza, hogy az autó felmelegedjen. A tető egyetlen gombnyomással, elektromosan elsötétíthető.

 

 Ford Kuga - Kormányfűtés

Melegen tart a hűvös napokon is

Válassz a bőrüléseket a vezető- és utasoldali ülésfűtéssel, hogy igazán kényelmesen utazhasson! Az igazán hideg napokon pedig nagyon hasznos a fűthető kormánykerék is.

 

 Ford Kuga - Jégmentesítés

Quickclear: tiszta szélvédő gyorsan

Ez az intelligens megoldás segít, hogy a fagyos téli reggeleken is gyorsan elindulhassunk. Csak nyomja meg a gombot, és az ultravékony fűtőszálak máris jégtelenítik és párátlanítják a szélvédőt, valamint az ablaktörlőket. A rendszer másodpercek alatt működik, még 0 fok alatt is.

 

 Ford Kuga - Intelligens ablaktörlők

Az ablaktörlők az eső erősségéhez igazodnak

Az Esőérzékelős automata ablaktörlők érzékelik a szélvédőn lévő nedvességet, és automatikusan beállítják, milyen sebességgel kell mozogniuk. A beállításuk során hat érzékenységi fokozat közül választhatunk. Ez a funkció extraként, az automatikus fényszórókkal együtt érhető el.

 

 Ford Kuga - Kézifék

Gombnyomásra működő rögzítőfék

A klasszikus kézífék a múlté: itt az intelligens, Elektronikus kézifék. Csak nyomja meg a középkonzolon található gombot, és kész is! Ez a megoldás nemcsak kényelmes, hanem helytakarékos is.

 

 Ford Kuga - HiFi

Minőségi hangzás

A Ford SYNC 3 kiváló minőségű hangrendszere kivételesen tiszta hangzást biztosít az autóban. Az extraként elérhető, DAB rádióval felszerelt Sony rendszer pedig még különlegesebb élményt biztosít.

Tesztek

Piaci tesztek

Összegyűjtöttük a modellről írt leghasznosabb teszteket,
hogy önnek már ne kelljen!

 

Totalcar - Miért bántanád, ami működik?

Lefulladni a botlábú kezdő vezetők sem fognak a dízel Kugával: óvatosan engedve a kuplungot a fordulatot simán felszökik 1500-ig, négyes alapjáraton pedig rendesebb emelkedőkön is felmászik. Amúgy sem éreztem sehol erőtlennek – autópályán és az osztrák hegyekben kanyarogva is volt benne mindig tartalék.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Autónavigátor - Keveset kér, sokat nyújt

Izgalmas is tud lenni. A kétliteres 120 lóerős motort váltó 1.5-össel szerelt Kugával közlekedni kellemes. Semmi kerregés, vagy bántó zajok a motortérből, egyszerű morajlás hallatszik csak, még az autó mellett állva is. Elégnek éreztem a 120 lóerőt, igaz, sem összkerékhajtást, sem automataváltót nem kapott a tesztautó. A hatfokozatú kézivel könnyedén mozog, kuplungemelésre emeli a fordulatszámot, így araszolni sem teher. 

Tovább a teljes cikkre -->

 

Autópult - Csúcsformában

Kuga még nem volt ennyire jó – a kijelentést ezúttal háromszorosan támasztja alá a Ford tesztautónk képében. Egyrészt a középkategóriás SUV megújult, felfrissült kiadásban érkezett szerkesztőségünkhöz, ráadásul rögtön a legdrágább hajtáslánccal. A hab tetején, cseresznyeként pedig a luxus felé kacsintgató, kényeztető lehetőséggel megtömött Vignale verzió áll.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Vezess.hu - Okosabb, kényelmesebb

A Ford Kuga második generációja 2013-ban mutatkozott be. Elődjéhez képest 8 centit nyúlt az autó, miközben alacsonyabb és keskenyebb is a karosszériája, belseje sokkal tágasabbá vált, csomagtartója pedig érezhetően, 80 literrel bővült az első generációs modelléhez képest. A 2016-os ráncfelvarrás már közel sem lett ennyire mélyreható. Kintről leginkább az amerikai modellek stílusát idéző markáns, hatszögletű hűtőmaszk a leglényegesebb változás, frissek a kanyarkövető és automata funkcióval is rendelhető első lámpatestek is, amelyekben LED-es nappalifény-betét található, illetve formailag frissültek a hátsó lámpák is.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Autónavigátor - Vezettük az új Ford Kugát, hóban is

Az Edge-re hajazó frontot, egy új motort, valamint friss infotainment-rendszert kapott a Ford Kuga. Bevezetésének része egy túra Athéntól Európa legészakibb pontjáig, Nordkappig. Mi Finnországban vittük bő 400 kilométeren.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Totalcar - Nagy SUV teszt

 

Kapcsolat

Érdeklődik a jármű iránt? Kipróbálná?

Kérjen ingyenes visszahívást,
vagy hívjon minket a +36 1 7766 500-as telefonszámon!


Szalonunkban megtekinthető autók

Visszahívjuk?

+36

* A megadott telefonszámot nem használjuk fel későbbi, marketing célú megkeresésre.