Ford Galaxy

Áttekintés

Az utazás új értelmet nyer

Variálható ülései akár hét személynek is elegendő helyet kínálnak.

Az új, EasyFold motoros ülésemelő funkció lehetővé teszi az ülések gombnyomásra történő fel- és lehajtását.

Bőven van hely kinyújtózni és pihenni, a remekül kigondolt és kivételesen kényelmes utastérben élvezni fogja az utazás minden egyes kilométerét.

Ha nagyra értékeli a prémium minőséget, az elegáns, mégis modern kialakítást, és a csúcstechnológiát, akkor váltson a Ford Galaxy-ra, és élvezze a rendelkezésre álló tér szabadságát!

 

 Ford Galaxy - Gombnyomásra mozgó ülések

Könnyedén, gombnyomásra lehajtható ülések

Az innovatív, új EasyFold rendszer lehetővé teszi a második üléssor lehajtását egyetlen gombnyomásra. Az utolérhetetlen kényelmet biztosító, gombnyomásra működő EasyFold és a motoros ülésemelő funkciók felgyorsítják a nagyobb csomagok bepakolását, mivel a harmadik üléssor felemelhető vagy leengedhető.

 

 Ford Galaxy - Tetőablak

A hatalmas panorámatető világosabb és tágasabb érzetet biztosít

A Galaxy extra felszereltsége a fényűző, kétrészes, üveg panorámatető, amely nyitáskor dönthető vagy becsúsztatható a hátsó tető alá, és világos, szellős belső teret biztosít. A tető beengedi a természetes fényt, míg a napfényvisszaverő üveg a bent ülőket megvédi a hőtől és a káros UV-sugárzástól. Az elektronikus működtetésű napellenző lehetővé teszi a tető gombnyomásra történő eltüntetését vagy megjelenítését.

Vezetési élmény

Teljesítmény és irányítás biztos kézben

Precízen beállított első és hátsó felfüggesztés, a karosszéria speciális kialakítása és intelligens vezetési technológiák egész sora.

Amint beül a Galaxy volánja mögé, élvezni fogja a vezetés kényelmét és könnyű, pontos kezelhetőséget minden helyzetben.

 

 Ford Galaxy - Összkerékhajtás

Magabiztos vezetés változékony körülmények között

Rendelkezésére áll az Intelligens összkerékhajtás (AWD), amely meghatározza a különféle nedves, száraz vagy épp jeges terepviszonyok által megkövetelt tapadást, kanyarodási egyensúlyt és reagálóképességet. Az intelligens technológia az igényeknek megfelelően az elülső vagy a hátsó kerekekre is képes meghajtást juttatni. Ez az „igény szerinti nyomatékot” biztosító rendszer pedig kivételes kezelhetőséget és jobb hatékonyságot nyújt.

 

 Ford Galaxy - Osztott kamerakép

Mindkét oldalon látja, mi közeledik

A jármű elején egy apró és diszkrét kamera osztott képet biztosít a többfunkciós képernyőn, így a vezető egyaránt láthatja a járműveket, a kerékpárosokat és a gyalogosokat. Ez az extraként kapható új műszaki megoldás felbecsülhetetlen a keskeny parkolóhelyről való kiaraszoláskor, vagy rosszul belátható, forgalmas útra kihajtáskor.

 

 Ford Galaxy - Parkolási asszisztens

Stresszmentes be- és kiparkolás

Különféle műszaki megoldásaival az Aktív parkolást segítő rendszer a párhuzamos parkolóhelyekre való bekormányozásnál többre is képes. A Kiparkolási segéddel (POA) a parkolóhely elhagyásakor is segít. A Merőleges beparkolási rendszer (PPA) képes érzékelni, hogy a hely elegendő-e az autó számára, majd képes elvégezni a betolatást. A Parkolási oldalérzékelő segéd (SPA) figyelmeztet az esetleges oldalsó akadályokra is.

 

 Ford Galaxy - Intelligens szervó

Minden helyzetben megfelelően reagáló szervokormány

Az Elektromos szervo (EPAS) a kormányzást a sebesség és a körülmények szerint automatikusan szabályozza. Alacsony sebességen a rendszer a kormánymozdulatot könnyebbé téve fokozza a manőverezhetőséget. Nagy sebességnél, amikor finomabb kormánymozdulat szükséges, felkeményíti a kormánymozgást. Az új, kisodródásszabályzóval felszerelt EPAS figyeli az oldalszelet és az egyéb vezetési feltételeket, miközben az aktív rázkódásszabályzó csökkenti a kormánykerék esetleges nem kívánt rázkódását.

 

 Ford Galaxy - Visszagurulás-gátló

Biztosabb vezérlés az emelkedőn történő elinduláskor

A Visszagurulás-gátló lejtőn induláskor átmenetileg megakadályozza a vissza- vagy előregurulást. A rendszer működésének alapja, hogy a fékrendszerben 2,5 másodperccel tovább tartja fenn a nyomást, ezzel pedig akkor is uralma alatt áll járműve, amikor lábát a fékről a gázpedálra helyezi. A rendszer csúszós felületen való megálláskor és induláskor is hasznos.

 

 Ford Galaxy - Felfüggesztés

Továbbfejlesztett felfüggesztés a felülmúlhatatlan vezethetőségért és kezelhetőségért

A teljesen új, továbbfejlesztett, több lengőkaros hátsó felfüggesztés és a kiváló McPherson rugóstagú első felfüggesztés nagyszerű kormányozhatóságot és vezetésminőséget garantál. Ennek köszönhetően az autó minden útviszony mellett gyors reakcióidővel rendelkezik.

 

 Ford Galaxy - Adaptív tempomat

Adaptív tempomat

Az Adaptív tempomattal Ön egyszerűen csak kiválasztja a kívánt sebességet, a rendszer pedig segít azt megtartani. Amennyiben a beépített radarérzékelő egy másik járművet észlel Ön előtt, lelassítja az autót az előre beállított távolság megtartásához. Amint szabad az út, a rendszer ismét felgyorsít az Ön által kiválasztott sebességre.

Teljesítmény

Teljesítmény és hatékonyság tökéletes kombinációja

Benzines vagy dízel hajtás? Bármelyiket is választja, a fejlett mérnöki munka és az intelligens technológia meggyőző teljesítményt és lenyűgöző üzemanyag-hatékonyságot tesz lehetővé.

 

 Ford Galaxy - EcoBoost motor

EcoBoost: kompromisszumok nélküli teljesítmény és hatékonyság

A kiemelkedő teljesítmény és gazdaságosság érdekében mindkét választható EcoBoost benzinmotor egyesíti a közvetlen üzemanyag-befecskendezés és a turbófeltöltés előnyeit.

Az új, 1,5 literes EcoBoost benzinmotor a forradalmi EcoBoost termékcsalád új tagja, amely alacsonyabb károsanyag-kibocsátás és meggyőző 6,5 liter / 100 km-es üzemanyag-hatékonyság mellett is 160 LE-s teljesítményt ad le.

A 2,0 literes EcoBoost motor teljesítménye impozáns: 240 LE. A speciálisan beállított hangterelőnek köszönhetően a jellegzetes motorhangot nagy gázadáskor az utastérben is élvezheti.

 

 Ford Galaxy - Dízel motorok

Különféle választható dízelmotorok

Jobban szereti a dízelt? A továbbfejlesztett, 2,0 literes TDCi négy teljesítményben áll rendelkezésre: 120, 150, 180 és bi-turbo 210 LE. Mindegyik motor a legmodernebb műszaki megoldásokkal fokozza a teljesítményt, a nyomatékot és a gazdaságosságot, kevesebb károsanyag-kibocsátás mellett.
2.0L TDCi diesel engine for extra power and maximum efficiency

 

 Ford Galaxy - Automata váltó kormány kapcsoló

Sebességváltó a kormányon: gyors automata váltási lehetőség

A rendszerint csak csúcskategóriás sportautókon megtalálható, kormányról vezérelhető automata váltó a teljesen új, 6-sebességes automata váltó és a PowerShift váltó esetén egyaránt elérhető. Ez a versenypályára termett műszaki megoldás gyors, erőfeszítés nélküli gombnyomássá egyszerűsíti a sebességváltást. Mivel a sebességváltó fülek a kormánykeréken találhatók, kanyarodás közben is hatékonyan lehet váltani.

 

 Ford Galaxy - Gazdaságos üzemmód

Intelligens információs rendszer a hatékonyabb vezetésért

Az innovatív Ford EcoMode rendszer folyamatosan figyeli, hogy vezetési stílusa milyen hatással van a fogyasztásra. A rendszer analizálja a sebességet, a váltásokat, a fékezést és a gázpedál kezelését, valamint a rövid és hosszú utak számát. A szoftver ezután tanácsokkal szolgál, hogy miként csökkentheti a fogyasztást.

 

 Ford Galaxy - Kézi sebességváltó

Háromféle hatsebességes váltó

A Galaxy esetén három különféle váltó választható. A 6-sebességes manuális váltó nagy nyomaték kezelésére képes, és lágy, pontos váltást tesz lehetővé. A 6-sebességes automata váltó szintén nagy nyomaték kezelésére képes, és gondosan beállított váltási pontjaival maximális teljesítményt és hatékonyságot nyújt. Választható továbbá az összkerékmeghajtás mellett a 6-sebességes Ford PowerShift is.

 

 Ford Galaxy - Akkumulátor töltés

Hatékonyabb akkumulátortöltés

A hagyományos rendszerekkel ellentétben az Intelligens visszatöltő rendszer csak akkor tölti az akkumulátort, amikor arra tényleg szükség van, nem minden gyorsításkor. Így további üzemanyagot spórolhat meg, és tovább csökkentheti a károsanyag-kibocsátást.

 

 Ford Galaxy - Automata váltó

Ford PowerShift váltó. Gyors és üzemanyag-takarékos

Az automata sebességváltó kényelmét és a manuális váltó irányíthatóságát egyszerre biztosítja ez a fejlett, hatsebességes sebességváltó. Előre kiválasztja Önnek a következő sebességet, így váltásnál nem veszít a teljesítményéből. A PowerShift villámgyors, zökkenőmentes sebességváltása a vezetést simábbá teszi, és eközben üzemanyagot takarít meg, valamint csökkenti a CO2-kibocsátást egy hagyományos automatához képest.

 

 Ford Galaxy - Start-stop rendszer

Alacsonyabb fogyasztás az Auto Start-Stop rendszernek köszönhetően

Közlekedési lámpánál vagy dugóban leálláskor az üresbe tett autó motorját a rendszer képes automatikusan leállítani, az alapvető funkciók, a fényszórók, a klíma, a rádió és a Ford SYNC rendszer tápellátásának megőrzése mellett. Ha ismét lehet haladni, csak lenyomja a kuplungot, majd egyesbe teszi az autót, illetve automata váltó esetén egyszerűen megnyomja a gázt, és a motor be is indul. Az Auto Start-Stop különösen városi forgalomban hasznos, ahol (városi üzemben) akár 10%-kal is képes csökkenteni a fogyasztást.

Kényelem

Dőljön hátra és élvezze az utazást

Kényelem, elegancia és a letagadhatatlan érzés, hogy első osztályon utazik.
Íme a Ford Galaxy. Üdvözöljük a fedélzeten.

 

Ford Galaxy - Masszázsülések 

A testet jobban megtámasztó ülések, ha kell, még masszíroznak is

A vezető és az első utas üléséhez választható az új, sokoldalúan variálható, úgynevezett Multi-Contour ülés. Ez a szükséges helyeken biztosítja a test számára a jobb alátámasztást, és még frissítő masszírozásra is képes, például egy hosszú utazás alkalmával. A Multi-Contour ülések klímavezérléssel is kaphatók, így még a tökéletes hőmérsékletük is beállítható.

 

 Ford Galaxy - Sebesség segéd

Segít a sebességkorlátozás betartásában

Az Intelligens sebességbeállító segéd (ISA) a sebesség helyes megválasztását segíti, hogy a vezető az utat figyelhesse. Elsőként a Közlekedésitábla-felismerő (TSR) kamera (bekapcsolása esetén) automatikusan érzékeli az érvényes sebességkorlátozást, majd ennek megfelelően szabályozza a maximális sebességet.

 

 Ford Galaxy - Indítás gombnyomásra

Indítsa autóját egyetlen gombnyomással!

Mostantól nem szükséges kulcsot használnia. A motor indításához egyszerűen meg kell nyomnia a Ford Power indítógombot a kuplung (automata autók esetén a fék) lenyomása közben.

 

 Ford Galaxy - Automata klíma

Az ideális hőmérséklet beállítása

A nagy teljesítményű fűtő- és légkondicionáló (HVAC) rendszer melegen vagy hűsen tart. A kétzónás klímarendszer (amely a Trend és a Titanium modelleknél alaptartozék) lehetővé teszi a hőmérséklet-szabályozást a vezető és az elülső utas számára. A kiegészítő HVAC-opció segítségével a tökéletes hőmérséklet még a harmadik sorban ülő utasok számára is kiválasztható, így ők is kényelmesen utazhatnak.

 

 Ford Galaxy - Csomagtérajtó

Kézhasználat és erőkifejtés nélkül nyitható és zárható hátsó ajtó

Ha a keze tele van, és a Galaxy érzékeli a jármű KeyFree kulcsának közelségét, lábát egyszerűen a hátsó lökhárító alatt elhúzva automatikusan nyithatja-zárhatja a hátsó ajtót.

 

 Ford Galaxy - Kulcsmentesség

Kulcsmentes, tehát problémamentes megoldás

A Ford KeyFree rendszer anélkül teszi lehetővé az autó kinyitását és bezárását, hogy a kulcsot ki kellene vennie a zsebéből vagy táskájából. Ezzel az extrával sok zavaró helyzet elkerülhető, ha tele kézzel érkezik autójához.

 

 Ford Galaxy - MyKey

Gondmentes autómegosztás MyKey®alkalmazásával

A Ford MyKey® rendszerrel beállítható a sebességkorlátozás, illetve a biztonságiöv-használatra figyelmeztető jelzés, sőt még a hangrendszer hangereje is. Ennek a megoldásnak köszönhetően aggodalom nélkül átengedheti autóját barátjának vagy családtagjának, hiszen a Ford MyKey® kulcsra rámenthetők a kívánt korlátozások. A korlátozás nélküli „admin” kulcsot megtarthatja, és igény esetén abból, valamint a korlátozott kulcsból is tarthat egynél többet.

 

 Ford Galaxy - Jégtelenítés

Gyors jégtelenítés - Quickclear technológia

Az ügyes kis funkció segítségével pillanatok alatt jégtelenítheti szélvédőjét a fagyos reggeleken. Az ultravékony fűtőszálak egyetlen gombnyomásra, azonnal felhevülnek, és jégtelenítik, ködmentesítik, párátlanítják szélvédőjét, valamint segítenek kiolvasztani az ablaktörlőket is. A rendszer másodpercek alatt jégteleníti a szélvédőt még akkor is, ha a hőmérséklet 0 fok alatt van.

 

 Ford Galaxy - Érintőképernyő

Ford SYNC 2. Speciális, kézhasználat nélküli és érintőképernyős megoldások

A következő generációs Ford SYNC 2 lehetővé teszi a mobiltelefon és az MP3-lejátszó vezeték nélküli csatlakoztatását. A zenelejátszás, a telefonálás, a navigáció és a klíma egyszerű és értelemszerű beszédhang-parancsokkal vagy a 8-hüvelykes érintőképernyővel szabályozható.

  

Ford Galaxy - EasyFuel 

Ford Easy-Fuel rendszer téves tankolás elleni védelemmel ellátott funkcióval

Ez a rendszer szinte lehetetlenné teszi a rossz üzemanyag betöltését, mivel a nem megfelelő töltőpisztolyt egyszerűen nem lehet bedugni a töltőnyílásba. A Ford Easy-Fuel tanksapka nélküli rendszernek köszönhetően nem kell többé piszkos tanksapkát sem megfognia!

 

 Ford Galaxy - HiFi rendszer

Hifi hangzás

A kilenc hangszórós hangrendszer a Ford SYNC 2 normál tartozéka, amely az autóban mindenütt kivételesen tiszta hangzást biztosít. Az extraként rendelhető Premium rendszerben megtalálható a DAB rádió is, továbbá a rendszer magasabb szintű hallásélményt biztosít, és 12 db Sony hangszórót tartalmaz.

Tesztek

Piaci tesztek

Összegyűjtöttük a modellről írt leghasznosabb teszteket, hogy önnek már ne kelljen!

 

Totalcar - Családi csapatós csatahajók

Amilyen erővel húsz évvel ezelőtt berobbantak a nagy egyterűek a köztudatba, olyan sebességgel ereszt le most a lufi. A Ford mégis két autót indít az erősen leszűkült versenybe, a Galaxyt és az S-maxot, amelyek a magyar piac jelentőségének megfelelően, némi spéttel már itthon is kaphatók.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Autónavigátor - Jó, de még a CSOK sem elég rá

Végy bőséggel teret, adj hozzá jókora vezethetőséget, végül bolondítsd meg jó adag kényeztetéssel - ilyesmi az új Ford Galaxy receptje. Jól sikerült.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Vezess.hu - Nem facelift, tényleg új!

Erősen veszélyeztetett faj manapság Európában az egyterű (más néven MPV, Multi Purpose Vehicle). A szabadidőautók (SUV-k, hobbiterepjárók) szép lassacskán kiszorították őket természetes fészkelőhelyeikről, a családi házak garázsaiból. Még talán a taxisok kedvenceként találkozhatunk velük viszonylag nagy számban. Hiába, aki az autójából él és elsősorban gazdasági megfontolásokból választ típust, tudja, hogy a nagy kerék, az emelt hasmagasság, a magasra húzott orr csupán a fogyasztást növelő, értelmetlen hatásvadászat a tereppel, mit tereppel: még földúttal sem nagyon találkozó XXI. századi autók esetében.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Vezess.hu - Van olyan jó, mint egy Francia?

Igazán praktikus, jól használható kisbuszokat eddig főként a franciáktól kaptak a nagycsaládosok. De most itt az új Ford Galaxy is!

Tovább a teljes cikkre -->

Kapcsolat

Érdeklődik a jármű iránt? Kipróbálná?

Kérjen ingyenes visszahívást,
vagy hívjon minket a +36 1 7766 500-as telefonszámon!


Visszahívjuk?

+36

* A megadott telefonszámot nem használjuk fel későbbi, marketing célú megkeresésre.

Szeretne értesülni ha olcsóbb ez az autó?


* Feliratkozásával elfogarja adatkezelési szabályzatunkat.