Ford Focus ST

Áttekintés

A modell gyártása megszűnt.
Érdeklődjön készleten lévő modelljeinkről kollégáinknál!

Pályán tesztelt teljesítmény!

Kimagasló üzemanyag-hatékonyság, fejlett technológia és élvonalbeli formatervezés: az új Focus ST mindezt egyben, egy adrenalinnal átitatott csomagban kínálja.

Feltűnő, új külsejével, valamint áramvonalas és kifinomult utasterével ez a valaha készített legjobb Focus ST.

 

Ford Focus ST - Sportos beltér

Ez az új generációs modell figyelemreméltó új technológiák egész sorával örvendezteti meg vezetőjét és utasait. A Ford SYNC 2 hangvezérléssel és 8-hüvelykes érintőképernyővel például lehetővé teszi, hogy az autó navigációját, valamint szórakoztató és klímarendszerét beszédhanggal vagy érintéssel vezérelje.

 

Ford Focus ST - Motorok 

A világszínvonalú motorok választéka tökéletes egyensúlyt teremt a teljesítmény és az üzemanyag-hatékonyság között. Rendelhető 2,0 literes, 250 lóerős benzinmotorral, vagy – a Focus ST sorozatnál elsőként – erőteljes, 185 lóerős dízelmotorral.

Vezetési élmény

Ragadja meg a kormányt, vegye át az irányítást!

Intelligens technológiák, átgondolt tervezés, igazi mérnöki precizitás rejlik a Focus ST kormánya mögött. Így akkor sem kell levennie a szemét az útról, ha épp a zenéi között válogat, vagy kíváncsi, milyen üzenetei érkeztek, esetleg telefonálnia kell.

 

 Ford Focus ST - Sportfelfüggesztés

Versenyautós sportfelfüggesztés

A továbbfejlesztett, sportosabb felfüggesztésnek, valamint teljesen újragondolt keresztstabilizátornak köszönhetően alacsonyabbra került a karosszéria, így a súlypont közelebb van az úthoz. Ez még pontosabb kanyarodást tesz lehetővé.

 

 Ford Focus ST - Elektromos szervó kormány

Manőverezés és közlekedés erőfeszítések nélkül

Az Elektromos szervokormány (EPAS) parkoláskor nagyobb, autópályán haladva pedig kisebb rásegítést és precízebb irányítást biztosít.

 

 Ford Focus ST - ESP rendszer

Irányítson biztos kézzel kanyarodás közben is!

Az új Focus ST (a háromlépcsős Elektronikus menetstabilizáló, az ESP részeként) egy Elektronikus átmeneti stabilizáló nevű új műszaki megoldást alkalmaz. Ez a rendszer elemzi a jármű stabilitását és a vezető viselkedését, így képes reagálni és beavatkozni sávváltáskor, valamint előzéskor is, ha szükséges. Ennek köszönhetően az autó mindig biztonságosan irányítható marad.

 

 Ford Focus ST - Kanyarstabilizátor

Jobb kezelhetőség – kanyarodni élmény!

Az Elektronikus nyomatékvektor-szabályzó biztosítja a kerekek tapadását azzal, hogy az útfelületnek és a vezetési körülményeknek megfelelően kiegyenlíti az első kerekekre jutó motornyomatékot. Így a Focus ST-t magabiztosan és pontosan irányíthatjuk még akkor is, ha kanyarodás közben lépünk a gázpedálra.

 

Ford Focus ST - Dízelmotor

Teljesítményre tervezve

Az új Focus ST dízelmotorja 185 lóerős, forgatónyomatéka 400 Nm, míg a benzinmotor 250 lóerős 345 Nm forgatónyomatékkal. Ezért új motorrögzítési pontokat terveztek kifejezetten azért, hogy ezt az erőt zökkenőmentesen, az első kerekek kivételes tapadásával lehessen átvinni még erőteljes gyorsítás esetén is.

 

 Ford Focus ST - Érintőképernyő

A legújabb kézhasználat nélküli technológia

A Ford SYNC 2 hangvezérléssel és érintőképernyővel egy fejlett szórakoztató és információs rendszer, amely extraként 8”-es, színes érintőképernyőt is kínál. Ez a nagy felbontású kijelző az olyan fő funkciók irányítását könnyíti meg, mint a telefon használata, a hang vagy éppen a légkondicionáló beállítása. A rendszer hangparancsokkal és érintéssel is irányítható.

 

 Ford Focus ST - Holttérfigyelő

Észreveszi azokat a járműveket, amelyeket Ön esetleg nem

A Keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer egy teljesen új technológia, amely mostantól része a Holttérfigyelő rendszernek. Amennyiben Ön kitolat valahonnan, és korlátozottan láthatja a forgalmi helyzetet, a Keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer észleli a közeledő járműveket, és figyelmeztető hangot ad ki. A technológia a külső visszapillantó tükrön található lámpák segítségével fénnyel is jelez, bal vagy jobb oldalon, attól függően merről érkezik másik jármű.

Teljesítmény

Erős, de üzemanyag-takarékos

A mindennapi használatra tervezett és épített teljesítményautót, a Focus ST-t egy 2,0 literes 250 lóerős EcoBoost benzinmotor vagy az új, 2,0 literes, 185 lóerős TDCi motor hajtja.
Mindkettő kompromisszumok nélkül ötvözi a teljesítményt és a hatékonyságot. Így Ön egyszerre élvezheti a megfizethető fenntartási költségeket és a Focus ST kivételes erejét.

 

 Ford Focus ST - EcoBoost motorok

Tapasztalja meg az EcoBoost motort

Turbófeltöltés, ikerfüggetlen, variálható vezérműtengelyi időzítés, nagy nyomású közvetlen üzemanyag-befecskendezés: a 2,0 literes, 250 lóerős EcoBoost benzinmotor (az 5-ajtós modellben) mindezek segítségével mindössze 6,5 másodperc alatt gyorsít 100 km/h sebességre, és 248 km/h (korlátozott) csúcssebességre képes. A kis tömegű alumíniummotor ultragyors reagálású és kiemelkedően hatékony: váltójával nagy ütemű gyorsulást tesz lehetővé, és akár már 2000-es fordulatszámon leadja maximális nyomatékát.

 

Ford Focus ST - Dízel motorok 

Dízeles teljesítmény

A 2,0 literes,185 lóerős TDCi az 5-ajtós Focus ST modellt 8,1 másodperc alatt gyorsítja 100 km/h sebességre, és tovább, a 217 km/h (korlátozott) csúcssebességig. A csúcsteljesítményt 3500-as fordulatszámnál adja le, a 400 Nm-es nyomaték 2000–2750 fordulatszám között érhető el. Ez a nyomaték a sebességfokozaton belül lenyűgöző gyorsulást és nagy teljesítményt biztosít alacsony fordulatszám mellett. 6. fokozatban 80-ról 120 km/h-ra (50-ről 75 mp/h-ra) mindössze 9,7 mp alatt felgyorsíthat.

 

 Ford Focus ST - Automata váltó

Feláras extraként választható 6-fokozatú automata sebességváltó

A versenypályák sportos tempóját idéző megoldás a 6-fokozatú Powershift automata váltó. A segítségével igazán élvezetesen használhatja az ST motorjában rejlő rendkívüli erőt. Minden esetben az adott motorhoz alakítjuk, így ez a Powershift váltó a maga két kuplungjával jelentősen eltér a hagyományos, 3-fokozatú váltóktól. Ez a megoldás gyors sebességváltást tesz lehetővé, jelentős forgatónyomaték-vesztés nélkül. A kormányra szerelt kapcsolóknak köszönhetően pedig le sem kell vennie a kezét a kormánykerékről ahhoz, hogy sebességet váltson, így az irányítás mindig az Ön kezében maradhat.

 

 Ford Focus ST - ECO mód

Segítség a hatékonyabb járművezetéshez

Az innovatív Ford EcoMode rendszer folyamatosan figyeli, hogy vezetési stílusa milyen hatással van a fogyasztásra. A rendszer analizálja a sebességet, a váltásokat, a fékezést és gázadást, valamint a rövid és hosszú utak számát. Az intelligens szoftver ezután tanácsokkal szolgál, hogy miként csökkentheti a fogyasztást.

 

 Ford Focus ST - Start-stop rendszer

Alacsonyabb fogyasztás az Auto Start-Stop rendszernek köszönhetően

Amikor a Focus ST piros lámpánál vagy dugóban vesztegel, az Auto Start-Stop automatikusan leállítja a motort (fenntartva az alaprendszerek, például a szellőzés, a rádió és a Ford SYNC tápellátását). Amikor készen áll a továbbhaladásra, akkor egyszerűen csak nyomja ki a kuplungot, tegye egyesbe a váltót, és a rendszer újraindul.

 

 Ford Focus ST - Manuális váltó

Továbbfejlesztett váltó

A továbbfejlesztett, hatsebességes kézi sebességváltó kifejezetten az ST-hez készült, és az ST modellekben található motorokhoz illeszkedik. A speciális áttételek maximális energiát biztosítanak minden sebességváltáskor. De nemcsak a sportos autózás szerelmesei találják meg a számításaikat: az alsó fokozatok a kényelmes tempóban autózást ugyanúgy lehetővé teszik, mint a hajmeresztő gyorsulást. A hatodik fokozat áttétele pedig teljesen a Focus ST-hez lett igazítva, így optimális teljesítményt nyújt, mégis üzemanyag-hatékonyan működik.

 

 Ford Focus ST - Akkumulátor töltés

Töltse hatékonyabban az akkumulátorát!

A hagyományos rendszerekkel ellentétben az Intelligens visszatöltő rendszer csak akkor tölt rá az akkumulátorra, amikor arra az akkumulátornak szüksége van, nem minden gyorsításkor.

 

 Ford Focus ST - Intelligens hűtőrács

Jobb aerodinamika a gazdaságosabb működésért

Lassú haladásnál az önszabályozó hűtőrács a motor hűtése érdekében nyitva tartja a szellőzőt, míg felgyorsulás után automatikusan lezárja, így fokozva az aerodinamikát és az üzemanyag-hatékonyságot. Hosszú távon ez a technológia számottevő különbséget jelent.

 

 Ford Focus ST - Sebességváltó asszisztens

Üzemanyag-takarékosabb sebességváltások

Egy, a műszerfalon világító nyíl, a Sebességváltásra figyelmeztető lámpa (GSI) mondja meg Önnek, hogy mikor váltson sebességet a maximális üzemanyag-hatékonyság érdekében. Ez egy egyszerű, de hatékony módszer az utazás gazdaságosabbá tételére.

Kényelem

Intellingens megoldások, nagyobb kényelem

A Focus ST minden apró részlete az utasai kényelmét szolgálja. Ez kiemelten fontos szempont volt az autó tervezésénél.

Minden kényelmi funkció és ehhez kapcsolódó technológiai megoldás azért került az autóba, hogy megkönnyítse az életünket, így nincs is más dolgunk, mint hátradőlni, és élvezni az autó kivételes teljesítményét.

 

 Ford Focus ST - Multikormány

Egy kormánykerék, amely mindent a vezetője kezébe ad

Az új, háromküllős kormánykereket ergonómiailag kifejezetten a Ford Focus ST-hez tervezték. Minden gomb és vezérlőelem kézre esik, és a kormány elhelyezkedése a műszerfal használhatóságát és láthatóságát egyaránt javítja.

 

 Ford Focus ST - Okos tárolók

Ügyes megoldás az okos készülékek tárolására

A központi konzol helyet biztosít az okostelefonoknak és egyéb mobil eszközöknek. USB-csatlakozó biztosít rajta csatlakozási és áramellátási lehetőséget, valamint egy gumilap segíti az eszközök stabil elhelyezését.

 

 Ford Focus ST - Kulcs nélkül

Kulcsmentes, tehát problémamentes megoldás

A Ford KeyFree Kulcsnélküli nyitó- és indítórendszer lehetővé teszi, hogy anélkül zárja le vagy nyissa ki az autóját, hogy a kulcsát elő kellene vennie a zsebéből vagy a táskájából: tökéletes abban az esetben, amikor tele van a keze.

 

 Ford Focus ST - Indítás gombnyomásra

Indítsa autóját egyetlen gombnyomással!

Mostantól nem szükséges kulcsot használnia. A motor indításához egyszerűen nyomja meg a Ford Power indítógombot a kuplung (automata kocsik esetén a fék) lenyomása közben!

 

 Ford Focus ST - MyKey rendszer

Autóját nyugodt szívvel kölcsonadhatja a MyKey® alkalmazásával

A Ford MyKey® rendszert úgy tervezték, hogy Ön nyugodt maradhasson akkor is, ha autóját kölcsönadja valakinek. Egyszerűen helyezze a kulcsot a gyújtáskapcsolóba, indítsa be az autót, majd az utasítások szerint programozza rá a kulcsra a kívánt korlátozásokat. Például meghatározhatja a maximális haladási sebességet, beállíthatja a biztonságiöv-emlékeztetőt, de még akár a hangrendszer maximális hangerejét is megadhatja.

 

 Ford Focus ST - Automata ablaktörlők

Esőhöz igazodó automatikus ablaktörlők

Az Esőérzékelős automata ablaktörlők azonnal működésbe lépnek, amint nedvességet érzékelnek a szélvédőjén, majd beállítják a sebességüket, hogy megbirkózzanak bármivel, amit az időjárás Önre zúdít. Ezenfelül hat érzékenységi szint közül választva határozható meg az is, milyen összegyűlt csapadékmennyiségre induljon az ablaktörlés.

 

 Ford Focus ST - Elektromos visszapillantó

Önvédelemre képes külső visszapillantók

A véletlen káresemények elkerülésére a motoros tükrök parkoláskor automatikusan befelé hajlanak. Behajtva az elegáns, beépített irányjelzőt is védik.

 

 Ford Focus ST - EasyFuel

Ford Easy-Fuel rendszer az egyszerű tankolásért

Ez a hasznos rendszer szinte lehetetlenné teszi, hogy rossz üzemanyagot tankoljon, mert a nem megfelelő töltőpisztolyt egyszerűen nem lehet a töltőnyílásba helyezni. A Ford Easy-Fuel Tartálysapka nélküli rendszernek köszönhetően a piszkos tanksapka miatt sem kell többé aggódnunk.

 

 Ford Focus ST - Jégtelenítés

Gyors jégtelenítés – Quickclear technológia

Ennek a praktikus funkciónak a segítségével pillanatok alatt jégtelenítheti szélvédőjét a fagyos reggeleken. Önnek csak meg kell nyomnia egy gombot, és a rendszer másodpercek alatt jégteleníti a szélvédőt – még akkor is, ha a hőmérséklet 0 fok alatt van.

Tesztek

Piaci tesztek

Összegyűjtöttük a modellről írt leghasznosabb teszteket,
hogy önnek már ne kelljen!

 

Vezess.hu - A szimpatikus vadbarom

Jó, persze, hogy az RS az igazi szupersztár sport-Focus. De az ST sem amolyan pótlék ám csupán! Aki nagyon erős és gyors élményautót keres, amely családi járműnek is használható, és nem akar végképp elviselhetetlenül kőkemény rázkódással meg túlontúl is nagy erővel nekivágni minden kirándulásnak a nagyihoz, jó helyen keresgél, ha egy ST-re kezd alkudni!

Tovább a teljes cikkre -->

 

Totalcar - Ha kell a sportdízel, itt van még egy!

Azannyát! -szólaltam meg hangosan a pályanapunkon, amikor a Mansell-kanyarban hátulról megérkezett egy Focus, és féktávon kicsit keresztben csúszva, belül elment nekem. A következő kanyarbejáratnál minimális karosszériadőléssel, de négykerék-drifttel féktávon úgy elfordult, hogy tényleg csak pislogtam.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Aztómotor - Színe-java

Vidéken feltűnő a Focus ST kombi tesztautó, Budapesten a legtöbben taxinak nézik. Aki nem sajnálja a második pillantást, annak a fekete felnik, a szokatlanul nagy méretű légterelők és a középen kivezetett dupla kipufogó árulkodhatnak arról, hogy itt most nem a tipikus flottaautót látja. Nem is a megszokott forró változatról van szó, hiszen a motorháztető alatt 2,0 literes dízelmotor dolgozik.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Autópult - A sötét oldal csábítása

Vannak olyan napok, amikor egy fárasztó műszak után kiengednénk a gőzt, vagy éppen egy kis izgalomra vágyunk az unalmas hétköznapokon. Egy autórajongó számára ilyenkor nincs is jobb gyógymód, mint tövig taposni a gázpedált. Ehhez persze a legjobb társ egy vérbeli sportautó lehet, ugyanakkor nem mindenki vágyik folyamatos adrenalin-fröccsökre, ráadásul ez a kategória igencsak nagy lemondásokra kényszeríti az embert. Ennek orvoslására találták ki a sportkompaktokat, amelyeknek egyik büszke képviselője járt nemrég szerkesztőségünkben: a frissített Ford Focus ST.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Autópult - Szerethető paradoxon

Amatőr sportoló vagyok, de hétköznapi életet élek. Fontos nekem a külső, de a belső értékeket is szem előtt tartom. Sokkal keményebbnek mutatom magam, mint amilyen valójában vagyok. Egy 2-literes turbódízel egység tart életben, de a külvilág felé igyekszem ezt letagadni. Puttonyt hordok a hátamon, hogy az összes csomagom beférjen, ha szükség van rá. Egy Ford Focus ST vagyok.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Autónavigátor - Családi Mustang?

Dízelmotoros kombiként sokaknak fura a Ford Focus ST, ami akár még automata váltós is lehetne. És még így is a legtökösebb kompakt kombi.

Tovább a teljes cikkre -->

Kapcsolat

Érdeklődik a jármű iránt? Kipróbálná?

Kérjen ingyenes visszahívást,
vagy hívjon minket a +36 1 7766 500-as telefonszámon!


Visszahívjuk?

+36

* A megadott telefonszámot nem használjuk fel későbbi, marketing célú megkeresésre.