Ford Edge

Ajánlatok

Új Ford Edge modellek kiemelt árelőnnyel, akár azonnali átadással!

Miért várna hónapokat új autójára?
Válasszon akár azonnal elvihető, egyedi felszereltségű Ford Edge modelljeink közül és találja meg álmai autóját, most kiemelt árelőnnyel!

Áttekintés

Modern és kifinomult

Az új Ford Edge a SUV termékcsaládunk büszkesége.

Bivalyerős, mégsem pazarló.
Első ránézésre látszik, hogy nem akármilyen autóról van szó. 
A legmodern technológiákkal felszerelve, így pedig még különlegesebb. 

Merész, magabiztos külsejével az új Ford Edge bárkit könnyen levesz a lábáról. 
Elszánt és céltudatos - olyan, mint Ön!

Fedezze fel az új Ford Edge-et!

 

 Ford Edge - Adaptív kormányzás

Adaptív kormányzás

Ezzel az innovatív technológiai megoldással még nehéz helyzetekben is magabiztosan irányíthatja az autóját.

A rendszer utazás közben folyamatosan vizsgálja a körülményeket és azt, ahogy a sofőr irányítja járművét. Mindezt azért, hogy menet közben optimalizálhassa a a kormányzási mechanizmust, tehát azt, milyen érzékenyen reagáljon a kormány a vezető mozdulataira.

Így alacsony sebességnél, például parkoláskor, az Adaptív kormányzás a járművet fordulékonyabbá, könnyebben kormányozhatóvá teszi, amikor pedig gyorsabban halad, felkeményíti a kormányzást, hogy akkor is könnyebben, biztonságosabban kanyarodhasson.

Kisebb erőkifejtés, élvezetesebb vezetés.

 

Ford Edge - Aktív zajszigetelés 

Aktív zajkioltó rendszer

Az Aktív zajkioltó rendszer beméri, majd megszünteti az olyan zavaró hanghatásokat, mint például a motorzaj.

A rendszer képes megkülönböztetni a nem kívánt és a hasznos hangokat, így csak azokat szűri ki, amit kell. Minden mást pedig tisztán hallhatóvá teszi, hogy Ön jobban élvezhesse a zenét vagy a beszélgetést.

Persze a csend szerelmesei is nyugodtan hátradőlhetnek, ezentúl csak a vezetésre kell majd koncentrálniuk.

Vezetési élmény

Modern, könnyed, innovatív

A Ford Edge számos innovatív műszaki megoldást kínál. Annyira praktikusak, hogy néhányuk rövidesen már nélkülözhetetlennek fog tűnni.

Minden technológiai megoldás azért dolgozik, hogy Ön a vezetésre és az útra koncentrálhasson.

 

 Ford Edge - Adaptív kormányzás

Élvezetesebb vezetés, kevesebb erőfeszítéssel

Az Adaptív kormányzásnak köszönhetően minden helyzetben könnyedén, erőlködés nélkül manőverezhet, még parkoláskor is.

Ennek az innovatív technológiának köszönhetően alacsonyabb sebességnél, például parkolóhelyre való beálláskor kevesebb kormánymozdulat szükséges a kerekek elfordításához. Nagyobb sebességnél azonban automatikusan beáll a megszokott kormányműáttétel, és a kormány ellenállása kényelmes, jól érezhető lesz.

A rendszer Sport üzemmódba is kapcsolható. Ilyenkor gyors és kanyargós utakon haladva jobban reagáló, sportosabb kormányzást tesz lehetővé.

 

 Ford Edge - Hangvezérlés

Technológia, amit hangparancsokkal irányíthat

A Ford SYNC 2 lehetővé teszi, hogy egyszerű hangparancsok, illetve egy 8"-es, színes érintőképernyő segítségével irányítsa a telefonját, a zenelejátszást, a navigációt és a klímaberendezést.

Éhes? Csak mondja, hogy "I'm hungry", és máris megjelenik a helyi éttermek listája vagy a Michelin Guide, így nemcsak éttermet választhat, hanem akár asztalt vagy szállást is foglalhat.

Az USB-modemnek köszönhetően még Wi-Fi kapcsolat is elérhető az autóban. A Ford Vészhelyzeti asszisztens pedig baleset esetén nyújt hatékony segítséget: képes automatikusan segítséget hívni.

 

 Ford Edge - Összkerékhajtás

Magabiztos vezetés változékony körülmények között is

Az intelligens összkerékhajtás (AWD) képes arra, hogy beállítsa a különféle útviszonyoknak megfelelő kanyarodási egyensúlyt és reagálóképességet, így nedves, száraz vagy épp jeges úton is biztonságosan autózhat. Ráadásul a szituációnak megfelelően tudja hajtani az elülső vagy a hátsó kerekeket. Így ez az „igény szerinti nyomatékot” biztosító rendszer biztonságos és erőfeszítés nélküli vezetést és kivételes irányíthatóságot nyújt vezetőjének.

 

 Ford Edge - Adaptív fényszórók

Végre a kanyarokban is jól láthat

A Adaptív LED fényszórók pontos és intenzív fényt biztosítanak, mindig az adott útviszonyoknak és a vezetési helyzetnek megfelelően. A nappali menetfény rutinfeladat a számára, a hagyományos villogó indexlámpát pedig LED-es futófényből álló csík váltja fel, ami egyértelműbb, jobban látható jelzést ad. Emellett Vakításmentes országúti fényszóró automatikusan beállítja magát úgy, hogy a többi vezetőt ne zavarja. Az új fényszórók az utat is követik, így a kanyarokban is jobb látási viszonyokat biztosítanak."

 

 Ford Edge - Kamera

Mindkét oldalon látja, mi közeledik

A jármű elején található apró, diszkrét kamera osztott képet továbbít a többfunkciós képernyőre, ahol a vezető a mindkét irányból érkező járműveket, kerékpárosokat és gyalogosokat láthatja. Ez a műszaki megoldás felbecsülhetetlen értékű, ha keskeny parkolóhelyről szeretnénk kiállni, vagy rosszul belátható, forgalmas útra akarunk kihajtani.

 

 Ford Edge - Tábla felismerés

Látja azokat a jelzőtáblákat is, amelyeket Ön nem

Mindegy, hogy az út mellett vagy felette vannak a jelzőtáblák, hogy állandóak vagy ideiglenesek, a Táblafelismerő rendszer azonosítja őket. A sebességkorlátozás vagy az előzni tilos jelzés megjelenik a műszerfalon is. A figyelmzetetés mindig a legújabb jelzést jeleníti meg.

 

 Ford Edge - Sávtartás figyelő

Modern rendszer a könnyebb sávtartásához

A Sávtartási segítség elülső kamerája pásztázza az utat, hogy érzékelje az esetleges véletlen sávelhagyást. A rendszer ilyenkor a kormánykerék vibrálásával jelez Önnek, és egy vizuális értesítést is megjelenít. Ha Ön túl lassan reagál, vagy egyáltalán nem cselekszik, a Sávtartási segítség kormányrásegítéssel támogatja Önt, így biztonságosan visszatérhet a megfelelő sávba. A technológiát többsávos utakra (például autópályákra) tervezték, tehát automatikusan kikapcsol 65 km/h alatt, de természetesen manuálisan is kikapcsolható.

 

 Ford Edge - Adaptív tempomat

Adaptív - tempomat - sebességtartó automatika

Az Adaptív sebességtartó automatika a rendszer segít megtartani az Ön által kiválasztott sebességet. Amennyiben a beépített radarérzékelő egy másik járművet észlel Ön előtt, lelassítja az autót az előre beállított távolság megtartásához. Amint pedig szabad az út, a rendszer felgyorsít az Ön által kiválasztott sebességre.

Az Adaptív sebességtartó automatika részét képező Távolságfigyelő feladata figyelmeztetni a vezetőt, ha véletlenül túlságosan megközelítené az előtte haladó járművet.

 

 Ford Edge - Sebesség asszisztens

Segítség a sebességkorlátozás betartásában

Az Intelligens sebesség asszisztensr feladata a sebességtúllépés veszélyének csökkentése, hogy Ön még inkább az útra fókuszálhasson. Bekapcsolása után a Táblafelismerő rendszer kamerája érzékeli az érvényes sebességkorlátozást, majd a rendszer ennek megfelelően automatikusan szabályozza a maximális sebességet.

 

 Ford Edge - Holttérfigyelő

Tükrök, amelyek azt is látják, amit Ön nem

A Holttérfigyelő rendszer (BLIS) a jármű mindkét oldalán elhelyezett radarérzékelőkkel segít a biztonságosabb sávváltásban. Ha a rendszer egy másképp nem látható járművet észlel, akkor a megfelelő oldali visszapillantóban narancssárga figyelmeztető fényt jelenít meg.

 

 Ford Edge - Keresztforgalom figyelő

További segítség tolatáskor

Egy új műszaki megoldás, a Keresztforgalomra figyelmeztető rendszer parkolóhelyről való kitolatáskor érzékeli a közeledő járműveket. Ha közeledik valami, akkor a megfelelő oldali visszapillantón figyelmeztető hang- és fényjelzést ad.

 

 Ford Edge - Visszagurulásgátló

Biztosabb vezérlés az emelkedőn történő elinduláskor

A Visszagurulásgátló lejtőn induláskor átmenetileg megakadályozza a vissza- vagy előregurulást. A rendszer működésének alapja, hogy a fékrendszerben 2,5 másodperccel tovább tartja fenn a nyomást, ezzel pedig akkor is uralma alatt áll járműve, amikor lábát a fékről a gázpedálra helyezi. A rendszer csúszós felületen való megálláskor és induláskor is hasznos.

 

 Ford Edge - Utánfutó stabilizátor

Az utánfutó egy vonalban tartása a járművel

Az Utánfutó stabilizátor funkció érzékeli az utánfutó kilengését, és lecsökkenti a jármű sebességét, hogy a vontatás szabályozottabbá váljon. A rendszer a motor nyomatékának csökkentésével és a kerekeken lévő féknyomás fokozatos növelésével lassítja le a járművet.

 

 Ford Edge - Kanyar stabilizátor

Biztonságos kanyarodás

A Nyomatékvektor-szabályzás az úttest felületének és a vezetési körülményeknek megfelelően kiegyenlíti a motornyomatékot az első kerekek között. A másodpercenként százszor működő rendszer 33-szor gyorsabb, mint egy szempillantás. Ez pedig a kanyarban történő gyorsításkor nagyobb tapadást és rendkívül precíz kezelést tesz lehetővé.

 

 Ford Edge - Elektromos szervó

Minden helyzetben megfelelően reagáló szervokormány

Az Elektromos szervokormány automatikusan alkalmazkodik a haladási sebességhez és a körülményekhez. Alacsony sebességen a rendszer a kormánymozdulatokat könnyebbé téve segíti megtartani az irányíthatóságot. Nagy sebességnél, amikor finomabb kormányzás szükséges, felkeményíti a kormánymozgást. A Drift Control technológia figyeli az oldalszelet és az egyéb vezetési feltételeket is.

Teljesítmény

Erős

Az átgondolt tervezés, az intelligens mérnöki munka és a modern aerodinamika ötvözésével a Ford Edge a teljesítőképesség, az üzemanyag-hatékonyság és a precíz kezelhetőség tökéletes egyensúlya.

 

 Ford Edge - Felfüggesztés

Továbbfejlesztett felfüggesztések a tökéletes vezetési élményért és a precíz kezelhetőségért

A teljesen új, modern, hátsó felfüggesztés és a kiváló McPherson első felfüggesztés nagyszerű kormányozhatóságot és különleges vezetési élményt garantál.
A hihetetlen kezelhetőséget biztosító rendszert kifejezetten az Edge rendhagyó magasságához és szélességéhez, valamint különleges teljesítményéhez állították be.

 

 Ford Edge - Dízel motor

Dízelmotor csúcstechnológiával

A modern 2,0 literes TDCi motor két lehetőséget kínál: 180 LE és 210 LE bi-turbó. Mindkét változat a legkorszerűbb műszaki megoldásokkal maximalizálja a teljesítményt, a nyomatékot és a gazdaságosságot, mindezek mellett is odafigyelve a károsanyag-kibocsáts csökkentésére.

  • 180 LE, 400 Nm nyomaték, 5,8 l / 100 km. CO2: 149 g/km.
  • 210 LE, 450 Nm nyomaték, 5,8 l / 100 km. CO2: 149 g/km.

A bi-turbó motor két turbófeltöltővel ér el nagyobb teljesítményt és hatékonyságot.
Alacsony sebességnél az elsődleges turbó működése biztosítja a szükséges nagyobb nyomatékot, ha például egy kereszteződésből forgalmas útra fordul rá.

A másodlagos turbó nagyobb sebességnél lép működésbe, például egy lassú jármű előzésekor.
Mindemellett a bi-turbó motor az utasteret is gyorsabban befűti, mint a hagyományos motor. Mérsékli az alkatrészek elhasználódását, fokozza az üzemanyag-hatékonyságot, valamint hideg reggeleken elősegíti a gyorsabb indulást.

 

 Ford Edge - Manuális sebességváltó

Gyors, manuális sebességváltás

A 6-sebességes manuális váltó nagy nyomaték kezelésére képes, valamint könnyű, gyors és pontos váltást tesz lehetővé. Ráadásul a műszerfalon lévő ikon arra is figyelmeztet minket, mikor a legoptimálisabb váltani, így még tovább növelhető az üzemanyag-hatékonyság.

 

 Ford Edge - Automata váltó

Ford PowerShift váltó: gyors és üzemanyag-takarékos

Ötvöztük az automata váltók kényelmét a manuális váltók nyújtotta irányíthatósággal. Ez a modern, hatfokozatú váltó előre kiválasztja a következő sebességet a vezető helyett, így váltásnál a jármű nem veszít a lendületéből. A PowerShift villámgyors, zökkenőmentes sebességváltása a vezetést simábbá teszi, és eközben üzemanyagot takarít meg, valamint csökkenti a CO2-kibocsátást is egy hagyományosautomata váltóhoz képest.

 

 Ford Edge - Kormány váltó

Sebességváltó a kormányon: élvezze a gyors, automata sebességváltást!

A rendszerint csak csúcskategóriás sportautókon megtalálható kormányról vezérelhető automata váltó elérhető az új, 6-sebességes automata váltó és a PowerShift váltó esetén is. Ez a versenypályákra tervezett műszaki megoldás gyors, erőfeszítés nélküli "gombnyomássá" egyszerűsíti a sebességváltást. Mivel a sebességváltó kezelő szervei a kormánykeréken találhatók, kanyarodás közben is könnyedén lehet váltani.

 

Ford Edge - Start-stop rendszer 

Alacsonyabb fogyasztás az Auto Start-Stop rendszernek köszönhetően

Közlekedési lámpánál vagy dugóban leálláskor az üresbe tett autó motorját a rendszer képes automatikusan leállítani, természetesen az alapvető funkciók mint a fényszórók, a klíma, a rádió és a Ford SYNC működtetése mellett. Ha ismét lehet haladni, csak nyomja le a kuplungot, majd tegye egyesbe az autót, illetve automata váltó esetén nyomja le a gázpedált, és a motor máris beindul. Az Auto Start-Stop különösen városi forgalomban hasznos, ahol a nagy forgalomban akár 10%-kal is képes csökkenteni a fogyasztást.

 

 Ford Edge - Akkumulátor

Töltse hatékonyabban az akkumulátort!

A hagyományos megoldásokkal szemben az Intelligens visszatöltő rendszer csak akkor tölt rá az akkumulátorra, amikor arra szükség van, és nem minden gyorsításkor. Így további üzemanyagot takaríthat meg, és tovább csökkentheti a károsanyag-kibocsátást.

 

 Ford Edge - Hűtőrács

Jobb légellenállás a gazdaságosabb autózásért

Lassú haladáskor az Aktív hűtőrács megnyitja a szellőzőnyílást, hogy hűtse a motort, majd gyorsabb haladáskor lezárja, így javítja az autó légellenállását és takarékoskodik az üzemanyaggal.

 

 Ford Edge - Légellenállás

Kisebb légellenállás, nagyobb hatékonyság

Az Edge egyik zseniális design újítása az ú.n. Első légfüggöny. Az első lökhárító külső szélei átvezetik a forgó kerekeken a levegőt, ami a sárvédőnél távozik. A nagy sebességű levegő által a kerekek köré húzott „függöny” csökkenti a légellenállást, így fokozva mind a teljesítményt, mind az üzemanyag-hatékonyságot.

Kényelem

Nyugalmas, kényelmes, praktikus

A Ford Edge tele van praktikus megoldásokkal, amelyek biztosítják a vezető és az utasai számára kényelmes, pihentető és stresszmentes utazást.

 

 Ford Edge - Zajcsillapítás

Ennek a rendszernek köszönhetően még a saját gondolatait is hallhatja

Az Aktív zajcsillapító célja: elnyomni minden bosszantó zajt az utastérben.

A rendszer mikrofonokkal érzékeli és méri a pillanatnyi hanghullámokat. Eközben a vezérlőegység leválasztja a hallani kívánt hangokról – például a beszélgetés vagy a hangrendszer hangja – a felesleges zajokat.

A rendszer egy nem hallható „fehér zaj” kibocsátásával nyomja el az esetleges nemkívánatos zajokat, ezzel valós csendérzetet biztosít vezetés közben.

 

 Ford Edge - Kéz nélküli csomagtér nyitás

Kéz nélkül működtethető csomagtérajtó

Ha a keze tele van, de a KeyFree érzékelőjét magánál tartja, az új Ford Edge észleli Önt, így a lábát egyszerűen a hátsó lökhárító alatt elhúzva automatikusan nyithatja-zárhatja a csomagtérajtót.

Az ajtó működtethető a KeyFree segítségével vagy az autóban elhelyezett gombokkal is. A csomagtérajtó emelési művelete bármikor megszakítható, és az ajtó megáll.

 

 Ford Edge - Parkolási asszisztens

Stresszmentes be- és kiparkolás

Az Aktív parkolást segítő rendszer a párhuzamos helyekre történő beparkolásnál többre is képes. A Kiparkolási segéd a parkolóhely elhagyásában is segít. A párhuzamos és a merőleges parkolásnál a rendszer észleli, ha a jármű egy megfelelő parkolóhely mellett halad el, majd a járművet automatikusan bekormányozza, miközben a vezető (a képernyőn megjelenő utasítások és a hangjelzések szerint) csak a gázpedált, a sebességváltót és a féket kezeli.

 

Ford Edge - Tolatóradar 

Parkolóradar a nyugodtabb parkolásért

A parkolóradar segít megállapítani a jármű és az akadályok közti távolságot elöl és hátul egyaránt. Amikor a parkolóradar akadályt észlel, működésbe hozza a figyelmeztető hangjelzést, ami annál intenzívebben jelez, minél közelebb van az akadályhoz.

 


Ford Edge - Tolatókamera 

Könnyebb tolatni, ha látja, mi van az autó mögött

Oszlopok, rácsok, alacsony falak... A tolatókamera minden Ön mögött lévő tárgyat megmutat a középkonzolba épített kijelzőn, és automatikusan bekapcsol, amikor Ön hátramenetbe vált. A kijelzőn megjelenő virtuális segédvonalak segítségével akár a legkisebb helyekre is könnyen beállhat.

 

 Ford Edge - Nyomógombos kézifék

Nyomógombos kézifék

Az új, intelligens Elektronikus kézifék végleg felváltja a hagyományos megoldást. Mostantól egy középkonzoli kapcsolóval egyszerűen és biztonságosan behúzható a kézifék. A beltér megnövelése mellett ez a funkció a karbantartást is leegyszerűsíti, mert a kéziféket így ritkábban kell beállítani.

 

Ford Edge - Beltér 

Van hely kinyújtózni

A két sorban szellősen elhelyezett öt üléssel és a 60/40 arányban osztott hátsó üléssel a beltér minden utas számára bőséges helyet biztosít. A számos tárolóhely és a mély csomagtartó bőséges helyet biztosít az utasoknak, a csomagoknak, a háziállatoknak és a sportfelszerelésnek – vagy akár ezek mindegyikének is.

 

 Ford Edge - Hangulatvilágítás

A hangulatvilágítást saját stílusa, ízlése és hangulata szerint állíthatja be

Korszerű jégkék belső lámpák világítják meg az összes beltéri vezérlőszervet. Emellett a hét különféle színből kiválasztható hangulatlámpákkal az autó egyes részei világíthatók be, például a lábterek és a konzolon lévő pohártartók. Akár keverheti is ezeket a színeket, majd a MyColour (Saját színek) között elmentheti öt kedvenc beállítását.

 

 Ford Edge - Kulcsmentes rendszerek

Kulcsmentes, tehát problémamentes megoldás

A Ford KeyFree rendszernek köszönhetően anélkül nyithatja és zárhata az autót, hogy a kulcsot ki kellene vennie a zsebéből vagy elő kellene keresnie a táskájából. Ezzel az extrával sok kényelmetlenség elkerülhető, ha tele kézzel érkezik autójához.

 

 Ford Edge - MyKey

Gondtalan autókölcsönzés a MyKey® rendszerrel

A Ford MyKey® rendszerrel beállítható sebességkorlátozás, illetve biztonságiöv-használati figyelmeztető jelzés, sőt még a hangrendszer maximális hangereje is. Ennek a megoldásnak köszönhetően nem kell aggódnia, ha kölcsön akarja adni az autóját egy barátjának vagy egy családtagjának, hiszen a Ford MyKey® kulcsra ráprogramozhatók a kívánt korlátozások. Saját magának pedig megtarthat egy korlátozások nélküli, „rendszergazda” kulcsot, de persze akár több korlátozás-nélküli vagy programozott kulcsot is tarthat.

 

 Ford Edge - Napfénytető

A hatalmas panorámatető világosabb és tágasabb érzetet biztosít

Az Edge egyik extrája lehet a fényűző, kétrészes, üveg panorámatető, amely nyitáskor dönthető vagy becsúsztatható a hátsó tetőszakasz alá, ezáltal világos és szellős belső teret biztosít. A tető beengedi a természetes fényt, míg a napfényvisszaverő üveg a bent ülőket megvédi a hőtől és a káros UV-sugárzástól. Az elektronikus működtetésű napellenző lehetővé teszi a tető gombnyomásra történő kinyitását és bezárását.

 

 Ford Edge - Ülésfűtés

Melegen vagy hűvösen tart

Ha bőrüléseket választ, akkor a maximális kényelem érdekében elöl mind a vezetői, mind az utasülés fűtött, illetve klimatizált A hátul ülők szintén élvezhetik az ülésfűtést. A jármű vezetője számára pedig a jéghideg napokat a kormánykerékfűtés is segít elviselhetőbbé tenni.

 

 Ford Edge - Hifi

Hifi hangzás

A kilenchangszórós hangrendszer a Ford SYNC 2 tartozéka, és az autóban mindenütt kivételesen tiszta hangzást biztosít. A DAB rádiós, prémium Sony hangrendszer pedig 12 hangszórójával megnövelt, 390 W-os hangélményt nyújt.

Tesztek

Piaci tesztek

Összegyűjtöttük a modellről írt leghasznosabb teszteket,
hogy önnek már ne kelljen!

 

Totalcar - Edge-nek jó lesz

Mi a francot keres ez itt? - tettem fel magamnak a kérdést. Idegenül érezheti magát szegénykém, mint Rambo a Scalában. Egy másik kultúra küldötte érkezett hozzánk, kissé bumfordi, de mindenképpen látványos stílussal, viszont annyira nem találja el a céltáblát, hogy azt se tudni, hová céloz.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Vezess.hu - Barátságos behemót

Sportos, friss, elegáns ez az autó, és van elég machóság benne, hogy még néhány sárfolttól se veszítse el karizmáját. Mint egy márkás trekking-bakancs: menő, látszik, hogy nem volt olcsó, de az is, hogy valóban alkalmas a kemény használatra. Széles és magas a kocsi, de csapott fara, éles vonalai és arányos, 19-es vagy 20-as kerekei miatt nem tűnik terepjárónak, munkagépnek, inkább egy nagyon kigyúrt kompakt ötajtóst lát bele az ember.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Vezess.hu - Csak nekünk új

A Ford Edge meg sem próbálja letagadni származását, vonalaiban ott tükröződik az egész tengerentúli világ. Kissé szögletes, modern, de a LED-es nappalifény és a sok króm alól azért átütnek a konzervatív formák is. Az összkép azonban teljesen harmonikus, az Edge roppant látványos jószág.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Autónavigátor - Kanadai bálna SUV

Csupán kétféle motorral kapható az új Edge, mi az erősebbikkel, Sport felszereltségben próbáltuk. Ilyen kényelmes ülés pedig nem létezik!

Tovább a teljes cikkre -->

 

Autó-motor - Kritikus tömeg

Megállíthatatlanul zajlik a szabadidő-autók térhódítása, ez késztette a Fordot arra, hogy az Egyesült Államokban 2007-ben piacra dobott Edge szabadidő-autó második generációját elhozza kontinensünkre is. A gyári szakemberek hálásak azért, hogy megvárták a második generációt a piacra lépéssel, mert az előd belsejében az anyaghasználat kifejezetten amerikás volt, míg az újban a Mondeo/S-Max/Galaxy típusokkal való rokonság okán egészen jó minőséget produkáltak.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Autópult - Amerikai stílusban

Manapság egyre több gyártó alkalmazza a globális modellek stratégiáját, de hiába forgalmaznak egy-egy típust a világ szinte minden táján, egy-egy valóban mindenhol sikeres autót leszámítva az összesnek megvan a saját kiemelt vadászterülete. Ez a Ford Edge-ről is elmondható, hiszen kár lenne tagadni, az amerikaiak méretes SUV-ja nem elsődlegesen a hazai vásárlók számára készült, de ez nem jelenti azt, hogy itthon ne állná meg a helyét.

Tovább a teljes cikkre -->

Kapcsolat

Érdeklődik a jármű iránt? Kipróbálná?

Kérjen ingyenes visszahívást,
vagy hívjon minket a +36 1 7766 500-as telefonszámon!