Ford C-Max

Áttekintés

Ford C-MAX és Grand C-MAX

Egy család élete mindig... mozgalmas. A Ford C-MAX ezért olyan kivitelezésű, hogy vele minden utazás gondtalan.

A modell gyártása megszűnt.
Érdeklődjön készleten lévő modelljeinkről kollégáinknál!

Ford C-MAX

5 üléses C-MAX 

C-MAX: KÉNYELMES FÉRŐHELY ÖT SZEMÉLYNEK

Számos speciális, időt és fáradságot kímélő műszaki megoldás egy rugalmasan átalakítható és tágas családi autóban intelligensen elhelyezve. 

Elérhető kézhasználat nélküli csomagtérajtóval, amely akkor nyílik és záródik, ha lábfejét elhúzza a hátsó lökhárító alatt. Ez igen jól jön, ha tele van a keze.

 

Ford Grand C-MAX

5 vagy 7 üléses Grand C-MAX 

GRAND C-MAX: VARIÁLHATÓ FÉRŐHELY ÖT VAGY HÉT SZEMÉLY SZÁMÁRA 

Ha elsődleges a sokoldalúság, már meg is találta: ez a Grand C-MAX. A praktikus „folyosón” át jól megközelíthetők a hátsó ülések, és a rendkívül rugalmasan alakítható beltérnek köszönhetően minden szállítási igény kielégíthető.

Emellett a mindennapokat megkönnyítő egyedi funkciók, felszerelések és műszaki megoldások egész sorát élvezheti. Az aktív parkolást segítő rendszer például szűk helyeken gondtalan és kézhasználat nélküli parkolást tesz lehetővé.

Vezetési élmény

Fejlett műszaki megoldások az Ön szolgálatában

A technológiai megoldásoknak mindig konkrét célt kell szolgálniuk. A C-MAX és Grand C-MAX pedig biztosítja a kényelmet, a kapcsolattartást és a legnagyobb biztonságot. 

Fedezze hát fel az Önt szolgáló számos remek és könnyen használható technológiai megoldást.

 

 Ford C-MAX - Csomagtér ajtó nyitás

A csomagtérajtó automatikusan nyílik és csukódik

A kézhasználat nélküli hátsó ajtó rendkívül hasznos, ha tele kézzel érkezik. Ha magánál tartja (táskájában vagy zsebében) KeyFree kulcsát, lábát egyszerűen a hátsó lökhárító alatt elhúzva automatikusan nyithatja-zárhatja a hátsó ajtót.

 

 Ford C-MAX - SYNC

SYNC 3 – kézhasználat nélkül

Jelenleg a SYNC legmodernebb verziója a SYNC 3. A továbbfejlesztett hangparancsoknak és a kibővített funkcióknak köszönhetően ez a rendszer még gyorsabban és egyszerűbben használható. Az új kezelőfelületen a könnyebb kezelhetőség érdekében nagyobbak lettek a gombok, és a 8"-es érintőképernyő ezentúl az okostelefonokon és táblagépeken megszokott kézmozdulatok segítségével is irányítható. Az AppLink, az Apple CarPlay és az Android Auto funkcióknak köszönhetően pedig a SYNC 3 rendszer érintőképernyőjén az okostelefonról továbbított adatok is megjeleníthetők.

 

 Ford C-MAX - Parkolási asszisztens

A parkolást még könnyebbé tettük

Aktív parkolást segítő rendszer segít kézhasználat nélkül beparkolni párhuzamos helyekre, és megkönnyíti a parkolást a merőleges helyeken (például a parkolóházakban). A technológia érzékeli a teret, majd kormányoz, amíg Ön betolat. A Parkolási oldalérzékelő segéd figyelmeztet az esetleges akadályokra, míg az autó segít, hogy a szűk helyekről is könnyen kikormányozhassuk.

 

 Ford C-MAX - Tolatóradar

Érzékelők a stresszmentes parkolásért

A távolságérzékelők segítenek megítélni, milyen távolság van a jármű és a mögötte található tárgy között. Amikor az érzékelők valamit észlelnek, hangjelzéssel figyelmeztetik Önt, ami folyamatosan egyre intenzívebb, ahogy a tárgyhoz közeledik.

 

 Ford C-MAX - Fékrásegítés

Segíti a fékezést nagyobb sebességnél 

Az Aktív fékező rendszer egy innovatív új biztonsági szolgáltatás, amely akkor lép működésbe, ha Ön 50 km/h sebességnél gyorsabban közlekedik (például autópályán). A technológia RADAR segítségével vizsgálja az előttünk lévő utat, és ha lehetséges összeütközést érzékel, figyelmezteti Önt. Ha Ön nem reagál, a rendszer előkészíti a féket, majd megkezdi a fékezést, így segítve Önt a lassításban. 50 km/h alatt egy másik technológia siet a segítségére: Active City Stop. A két technológia együtt minden sebességnél megnyugtató fékezési támogatást biztosít.

 

 Ford C-MAX - Automata füles váltó

Gyors váltás egy ujjmozdulattal 

Az automata sebességváltóhoz kiegészítő opció a sportautó stílusú automata füles váltó. Ezzel a megoldással akár kanyarodás közben is egyszerűen, ujjheggyel válthat.

 

 Ford C-MAX - Automata sebességváltó

Ford PowerShift. Gyors és üzemanyag-takarékos 

Az automata sebességváltó kényelmét és a manuális váltó irányíthatóságát kombinálva ez a fejlett hatsebességes sebességváltó előre kiválasztja Önnek a következő sebességet, így váltásnál nem veszít a teljesítményéből. A PowerShift villámgyors, zökkenőmentes sebességváltása a vezetést sokkal simábbá teszi, és eközben üzemanyagot spórol, valamint csökkenti a CO2kibocsátást egy hagyományos automatával összehasonlítva.

 

 Ford C-MAX - Sávtartás-figyelő

Két speciális rendszer gondoskodik a sávtartásról 

A Sávtartás-segítő rendszer irányjelzés nélküli sávváltás észlelésekor kormányrásegítéssel nyújt támogatást. A sávelhagyásra figyelmeztető kiegészítő rendszer a jármű felfestéshez közelítő, nem szándékos kisodródását észlelve a kormány rezegtetésével és egy műszerfali figyelmeztető jel felvillanásával riaszt.

 

 Ford C-MAX - Adaptív tempomat

Adaptív tempomat

Az Adaptív tempomattal Ön kiválasztja a kívánt sebességet, és a rendszer segít azt megtartani. Amennyiben a beépített radarérzékelő egy másik járművet észlel Ön előtt, lelassítja az autót az előre beállított távolság megtartásához. Amint szabad az út, a rendszer felgyorsít az Ön által kiválasztott sebességre.

 

 Ford C-MAX - Éberség figyelő

Fáradt? A vezetőt figyelmeztető rendszer észre fogja venni

A vezetőt figyelmeztető rendszer folyamatosan figyeli a sofőr viselkedését, hogy kiszűrje a fáradtságra utaló jeleket. Ha a rendszer úgy érzékeli, hogy a vezetője nem elég éber, figyelmeztető ikon jelenik meg a kijelzőn, ami egy kis pihenést javasol. Ha a sofőr nem reagál a figyelmeztetésre, a rendszer megismétli egy hangjelzés kíséretében.

 

 Ford C-MAX - Tábla észlelés

Látja a vezető által esetleg nem látott táblákat

Akár az út mellett, akár felette vannak a jelzőtáblák, állandóan vagy ideiglenesen, a Jelzőtábla-felismerő azonosítja azokat. A sebességkorlátozás vagy előzési tilalom jelzése megjelenik a műszerfalon, és a jelzés minden újabb táblát követ.

 

 Ford C-MAX - Távolság-figyelő

Segít a biztonságos követési távolság betartásában 

A műszerfalon Távolságjelző található. Ez folyamatosan megjeleníti az előttünk lévő járműtől való távolságot, és egy színes ikonokkal ellátott jelzőlámparendszert jelenít meg az Ön által kiválasztott közelségi beállításoktól függően. A távolsági riasztás piros figyelmeztető jellel is jelez, ha túl közel kerül az elöl haladó jármű.

 

 Ford C-MAX - Bi-Xenon fényszórók

Intelligens fényszórók

A Bi-Xenon fényszórók egy fejlett, adaptív világítási rendszert tartalmaznak, amely okosan alkalmazkodik a vezetési körülményekhez. Az út jellegétől függően a technológia automatikusan négy különböző típusú fénynyaláb valamelyikét használja, hogy Önnek a lehető legjobb fényelosztást biztosítsa. A rendszer a kormánymozdulatokkal összhangban mozgó kanyarbevilágítást is tartalmaz.

 

 Ford C-MAX - Tolatókamera

Egyszerűbb tolatás

Oszlopok, kukák, alacsony falak... A tolatókamera minden Ön mögött lévő tárgyat megmutat a középkonzolba épített kijelzőn, és automatikusan bekapcsol, amikor Ön hátmenetbe vált. A kijelzőn megjelenő virtuális segédvonalak segítségével akár a legkisebb helyekre is beállhat.

 

 Ford C-MAX - Visszagurulás gátló

Biztosabb indulás emelkedőn is

A visszagurulás-gátló megakadályozza, hogy az autó visszaguruljon emelkedőn való indulásnál. A rendszer működésének alapja, hogy a fékrendszerben 2,5 másodperccel tovább tartja fenn a nyomást, ezzel pedig akkor is uralma alatt áll járműve, amikor lábát a fékről a gázpedálra helyezi.

 

 Ford C-MAX - Ütközésre figyelmeztető rendszer

Ütközésre figyelmeztető rendszer

Az Ütközésre figyelmeztető rendszer minden sebességtartományban észleli a mozgó objektumokat. Ha közeledő ütközésveszély alkalmával nem észleli a vezető reakcióját, akkor a műszerfalon látható riasztást és hallható figyelmeztető üzenetet ad, majd közepes erővel fékezni kezd.

 

 Ford C-MAX - Holttérfigyelő

Tükrök, amelyek azt is látják, amit a vezető nem

A holttérfigyelő rendszer (BLIS) segíti a biztonságosabb sávváltást. Ez annak köszönhető, hogy a RADAR érzékelők letapogatják a holttereket a jármű mindkét oldalán. Ha olyan járművet érzékelnek, melyet Ön nem lát, egy narancsszínű fény egyértelműen jelez a megfelelő oldali visszapillantó tükörben, és figyelmezteti Önt.

 

 Ford C-MAX - Keréknyomás ellenőrző rendszer

Korai figyelmeztetés a lapodosó kerékre 

Ha útközben egy kerék elkezdene veszíteni a nyomásából, akkor erre a keréknyomás-felügyelő rendszer a műszerfalon megjelenő ikonnal azonnal figyelmeztet. Így lehetőség nyílik a biztonságos megállásra, és a probléma elhárítására.

Teljesítmény

Figyelemre méltó teljesítmény

A C-MAX és Grand C-MAX erejét fejlett, nagy hatékonyságú motorcsalád biztosítja.

Benzin? Dízel? Ön dönt. A legkülönfélébb űrtartalmú és teljesítményű motorok közül biztosan megtalálja mindenki az igényeinek pontosan megfelelőt.

 

Ford C-MAX - EcoBoost

Hozza ki a maximumot motorjából

A forradalmi 1,0 literes, 3 hengeres EcoBoost benzinmotor 125 LE-t és Compact esetén 117, Grand esetén mindössze 110 CO2-kibocsátást ér el. Ez a teljesítmény egy hagyományos 1,6 literes motornak felel meg, csak hatékonyabb üzemanyag-felhasználás és alacsonyabb CO2-kibocsátás mellett. Negyedik egymást követő éve a „Nemzetközi Év Motorja”.

 

 Ford C-MAX - Dízel motor

Egy teljesen új dízel opció

A 1,5 literes TDCi teljesen új motor. Az alapjául szolgáló 1,6 literes TDCi motorral megegyező 95 LE alapszintű teljesítményt kínál, de növelt teljesítménye már 120 LE (115 LE helyett). Maximalizálja az üzemanyag-hatékonyságot és minimalizálja a károsanyag kibocsátást is. Ez a motor jelenleg 6 sebességes kézi váltós, valamint 120 lóerős, automata váltós kivitelben kapható.

 

Ford C-MAX - Hatékony dízel motor

Alacsony kibocsátású dízel teljesítmény 

A 2,0 literes dízelmotor is új: 150 LE automata váltóval és 6 sebességes kézi váltóval, illetve 170 LE automata váltóval.

 

Ford C-MAX - Nyomatékelosztás

Maximális kanyarodásvezérlés

A nyomatékelosztó rendszer az úttest felületének és a vezetési körülményeknek megfelelően kiegyenlíti a motornyomatékot az első kerekek között. A másodpercenként százszor működő rendszer 33-szor gyorsabb, mint egy szempillantás. Ez pedig a kanyarban történő gyorsításkor nagyobb tapadást és rendkívül precíz kezelést tesz lehetővé.

 

Ford C-MAX - Futómű

Finomabb vezethetőség 

A Control Blade több lengőkaros hátsó felfüggesztési rendszer biztosítja a sima vezetést és rendkívül precíz reakciót, az útról érkező intuitív visszacsatolást és a csendes vezetést még gyorsítás közben is.

 

Ford C-MAX - Start-Stop rendszer

Alacsonyabb fogyasztás az Auto-Start-Stop rendszernek köszönhetően

Amikor a C-MAX a piros lámpánál áll, vagy a dugóban araszol, az Auto Start-Stop automatikusan leállítja a motort (közben fenntartva az alapfunkciók, a légcserélés, a rádió és a Ford SYNC tápellátását). Amikor készen áll a továbbhaladásra, akkor egyszerűen csak nyomja ki a kuplungot, tegye egyesbe a váltót, és a rendszer újraindul. Az Auto Start-Stop legfőképp a városi és a belvárosi utcákon hatékony.

 

Ford C-MAX - Akkumulátor töltés

Töltse fel hatékonyabban akkumulátorát

A hagyományos rendszerekkel ellentétben az intelligens visszatöltő rendszer csak akkor tölt rá az akkumulátorra, amikor arra az akkumulátornak szüksége van, nem pedig gyorsításkor. Ily módon további üzemanyagot spórolhat meg, és tovább csökkentheti az emissziót.

 

Ford C-MAX - Hűtőrács mozgatás

Jobb aerodinamika a gazdaságosságért 

Lassú haladásnál az önszabályozó hűtőrács a motor hűtése érdekében nyitva tartja a szellőzőt, míg felgyorsulás után automatikusan lezárja, így fokozva az aerodinamikát és az üzemanyag-hatékonyságot. Hosszú távon ez a technológia számottevő különbséget jelent.

 

Ford C-MAX - Eco mód

Segítség a gazdaságosabb járművezetéshez

Az innovatív Ford Eco Mode rendszer folyamatosan figyeli, hogy vezetési stílusa milyen hatással van a fogyasztásra. A rendszer analizálja a sebességet, a váltásokat, a fékezést és gázadást, valamint a rövid és hosszú utak számát. Az intelligens szoftver ezután tanácsokkal szolgál, hogy miként csökkentheti a fogyasztást.

Kényelem

Az Ön igyényeire szabva

Az intelligens fejlesztésű C-MAX és Grand C-MAX tudatos döntések eredménye, és – ami a legfontosabb – valós előnyöket biztosít.

A járművekben a praktikum kényelemmel párosul, hogy minden utazás élvezetes és gondtalan legyen.

 

 Ford C-MAX - Tágas beltér

Kényelmes, sokoldalúan alakítható, teljesen lehajtható ülések

A C-MAX három különálló hátsó ülésével – amelyek a legjobb helykihasználás érdekében teljesen lehajthatóak – kidolgozott kényelmet kínál egy öttagú családnak. A hétüléses Grand C-MAX esetén a középső, második sori ülés is gyorsan a jobb oldali ülés alá csukható. Ebben a zseniális 2+2+2 elrendezésben a jobb megközelíthetőség érdekében egy „folyosó” alakítható ki.

 

 Ford C-MAX - Tolóajtó

Minden jól hozzáférhető

Egyedülálló hátsó ikertolóajtójával teszi egyszerűvé az utasok be- és kiszállását. Az intelligens ajtókialakítás megakadályozza azt is, hogy az ajtók más járműnek vagy falnak ütődjenek egy szűk parkolóhelyen.

 

Ford C-MAX - Kormány

Kormánykerék, ahol minden a keze ügyében van 

Az új, ergonomikus, háromküllős kormánykerék kialakításánál a sofőr igényeit tartották szem előtt. Minden gomb és vezérlőelem kézre esik, és a kormány elhelyezkedése a műszerfal használhatóságát és láthatóságát egyaránt javítja. A további kényelem érdekében miért ne próbálná ki az új, fűtött kormánykerék lehetőséget?

 

Ford C-MAX - Kulcsmentes rendszer

Kulcsmentes megoldás - Problémamentes megoldás 

A Ford KeyFree System (kulcsmentes rendszer) lehetővé teszi, hogy lezárja vagy kinyissa autóját anélkül, hogy a kulcsát ki kellene vennie a zsebéből vagy a táskájából: tökéletes abban az esetben, amikor Önnek tele van a keze.

 

Ford C-MAX - Indítás gombnyomásra

Indítsa autóját egyetlen gombnyomással

Mostantól nem szükséges kulcsot használnia. A motor indításához egyszerűen meg kell nyomnia a Ford Power indítógombot a kuplung (automata autók esetén a fék) lenyomása közben.

 

Ford C-MAX - MyKey rendszer

Gondtalan autómegosztás a MyKey® rendszerrel 

A Ford MyKey® rendszerrel beállítható a sebességkorlátozás, illetve a biztonságiöv-használati figyelmeztető jelzés, sőt még a hangrendszer hangereje is. Ennek a megoldásnak köszönhetően aggodalom nélkül átengedheti autóját barátjának vagy családtagjának, hiszen a Ford MyKey® kulcsra rámenthetők a kívánt korlátozások. Saját magának megtarthat egy korlátozások nélküli, "rendszergazda" kulcsot, de akár több rendszergazda/korlátozott kulcsot is tarthat.

 

Ford C-MAX - Automata ablaktörlő

Az eső erősségéhez automatikusan igazodó ablaktörlő

Az esőérzékelős ablaktörlő abban a pillanatban működésbe lép, hogy nedvességet érzékel a szélvédőn, és az eső mennyiségének megfelelő sebességre áll be. Emellett hatféle érzékenységi szint közül lehet választani, melyekkel beállítható, hogy mennyi nedvesség felgyülemlése után lépjen működésbe az ablaktörlő. Az esőérzékelős ablaktörlő extraként kapható az automatikus fényszórókkal együtt (lásd alább).

 

Ford C-MAX - Motoros visszapillantó tükrök

Önmagukat védő külső visszapillantó tükrök

A véletlen káresemények elkerülésére a motoros tükrök parkoláskor automatikusan behajlanak. Így az elegáns, beépített irányjelzőt is védik.

 

Ford C-MAX - Easy Fuel

Ford Easy-Fuel rendszer az egyszerű tankolásért

Ez a hasznos rendszer szinte lehetetlenné teszi, hogy rossz üzemanyagot tankoljon, mert a nem megfelelő töltőpisztolyt egyszerűen nem lehet a töltőnyílásba helyezni. A Ford Easy-Fuel tanksapka nélküli rendszernek köszönhetően többé meg sem kell érintenie a piszkos tanksapkát.

 

Ford C-MAX - Azonnali jégtelenítés

Gyors jégtelenítés - Quickclear technológiával 

Az ügyes kis funkció segítségével pillanatok alatt jégtelenítheti szélvédőjét a fagyos reggeleken. Egyszerű gombnyomással fagypont alatti külső hőmérséklet esetén is gyorsan jégmentesíthető a szélvédő.

 

Ford C-MAX - Napfénytető

A panorámatető világosabb és tágasabb érzetet biztosít

Az elektronikus működtetésű napellenző gombnyomásra kinyílik, és a panorámatetőn keresztül beengedi a természetes fényt. Ugyanakkor a napfényvisszaverő üveg a bent ülőket megvédi a hőtől és a káros UV-sugárzástól.

 

Ford C-MAX - HiFi

Kristálytiszta hangzású Sony DAB rádió- és CD-rendszer

A tökéletes hangzás mellett ez a csúcsminőségű digitális rendszer prémium minőségű hangszórókkal és a lejátszott szám adatait megjelenítő kijelzővel is rendelkezik. Egyes verziók még a legfrissebb híreket is megjelenítik. A rendszer része a Ford SYNC 3, benne vészhelyzeti asszisztens, Bluetooth®* hangvezérléssel, USB-csatlakozó és hangtávirányító. (C-MAX és Grand C-MAX Titanium és Titanium X esetén alapfelszereltség.)

Tesztek

Piaci tesztek

Összegyűjtöttük a modellről írt leghasznosabb teszteket, hogy önnek már ne kelljen!

 

Vezess.hu - Lábbal nyílik az C-MAX

Ha valaki vezetési élményt is kínáló családi autót keresett, annak a Ford C-Max egyértelmű alternatíva volt eddig is, hiszen a Focus padlólemezét és technikáját használó autó a vezethetőségből is jócskán örökölt. 2003-tól készült az első generáció, 2010 óta fut a második széria, amely most megújult és felfrissült. Új külső, takarékosabb motorok és számos új vezetőtámogató, illetve kényelmi megoldással bővült.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Vezess.hu - 1800 km-es teszt

Figyelem, emberek: egy horvátországi családi nyaralás tapasztalataival a birtokomban, 1841 kilométer után fogom elmondani, mit ér a dízel, automata C-Max.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Totalcar - Beépített rendőr az extralistán

A C-Max második sorában kényelmesen három gyereket vagy két és fél felnőttet lehet szállítani, ha ennél nagyobbak az igényeink, de az S-Max túlzás lenne, akkor a Grand C-Max a jó választás. Három felnőttnek így sem lesz fejedelmi a második sor, az összehajtogatható középső hokedli kényelmetlen, mint egy élére állított sörös rekesz. A harmadik sor is inkább gyerekeknek van kitalálva, 185 centivel a lábaimat a nyakamba kellett húzni, de azért elfértem. 

Tovább a teljes cikkre -->

 

Autónavigátor - Mindent tud, amire csak szükségünk lehet

A Ford első kompakt egyterűje, az akkor még Focus II alapú C-Max 2003-ban, az egyterű divathullám csúcsán jelent meg. A kombik csomagtér-méretét magas üléspozícióval és még jobb variálhatósággal megtoldó kocsi második generációja már elég régen, 2009-ben jött ki. Belőle már hétülésesként is rendelhető, hátsó tolóajtós Grand C-Max is készült, hogy a C-szegmens legnagyobbjainak is ellenfelet állítson a Ford. A tolóajtó ebben a méretben ma is egyedi, de ennyi ma már nem elég még a családi autók vásárlóinak sem.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Autónavigátor - Könnyen magával ragad

Van hova pakolni. Utazás szempontjából egyébként kellően tágas a beltér. Az ajtó komfortnyitása a prémium szegmensben megszokott módon kezelhető, nem kell gombokat nyomkodni a kilincsen, mint a japánoknál. Az ajtó nyitásakor már szembesülünk a nagyméretű alsó tárolórekesszel, amelybe félliteres flakontól a napszemüvegig sok mindent elhelyezhetünk.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Autópult - Maximális fókuszban

Lóerőből és térből sosem elég, szól az autós bölcselet. A Fordnál jól tudták ezt, így olyan tesztautó kulcsát nyújtották át, amelyik a kompakt kategória mércéjével mérve nem fukarkodik egyikben sem. Az apropó: a C-Max megújulása, amely a jelenlegi Focus alapjaiból próbálja a legtöbbet kihozni a helykínálat és a praktikum tekintetében.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Autónavigátor videó teszt

Kapcsolat

Érdeklődik a jármű iránt? Kipróbálná?

Kérjen ingyenes visszahívást,
vagy hívjon minket a +36 1 7766 500-as telefonszámon!


Visszahívjuk?

+36

* A megadott telefonszámot nem használjuk fel későbbi, marketing célú megkeresésre.