Ford B-Max

Ajánlatok

Új Ford B-Max modellek kiemelt árelőnnyel, akár azonnali átadással!

Miért várna hónapokat új autójára?
Válasszon akár azonnal elvihető, egyedi felszereltségű Ford B-Max modelljeink közül és találja meg álmai autóját, most kiemelt árelőnnyel!

Áttekintés

A városjáró

A Ford modelljét, a B-MAX-ot kifejezetten a városi közlekedésre fejlesztettük ki. A kompakt méret és a zseniális, könnyen hozzáférhető ajtórendszer 1,5 méter széles nyílást tesz lehetővé a tágas és kifinomult belső térhez.

Az egyedülálló kialakítás mellett a B-MAX számos olyan technológiával rendelkezik, melyek megkönnyítik a vezetést, továbbá élvezetesebbé és hatékonyabbá teszik azt. Az alacsony sebességen működő biztonsági rendszer lassú forgalomban segít megelőzni a koccanást, mivel szükség esetén Ön helyett fékez. A Ford SYNC segítségével pedig egyszerű hangparancsokkal vezérelheti a zenelejátszót és mobiltelefonját, mindemellett a rendszer SMS-eket is képes felolvasni. 

A forradalmi 1,0 literes EcoBoost benzinmotor a korábbi 1,6 literes benzines szívómotorunk teljesítményével vetekszik, miközben a gazdaságosság terén páratlanul teljesít. 

A „Nemzetközi év motorja” díjat 35 ország szavazatai alapján ítélik oda. A Ford EcoBoost technológiája valódi innovációt hozott a benzinmotorok gyártásában. A kisméretű és modern motor ezenkívül a „Legjobb új motor” és a „Legjobb 1 literesnél kisebb motor” díjakat is megkapta. 

Tudjon meg többet a Ford B-MAX megjelenéséről, vezetési élményéről, teljesítményéről, hatékonyságáról és a biztonsági funkcióiról.

Vezetési élmény

Vezetési technológia

B-MAX olyan modern technológiákkal van felszerelve, amelyek a vezetés összes területén képesek segítséget nyújtani.

 

Ford B-MAX - Visszagurulás gátló

Extra segítség a dombon történő elinduláshoz 

Az emelkedőn való elindulást segítő technológia megakadályozza az autó visszagurulását, amikor emelkedőn szeretne elindulni. A rendszer működési alapelve, hogy 2,5 másodpercig fenntartja a fékrendszer nyomását, hogy időt nyerjen, amíg a lábát átteszi a gázpedálra. Ez akkor is hasznos, ha csúszós felületen próbál megállni vagy elindulni.

 

Ford B-MAX - Tolatókamera

Egyszerűbb tolatás a tolatókamera segítségével 

Korlátok, alacsony falak, játszó gyermekek… Az opcionálisan elérhető tolatókamera a műszerfalba épített színes kijelzőn megmutatja, mi van az autó mögött. Azon felül, hogy láthatja azokat a dolgokat, amiket esetleg nem venne észre, a legkisebb helyre történő beparkoláshoz szükséges virtuális vonalakat is megjeleníti a technológia. A nagyobb kényelem érdekében a tolatókamera automatikusan bekapcsol, amikor hátramenetbe teszi az autót.

 

Ford B-MAX - Parkolóradar

Parkolóradar, a stresszmentes parkolásért 

Az extraként kapható parkolóradar segít megítélni a jármű és a mögötte található akadályok közti távolságot. Ahogy közeledik az akadályhoz, a radar egyre intenzívebb hangjelzést ad. Ezen funkció segítségével gyorsabbá és határozottabbá válik a parkolás.

 

Ford B-MAX - Futómű

Maximális tapadás a nagyobb kormányozhatóság érdekében 

A Nyomatékvektor-szabályzás másodpercenként 100 alkalommal reagál az út felületére. Ezen információt felhasználva a rendszer folyamatosan kiegyenlíti az első két kereket érő nyomatékot és fékerőt. Így maximalizálja a tapadást és jobb kezelhetőséget biztosít. A Nyomatékvektor-szabályzás modern technológiája az alapfelszereltség része.

 

Ford B-MAX - Elektromos szervókormány

Elektromos szervokormány, mely kevesebb energiát fogyaszt 

A B-MAX Elektromos szervokormánnyal (EPAS) van ellátva, mely automatikusan alkalmazkodik az útviszonyokhoz. Amennyiben kis sebességgel halad, vagy parkol, a kormány könnyebben elforgatható. Nagyobb sebességnél a kormányzás keményebbé válik, így stabilabban irányíthatja autóját.
Az innovatív EPAS csak abban az esetben aktiválódik, amikor szükség van rá, így kevesebbet fogyaszt, növelve a jármű gazdaságosságát.

 

Ford B-MAX - Tempomat

Sebességtartó automatikával a hosszabb utazásokért 

Amennyiben autópályán halad, a kormányon található kapcsolók segítségével beállíthatja sebességét. A rendszer fenntartja ezt a sebességet, így nem kell a lábát a gázpedálon tartania. Ha gyorsítani vagy lassítani szeretne, egyszerűen használja a manuális vezérlőket. Veszély esetén – a fék benyomásával – természetesen egyből inaktiválódik a Sebességtartó automatika, és az irányítás újból teljes mértékben az Ön kezében van.

Teljesítmény

Lenyűgöző teljesítmény és hatékonyság

Számos különböző motor és váltó közül választhat, így biztosan megtalálja az Ön számára ideális teljesítmény-hatékonyság kombinációt. Az új 1,0 literes EcoBoost benzinmotor egy 1,6-os szívó benzinmotor teljesítményével vetekszik, kategóriájában a legjobb fogyasztással. A B-MAX a továbbfejlesztett 1,6 TDCi dízelmotorral is kapható. 

Az autót ezenkívül számos intelligens funkcióval is ellátták, melyek még tovább fokozzák a motorok teljesítményét és hatékonyságát.

 

Ford B-MAX - EcoBoost motor

EcoBoost, az év motorja 

A B-MAX egy forradalmian új, 1,0 literes motorral is kapható, mely 100 és 125 lóerős változatban érhető el – vagyis olyan teljesítményre képes, mint a korábbi fejlesztésű 1,6 literes szívó benzinmotorok. Fogyasztása ugyanakkor 20%-kal alacsonyabb, mint a vele egyenértékű benzinmotoroké. Gazdaságossága és CO2-kibocsátása így sokkal inkább a dízelmotorokéhoz hasonlítható. Ezen eredmények eléréséhez az alapoktól kezdve terveztük újra a motort. Rövidebb bemelegedési idő, kisebb mértékű súrlódás – ez csak kettő a számtalan új fejlesztés közül.

 

Ford B-MAX - Dízel motorok

Két dízelmotor, lenyűgöző hatékonysággal 

A hatékony, 95 lóerős 1,6 TDCi motor, 4,0 l/100 km-es fogyasztást és 104 g/km-es CO2-kibocsátást biztosít. A másik megoldás a gazdaságos, 75 lóerős 1,5 TDCi motor, mely 4,1 l/100 km-en tartja a fogyasztást, és mindössze 109 g/km-es kibocsátást produkál.

 

Ford B-MAX - Kézi váltó

Gazdaságos ötsebességes kézi váltó 

A két dízelmotor, az 1,4-es Duratec benzinmotor és az 1,0-s EcoBoost motor ötsebességes kézi váltóval rendelkezik, mely úgy lett beállítva, hogy karakterisztikájában illeszkedjen az egyes motorokhoz.

 

Ford B-MAX - Automata váltó

Akadásmentes és hatékony automata váltó  

Az 1,6 literes Ti-VCT benzinmotorhoz a PowerShift váltót adjuk. Ez a hagyományos automata váltók kényelmét és a kézi váltók kontrollálhatóságát kombinálja. A hatsebességes, duplakuplungos automata váltó előre kiválasztja a következő fokozatot, így a váltáskor nem veszik el a teljesítmény. A villámgyors és akadásmentes sebességváltás nemcsak zökkenőmentesebbé és élvezetesebbé teszi a vezetést, de segít a fogyasztás és a CO2-kibocsátás csökkentésében is.

 

Ford B-MAX - Start-stop rendszer

Városban autózik? Fogyasszon akár 10%-kal kevesebb üzemanyagot az Auto Start-Stop rendszer segítségével! 

Amikor a B-MAX közlekedési lámpánál vagy dugóban áll, a rendszer automatikusan leállítja a motort (miközben a légkondicionáló és a rádió tápellátása biztosított). Amint készen áll az indulásra, a motor újraindul. Városi használatra az egyik legideálisabb funkció, mivel az üzemanyag-fogyasztás így akár 10%-kal is csökkenthető.

 

Ford B-MAX - Akkumulátor töltés

Gazdaságosabb megoldás az akkumulátor feltöltésére 

A hagyományos rendszerekkel ellentétben a Fékenergia-visszanyerés funkció csak akkor tölt rá az akkumulátorra, amikor arra szükség van. Fékezéskor a fékezéshez használt erőt villamos energiává alakítja a rendszer, és ezzel segíti az akkumulátor feltöltését, amikor a jármű mozgásban van. Ily módon csökken az üzemanyag-fogyasztás és az emisszió.

 

Ford B-MAX - Váltási asszisztens

Váltásjelző a gazdaságos váltásért 

Egy innováció, mely legalább olyan egyszerű, mint amilyen hasznos. A műszerfalon elhelyezett Sebességváltásra figyelmeztető lámpa megmutatja, mikor váltson sebességet a maximális energiahatékonyság érdekében.

 

Ford B-MAX - Fedélzeti számítógép

Intelligens információs rendszer a hatékonyabb vezetésért 

Az innovatív Ford Eco Mode Vezetőinformációs rendszer folyamatosan figyeli azt, hogy vezetési stílusa hogyan hat a fogyasztásra. Figyeli a fordulatszámot, a sebességváltást, plusz a rövid és hosszú utak arányát. Az intelligens szoftver az Ön egyedi vezetési stílusa alapján javaslatot tesz arra, hogy hogyan csökkenthetné az üzemanyag-fogyasztást.

Kényelem

Az utazás csendesebb módja

Ön és utasai pihentetőbb utazása érdekében számos lépést tettünk a motor, az út és a szél által okozott zaj és rezgések minimalizálása érdekében. Az új, könnyen hozzáférhető ajtórendszer kifinomult szigetelése jelentősen segít lecsökkenteni a menetzajt.

 

Ford B-MAX - Magas üléspozíció

Jobb kilátás a magasabb vezetői pozícióból

A B-MAX modellben a megemelt vezetőoldali ülés segítségével jobban ráláthat az Ön előtt lévő forgalomra. Így még a legzsúfoltabb utakon is sokkal magabiztosabbnak érezheti magát.

 

Ford B-MAX - Napfénytető

Panoráma napfénytető a tágasabb érzés érdekében

A panoráma napfénytető (opcionális) beengedi a fényt, aminek köszönhetően az utastér még tágasabbnak tűnik. A panorámatető nemcsak remek kilátást biztosít az utasok számára, de fényvisszaverő bevonata képes visszaverni a hőt is. Amennyiben szükséges, a beépített napellenzőt is használhatja a napsugarak ellen.

 

Ford B-MAX - Automata klíma

Állítson be Önnek megfelelő hőmérsékletet!

Az extraként kapható elektronikus automata hőmérséklet-szabályozónak (EATC) köszönhetően beállíthatja a kívánt hőmérsékletet, melyet a rendszer folyamatosan fenntart.

 

 Ford B-MAX - Hangulatvilágítás

Hangulatnak megfelelő éjszakai világítás

A belső világítás segítségével kifinomult piros tónust adhat az autó megvilágításához. A fényt a fej feletti konzolon, a középkonzolon és a lábtérben elhelyezett lámpák biztosítják.

 

 Ford B-MAX - Ülésfűtés

Extra kényelem az állítható és fűtött ülésekkel  

Időjárástól függetlenül, a B-MAX-ban mindig kényelmesen érezheti magát. A modellhez extraként fűtött első üléseket is választhat, melyek télen is melegen tartják.

 

 Ford B-MAX - Tolóajtó

Akadálymentes hozzáférés a belső térhez

Az újszerű hátsó tolóajtóknak köszönhetően a B-MAX-ba jóval egyszerűbb a beszállás. A dupla hátsó tolóajtó és a zsanéros elülső ajtók hatalmas, 1,5 méteres nyílást tesznek lehetővé. A beszállást semmi sem akadályozza, mivel a központi B-oszlopok – melyek más jármű esetén két részre osztják a teret – az ajtókba lettek integrálva.

 

 Ford B-MAX - Kihangosító rendszer

Új Ford SYNC. Fejlett kihangosító technológia 

A Ford SYNC hangvezérléssel egyszerű és közvetlen hangparancsokkal vezérelheti a zenéket, illetve ezek segítségével kezdeményezhet és fogadhat hívásokat. Így szemét végig az úton tarthatja, és kezét sem kell a kormányról levennie. A SYNC képes felolvasni a mobiltelefonra érkezett SMS üzeneteket is. (Magyar nyelven jelenleg nem elérhető.)

 

 Ford B-MAX - Zene streaming

A SYNC segít streamelni a zenét, felismeri a dalokat és lejátszási listákat készít 

A zeneszámok USB eszközről, MP3-lejátszóról vagy akár egy Bluetooth-kompatibilis telefonról is lejátszhatóak. A továbbfejlesztett SYNC rendszer képes megmondani a rádióban hallott zeneszám címét és előadóját. A leginkább lenyűgöző azonban az, hogy egy olyan lejátszási listát tud összeállítani, ami az Ön által hallgatott zenéket tartalmazza.

 

 Ford B-MAX - Csomagtartó állítás

Változtassa a padlólemezt a rakománynak megfelelően! 

A B-MAX állítható padlólemezzel rendelkezik, mely két pozícióba állítható be. Alacsony pozíció a magasabb rakományok számára vagy az utastérrel egy szintben lévő pozíció (122 mm-rel magasabb). Az utóbbi sík rakteret biztosít, míg alá akár a törékeny vagy értékes dolgokat is be lehet pakolni, ezzel elrejtve azt a kíváncsi tekintetek elől. A raktér ebben az emelt pozícióban is akár 300 kg-os terhelésre alkalmas.

 

 Ford B-MAX - Kulcs nélküli nyitás és zárás

Kulcsnélküli rendszer a nagyobb kényelemért 

A Ford Kulcsnélküli ajtónyitó- és indítórendszere lehetővé teszi az autó nyitását és zárását anélkül, hogy a kulcsot elő kellene vennie. Ez akkor a legideálisabb, ha keze éppen tele van.

 

 Ford B-MAX - Automata fényszóró rendszer

Automatikusan bekapcsolódó fényszórók 

Az ember könnyen megfeledkezik a fényszórók bekapcsolásáról, amikor elkezd lemenni a Nap. A B-MAX-ot olyan érzékelőkkel láttuk el, melyek felismerik a fényviszonyok változását és automatikusan bekapcsolják a fényszórókat – így kényelmesebben és biztonságosabban vezethet szürkületben. A fényszórók akkor is bekapcsolnak, ha útja során alagúthoz ér. Az Automatikus fényszórók az esőérzékelős ablaktörlőkkel együtt kapható extra (lásd fentebb).

 

 Ford B-MAX - Esőérzékelő ablaktörlő

Esőérzékelős ablaktörlők 

Az B-MAX hatfokozatú ablaktörlői már az első esőcsepp leesésekor működésbe lépnek, s folyamatosan módosítják a törlési sebességet az esőzés intenzitásának függvényében. Az Esőérzékelős automata ablaktörlők extraként kaphatók az Automatikus fényszórókkal együtt (lásd lentebb).

Tesztek

Piaci tesztek

Összegyűjtöttük a modellről írt leghasznosabb teszteket, hogy önnek már ne kelljen!

 

Autónavigátor - B-oszlop nincs, hely van

Miniegyterűt dobott piacra a Ford. A B-MAX praktikus tolóajtóval ideális autója a kiscsaládnak, az egyliteres EcoBoost motor pedig a maga módján lehengerlő.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Totalcar - Papa, mama, gyerekek

A B Max kicsit egyterűsnek hat egy Fiesta mellett, aminek hosszított padlólemezére épül. Mintha távolról néznénk egy S Maxot, de ahogy be akarunk ülni a hátsó ülésre, arcul csap: nagyon kicsi hozzá képest, de még egy C Maxhoz képest is, amelyhez a Focus adja az alapot. A csomagtartó is szűkös, az etalon Chicco esernyős babakocsinkat sehogy sem tudjuk betetriszezni, pedig jól összecsukható. Az emelt tetővel nagyot akar villantani, de a realitás más. Lépjünk is ezen túl, ez kis autó, akinek nem elég, válasszon nagyobbat.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Totalcar - Drágán add az ötleted

Az élet csupa törvényszerűség, követelmény és kompromisszum. Néha-néha becsúszik egy kis véletlen, de csak azért, hogy ne zuhanjunk teljes apátiába. Isten (vagy akárki) és a természet ügyesen menedzseli az akkumulátorunkat.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Autópult - Átjáróház

Márpedig biztosan létezik tökéletesen funkcionális és lemondásoktól mentes autó... Ez az a gumicsont, amit csak nem engednek el az autófejlesztők; persze hogy is tehetnék, ha a marketingesek két kézzel nyomják le a torkukon a rágós kutyaeledelt, és közben azt szajkózzák a fülükbe, hogy a meglévő piacok telítettek, nyitni kell, újdonság kell, még több autót kell eladni, mert különben bedarálja az adott céget a konkurencia.

Tovább a teljes cikkre -->

 

Vezess.hu - Mérnökmunka

Gondolkodó embernek nehéz olyan autót eladni, aminek nem sok értelme van. De közel nem lehetetlen. Csak találni kell valami cifra marhaságot, ami elveszi a józan eszét. A B-Maxban pont ilyen szemfényvesztés a B-oszlop nélküli karosszéria és a tolóajtó duója. Mérnöki teljesítményként azonban tényleg elismerésre méltó, amit letettek az asztalra, kérdés, van-e erre szükség?

Tovább a teljes cikkre -->

Kapcsolat

Érdeklődik a jármű iránt? Kipróbálná?

Kérjen ingyenes visszahívást,
vagy hívjon minket a +36 1 7766 500-as telefonszámon!