A Volvo Cars elmélyíti kapcsolatát az NVIDIA-val

A prémium autókat gyártó Volvo Cars és a mesterséges intelligencia (AI) terén vezető szerepet betöltő számítástechnikai vállalat, az NVIDIA közös erővel fognak hozzá egy rendkívül fejlett, mesterséges intelligenciára felkészített alapszámítógép kifejlesztéséhez, amelyet majd a következő generációs Volvo gépkocsikba fognak beépíteni.

Az alapszámítógép az NVIDIA DRIVE AGX Xavier technológiáján alapul, és fejlett számítástechnikai alapot biztosít a Volvo Cars későbbiekben megvalósuló, második generációs méretezhető padlólemezére (SPA 2) épülő új modelljeinek. Az új alapszámítógépet hasznosító első modell a következő évtized elején kerül piacra.

A megállapodással a Volvo Cars és az NVIDIA kiterjesztik a vállalatok között jelenleg is fennálló együttműködési megállapodást és kapcsolatot. A két vállalat a tavalyi évben fogott hozzá önvezető gépkocsik fejlett rendszereinek, illetve vezérlő szoftverjeinek közös fejlesztéséhez.

Az új számítástechnikai platfom az NVIDIA mesterséges intelligencia terén elért vívmányaira, valamint a vállalat páratlan számítókapacitására alapozva lehetővé teszi a Volvo Cars számára, hogy számottevő lépéseket tegyen a fejlett vezetőtámogató rendszerek, a motorvezérlő technológiák, valamint a személyre szabható fedélzeti rendszerek bevezetése felé.

A fejlett 360 fokos észlelésre és sofőrfelügyeletre képes alapszámítógép hozzásegíti a Volvo Cars-t a teljes mértékben autonóm gépjárművek megvalósításához.

„Az autonóm mobilitási rendszerek sikeres piaci bevezetéséhez elképesztő mértékű számítókapacitásra, valamint a mesterséges intelligencia folyamatos fejlesztésére lesz szükség.” – mondta Håkan Samuelsson, a Volvo Cars elnök-vezérigazgatója. „Az NVIDIA-val kötött megállapodásunk fontos eleme ennek a folyamatnak, amely közelebb visz bennünket azon célunk megvalósításához, hogy teljesen autonóm, biztonságos Volvo gépkocsikat kínálhassunk ügyfeleinknek.”

„A biztonságtechnológiák és az innováció terén globális vezető szerepet betöltő Volvo tisztában van azzal, hogy közvetlen összefüggés áll fenn a biztonság, a kényelem, valamint a jármű fedélzetén rendelkezésre álló számítókapacitás között.” – mondta Jensen Huang, az NVIDIA alapító vezérigazgatója.

A jövőben érkező SPA 2 annak a díjnyertes SPA moduláris padlólemeznek a következő generációja, amelyre az elmúlt években bevezetett, vadonatúj 60-as és 90-es modellek is épülnek. Ezek a modellek kulcsszerepet játszottak abban, hogy a Volvo Cars 2010 óta sikeresen megújította és fellendítette működését és pénzügyi helyzetét.

Az SPA 2 a moduláris SPA architektúra előnyeit olyan új generációs technológiákkal ötvözi, mint a villamosítás, az online kapcsolódás vagy az autonóm mobilitás. A nagyteljesítményű alapszámítógép kulcsfontosságú szerepet játszik ebben a folyamatban, megvalósításával jóval könnyebben válnak elérhetővé a rendszeres vezeték nélküli szoftver-frissítések.

A Volvo Cars külső ipari szereplőkkel kiépítendő stratégiai kapcsolatokon keresztül törekszik felgyorsítani az új technológiák bevezetésének ütemét, az élére állva az autóiparban jelenleg zajló átalakulásnak.

Tekintse meg aktuális, akár azonnal elvihető Volvo modell készletünket, ide kattintva!

Hírek

Visszahívjuk?

+36

* A megadott telefonszámot nem használjuk fel későbbi, marketing célú megkeresésre.