A Ford pollenszűrője segíthet a szénanáthától és allergiától szenvedőkön

A Ford ezentúl egy minden eddiginél hatékonyabb pollenszűrőt is kínál, ami védelmet nyújthat a szénanáthától és allergiától szenvedő autósoknak.

A világhírű szűrő-specialista Freudenberg által kifejlesztett Ford micronAir proTect rendszer rendkívül hatásosan akadályozza meg sokféle, komoly egészségügyi problémát okozó káros anyag, allergén, sőt vírus bejutását az utastérbe.

A továbbfejlesztett rendszerben a szokásos szén mellett egy speciális aktív réteg is található, amit titkos eljárással készítenek – többek közt valódi citromból kivont citromsavból. Ez az anyag természetes védelmet nyújt a káros baktériumok, élesztő- és egyéb gombák spórái ellen, sőt még vírusvédelmet is kínál.

“A por- vagy pollenérzékenység sok autós és utas számára komoly kellemetlenséget, sőt súlyos egészségügyi problémát jelent,” mondta Nigel Brackenbury, a Ford Európa vevőszolgálati alelnöke. “Ez a filter olcsón és hatékonyan óvhatja meg a Fordokban utazók egészségét, és kellemesebb közérzetet biztosíthat számukra.”

Hogyan működik?

A Ford micronAir proTect szűrő akár a 0,05 mikron méretű részecskéket is képes felfogni; ez a méret az emberi hajszál vastagságának ezredénél is kisebb. Az autó szellőző rendszerébe beépítve a filter hatásosan csökkenti a kabinba jutó káros részecskék mennyiségét, és segít a lehető leggyorsabban eltávolítani az esetleg vírusokat is tartalmazó, lebegő folyadékcseppeket, mérsékelve ezzel a fertőzés veszélyét.

A szűrő alapja az aktív szén, amit úgy terveztek, hogy fokozott védelmet nyújtson az utastérbe jutó szennyeződések, például a részecskék és a savas gázok ellen. A porszemek és a pollen legapróbb részecskéit egy többrétegű mikroszálas gát ejti csapdába.

A szűrő ugyanakkor másféle veszélyektől is megóvhatja az autó utasait, hiszen bebizonyosodott, hogy speciális aktív rétege a vele érintkező vírusok 99,9 százalékát elpusztítja; többek közt a sertésinfluenza (H1N1) és a HCov-229E vírusokat is. A pillanatnyi körülmények miatt egyelőre nem lehetett biztonságosan elvégezni azt a tesztet, ami megmutatja, hogy a filter a SARS-CoV-2 vírust is kiszűri, de a Freudenberg cég a koronavírus esetében is 99,9 százalékos hatékonyságra számít.

A koronavírusok a fertőzött emberek tüsszentésével, köhögésével vagy légzésével keletkező folyadékcseppeken utazva terjednek, és a felületeken megtapadva órákon, sőt napokon át aktívak maradnak. A légmozgások, a hőmérséklet és a páratartalom változása hatására ezek a vírusok újra a levegőbe kerülhetnek – ám ilyenkor a szűrő már megfogja őket.

A filter megvásárolható és beszereltethető a Ford márkaszervizekben; a szűrő jelenleg a Focus, Kuga, Mondeo, S‑MAX és Galaxy modellekhez áll rendelkezésre, de már most is megrendelhető a Fiestához, a Pumához és az EcoSporthoz, nyáron pedig a Transit Courier és a Tourneo Courier modellekhez is elérhető lesz.

Akik Ford micronAir proTect szűrőt szeretnének beszereltetni Fordjukba, számíthatnak az “Érintésmentes” szervizeljárásra, amikor a műhelyben a járművet fertőtlenítik, és burkolatokkal védik az emberi érintésnek kitett felületeket.

*Szellőző/klímarendszerekben való felhasználásra tervezett Ford micronAir® proTect réteg vírusirtó felületvédelemmel, amit egy gyümölcskivonaton (aktív összetevő: citromsav, CAS-szám 77-92-9 és/vagy 5949-29-1) alapuló funkcionális szűrőréteg biztosít. Biztonságos baktérium- és gombaölő felületvédelem számos Gram-pozitív és Gram-negatív baktérium, élesztő- és egyéb gombák ellen, valamint az ISO 18184 szabvány szerint vizsgált antivirális tulajdonságok (H1N1 influenzavírus és HCoV 229E koronavírus).

Tekintse meg aktuális, akár azonnal elvihető Ford modelljeinket, ide kattintva!

Hírek

Visszahívjuk?

+36

* A megadott telefonszámot nem használjuk fel későbbi, marketing célú megkeresésre.