A Ford flottakezelési eszközei segítik a járműparkok optimalizálását

Bár az E-Transit várhatóan már önmagában is javítani fogja a haszongépjármű-üzemeltetők termelékenységét, a Ford a flottakezelőknek szánt eszközök kínálatát is bővíti, amelyek részletes adatokat szolgáltatnak az elektromos járművek működéséről, segítik az autók praktikus töltését, előre ütemezett klimatizálását, javítják a biztonságot és a sofőrök teljesítményét.

A Ford Commercial Solutions új, flottaszintű energiafogyasztás-figyelő és járműkezelési eszközei könnyen kezelő alkalmazásokon és internet-alapú kezelőfelületeken keresztül használhatók; a Ford ezzel is megkönnyíti az európai flottaüzemeltetők és vállalkozások számára az elektromos járművekre való zökkenőmentes áttérést. Mindez már 2022 tavaszán a vásárlók rendelkezésére áll majd, amikor az E-Transit megjelenik a márkakereskedésekben.

“A tudás hatalom és a Ford lehetővé teszi a haszongépjárműveket üzemeltető cégeknek, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki elektromos járműveikből,” nyilatkozta Julius Marchwicki, a Ford Commercial Solutions ügyvezető igazgatója. “A Ford összekapcsolt, kommunikáló járművei és telematikai ajánlatai nemcsak a flották és a sofőrök teljesítményének optimalizálásában segítenek, hanem abban is, hogy a vállalkozások az ügyfelek hibátlan kiszolgálására összpontosíthassanak.”

Az elektromos járművekhez kínált új megoldások révén a flották operátorai nyomon követhetik minden egyes autó működését és energia-felhasználását. A kifejezetten az elektromos hajtással kapcsolatos adatok (például az energiafogyasztás, a feltöltés sebessége, a még megtehető távolság) ismeretében a flottamenedzserek valós időben tudják áttekinteni és optimalizálni a működési költségeket és az autók kihasználtságát.

Az új eszközök segítségével még a légkondicionáló is beprogramozható, hogy a beállított hőmérsékletre hűtse vagy fűtse a kabint, amikor az autó még a töltőre csatlakoztatva áll, tovább javítva ezzel az E-Transit akkumulátorának hatékonyságát.

A rendszer figyelmezteti a flotta kezelőit, ha az autót nem kapcsolták töltőre a tervezett időpontban, más eszközök pedig lehetővé teszik, hogy az operátorok a távolból fizessék ki a töltés árát a nyilvános töltőállomásokon, vagy pontos elszámolást kapjanak a költségtérítéshez, ha egy sofőr a saját, otthoni hálózatáról tölti fel a jármű akkumulátorát.

Ford Telematika: jobb teljesítmény, fokozott biztonság

A kifejezetten az elektromos járművekhez kialakított szolgáltatások mellett a Ford Commercial Solutions a flottakezelőknek szánt eszközök kínálatát is bővíti, hogy az európai haszongépjármű-üzemeltetők még hatékonyabban működtethessék flottájukat.

A flottakezelők egyik legfontosabb törekvése a sofőrök teljesítményének javítása, ezért a Ford bevezeti a SYNC 4 beszéd-asszisztensén keresztül működő, valós idejű sofőrsegítő rendszerét. Valahányszor a vezető túllépi a sebességhatárt, túl erősen gyorsít, keményen fékez, bekapcsolva hagyja a leparkolt jármű dízel- vagy benzinmotorját, vagy elmulasztja bekötni a biztonsági övet, egy hangüzenetet kap, amelyben megkérik, hogy változtasson ezen a szokásán.

“Vásárlóink elmondták nekünk, mennyire fontos számukra egy ilyen sofőrsegítő rendszer,” mondta Marchwicki. “Azzal, hogy ezt a szolgáltatást közvetlenül beépítjük járműveinkbe, a vállalkozások hatásosabban tudják rászorítani sofőrjeiket a biztonságos közlekedésre, ezáltal pedig a járművek energiafogyasztása, kopása és elhasználódása is kisebb mértékű lesz, és ehhez nem kell külön eszközt beszerelniük az autóba.”

A Ford Telematika azt is lehetővé teszi, hogy az ügyfelek az állásidőben, a távolból figyelhessék járműveiket. A flotta operátorai riasztást kapnak, ha egy járművet esetleg ellopnak, engedély nélkül használják, elvontatják, vagy ha az autó parkolás közben megsérül. Ha ilyesmi történik, a flottakezelők GPS-követéssel határozhatják meg a jármű helyzetét – még akkor is, ha annak rendszerei ki vannak kapcsolva.

A Ford emellett beépített Sofőrazonosítót is kínál, hogy az operátorok egyszerűbben társíthassák az egyes sofőröket a járművekkel. Ha a vezető a SYNC képernyőn keresztül beírja saját, személyes kódját, az operátor pontosan rögzítheti, hogy melyik sofőr melyik autóval dolgozik. A sofőr és a jármű összetársításával már jól elemezhetők a teljesítménymutatók, és meghatározhatók azok a sofőrsegítő lehetőségek, amelyek révén tovább javítható a sofőr teljesítménye.

Mindezen szolgáltatások a Ford Telematika már meglévő kínálatára épülnek, amelyek sok egyéb mellett GPS-nyomkövetést, geofencing-képességeket, járműállapot-figyelmeztetéseket, üzemanyag- és energiafogyasztási adatszolgáltatást is tartalmaznak. A flottakezelők a Fordjaik mellett immár a nem Ford-gyártmányú járműveik adatait is ellenőrizhetik a Ford Telematikával, maximálisan kihasználva így a teljes flotta üzemidejét, karbantartási ütemezését és a sofőrök oktatását, méghozzá anélkül, hogy egyszerre többféle szoftverrel kellene dolgozniuk.

Emellett a Ford további segítséget nyújt az üzemeltetőknek a Ford Telematika Vezetés társalkalmazással, amely leegyszerűsíti a járművezetők és a flottakezelők időigényes kommunikációját. Az alkalmazás megmutathatja a flottakezelőknek, hogy melyik sofőr melyik járművet vezeti, digitalizálja a napi járműellenőrzéseket, és közvetlenül a flottamenedzser Ford Telematika rendszerébe küldi el a jelentéseket az esetleges károkról vagy műszaki problémákról.

Az új telematikai szolgáltatásokon túl a Ford Commercial Solutions a Ford Adatszolgáltatást is biztosítja, lehetővé téve, hogy a flották közvetlenül hozzáférjenek a gyári szintű járműadatokhoz, felhasználva azokat saját szoftvereikben, vagy a már meglévő telematikai szolgáltatójuk által – anélkül, hogy ehhez szükség lenne egy harmadik féltől származó, külső csatlakoztató eszközre.

A Ford egyik részlegeként működő Ford Commercial Solutions feladata, hogy a gyártói szintű járműadatok és a Ford mérnökei által ellenőrzött információk biztosításával segítsen hatékonyabbá tenni a flották működését. Az Európában forgalmazott Ford haszongépjárművek többségében immár alapfelszerelés a beépített FordPass Connect modem, amelyen keresztül elérhetők ezek a csatlakoztatott megoldások.

Tekintse meg aktuális, akár azonnal elvihető Ford modelljeinket, ide kattintva!

Hírek

Visszahívjuk?

+36

* A megadott telefonszámot nem használjuk fel későbbi, marketing célú megkeresésre.